Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: latki krytyczne jak je wszystkie sciaganac
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
denver666
Witam
Mam pytanie, znajomy mi powiedział, że jest możliwość, ściągnięcie wszystkich krytycznych latek do xp,w2k i 98 ze strony mikro. Zawsze ściągało mi się to wtedy, gdy łączyłem się bezpośrednio ze strona. Oczywiście taka możliwość była by dużo lepsza, gdyż nie musiałbym się jak ostatnio męczyć 2h z modemem i ściąganiem update dla xp. Czy ktoś wie skąd można dla wszystkich tych systemów ściągnąć te łatki żeby później można było sobie w domciu bez pomocy neta z płytki je zainstalować.
Pozdrawiam.
ryjek
hmmm
jest cosik tekego co sie nazywa Autopatcher, wydaje to witryna neowin.net
Niestety jest to przeznaczone dla systemów anglojęzycznych, jednak ja z tego korzystałem na PL i w sumie nic się nei działo strasznego (oprócz tego że w outlook expressie miałem menu po angielsku).

Na systemach angielskich to chodzi miodzio, bo ma tesh zintegrowane poprawki "pre-SP2" ,poza tym możesz sam decydować które "upgrady" instalujesz, a które nie.

Jak się nie boisz to polecam smile.gif
<:: Se@L ::>
CYTAT(denver666 @ 22.06.2004 - 12:23)
Witam
Mam pytanie, znajomy mi powiedział, że jest możliwość, ściągnięcie wszystkich krytycznych latek do xp,w2k i 98 ze strony mikro.

W Windows Update wejść do 'Personalize Windows Update', zaznaczyć 'Display
the link...', kliknąć 'Save Settings', wejść do 'Windows Update Catalog',
wyszukać, ściągnąć na dysk...
Master00
A jezeli mam winde orginalna inaczej biggrin.gif
KeRaM
a ja mam takie pytanie:

z jakiej stronki moge sciagnoc najnowsze uaktualnienie ( łatki) do Windows XP profesional ale nie ze stron Microsoftu i wlasnie nie za pomoca Windows Update?
I_O
pod tym linkiem mozna wygodnie wybrac i pobrac wszystkie latki bez ich instalacji:
http://v4.windowsupdate.microsoft.com/pl/d...?corporate=true
Dla innych wersji jezykowych nalezy zamienic pl na np. de albo eng.
@Keram: mamy malutka paranoje? tongue.gif Akurat w przypadku tak krytycznych rzeczy jak laty do Windowsa byloby wyjatkowo nierozsadne pobieranie ich z jakiegokolwiek innego zrodla niz Microsoft. To czy Windows jest nie calkiem legalny nie interesuje nikogo, mozesz spokojnie zrobic update - tak jak to robi pare milionow innych piratow smile.gif
zauważcie, że podany link przez @I-O różni się tylko końcówką

http://v4.windowsupdate.microsoft.com/pl/d...?corporate=fals

i w zasadzie uzyskuje się to samo co ja opisałem "krok po kroku"

P.S. Winda nie wysyła informacji na stronę update o legalności ani numeru seryjnego.
denver666
CYTAT(I_O @ 22.06.2004 - 18:49)
pod tym linkiem mozna wygodnie wybrac i pobrac wszystkie latki bez ich instalacji:

no fajnie ale nie dosc ze musialem wlaczyc IE bo z foxa nie chcialo ruszyc to po wejsciu juz przez ie mam takie cos:

Dziękujemy za zainteresowanie witryną Windows Update

Windows Update jest rozszerzeniem online dla systemu Windows, które pozwala optymalnie wykorzystać komputer.

Najnowsza wersja rozszerzenia Windows Update jest dostępna na komputerach z zainstalowanym systemem Microsoft Windows 98, Windows 98 – Wydanie drugie, Windows Millennium Edition, Windows 2000 (z wyjątkiem Windows 2000 Datacenter Server), Windows XP oraz z rodziną systemów Windows Server 2003.

i jak mam sciagnac te wszystkie latki?? bo bym sobie zassal do 98, 2000 i xp biggrin.gif

nie wiem czy dobrze napisalem, chodzi mi o np taka strone gdzie bym mogl sobie sciagnac od razu wszystkei latki np do xp, a mam teraz system w2k. zeby na przyszlo miec takie cos w domu.
boSanoGa
CYTAT(<:: Se@L ::> @ 22.06.2004 - 22:03)
P.S. Winda nie wysyła informacji na stronę update o legalności ani numeru seryjnego.[/quote]
oj ja sie nie zgodze.. scrakowany windows jest tam odrazu rozpoznawany i nie ma tam wstępu. MS dobrze wie ile osób korzystających z windows update ma piraty, oni wiedzą bardzo bardzo wiele...
CYTAT(denver666 @ 22.06.2004 - 22:09)
nie wiem czy dobrze napisalem, chodzi mi o np taka strone gdzie bym mogl sobie sciagnac od razu wszystkei latki np do xp, a mam teraz system w2k. zeby na przyszlo miec takie cos w domu.

