Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Odtwarzanie filmów, dziwne przestoje
Rooff
post 04.02.10 - 14:30
Post #31

Fizyk Medyczny :]
Ikona grupy

Grupa: *Globalny Moderator
Użytkownik nr: 57

A może problem nie leży w kodekach tylko w sterownikach do karty graficznej? Spróbuj ściągnąć VideoLAN - on ma swoje kodeki - zobaczysz, czy pójdzie. Jak nie to jest duża szansa, że problem leży gdzieindziej np. j.w.

I nie wiem co rozumiesz, ze próbowałeś i tego i tego - bo jeśli to było próbowanie i odinstalowanie i instalowanie następnego itd to system się raczej w tym pogubił i bez jego czyszczenia (głównie rejestr) lub w ekstremalnym przypadku reinstalacji może być ciężko coś z tym zrobić...

Do czyszczenia można użyc stosunkowo prostego CCleaner-a - oprócz rejestru ma możliwość pousuwania trochę pierdół z dysku (temp i inne). Żeby sobie za dużo nie usunąć polecam przyjrzeć się na początek liście programów po lewej co tam jest pozaznaczane :]
Go to the top of the page

+Quote Post
Dani84
post 07.02.10 - 20:34
Post #32

Nowicjusz
*

Grupa: Osiol
Użytkownik nr: 14786

Po pobraniu Videolan, jak zasugerowałeś, owszem, film odtworzę, również załadują napisy, więc oglądać mogę. Jednak próba odtworzenia tegoż filmu np w SubEdit Playerze kończy się porażką. Podobnie przy Vplayerze, czy Allplayerze. Wiec raczej ze sterownikami karty graficznej jest wszystko ok.

Przed instalowaniem VLC skorzystałem CCleaner-a jak napisałeś dla wyczyszczenia rejestru, jednak wcześniej nigdy nie instalowałem kodeków bez wcześniejszego odinstalowania poprzednich kodeków.

+Quote Post
Rooff
post 07.02.10 - 20:52
Post #33

Fizyk Medyczny :]
Ikona grupy

Grupa: *Globalny Moderator
Użytkownik nr: 57

No właśnie mnie nie chodziło o instalowanie jednego na drugie, tylko mieszanie jednego z drugim, albo jednego po drugim wink.gif

Ja zawsze instaluje ffdshow i ewentualnie xvid od koepi (choc to jest średnio potrzebne jeśli ktoś nie koduje :] ) i w sumie tyle - wszystko zawsze działało. Nie mówię tu o .mkv albo innych nowszych wynalazkach - ale takie standardowe xvidy działają mi wszystkie.

Pozostaje pytanie - jaką wersję ffdshow instalujesz i jaką wersję subedita? I czy po instalacji ffdshow robisz restart kompa (co może być wymagane). Wypróbuj może jeszcze Media Player Classic (Media Playeg HomeCinema nie polecam, bo on zadziała podobnie jak VideoLan). Tu jednak pozosyaje problem napisów...

Jeszcze mi się jedna rzecz kołacze po głowie - może w ustawieniach ffdshow musisz dodać do aplikacji korzystających z niego .exe subedita (chociaż on sam się powinien spytać, czy ma używać czy nie)? No chyba, że używasz jakiejś starej wersji, która się nie pyta (nie ma takiej opcji) to nie wiem...

+Quote Post
Dani84
post 07.02.10 - 21:17
Post #34

Nowicjusz
*

Grupa: Osiol
Użytkownik nr: 14786

Co do FFdshowa to zaisntalowałem najnowszą wersję jaką znalazłem na dobreprogramy, nie sądze, aby był tu jakiś problem, bo jak zaznaczyłem na stacjonarnym mam praktycznie to samo zainstalowane co na laptopie, a służące oglądaniu filmów. Tam działa, tu nie. SubEdite też najnowszego pobrałem.

Bardziej się skłaniam, że wina leży po stronie Windowsa lub jak wspomniałem braku jakiegoś kodeka, który jest potrzebny, aby system Vista do spółki np z Vplayerem sobie poradził z odtworzeniem filmu. Na XPeku nie mam takiego problemu tam śmiga wszystko cacy, a na lapie tylko w vlc lub wmp.

Grunt, że na vlc da się oglądać, czyli jest ok. W sumie to nie preferuję konkretnego porgamu do odtwarzania filmów, aby oglądać film, aczkolwiek zagadką pozostaje fakt, że allplayer nie potrafi odtworzyć filmu.

Ten post został edytowany przez Dani84: 07.02.10 - 21:19

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10.09.10 - 20:39