CYTAT(Woocash[ACN] @ 08.02.05 - 01:02)
@jack.r nie myl prywatnej książki adresowej (która sie synchronizuje) z książką adresową na serwerze (ustalaną przez admina serwera pocztowego)
GAL to taka książka która zawiera wszystkie grupy (listy dystrybucyjne) i wszystkie adresy w firmie...
z drugiej strony GAL u mnie to ponad 50MB... nie wiem czy sie zmiesci... ale taka tylko polska książka to jakieś 500 adresów plus 100 list dystrybucyjnych.. jest szansa...
Edith:
@jack.r a jesteś w stanie mi opisać w kilku słowach jak działa opcja "reconciling messages" ?
nie wiem dokladnie co chcesz wiedziec o tej opcji
ta opcja pozwala na taki sam status maila/kalendarza pomiedzy blackberry i outlook
jak np czytasz maila na blackberry a pozniej go otworzysz na outlooku to ten sam email nie bedzie pokazywany ze jest przeczytany dopuki nie zrobisz "reconcile" (potwierdzenia w tym przypadku) ze ten email czytales. w RIMie oni uzywaja dwa okreslenia "reconcile" i "synchronize"
to pierwsze jest dla emaili to drugie jest dla wszystkiego innego
zreszta znalazlem cos takiego na necie o tym... jesli nie znasz anglika to powiedz przetlumacze pozniej...
nie wiem czy o to ci chodzilo... ale moze trafilem
http://kb.indiana.edu/data/alov.help?cust=028753.58173.30wiem co to GAL, ja mowilem tylko o ksiazce adresowej, nie spotkalem sie raczej tutaj(mowie o usa) aby ktos pakowal w to listy dystrybucyjne, wiec tego nie wiem, ale jakos nie sprecyzowales w poprzednim mailu co dokladnie chcesz wiedziec.
co do ksiazki adresowej to ma niezla pojemnosc, ja mam na swojej okolo 400 adresow
poza tym przeciez masz na tym dostep do internetu wiec mozesz korzystac z web site aby tam dojsc, po co to ladowac na BB? ale to nie moja broszka...
moja opinia jest taka... z checia zmienilbym to na zwykly tel. dostawanie 30-50 maili dziennie w kazdym miejscu jakim sie czlowiek znajduje zaczyna denerwowac...
ale zycze milej zabawy z tym