Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: *.cue na dysk twardy
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
hailie
Ściągnelam osiolkiem (gre) plik zip ktory po rozpakaniu zawira pliki: *.ccd,*.cue,*.img,*.sub. Z tego co wiem (a przynajmniej tak mi sie wydaje) powinnam nagrac plik cue na plytke i moglabym odpalic gre z plytki. Prosze mnie poprawic jesli sie myle. Mam do tego tylko pytanie, czy nie moglabym "nagrac" tego na dysk twardy zamiast na plytke?? I odpalic gre z dysku???

Pozdrawiam
Eyeore
Można można, do tego potrzene jest to lub to co się szybciej ściągnie...:

<a href="ed2k://|file|Alcohol.120.Percent.v1.9.2.1705.Retail.Multilanguage-Yag.rar|3649938|64DA4A1A3D6BEDFFB39143E64A7B4CC9|/">Alcohol.120.Percent.v1.9.2.1705.Retail.Multilanguage-Yag.rar</a>
<a href="ed2k://|file|Daemon-Tools.3.41.Multilanguage.Plugins.rar|6400398|85428D8868F3F2965E621965F99122E0|/">Daemon-Tools 3.41 Multilanguage Plugins.rar</a>

Oczywiście nero też można wykorzystać, poprzez programik w nim zawarty :
NERO Image Drive
denver666
a zeby bylo jasnie jest to obraz w programie CLON CD.
Yasiu
CYTAT(hailie @ 23.06.2004 - 16:53)
Ściągnelam osiolkiem (gre) plik zip ktory po rozpakaniu zawira pliki: *.ccd,*.cue,*.img,*.sub. Z tego co wiem (a przynajmniej tak mi sie wydaje) powinnam nagrac plik cue na plytke i moglabym odpalic gre z plytki. Prosze mnie poprawic jesli sie myle. Mam do tego tylko pytanie, czy nie moglabym "nagrac" tego na dysk twardy zamiast na plytke?? I odpalic gre z dysku???

Pozdrawiam

Jak slusznie zauwazyl Denver respekt.gif jest to obraz plyty zrobiony w Clonie i takowym powinien byc nagrany, mozna rowniez Alcoholem (ale z umiarem, bo szkodzi zdrowiu i na drugi dzien komary strasznie glosno tupia).
Podstawowy obraz zawarty jest w *.img a reszta danych w *.ccd, *.sub.
*.cue to mi jakos do tej kompanii nie pasuje, jakby byl z innej bajki, ale moze sie myle. blink.gif Jakos ostatnio pamiec mi szwankuje i w ogole crazy.gif

Ps: skleroza jedna crazy.gif *.cue nie nagrywa sie na plyte, to jest plik sterujacy nagraniem sciezek z pliku *.bin - i ten sie nagrywa pokazujaz *.cue.
Na wprost: - pokazujemy *.cue -> nagrywamy *.bin.
hailie
CYTAT
Oczywiście nero też można wykorzystać, poprzez programik w nim zawarty :
NERO Image Drive

@Eyeore -ale on chce plik *.nrg blink.gif
Behemoth
Jeśli chcesz odczytać obraz z dysku to używasz Deamona (link wyżej)
A jeżeli chcesz to nagrac na płyte, to włączasz clone'a i nagrywasz obraz. Proste. Plik *cue możesz wyrzucić bo on nie pasuje do trójcy (ccd, img i sub).

PZDR
denver666
ja powiem jak ja robie.
ja do wszystkich typow, czy to bin, iso, nrg czy clona uzywam programu podanego wyzej ALKOCHOLA. uzywam go i do emulacja i do nagrywania. no i w zyciu alkochol przelamuje nie jedna bariere biggrin.gif.
pozdrawiam
Eyeore
CYTAT
@Eyeore -ale on chce plik *.nrg 

Rzeczywiście chce albo *.nrg albo *.iso. Moje niedopatrzenie . Za szybko pisałem. Wybacz mi zmyłkę biggrin.gif

Natomiast wracając do gwoździa programu. Nie nic nie wypalaj szkoda płytek.
Rozpakuj zawartość. jeśli masz kuż tego alkohola, on się szybko ściąga. To zamopntuj ten plik *ccd jako virtualny napęd i sprzwdź grę...
hailie
Wielkie dzieki chlopaki. Dziala - jest super.

Mam tylko jedno pytanie OFFTOPIC (przepraszam moderatorow ale nie chce otwierac nowego tematu na jedno krotkie pytanko): chodzi o to ze mam treraz 4 napedy cd.... tzn. dwa "prawdziwe" i dwa wirtualne - jeden z Alcohol'a drugi z Nero. Jak usunac ten z Nero??Bo mi jest nie potrzebny, a niektorym u mnie w domu sie w glowie maci bo nie moga sie polapac....

wallbash.gif
Behemoth
O ile dobrze pamiętam to ten z nero, można usunąć przez dodaj/usuń. Ale nie pamiętam jak on się nazywa. Ale na pewno jest osobny program do virtuala, który się usuwa i po kłopocie
hailie
Rzeczywiscie, dzieki. Szukalam go wczesniej ale nie zauwazylam.

Temat zamknienty - jakims cudem - wszystko dziala.

Dzieki wszystkim.
denver666
CYTAT(hailie @ 24.06.2004 - 09:20)
Rzeczywiscie, dzieki. Szukalam go wczesniej ale nie zauwazylam.

Temat zamknienty - jakims cudem - wszystko dziala.

Dzieki wszystkim.

to nie cud, to burza mozgow biggrin.gif, pytasz mu jak wiemy odpowiadamy jak nie wiemy to palimy glupa biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.