Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: World Of Warcraft - UE Final Beta Test
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Ankiety
DiTOX
Chciałbym wiedzieć jaka rzesza ludzi z forum jest zainteresowana grą w ostatnią już bete tego tytułu.
Ja oczywiście "TAK" dribble.gif
Pozdrawiam smiley13.gif

CYTAT(Xahil Napisano Dzisiaj @ 10:05)
  Jak sie bedzie dalo to tak

Xahil da się napewno tylko trzeba zaczekać żeby się załapac na konto bo się pewnie rozejdą nawet szybciej niż w wersji US stąd apel jak ktoś już bedzie zakładał niech założy wiecej bo wiadomo nie każdy ma czas siedziec przed kompem cały czas deal.gif
Xahil
Jak sie bedzie dalo to tak smile.gif
Ader
jasne jak sie tylko da. ale powtorze to co na forum niedawno napisalem, mam watpliwosci czy nam sie uda dostac: pre paid > beta testerzy z cb > no i dopiero my smile.gif

zycze powodzenia

@edit zwiazany z ponizszym postem
CYTAT
In preparation for the start of the Final Beta, you can start downloading the game installer in your preferred choice of language (English, French or German), using the links below. As a reminder, the first phase of the Final Beta will be opened to those who attained an authentication key through the official Blizzard pre-order campaign, as well as current Closed Beta testers, who will maintain their existing account and characters. More testers will be included in the near future.

@DiTOX mam nadzieje, ze masz racje. ciekawe ilu juz graczy gra. szczegolnie zachecajaco brzmi to 500000 smile.gif poczekamy, zobaczymy smile.gif jak tylko zapisy sie zacznal, sprobuje rejstrowac wiecej kont i udostepnic je na forum. a moje watpliowsci wynikaja z tad, ze nie wiadomo ile dziesiatek tysiecy ludzi chce zagrac a liczba kont bedzie napewno ograniczona. pozdrawiam thumbsup.gif
DiTOX
@Ader sprostuje twoja wątpliwość prepaid i beta testerzy już grają, wiec już tylko my zostaliśmy, a open beta dla wszystkich musi być żeby mieli okazje sprawdzić stabilność łączy a jak wiadomo beta testerów i gości z pre-paid napewno niebędzie 500000 więc zagramy napewno smiley13.gif
Pesterson
ja zagralbym z wielka checia, jak mi ktos powie co i jak, bo nie gralem jeszcze w zadnego mmorpg, gdzie trzeba sie zarejestrowac, skad klienta itp

pozdro smiley13.gif
DiTOX
@Peterson musisz pobrać klienta i zarejestrowac sie (jak otworza rejestracje ) z TEJ strony kliet waży 2.5gb, ader na US beta było półmiliona graczy (wiem bo mi się udało)a wiadomo że w europie będzie wiecej ludzi wiec bedzie więcej kont.
Pozrdawiam smiley13.gif
Pesterson
no to ok z czystym sumieniem moglem zaznaczyc "TAK" juz sciagam klienta, ogromniasty unsure.gif bedzie na forum cos takiego jak klan w DII albo sacred?
ks.znicz
A ja proponuje niech kazdy co jakiś czas sprawdza czy już jest możliwość zarejestrowania się ... jeżeli już będzie to żeby ktoś wpisał na forum... wtedy także sie robi wieksza szansa na dorwanie konta smile.gif. Pozdro all !@!
Kamyk
ja oczywiscie takze jestem zainteresowwany i z niecierpliwoscia czekam na jakies info dotyczace rejestracji
DiTOX
@Ader coś dla ciebie żebyś już sie nie martwił ,że nie zagrasz

KOD
We will make every effort to accommodate all requests for beta accounts but there is always the possibility that we will be unable to meet demand, and we therefore strongly encourage motivated players to register an account as quickly as possible once the second phase of the Final Beta Test begins.