W zasadzie to raczej nie znajdziesz takich zestawów, zresztą bez sensu. Takie zestawy to ServicePaki. Przecież uaktualninia pojawiają się jak grzyby po deszczu, więc dobrego zbioru nie znajdziesz...

Podobna sprawa była poruszana z płytą bootowalną do XP ze zintegrowanymi poprawkami. Service packa można zintegrować bez problemu z instalką XP, poprawki też, z tym że nie ma sensu robić co tydzień nowej płyty z poprawkami.

@denver666 używasz jakiego systemu? bo nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc:

CYTAT
Najnowsza wersja rozszerzenia Windows Update jest dostępna na komputerach z zainstalowanym systemem Microsoft Windows 98, Windows 98 – Wydanie drugie, Windows Millennium Edition, Windows 2000 (z wyjątkiem Windows 2000 Datacenter Server), Windows XP oraz z rodziną systemów Windows Server 2003.

Przecież po wejściu na stronę masz rozwijane menu z wyborem pod jaki system chcesz poprawki
I_O
CYTAT
scrakowany windows jest tam odrazu rozpoznawany

Jest rozpoznawany jesli uzyles jednego ze znanych numerow do instalacji, w pozostalych przypadkach nie ma problemu z pobraniem update.
Faktycznie Mikisoft sporo wie - i co z tego?
@Denver: niestety to dziala tylko z IE - taka juz namietnosc Microsoftu smile.gif
Reszte napisal ci <:: Se@L ::> (uff, niech zyje copy & paste smile.gif ), wybierz poprawki w menu, znajdziesz je potem w koszyku

Ciao
Mike-L-DJ
no tak, ja sobie instaluje ze sbezposrednio ze stronki. teraz chcialbym zebrac wszystkie dotychczasowe aktualizacje (mam winxp pro corp sp1) zeby w razie instalacji u kogos bylo dostepne pod reka. na witrynie nie moge dojsc zeby wyswietlilo lacza do pobranych juz aktualizacji. gdzie tego szukac?
denver666
no wiecie, ja wiem ze moza sie polaczyc ze strona i ladnie sie sciagnie, wiem ze jest sp1 idla xp i sp4 dla w2k.. tylko tyle ze majac nawet np sp1 dla xp, musialem ostatnio sciagnac 19 latek krytycznych, a w domu mam modem., chyba jeszcze ktos pamieta co to i jak to idzie. DWIE godziny mi to zajelo. teraz siedze sobie na duzo duzo szybszym laczu i myslalem ze zassam sobie takie latki (w koncu np latki na blastera i sassasera mozna osobno sciagnac) wypale na plyte i kiedys je zainstaluje a najwyzej zassam reszte krytycznych ale wtedy juz nie 19 a np 1-2 co bedzie trwalo szybciej.

@<:: Se@L ::> to co wkleilem to wyskoczylo mi po kliknieciu na link od @I_O.

@boSanoGa ma racje podobno nie wpuszcza xp, ale jezeli zainstalowales sp1 to musisz miec raczej taki numer ktory cie wpusc, ja nigdy nie mialem problemu z wejsciem tam, ani pod xp ani pod w2k. chcesz, to napisz pw, moze cos poradzimy biggrin.gif
dskovi
Ale macie problem czy wpusci czy nie!
Jezeli masz windows wersje wczesna z numerkiem seryjnym typu FCKGW.. to mozesz sciagnac wszystkie poprawki oprocz SP1. Jest ich w tej chwili okolo 50 sztuk.
Sciaganie trwa przy sciaganiu DSL 768 okolo 30 minut. Robilem to wczoraj!!!
Jezeli juz masz SP1 zainstalowany to mozesz spoko robic Update nikt sie nie bedzie czepial. Zaleca sie robic update raz w tygodniu w tempie takiego ujawniania luk w windowsie!

Wykozystaj link od @I_O i bedzie w porzadeczku

PS Na osle jest tez servicepack stworzony przez userow jest calkiem dobry i czesto aktualizowany ale nie moge ci w tej chwili linka podac bo jestem w pracy i zabardzo nie chce sie poruszac po takich stronkach.

