Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Vanilla Ninja
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Muzyka - Kafejka
AlizeeFan

Coś o Vanilkach smile.gif
Na początku roku 2004 podbiły serca wszystkich Europejczyków singlem "Tough Enough". Same mówią o sobie, że są słodkie jak wanilia, ale potrafią walczyć jak ninja. Są rzeczywiscie bardzo specjalne, bo kto inny może pochwalić się własną serią lodów. W rodzinnej Estonii każdy kupuje je codziennie po kilka. Dziewczyny sie są zespołem z castingu, nie zostały sławne dzięki programom w TV, same pracowały na swój sukces, poznały się w szkole. Maarja i Lenna nadal się uczą, Piret i Katrin już nie, ale kto myśli, że opuszczają szkołę przez występy, jest w błędzie. Katrin i Piret miały najlepsze oceny, a Maarja i Lenna są najzdolniejsze w klasie. W rodzinnym mieście Tallinie w Estonie, są sławne od 2003 roku, kiedy to zostały nominowane do Grand Prix, zajęły jednak miejsce 7. Ale to tylko im pomogło, stały się w Estonii supergwiazdami, a ich debiutancki album Vanilla Ninja zajął miejsce 1 na liście przebojów. To samo najprawdopodobniej będzie z ich najnowszą płytą Traces Of Sadness. Po wydaniu 3 singla z płyty - Liar, Maarja Kivi ogłosiła, że jest w cišży z menadżerem zespołu Renne Meriste i, że odchodzi z zespołu. Przez pewien czas Lenna, Piret i Katrin występowały we trzy. Niedawno dołšczyła do nich 15-letnia Triinu Kivilaan, z którš nakręciły nowy teledysk When The Indians Cry.

I co Osiołki myslicie o tych paniach? mi sie spodobały po przesluchaniu ich najnowszej plytki, taka nastrojowa muzyczka i poprawia humor smile.gif
Trzeba przyznać że panie są ładne tongue.gif i taką małą zabawe proponuje, która się Wam najbardziej podoba (1,2,3 lub 4) wink.gif

Oficjalna strona zespołu http://www.vanilla-ninja.de/
Nefar
Zadna. Ich muzyka to dno. Mozna to porownac z mandaryna, o zone czy innym marketingowym syfem. Tzw gwiazdki jednego wieczoru, najdalej za rok przestana istniec.
bartu
zgadzam sie z kolega poziom mandaryny lub dody thumbdown.gif
pkacz
Wybaczcie Osiołki że odgrzewam trupa, ale wcześniej nie czytałem tego tekstu, a chciałem napisać że szczerze mnie ubawił... Ot pisma kolorowe wkroczyły do osiol.net:

"Dziewczyny są miłe i ładne i takie zdolne i same zapracowały a ich przyjaźń jest na wieki.* I nawet nie myślcie że opuszczaja lekcje by robić karierę. Stały sięsławne bo je nominowano, zajeły 7 miejsce, ale to im pomogło bo ludzie kochają przegranych"

*to jest do czasu aż najzdolniejsza w klasie zachodzi w ciążę z managerem a_rotfl.gif

Mój ojciec nazywa ten rodzaj dziennikarstwa typem, za przeproszeniem "pierdu,pierdu, w [beeep]e pustki" Prawdziwy entuzjazm w kolorze lilaróż...

Co do jakości muzy nie wypowiem się, nie znam, w moim radiu tego nie grają biggrin.gif
mojoy
A co mozna innego sadzic o kolejnym tanim girlsbandzie jak nie to ze to jest dno, komercha totalna i kicz ? a te ich teledyski to juz wogole .... poprostu trzeba byc gluchym i nie posiadac chociaz minimum dobrego smaku.
Nie chcialem nikogo urazic ale to jest moje zdanie.
A same ,,piosenkarki" z urody nie sa az takie rewelacyjne, jest duzo ladniejszych kobiet na swiecie a w szczegolnosci w Polsce laugh.gif

Re5pect thumbsup.gif
FOCUS
Wprawdzie podzielam wasze zdanie ale cos w O-ZONE-ie bylo atkiego ze wskoczył na pierwsze miejsce listy przebojów. A co o Vanilla?? To jest badziewie jakich mało tongue.gif
Ali
Chyba raczej jakich dużo, a nie mało. Najdziwniejsze jest to że kazdy na tego typu zespoly gada zle, to jakim cudem oni są na pierwszych miejscach list przebojow? komus to sie chyba musi podobac i nie jest do grastka ludzi. Ja myslę że na tym forum tez są ludzie, ktorym sie to podoba, tylko się wstydzą powiedziec smile.gif Przesluchalem plyte VN osttanią i powiem wam ze kojarzy mi się z Abbą :] tzn że nie najgorsza tongue.gif
pkacz
@Res83 Wierzę Ci na słowo, nie sprawdzę...biggrin.gif

CYTAT
Najdziwniejsze jest to że kazdy na tego typu zespoly gada zle, to jakim cudem oni są na pierwszych miejscach list przebojow?