Info pochodzi z oficjalnej strony blizza smiley13.gif
lcf
nie - za latwo sie uzalezniam od mmorpgow :]
Xahil
Od tego nie zdazysz bo chyba gdziesz czytalem ze beta bedzie trwala najpuzniej do 2 lutego bo wtedy ma wyjsc pelna.
Pesterson
jestes pewien ze do 2 lutego? w takim razie nie byloby sensu nawet zaczynac ... wallbash.gif i jeszcze ciagnac tego klienta ogromnego :/
lcf
@Xahil: ciekawe co na to moja sesja :] (ostatnia bo ostatnia, ale troche nauki&roboty jeszcze bedzie :]).
tomekkkz
oczywiscie ze tak !! smile.gif
DiTOX
CYTAT(Xahil @ 15.01.05 - 23:27)
Od tego nie zdazysz bo chyba gdziesz czytalem ze beta bedzie trwala najpuzniej do 2 lutego bo wtedy ma wyjsc pelna.
*

Xahil data premiery to 11 luty a nie 2 smiley13.gif
Xahil
No to max 9 dni wiecej biggrin.gif , moja sesja (przedostatnia biggrin.gif) sie konczy kolo 29 stycznia tak wiec nawet do 2 lutego bym sprobowal pograc (a do 11 to juz wogle full wypas biggrin.gif) zeby chociaz zobaczyc o co tyle szumu.
ks.znicz
no to sporo :/ buuuu ... Beta tylko kilka dni ?? Przez to stracą klientów mase biggrin.gif... Ale to ich wybór ... a premiera tego 11 lutego to w całej Europie ?? To ja sobie chyba nawet nie pogram bo jeśli tak bedzie to nawet klienta nie opłaca mi się ściągać po raz 3 :/ Pozdro all !@!
Xahil
@ks.znicz chyba zle mnie zrozumiales, beta nie zaczyna sie 29 stycznia. Rownie dobrze moze zaczac sie dzisaj i trwac prawie miesiac, a rownie dobrze moze zaczac sie 4 lutego i trwac tydzien (ta beta nie bedzie miala na celu sprawdzanie gry (znalezienie bledow), ale jedynie jak zachowaja sie serwery i lacza kiedy sie polaczy ponad 500.000 uzytkownikow (albo i wiecej) a na to raczej duzo czasu nie trzeba) A jak juz 2 razy sciagales klienta to po co bylo kasowac wink.gif
ks.znicz
heh @Xahil ... Ściągałem go 2 razy już ale za każdym razem sie coś sypało ... za pierwszym razem padł dysk a za drugim ściągnałem klienta który był spakowany rarem i gdy próbowałem rozpakowywać występował błąd archiwum .. nieoczekiwany koniec archiwum i też było po zawodach bo nawet wypakować sie nie dało :/ Pozdro all !@!
Yapa
Co do tego jak sie zachowuja serwery przy duzej liczbie graczy powiem jedno tragicznie. Closed beta dzialala o niebo lepiej niz to co sie dzieje teraz sad.gif. Moze w Europie bedzie to wygladalo inaczej jesli ktos planuje w to normalnie grac dam wam jedna rade wybierajcie najmniej zaludniony serwer. Swoja droga nie straca kilentow przy krotkiej open becie bo wszyscy beda chciali zagrac zeby zobaczyc wiecej nawet grajac prawie rok w rozne wersje bety potem retail nie udalo mi sie zrobic duzej liczby zadan ani skonczyc paru stref instance (ktore sa bardzo mocnym punktem tej gry) a nowe juz w drodze smile.gif.
Ministerstwo ostrzega - ta gra jest wysoce uzalezniajaca !!
rebel
hmmmm moze bede wyjatkiem poza LCF ale tez powiem "nie" biggrin.gif
powod podobny jak w amerykanskiej wersji -gra jest zajefajna ciekawa itp itp ale.....po co kupowac ferrari jesli moge sie nim cieszyc tylko pare dni? juz na starcie amerykanskiej wersji podawali waidomosc ze za 2 tyg bedzie juz dostepna na sklepowych polkach w usa w przypadku mmorpg 2 tygodnie grania to jest bezsens bo ledwo zdazysz zalapac o co tu chodzi to juz cie wyganiaja -jesli stana prywatne serwerki to chetnie sie pobawie dluzej ale na pare dni szkoda sie wciagac
oczywiscie to moje prywatne zdanie biggrin.gif
klient do pirackiej wersji mial 3 giga ten ma 2.5 wiec idzie ku lepszemu tongue.gif pozatym jak tylko bedzie mozliwe postawienie "prywatnego" serwera to jeden z zasluzonych mmorpowcow powroci do swojego projektu i postawi wlasny biggrin.gif
nie ja oczywiscie biggrin.gif
pkacz
Cóż, ja raczej też nie zagram raczej. Wsiąkłem w KO i podoba mi się fakt że nie muszę się spieszyć bo nikt mi tego nie zamknie... A od dwóch blisko tygodni nie mam czasu na mmorpg bo z dużym opóźnieniem odkryłem Silent Storm, który jest ziszczeniem marzeń człowieka wychowanego na Laser Squad, Sabre Team i wielkim UFO: Enemy Unknown smile.gif
Kamyk
mam pytanie do tych co juz zainstalowali tego klijenta.... otoz chodzi o to ze scignolem i nie wiem co mam zrobic zeby podczas instalacji zgodzic sie na warunki liencji non stop mam zablokowane i nie moge kliknac.... co trzeba z tym fantem zrobic ?
DiTOX
CYTAT(Kamyk @ 19.01.05 - 18:02)
mam pytanie do tych co juz zainstalowali tego klijenta.... otoz chodzi o to ze scignolem i nie wiem co mam zrobic zeby podczas instalacji zgodzic sie na warunki liencji non stop mam zablokowane i nie moge kliknac.... co trzeba z tym fantem zrobic ?
*

