Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pamięc nie może byc "read"
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
ryjek
Vitam.
Mam problem smile.gif Przy uruchamianiu niektórych aplikacji pojawia mi się komunikat "pamięc nie moze byc read" i nastepuje zamykanie aplikacji. W niektórych przypadkach działa reinstalacja aplikacji, z drugiej strony nie zawsze to działa.

Co można zrobic, by ten komunikat się nie pojawiał , a aplikacja działała? Dodam, że wielokrotnie reinstalowałem tę aplikację (DesktopX) i nadal mam to samo.

Dziękuję za wszelkie uwagi smile.gif
lucjanos
Jest to wina pamięci. Albo masz ustawione za agresywne timingi, albo za mocno przetaktowałeś procka szyną, lub po prostu siadają Ci ramy.
WoocashACN
a ja bym obstawial na problem w systemie i błędy naruszenia pamięci w aplikacjach... reinstalka systemu by pewnie pomogła ale to ostateczność...
Fideista
Nie jest to błąd pamięci, to "standardowy", niestety, komunikat w niektórych aplikacjach opartych na windowsie XP/2K.

Jedyne wyjście - odinstalowanie aplikacji i ponowny jej install (takiej wersji danej aplikacji, która... działa).
Ghostt
@ fide ma niestety racje
to standardowy blad w 200/xp
I_O
Dokladnie, to standardowy blad - jesli blad mozna uznac za standard.
Takie zachowanie pojawilo sie juz w W2k i wystepowalo wtedy, gdy jakas aplikacja zazadala wiekszej ilosci pamieci (buffera) nie system mogl jej przyznac. Usluga winlogon zamykala wtedy aplikacje i generowala okienko bledu. Problem zostal ponoc rozwiazany wraz z pojawieniem sie service packa dla Win2000 - ale jak widac nie do konca. Poniewaz XP bazuje na W2k niektore popularne bugi beda nas pewnie meczyc jeszcze przez dobrych pare latek smile.gif
IMO tym razem wiecej tu winy niechlujnie kodowanych programow niz systemu, ale moze i jedno i drugie ma na to wplyw. Nie wiem czy wyszla jakas lata korygujaca to w XP, ale moze sprobuj uaktualnic system - i tak nie zaszkodzi
Fideista
CYTAT(I_O @ 25.06.2004 - 23:18)
Dokladnie, to standardowy blad - jesli blad mozna uznac za standard.

W Windowsie nie tylko można, ale wręcz trzeba do tego typu "standardów" przywyknać... Oszczędzi to wielu niepotrzebnych "wzruszeń".

Widzę, iż post Fideisty potrzebuje potwierdzenia przez dwie osoby o "ugruntowanej renomie"... Tia, ciężki los błazna... No dobra, nie będę już odpowiadał w Waszych działach, bo widzę, że i tak musicie jeszcze potwierdzać... smile.gif

Zmykam zatem, po angielsku.

Edit: Ghostt worthy.gif worthy.gif a_rotfl.gif
Ghostt
CYTAT
Widzę, iż post Fideisty potrzebuje potwierdzenia przez dwie osoby o "ugruntowanej renomie"... Tia, ciężki los błazna...

To nie byla potrzeba potrwierdzenia twojego posta tylko chec ogrzania sie w blasku twojej wiedzy cool.gif
Christ006
Ghostt bierze udzial w konkursie na spam smiley15.gif
Damiano
@Christ006 ty chyba też bierzesz udział w tym konkursie smiley15.gif

smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.