1. Mile widziane jest zredagowanie
wstawianego NEWS'a wlasnymi slowami. Dzieki czemu bedzie on przede wszystkim
oryginalny i tym samym bardziej wartosciowy.
2. W celu unikniecia wysypu informacji
znikomej tresci (copy&paste pierwszego lepszego newsa), prosze o wlasny
komentarz do postowanej przez Ciebie
wiadomosci. Bedzie to dowod na to, ze wogole ja
przeczytales i uzasadnieniem dlaczego wybrales ja z posrod masy innych.
Newsy bez wlasnego komentarza beda usuwane (wraz z
upomnieniem przez PW)
3. Niezbedne jest podanie autora cytowanego
tekstu ewentualnie adresu serwisu, na ktorym ow NEWS zamieszczono.
4. Grafiki mogą być podawane wyłącznie w
postaci miniatur.
![]() ![]() |
25.10.09 - 16:18
|
|
![]() .... Grupa: *Globalny Moderator Postów: 2258 Dołączył: 10.06.04 Użytkownik nr: 144
|
CYTAT Osobom udostępniającym pirackie pliki będzie odcinany dostęp do internetu. Parlament Europejski przegłosował wczoraj odpowiednią poprawkę do ustawy. Od tej pory rządy państw członkowskich Unii Europejskiej mogą nakazywać dostawcom internetu odcinanie piratów od sieci bez konieczności uzyskania nakazu sądowego. Z nowego prawa zamierza już w przyszłym roku zacząć korzystać Francja. Jak wynika z badań, 14% europejskich internautów udostępnia nielegalnie pliki dzięki programom typu Peer-to-peer. filmweb Teraz dostawcy neta w swoim dobrze zrozumianym interesie będą się zastanawiać jak to obejść. |
|
|
|
26.10.09 - 08:07
|
|
![]() Admin Swojego Linuksa Grupa: *Moderator Postów: 3447 Dołączył: 10.06.04 Użytkownik nr: 159
|
O ile chodzi o to o czym mysle (Pakiet Telekomunikacyjny), to albo autor (ten ze zrodla) szuka sensacji, albo probuje straszyc uzytkownikow.
Tak naprawde to przeglosowano tyle ze w samym pakiecie nie ma zapisow gwarantujacych ze nikt nie bedzie odciety bez wyroku sadu (co wcale automatycznie nie oznacza ze wolno odcinac). http://osnews.pl/pakiet-telekomunikacyjny-...aw-internautow/ |
|
|
|
22.11.09 - 20:00
|
|
![]() asystent pomocnika Grupa: *Moderator Postów: 2759 Dołączył: 09.07.04 Skąd: Nowojorkowo Zdroj Użytkownik nr: 601
|
z tego co wiem osoby korzystajace w NYC z cablowego dostawcy internetu (Cablevision, TW, etc) czasami dostaja ostrzezenia jak sciagaja programy lub gry i zbyt duzo muzyki, jest to jednak tylko ostrzezenie od dostawcy internetu a nie wladz
byc moze zwiazane jest to z tym ze im wiekszy ruch jest na laczach tym wieksze sa spadki predkosci w tych sieciach mam nadzieje ze nie bedzie to jakis wiekszy problem dla "sciagaczy", aha wylapuja tych z emule |
|
|
|
22.11.09 - 22:47
|
|
![]() Auxilium meum a Domino... Grupa: VIP Postów: 2269 Dołączył: 04.09.04 Użytkownik nr: 1764
|
jack.r - myślałem, że USA to wolność i swawola ( w czym zresztą nas forumowiczów próbowałeś nie raz utwirdzać ) sielanka niczym w baśniach.
Ale jak się okazuje nie jest tak różowo.. Ale jak by nie było to ja sobie przez łącze kablowe śmigam ile mi się podoba i jak na razie nie miałem ostrzeżeń ze strony ISP, a jak będą to Bogu dziękować jest konkurencja do której zawsze będę mógł uderzyć. |
|
|
|
14.01.10 - 08:16
|
|
![]() Admin Swojego Linuksa Grupa: *Moderator Postów: 3447 Dołączył: 10.06.04 Użytkownik nr: 159
|
CYTAT Jak informuje MSWiA, trwają prace nad polską wersją ustawy HADOPI, mającej umożliwić odcinanie od sieci osoby masowo udostępniające w sieciach peer-to-peer pliki chronione prawami autorskimi. http://osnews.pl/ustawa-antypiracka-w-pier...owie-tego-roku/ |
|
|
|
14.01.10 - 13:46
|
|
![]() Buc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Osiol Postów: 1109 Dołączył: 25.11.04 Użytkownik nr: 4607
|
Co to znaczy "masowe udostępnianie"? Od ilu plików zaczyna się masowość procederu?
|
|
|
|
25.01.10 - 01:12
|
|
![]() asystent pomocnika Grupa: *Moderator Postów: 2759 Dołączył: 09.07.04 Skąd: Nowojorkowo Zdroj Użytkownik nr: 601
|
a tu ciekawy poglad...
"Ściąganie muzyki z sieci jest jak nagrywanie na kasety?" http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...ja_muzyki_.html |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.09.10 - 20:29 |