Zjechać na dół suwakiem po prawej smiley13.gif
bowti
Wiadomo kiedy mają wpuszczeć wszystkich, czy juz zrezygnowali z tego pomysłu?
DiTOX
Niewiadomo napewno będzie trzeba poczekać, widze że niepotrzebnie zamieszania narobilem a_rotfl.gif
Ader
witam

no i pojawila sie wersja z pavulonem. jest to klient amerykanski z juz pelnej gry. jest on do sciagniecia ze stony torrentbytes ( jest to strona z torrentami, potrzeban rejstracja), ale jak sie juz tam pojawila to i pewnie z innych zrodel bedzie dostepna.

co do samego wydania: mozna sobie pograc na "lewych" serwerach, badz samemu kozystajac z jakiejs przerobki, ktora znajduje sie na 5cd.
strona z serwerami do wow: klik!

no i kilka moich uwag:
- jest to wersja, ktora zostala wypuszczona podczas poczatku premiery wow w ameryce, co za tym idzie, jak wiecie pewnie, albo i nie zawierala one krytyczne bledy, ktore powodowaly bardzo duze problemy w grze. nie zostaly one jeszcze porawione btw.
- jak to bywa na takich serwerach lubia one padac ( czesto utrata postaci), lagi, mala ilosc osob grajacych, czesto dziwne zasady panujace na tych serwerach.
- gra samemu po lanie mija sie z celem, chyba zeby tylko zobaczyc z czym to sie je. ja osobiscie nie lubie kupowac kota w worku, wiec pewnie sciagne i zobacze jak sama gra wyglada, a potem ewentualnie zdecyduje sie na zakup.
- co do "lewych" serwerow. nie przkreslam sensu ich istnienia, ale prz zalozeniu, ze postawione one zostana przez sprawna ekipe, ktorej bedzie zalezalo na stwozeniu community. podejrzewam, ze takie serwery powstana, na ktorych obecnych bedzie setki/tysiace osob, ale na to trzeba czasu. trzeba skupic wokol projektu wiele osob, zebrac kase na serwer, hosting, itp. wiec pozostaje czekac, moze za pol roku cos takiego powstaje. znam takie przypadki, wiec jest i nadzieja.

trzymajcie sie, czekajac na ob smile.gif
pozdrawiam
Xahil
CYTAT
The Second Phase is Getting Close!
Ryann, 25/01/2005
We are finalizing the preparations for the second phase of the Final Beta and will soon update the Account Creation pages. A large, limited number of players will be added into the game on a first come, first served basis when the second phase starts. To register an account, you will need a generic authentication key, which we will supply on this page, so stay tuned for updates during this week.

To support even more players, we are pleased to announce a new data centre in Frankfurt which will be ready for the start of the second phase. This new centre, together with the existing centre near Paris, will be dedicated to World of Warcraft and will enable us to provide additional Realms for the European Community.

Tak wiec przygotujcie sie do polowania na konta i jak sie uda trafic w moment to zakladajcie odrazu conajmniej 2 smile.gif Wyglada na ze open beta bedzie trwala ze 2 tygodnie, wiec ja obstawiam ze w piatek sie zacznie.

