Dlaczego gdy juz pobieram jakis plik to szybkosc pobierania nieustannie zmniejsza sie az dochodzi do 0
U kazdej osoby jestes w kolejce, jak przyjdzie twoja kolej to sciagasz tzw chunka czyli kawalek plku majacy chyba okolo 10 MB, jesli go sciagniesz a nie zwolni sie miejsce w kolejce to znowu stoisz i czekasz az przyjdzie Twoja kolej..w tym czasie jesli we wszystkich plikach jakie sciagasz jestes w kolejce to Twoj DL wynosi 0...przynajmniej tak jest u mnie.
Pozdrawiam
Sprobuj wylaczyc edonkeya i sciagac samym overnetem (zrodel jest wtedy troche mniej ale predkosc jest stabilna) przynajmniej u mnie
Niestety to dalej nic nie daje predkosc na poczatku jest najwieksza a pozniej stopniowo sie zmniejsza az dochodzi do 0 i pozniej znowu zaczyna pobierac ale predkosc znow sie zmniejsza moze cos mam zle ustawione w opcjach
konflikt
21.01.05 - 12:30
Podaj jak ustawiłeś muła oraz jaki masz sprzęt, os, firewall'a i sieć, to może coś będziemy mogli pomóc...
P.S.
Jakbyś mógł, to napisz tu, bo od tego jest to forum. Pomożemy Tobie i jest bardzo prawdopodobne, że ten temat pomoże w przyszłości i innym z podobnym problemem.
jak bys mogl to napisz na moje gg 1630391
Jak na ggg to zamkne temat. Zasada jest jedna: forum jest po to żeby sobie pomagać, zaś uzyskane tu informacje mogą posłużyć jeszcze wielu innym osobom
a konkretnie o jakie ci chodzi ustawienia
Jurek Kiler
21.01.05 - 15:06
A sprawdz jak w czasie ściągania zmniejsza ci się pojemność dysku na którym masz osła,być może masz zbyt mało wolnego miejsca,osiołek jak się rozpędza to zaczynają ginąć megabajty i to dość szybko
Na tym dysku mam 2,52 GB wolnego miejsca
Jurek Kiler
21.01.05 - 15:25
No dobra ale po kilku godzinach pracy osła ile masz,czy ci ta wartość się zmniejsza ?
no powoli wolne miejsce na dysku zapelnia sie
lokocool
21.01.05 - 15:51
A jaki kolor maja paski pobierania w mulku jak DL masz 0 ??
Pozdr.
Auxiliaris
21.01.05 - 16:24
CYTAT(Kamil10 @ 21.01.05 - 15:12)
Na tym dysku mam 2,52 GB wolnego miejsca
A mnie sie coś wydaje że masz ciutko zamało miejsca, biorąc pod uwage że 1 film w DivX ma około 700MB to przy trzech filmach nie masz już prawie wogóle miejsca na dysku, jest to spowodowane tym, że eMule rezerwuje sobie miejsce na dysku folder temp/*.met jeśli chcesz ściągać 4 filmy naraz to jest to około 2,8GB
Jeśli do tego wszystkiego masz folder temp z mułka w partzcji systemowej to jeszcze gorzej bo plik wymiany z windowsa potrzebuje dodatkowo miejsce na dysku
Ale rowniez pisze czasem ze status jes:przesylam a natomiast predkosc wynosi 0 i sie wogole nie sciaga
kolor w tym pasku mam czarny a czego???
EDIT: Staraj się używać opcji EDIT ( możesz edytować, zmienić treść posta, jeszcze przez godzine od czasu jego napisania ) zaś pisanie posta pod postem obniża czytelność tematu
Wydaje mi się że łącze perfidnie zaczyna się dusić.... Przyczyną może być za wysoko ustawiony upload, lub za duża ilośc aktywnych połączeń. Napsz to o co poprosił Cię konflikt, Jakie łącze posiadasz jaki (OS) system operacyjny, firewall. Oraz jaka wersja eDonkeya. Sprawdź ile masz miejsca na dysku...
.....:::::8!G#$:::::.....
posiadam stałe łacze lan system operacjnt windows XP a edokkeya wersje1.0
lokocool
21.01.05 - 20:25
CYTAT
posiadam stałe łacze lan system operacjnt windows XP a edokkeya wersje1.0
No wiec...
[*] Po pierwsze jakie stale lacze ( Neostrada, czy cos innego, jesli neo to jaka)
[*] Po drugie --> zainstaluj sobie e-Mule -->
http://www.osiol.net/index.php?showtopic=7461aha sciagnij sobie Installer

pozdr.
Nie każdy chce, musi (?) używać eMule, eDonkey chodzi bardzo dobrze, lecz u mnie lepiej sprawowała niż się wersja 2000 aniżeli 1.0.

LAN... dobra... zmierz swoje łącze i wklej tu swoje wyniki. Pamiętaj ze wszystko musi być wyłączone w czasie testów.... eDonkey, GYGY i inne pierdoły też, odpal tylko tę stronkę. Aha i jeszcze jedno jaki maksymalny transfer osiągłeś ? Chodzi mi o DL.
KLIK.....:::::8!G#$:::::.....
najwyzszy transfer jaki osiagnalem na donkeyu to ok.8k/s
a te wyniki to chyba o to chodzilo:
Download aus Deutschland
Downloadtest einer Datei (128KB ~ 1MB Dateiübertragung abhängig von Ihrer Geschwindigkeit) aus Deutschland Erfolgreich 5.4 KByte/Sek
Upload
Hochladegeschwindigkeitstest. Es wird eine Datei hochgeladen. Erfolgreich 5.9 KByte/Sek
Verbindung
Messung wieviel gleichzeitige Verbindungen von Ihrem PC zu einem Server in Deutschland möglich sind Erfolgreich 154.0 Verb/Min
Ping Test Deutschland
Absenden mehrerer Pings zu Ihrem PC. (Hinweis: Ihre Firewall (wenn vorhanden) muss unsere Pings durchlassen. Sie sollten keine Verbindung über Proxyserver benutzen) Erfolgreich 103.0 ms
Jesteś pewien że wszystko miałeś wyłączone ? - z tego co podałeś wychodzi że max Dl wynosi u Ciebie w granicach 5 kB/s zaś Upload 6kB/s
.....:::::8!G#$:::::.....
no raczej mialem wylaczone wszystko ale moge sprobowac jeszcze raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.