Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zasady postowania NEWS

1. Mile widziane jest zredagowanie wstawianego NEWS'a wlasnymi slowami. Dzieki czemu bedzie on przede wszystkim oryginalny i tym samym bardziej wartosciowy.

2. W celu unikniecia wysypu informacji znikomej tresci (copy&paste pierwszego lepszego newsa), prosze o wlasny komentarz do postowanej przez Ciebie
     wiadomosci. Bedzie to dowod na to, ze wogole ja przeczytales i uzasadnieniem dlaczego wybrales ja z posrod masy innych.
     Newsy bez wlasnego komentarza beda usuwane (wraz z upomnieniem przez PW)

3. Niezbedne jest podanie autora cytowanego tekstu ewentualnie adresu serwisu, na ktorym ow NEWS zamieszczono.

4. Grafiki mogą być podawane wyłącznie w postaci miniatur.

Reply to this topicStart new topic
> Europejscy piraci będą odcinani od internetu
vince44
post 25.10.09 - 16:18
Post #1

....
Ikona grupy

Grupa: *Globalny Moderator
Użytkownik nr: 144

CYTAT
Osobom udostępniającym pirackie pliki będzie odcinany dostęp do internetu. Parlament Europejski przegłosował wczoraj odpowiednią poprawkę do ustawy.

Od tej pory rządy państw członkowskich Unii Europejskiej mogą nakazywać dostawcom internetu odcinanie piratów od sieci bez konieczności uzyskania nakazu sądowego. Z nowego prawa zamierza już w przyszłym roku zacząć korzystać Francja.

Jak wynika z badań, 14% europejskich internautów udostępnia nielegalnie pliki dzięki programom typu Peer-to-peer.

filmweb

Teraz dostawcy neta w swoim dobrze zrozumianym interesie będą się zastanawiać jak to obejść. biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Xahil
post 26.10.09 - 08:07
Post #2

Admin Swojego Linuksa
Ikona grupy

Grupa: *Moderator
Użytkownik nr: 159

O ile chodzi o to o czym mysle (Pakiet Telekomunikacyjny), to albo autor (ten ze zrodla) szuka sensacji, albo probuje straszyc uzytkownikow.
Tak naprawde to przeglosowano tyle ze w samym pakiecie nie ma zapisow gwarantujacych ze nikt nie bedzie odciety bez wyroku sadu (co wcale automatycznie nie oznacza ze wolno odcinac).

http://osnews.pl/pakiet-telekomunikacyjny-...aw-internautow/

+Quote Post
jack.r
post 22.11.09 - 20:00
Post #3

asystent pomocnika
Ikona grupy

Użytkownik nr: 601

z tego co wiem osoby korzystajace w NYC z cablowego dostawcy internetu (Cablevision, TW, etc) czasami dostaja ostrzezenia jak sciagaja programy lub gry i zbyt duzo muzyki, jest to jednak tylko ostrzezenie od dostawcy internetu a nie wladz
byc moze zwiazane jest to z tym ze im wiekszy ruch jest na laczach tym wieksze sa spadki predkosci w tych sieciach

mam nadzieje ze nie bedzie to jakis wiekszy problem dla "sciagaczy", aha wylapuja tych z emule

+Quote Post
Auxiliaris
post 22.11.09 - 22:47
Post #4

Auxilium meum a Domino...
Ikona grupy

Grupa: VIP
Użytkownik nr: 1764

jack.r - myślałem, że USA to wolność i swawola ( w czym zresztą nas forumowiczów próbowałeś nie raz utwirdzać ) sielanka niczym w baśniach.
Ale jak się okazuje nie jest tak różowo..

Ale jak by nie było to ja sobie przez łącze kablowe śmigam ile mi się podoba i jak na razie nie miałem ostrzeżeń ze strony ISP, a jak będą to Bogu dziękować jest konkurencja do której zawsze będę mógł uderzyć.

+Quote Post
Xahil
post 14.01.10 - 08:16
Post #5

Admin Swojego Linuksa
Ikona grupy

Użytkownik nr: 159

CYTAT
Jak informuje MSWiA, trwają prace nad polską wersją ustawy HADOPI, mającej umożliwić odcinanie od sieci osoby masowo udostępniające w sieciach peer-to-peer pliki chronione prawami autorskimi.

http://osnews.pl/ustawa-antypiracka-w-pier...owie-tego-roku/

+Quote Post
sienio
post 14.01.10 - 13:46
Post #6

Buc

Grupa: Osiol
Użytkownik nr: 4607

Co to znaczy "masowe udostępnianie"? Od ilu plików zaczyna się masowość procederu? smile.gif

+Quote Post
jack.r
post 25.01.10 - 01:12
Post #7

asystent pomocnika
Ikona grupy

Użytkownik nr: 601

a tu ciekawy poglad...

"Ściąganie muzyki z sieci jest jak nagrywanie na kasety?"

http://technologie.gazeta.pl/technologie/1...ja_muzyki_.html

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10.09.10 - 20:29