Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HElp
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
ziparo
Kurde takei cus mi sie staneło podglądałem film z emula i nagle po parunastu sekunadach wyskoczył mi komunikat program wykonał nie prwidłowe zadanie czy cos takiego MAM WIN 98 i w tym momencie bo naciśnieciu ok zniknoł mi pasek na dole czyli cały autostert wszystkie skróty w tym pasku nic nie mam i osiołka tez nie ma conf20.gif ale chyba działa bo jak gg włączyłem od nowa to jest tylko zminiamalizować nie mam do czego. WIE KTOŚ JAK TEN PASEK ZE STARTEM PRZYWRÓCIĆ BEZ RESTARTU KOMPA conf20.gif
boSanoGa
ostanio 98 to miałem 3-4 lata temu ohmy.gif
Nie pamiętam już tego systemu dokładnie ale w przypadku xp gdy dawno temu znikał mi czasem pasek to uruchamiałem menedżera zadań i z menu "wybierałem nove zadanie (uruchom..)" i wpisywałem tam tylko D: i enter , po tym zabiegu pasek wracał (zawsze) ph34r.gif Nie wiem jak jest z menedżerem zdań w 98 i czy wogule tam cos takiego jest rolleyes.gif jesli nie to sorka za głupote a_rotfl.gif
Eyeore
najpierw dokładny scandisk dysku systemowego, a póżniej szukaj co się dzieje z explorer.exe, albo staraj się go ręcznie uruchomić. Napisz więcej o objawach.
A jak nie pomoże to scanreg w ms-dosie (przed uruchomieniem windows - himem.sys musi być załadowany)
ziparo
Jak zresyartuje kompa to wszystko bedzie oka tak mi sie wydaje ale nie chce go restartować widze ze emule chodzi dałem ctrl alt i delete w 98 pojawia sie okienko do zamykania programów i jest otwarty. Problem jest taki ze nie ma paska na dole gdzie to wszystko siedzi nie wiem jak go przywrócić jak nic nie wymysle robie restarta scandisk tu nic nie pomoze chyba ale sprawzde unsure.gif

Scandiswk nic nie wykrył huh.gif

To przez tego allplayera ostanio zawsze przy pierwszym uruchomieniu mi sie wiesza nie wiem czemu kiedys tak nie było mad.gif
Eyeore
Myślałem o scandisku w trybie ms-dos. W win 98 nie przywrócisz sobie explorera inaczej jak poprzez restart. Polecam potraktowanie windowsa programem regcleaner, to trochę podczyści Ci rejestr, ale dokładnie przyjrzyj się usuwanym kluczom
Al_Hadzi
Witam

Jesli pasek Ci zginie to mozesz zresetowac samego explorera (ctrl +alt +del i zakoncz zadanie explorer potem gdy zapyta czy uruchomic czy zamknac daj anuluj i potem wyskoczy okienko zamykania explorera i zakoncz zadanie (zamkniecie explorera) i Explorer jest na nowo wczytany (moze zgubic ikonki w systrayu od myszki lub czegos w tym stylu ale nie powinien zgubic od Osiolka) i pasek powinien sie pojawic na nowo. Poza tym zawsze mozesz wcisnac klawisz z flaga i wejsc do menu startu i np wlaczyc autoukrywanie lub wylaczyc autoukrywanie paska (czasem to skutkuje zeby winda sobie o nim przypomniala, a czasem nie - jak to winda)

pozdrawiam

Wariot

P.S. Proponuje tez pod dosem ( tylko wiersz polecen ) "scanreg /fix" by przebudowal rejestr to moze go tez nieco odchudzi a poza tym RegClean 4.1a (nie regcleaner) poprawia wpisy (soft tej samej firmy co system aczkolwiek ja na niego nie narzekam - tworzy plik *.reg ktory pozwala odwrocic to co on zrobil jakby cus nie chodziło).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.