Update: Coraz blizej smile.gif
CYTAT
Weekly Maintenance News
27/01/2005
The weekly maintenance, which normally takes place every Friday morning, will this week take place a little later than usual. It is currently scheduled for Friday evening but we will let you know in advance as soon as we have an exact time.
In addition, we're very close to opening the Account Creation pages for phase 2 of the Final Beta Test so please check this page for updates.
Xahil
Ruszlya rejestracja smile.gif

Update: jak by co to mam jedno konto na zbyciu smile.gif
No i jeszcze 2Gb klienta do sciagniecia sad.gif
DiTOX
No to juz pozostaje wybrac serwer i strone konfliktu smiley13.gif

Ja proponuje po stronie Aliance zagrac deal.gif
Xahil
Jestem za, tym bardziej ze myslalem zeby grac Night Elves smile.gif
DiTOX
@Xahil to wystartujemy w pare osob bo ja i ode mnie ziomki tez night elf drunk.gif
Xahil
No i rejestracja sie zakonczyla, jutro rano serwer rusza i bedzie mozna zaczac grac biggrin.gif
Drugie konto juz oddalem tak wiec juz nikogo nie poratuje kontem, wiec mam nadzieje ze reszta chetnych jednak sie zalpala.
hibi
No ja sie niestety sie nie załapałem sad.gif
Za długo w City of Heroes grałem heh - od 8 rano do teraz biggrin.gif tylko CoH sie w poniedziałek kończy i w co ja bede grał w te ferie ? sad.gif
bowti
Czy przysłali wam potwierdzenie założenia konta na maila??
Xahil
Nie, moze nawet nie zamierzaja przysylac (o ile kojarze to chyba nigdzie nie bylo napisane ze beda przysylac, wiec moze nie beda).
bowti
W takim razie mam 1 konto wolne, kto chce to na PM. Kto pierwszy ten lepszy tongue.gif

Napiszcie co pokolei wybierać żeby wszyscy znaleźli się w jednym miejscu i najlepiej po jednej stronie konfliktu. Pierwszy raz będe grał w WoW wiec jestem totalnie zielony.
Xahil
Strone konfliku to juz chyba wybralismy Aliance (nikt nie prostestowal) Teraz zostaje juz tylko wybor serwera o ile sie nie myle a to zalezy od tego ktory bedzie najmniej obciazony.

http://en.wow-europe.com/info/basics/gettingstarted.shtml tutaj masz jakies podstawy, ja tam to wczoraj mniej wiecej przeczytalem i dalej jestem zielony wink.gif

Update:
Wlasnie sie skonczyl instalowac. Obejrzalem interko, a blizard potrafi robic takie intra ze dostaje gesiej skorki, tym razem tez tak bylo smile.gif.
No i teraz sie patch ciagnie (40 Mb).

Myslac nad wyborem klasy, chyba sie zdecydowalem na Huntera smile.gif

Update2:
Zeby zainstalowac patcha trzeba miec 1 Gb wolnego (pewnie tylko na pliki tymczasowe).

Update3:
(narazie) gram na EN Beta 13 (normal), ale jak by co to zmienie smile.gif
DiTOX
Ja gram na eng 12 po stronie aliance smiley13.gif
Xahil
No to chyba bede musial, zmieniac serwer. W kazdym razie licze na jakies wsparcie na samym poczatku smile.gif

Update: Zapodal bys jakiegos nicka pod ktorym cie szukac (u mnie niezmiennie ten sam , xahil)
DiTOX
Wszyscy chetni wbijać na serw 12 po stronie aliance narazie jestem ja, xahil i Vince mam nadzieje, iż ktoś jeszcze się skuci smiley13.gif

Jak cos to odzywać sie w grze , Ditox moj nick smiley13.gif
DiTOX
Jak ktoś ma klienta a nie ma konta to niech się zglosi jeszcze jedno zostało smiley13.gif
bowti
konto przekazane dla @hibi, sorki więcej nie mam
DiTOX
Moje poszlo dla czullo smiley13.gif
czullo
Dziekowka dla ciebie DiTOX, mam jeszcze takie pytanie czy po zakonczeniu open beta bedzie moza grac dalej ( oczywiscie nie placac abo ) dajmy na to na prywatnych serverach ? Czy konta stworozne dla wersji beta nadal beda aktualne ? i wreszcie czy bede potrzebowal sciagnac nowego klijenta ( troche mam z tym problem neo 128 + limity :ranting: ) wiem ze na osiolku jest wersja 4 plytowa US calkiem sporo zrodel do kazdej plyty ( ponad 2000 tysiace ). Wiec pytam sie co po zakonczeniu bety... czy pozostaje tylko abonament ?
hibi
No zawsze możesz sobie sam serverek postawic (ktośpostował link) i grać w LANie biggrin.gif

No w końcu po paru renstalacjach WoWa udało mi sie wejsc do gry biggrin.gif
gram jako HibiPL na serverze eng 12 narazie 4lvl ale szybko sie ucze biggrin.gif

BTW: będe grał dzisiaj całą noc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.