PZD
dskovi
denver666
@dskovi jezeli zajelo Ci to az 30min to musze powiedziec ze slabe to lacze, modem ma 56kbit/s i poszlo 1h sciaganie a 1h instalowanie biggrin.gif chyba ze to 30min lacznie z instalacja biggrin.gif
no nic widze ze nie uporam sie z tym problemem i nie wypale sobie plytek z krytycznymi latkami. jak by ktos jednak znal strone albo sposob to prosze go podac biggrin.gif
pozdrawiam
dskovi
@denver666

50 aktualizacji zajelo mi niestety tyle czasu a drugie tyle ich instalacja z tym ze ja robilem to przez winupdate.
Jezeli chcesz cos sciagnac do wypalania wejdz tutaj,jest to strona po niemiecku a soft tez po angielsku. Poszukaj jeszcze na stronce napewno znajdziesz jeszcze swieze aktualizacje. Sluze pomoca jezeli chodzi o tlumaczenie!

http://download.winboard.org/downloads.php?ordner_id=70

PS Wspaniala strona tez dla poczatkujacych

PZD
dskovi biggrin.gif bier.gif
OK to ja zrobię plik z poprawkami offline i puszcze na emula smile.gif
WoocashACN
a ja korzystam z
http://www.microsoft.com/technet/security/CurrentDL.aspx
wybieram dla jakiego systemu, z którym SP... albo dla office'a...
search -- i wszystko wylistowane
Eyeore
CYTAT
OK to ja zrobię plik z poprawkami offline i puszcze na emula 

Troszkę bez sensu,
0. Są rożne zestwy poprawek, dla różnych systemów (win2k - 2003) i pezzrd sp x i po spx
1. Ile to się bezie ściągać
2. Non stop musiał byś aktualizować (nowe pliki)
3. Poprawki są za darmo
4. Poprawki dobrze się ściągają bo M$ ma rozproszony po swiecie system serwerów. A to czy maszrejestrowaną wersję windows czy nie to ich dokładnie wali

Pozdrawiam daremna praca...
dskovi
CYTAT(Eyeore @ 23.06.2004 - 11:36)
Poprawki dobrze się ściągają bo M$ ma rozproszony po swiecie system serwerów. A to czy maszrejestrowaną wersję windows czy nie to ich dokładnie wali

Dokladnie zgadza sie
Mike-L-DJ
doszedlem juz gdzie te latki sa:
http://www.microsoft.com/downloads/results...&DisplayLang=pl

tylko trzeba wiedziec ktore KB........ sciagac
denver666
dzieki wszystkim za linki
@Woocash[ACN] bardzo fajna strona, ale pytanie czy te latki, bo wygladaja na ang beda dzialac z PL wersja windy biggrin.gif

@Mike-L-DJ dzieki tez za swietny pomysl, moze nie wszystkie latki pokazuje ale zawsze to cos, teraz tylko zostaje mi siedziec i sciagac wszystko biggrin.gif

dzieki i pozdrawiam
WoocashACN
@denver666 jak juz wejdziesz na stronę z łatką do ściągniecia to jeśli występuje w różnych wersjach językowych to po prawej masz "Change language" i zmieniasz na polski
Może i trochę bez sensu, wiem, ale i tak zrobiłem, przynajmniej dla siebie do XP.
Potrzymam tydzień i zobaczę czy są chętni.

Aktualizacje.do.Windows.XP.(by.SEAL).zip
Master00
Z checia sobie sciagne. bier.gif bier.gif

Ps. Napraw link (usun http zprzodu)
denver666
CYTAT(<:: Se@L ::> @ 23.06.2004 - 12:56)
Może i trochę bez sensu, wiem, ale i tak zrobiłem, przynajmniej dla siebie do XP.
Potrzymam tydzień i zobaczę czy są chętni.

Aktualizacje.do.Windows.XP.(by.SEAL).zip[/quote]
wielkie dzieki, ja sobie napewno zassam, niestety moge to trzymac tylko do 30 czerwca.
Sorki za linka, ale już naprawiony widzę.

@denver666 -> a ktoś napisał "ILE TO BĘDZIE TRWAŁO"
to ja odpowiadam, że przewalenie pliku 142 megowego trwało nicałe 20 minut smile.gif
chyba ustanowiłem nowy rekord z denverem, szło ponad 220 kB/s
denver666
CYTAT(<:: Se@L ::> @ 23.06.2004 - 13:42)
Sorki za linka, ale już naprawiony widzę.

