Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z odtwarzaniem filmow
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Jules
Czesc, moze ktos pomoże
Od paru dni probuje uruchomic nastepujace filmy mystic river xvid deity, donnie brasco xvid brasco 2cd i fever pitch xvid

Po wlaczeniu w jakimkolwiek playerze, wyskakuje bład danego programu.

Myślałem, ze to kodeki wiec eksmerymentowalem na rozne sposoby i nic:(

Prosze o pomoc
Maryan
na 99% wina kodeka.
Polecam programik AllPlayer, sam sobie sciagnie odpowiednie kodeki. Jesli on sobie nie poradzi to polecam odinstalowac kodeki (zwlaszcza ffdshow) zrobic resa i zainstalowac od nowa najnowsze wersje. Nie ma bata musi dzialac.

Pozdrawiam
LooseByte
Na ogol problemem jest plik xvid.ax w %win%system32 -- sprobuj go usunac i zainstalowac od nowa np. k-lite codec pack (jest dosc dobry)

milej zabawy

LB
-=KiZiU=-
Sprawdz w programiku GSPOT, jaki to konkretnie kodek.

U mnie tak sie zachowywaly filmy wymagajace Xvid RC2.
Jesli na tym kodeku tez tak bedzie, to proponuje jeszcze przeinstalowac stery od grafy.
Jules
Wielkie dzieki za pomoc!!!!!!!!!!

Pomógł mi k-lite divx pack

PZDR Jules
SebNET
Dobra rada - nie instalujcie żadnego K-Lite Codecs, ani żadnego innego pakietu. Jest to najgorsze [beeep] podsłońcem wink.gif Jeśli zależy wam na poprawnym działaniu kodeków to instalujcie tylko 4 rzeczy, ale pojedyńcze. Po pierwsze:

DivX - najlepiej wersja 5.1.1 wraz z lekarstwoiem
XviD - nie żadne RC tylko stable version, teraz wyszła dobra 1.0 oraz 1.1
DivX 3.11 - kodek do obsługi starszych filmów

I to wszystko. Nic więcej nie potrzeba. Można jeszcze zainstalować kodek OGG na dźwięk i tyle. Ja tak zawsze robię i mam spokój na całe miesiące. Polecam tak robić. Mam dużą styczność z kodekami, ponieważ kompresuje filmy i u mnie wszystko musi chodzić jak żyletka. A więc polecam w/w sposób i będzie gitarka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.