Myślę że znalazłbyś mnóstwo ludzi mówiących dobrze o takich zespołach ale na Twoje szczęście towarzystwo w którym się obracasz do takich nie należy. Ja z racji wykonywania zawodu nauczyciela spotykam różną młodzież, znam kilka różowych dziewcząt które wydrapałyby oczy tipsami za złe słowo o o-zone (którzy, jeśli na teledyskach robią sobie jaja to zasługują na bier.gif w jakimś gejowskim pubie, jeśli robią to na poważnie to na siekierkę w jakimściemnym zakątku...) cz vninjach...
Ali
@pkacz przepraszam że pytam, ale Ty lubisz inną muzykę od Heavy Metalu czy ogolnie metalu? bo jak nie to wszystko jasne smile.gif
pkacz
@Resident 83 - owszem słucham też innej muzyki i to nawet więcej niż HM smile.gif Ubóstwiam Griega, Bacha i Wagnera, kocham Presley'a i Beatelsów, do dziś opłakuje Freddie'go Mercurego (akurat wczoraj był Highlander na ale kino i łza mi pociekła przy "...when love must die." )Janis Joplin i Edith Piaf, lubię Franka Sinatrę i Ray'a Charlesa. Oddałbym krew za Steve'a Vai'a czy Yngwie'go Malmsteena. Nie brzydzę się Anastacią (cóż za głosisko) i Nelly Furtado (polecam: Steve Vai & Nelly Furtado - Like a Bird (Live Grammy).mpg). Bardzo lubię słuchać Madonny (choć raczej starsze piosenki) i Bananaramy. Nie obcy jest mi hip-hop choć raczej HH Łony i FISZa niż Pei i 18L. Nie przepadam za techno (z wyjątkami) i disco polo (bez wyjątków). Ostatnio zapadłem się w Johnny'ego Casha i Patricię Kaas. Nie toleruję tylko plastiku dziewcząt i chłopców bez głosów i talentów, bez osobowości. Wszelkich Brodek, Ozonów, Iglesiasów (Enrique, Julio był w porządku), nie lubię marionetek na sznurkach uwiązanych do palców speców od marketingu... Nie znoszę wykorzystywania starych przebojów przy braku własnych (na wieki potępiona Mandaryna i Groove Coverage). Tego nie mogę ścierpieć.

Jak więc widzisz spectrum muzyki którą lubię jest szerokie, sądzę że powyżej przeciętnej. Poza tym w niniejszym temacie nie nabijam sięz muzy VN - której nie znam, zaś tylko z opowieści i plotek mogę stwierdzić że zawsze będę mial do przesłuchania ciekawszą płytę niż ich. Przede wszsytkim ubawił mnie popcornoidalny styl pisania @Alizee-fana...
Pesterson
iiii tam kolejny zespol bardziej do ogladania niz sluchania...
Ali
spoko @pkacz zrozumialem wink.gif

A @Petersonowi to tylko jedno w głowie, sam avatar na to wskazuje a_rotfl.gif
pkacz
[OT]Zaiste świetny avatar[/OT]
Ali
Tylko czy nie szkodzi dzieciom w wieku 10-12 lat, ktore napewno tu zagladaja tongue.gif
mlodszy
Vanilla Ninja to fajny zespolik. Chociaz byl w zasadzie przez krotki okres bo teraz nic nie wydaja [moze cos nowego sie jednak pojawi] mozna go sobie poslychac bo maja fajne utworki.
Ali
Wydali niedawno plyte, musi troche czasu minac by bylo cos nowego smile.gif
Pioseneczka bodajze I Know jest najnowsza smile.gif
Garkhamell
szkoda gadac nawet mi sie polskich znakow nie chce robic
onz powinien zakazac tego typu dzialalnosci
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.