@denver666 -> a ktoś napisał "ILE TO BĘDZIE TRWAŁO"
to ja odpowiadam, że przewalenie pliku 142 megowego trwało nicałe 20 minut smile.gif
chyba ustanowiłem nowy rekord z denverem, szło ponad 220 kB/s[/quote]
hehe no coz, ja mam lacze 100mbit/s biggrin.gif a Ty tez nie gorsze jak juz sie dowiedzialem biggrin.gif
I_O
Ladnie ze sie wam udalo, ale ja nadal nie rozumiem jaki macie problem z ta strona M$?
-klikasz na podany powyzej link
-we framie po lewej stronie klikasz na " znajdz aktualizacje systemu Microsoft Windows"
- po prawej wyswietla cie sie lista systemow i pozadany jezyk, wybierasz jaki cie interesuje, nastepnie klik na guzik z napisem wyszukaj, mozesz rowniez kliknac wpierw na "zaawansowane opcje wyszukiwania" zeby bardziej sprecyzowac
- Nastepnie masz do wyboru: Wazne aktualizacje i dodatki Service Pack, Funkcje instalacji wielojezycznej, Zalecane aktualizacje - wybierasz to co cie interesuje
- Dalej: klikajac na "dodaj" wybierasz z wyswietlonej listy poprawki ktore chcesz pobrac, po zakonczeniu klik na "Przejdz do Koszyka pobierania"
- w koszyku klik na "Wpisz lub przejrzyj wybrana lokalizacje pobranego pliku:", wybierasz miejsce do zapisania na dysku, pozniej juz tylko "pobierz teraz", zaakceptuj licencje i download leci
CYTAT
Poprawki dobrze się ściągają bo M$ ma rozproszony po swiecie system serwerów. A to czy masz rejestrowaną wersję windows czy nie to ich dokładnie wali

Rzeczywiscie dokladnie sie zgadza...prawie smile.gif
To ze ich wali to fakt, bo jedyne co moga zrobic to po cichu poprzeklinac pod nosem. A ta siec serwerow nie nalezy do nich tylko maja umowe z firma Akamai, specjalistami od tzw. "load balancing" czyli dopasowaniu lokalizacji serwerow do aktualnego obciazenia i geograficznego polozenia klienta - ale to juz tylko taki szczegol na marginesie smile.gif
denver666
@I_O wszystko juz ok, wina lezala po troche nie poprawnym linku i otwierania tego w zle przegladarca. aktualnie mam juz latki dla 98, do w2k sie na razie zastanwiam ktore sciagnac tyle tego tam jest biggrin.gif
Adam Rz.
Proponuję zainteresować się programem HFNetChkPro 4.3... http://www.shavlik.com/

Sprawdzi nam automatycznie czy posiadamy aktualne łaty, których nam brak i jednym kliknięciem odeśle do strony Microsoft'u skąd można pobrać łatę odrazu na dysk. Ma również możliwość sprawdzania komputerów w sieci LAN

Pozdrawiam
WoocashACN
do tego służy też narzędzie samego M$:
Microsoft Baseline Security Analyser

Ponadto LanGuard oprócz testów sieciowych potrafi wykryć brakujące łatki na komputerach w sieci i zdalnie, bez udziału użytkownika, można je zainstalować... Push!
Mr_Baggins
I_O - a u mnie nadal nie działa. Na stronce klikam w "zainstaluj" i nic... Jak zmienić ten numer seryjny? conf20.gif
k-d
CYTAT(Mr_Baggins @ 04.07.2004 - 09:14)
Jak zmienić ten numer seryjny?

Po wpisaniu w wyszukiwarce mułowej "windows_xp_sp1_Service_pack.zip" wyświetla się cała masa plików umożliwiających zmianę numeru seryjnego. biggrin.gif

Ja używałem tego, który ma w nazwie "by_Napster" tongue.gif

Pozdrawiam
Bigos
Tutaj chyba, będzie łatwiej wink.gif http://www.klubin.hrleon.com/download.php3 Kategoria różne, opis zmiany klucza w xp.

Bigos :anioł:
marianos
CYTAT(Adam Rz. @ 26.06.2004 - 15:34)
Proponuję zainteresować się programem HFNetChkPro 4.3...

mi pokazał czego brakuje już przy instalacji

a jak dałem install to wyskoczył mesedż, że polskiego nie obsługuje <_<
CYTAT(Woocash[ACN)
do tego służy też narzędzie samego M$:
Microsoft Baseline Security Analyser

i znowu jakiś error

i jeszcze live update, ale ten pewnie nie działa bo mam wyłączone
w kompie więc nie chce skanować

CYTAT(Woocash[ACN)

ta stronka wydaje się spoko, tylko jak zobaczyłem ta liste
to się przeraziłem smiley13.gif

ja tam poczekam na oficjalnego Service Packa 2 smile.gif
Adam Rz.
CYTAT(marianos @ 06.07.2004 - 11:57)
CYTAT(Adam Rz. @ 26.06.2004 - 15:34)
Proponuję zainteresować się programem HFNetChkPro 4.3...

mi pokazał czego brakuje już przy instalacji

MSXML można zainstalować w wersji angielskiej, bodajże jak się kliknie View Installation notes - tam będzie link do tego. Kopiujemy i wklejamy do przeglądarki, ściągamy instalujemy i potem już działa... Niestety automatycznie nie chce się pobrać ze względu na niezgodność języka

Podam linka na wszelki wypadek
MSXML - http://download.microsoft.com/download/9/6...1629c/msxml.msi

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.