Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Idzie Nowe ...
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
elekrytyk
Tak oto ma wygladac nowy cennik na DSL-a w naszej kochanej telekomunie.
Informacja z dobrego zrodla aczkolwiek oficjalnie przez nikogo jeszcze nie potwierdzona. Ma zaczac obowiazywac niedlugo ale dokladnego terminu jeszcze nie ma wiec nie odpowiem na takie pytanie - przynajmniej nie dzis smile.gif
------------------------------------------
Internet DSL 500
Przepustowość: 512/128 kbit
Cena netto: 179,00
Cena brutto: 218,38

Internet DSL 1000
Przepustowość: 1024/256 kbit
Cena netto: 249,00
Cena brutto: 303,78

Internet DSL 2000
Przepustowość: 2048/256 kbit
Cena netto: 449,00
Cena brutto: 547,78

Pozdrawiam
boSanoGa
z tych DSL-i najciekavszy jest ostani ale powinien być w cenie pierwszego ranting.gif censored.gif ranting.gif censored.gif
elekrytyk
Ale i tak jest taniej ... dzis za 1mbit placisz prawie tyle co za 2mbity wg nowego cennika a to zapewne wplynie na male sieci osiedlowe smile.gif wiec poki co moze byc tylko lepiej smile.gif
Pozdrawiam
POSTMAN
Wcale nie taka rewelacja a płacic za stałe IP 50 zł wiecej to mi sie nie uśmiecha. To może i Neostrada potanieje jeszcze.
elekrytyk
Bo to nie dla domowego uzytku ale jak masz dzielic i chcesz/musisz zrobic to legalnie to nie masz tanszej alternatywy a firmy krzaki oferujace takie przepustowosci np droga radiowa zazwyczaj moga zapewnic tylko na papierze takie przepustowosci.
Uwierz mi na slowo ze chetnych bedzie sporo - chocby takich ktorzy maja wieksze lacza a DSL-a traktuja jako zapasowe - lub wszystkie male sieci np osiedlowe gdzie NEO dzieli sie na 20 ludzi ...
Pozdrawiam
_ZETOR_
ale drogo !!!! nie do wiary. w koncu dsl to nie jest jakas nowa technologia. skandal ! i widac ze konkurencji w polsce brakuje. i brakuje tez prawa, ktore by TP s.a. troche upieprzylo.
boSanoGa
ja powoli planuje zmiane kraju bo u nas to jest rozbój w biały dzień żeby takie ściervo nas tak dymało przez tyle lat censored.gif ranting.gif censored.gif ranting.gif
marianos
w tej chwili mam 1 Mbit ( w lanie oczywiście)
więc albo mi net stanieje albo bede miał 2 Mbit

a wtedy to nie będzie dla mnie ratunku smile.gif
budger
może podnoszą bankruta z upadku (France Telecom), po zmianie logo teraz pora na kasę .
Albo Francuzi z Tepsy dostają podwyżkę?
Koszmarne ceny - jaką szkołę managementu trzeba skończyć, żeby takie coś wymyślić? crazy.gif
_ZETOR_
szkola managementu ? hehe. po prostu nie ma dobrej konkurencji. jakby byla inna firma oferujaca to samo za polowe tych cen to nikt by z czyms takim nie wyjechal bo wiadomo ze nie zarobilby ani grosza. ale poniewaz rynek jest taki kiepski to sa bezkarni i dyktuja ceny jakie chca. a z drugiej strony - dlaczego rzad nic nie robi w tej sprawie. przeciez chyba powinno im zalezec zeby kraj sie rozwijal i internet byl w kazdym domu. internet a nie zolw, ktory nie pozwala na normalne uzywanie dostepnych serwisow.
pkacz
zawsze to obniżka ale ciągle to drogo, Tylko konkurencja coś pomoże, nic innego... sad.gif
kapsel82
super
mi ta oferta sie podoba
mam dsl 512 dzielonego na 10 osób i chodzi super to jak teraz dadzą 1 Mbit to juz całkiem zaczepiasto
boSanoGa
CYTAT(kapsel82 @ 26.06.2004 - 11:14)
super
mi ta oferta sie podoba
mam dsl 512 dzielonego na 10 osób i chodzi super to jak teraz dadzą 1 Mbit to juz całkiem zaczepiasto

no to ci powiem że jestes mało wymagający jesli 64 kB/s dzielone na 10 osób cie zadowala huh.gif ja mam neo 640 tylko dla siebie i tem marne 80 kB/s nie zaspokaja moich potrzeb navet w 30 % <_<

edit:
planuje po wakacjach przeznacznie całej kasy na dsl 2000 i wydawanie na niego co miesiąc wszyskiego co mam, (szkoda że tp.sa nie nia ma dsl-a 3000 w ofercie <_< )
kapsel82
na 10 osób wcale nie jest tak źle bo transfer nie dzieli sie przecież tak ze kazdy ma po 6 kilo tylko jak cos sciagam z ftp to mam 64 kilo emule tez śmiga ze aż poprostu chodzi tylko o upload ze jest mały.
Wszyscy by chcieli miec kilkumegowe łącza ale po co? i tak pewnie to co sciagacie nie wszystko ogladacie
płace 27zł na miesiąc jak bedzie 1 mb to transfer 100kb super bo w mojej sieci nie ma "kazowców" a emule moze czasami ktos uzywa
Adam Rz.
A ja jestem w LANie na DSL'u 1Mbit i podoba mi się to, że chociaż można będzie przeskoczyć na 2Mbity za prawie tę samą cenę, ale przeraża mnie troche ratio DL/UP 1/8 ...

DODANE:
Dziwi mnie w tym momencie ten nalot na TPSE, rozumiem że to drogo i też mi się nie podoba, ale powiedzmy że jeszcze coniektórzy o tym nie wiedzieli, że będzie obniżka i nic nie mówili. Teraz dowiadują się że jest obniżka i zaczyna się jazda... Obniżki nie było - było źle, jest obniżka - jest jescze gorzej ???

Pozdrawiam
slepy
Po pierwsze cen TPSA za bardzo nie obnizy bo i po co z dobrego zrodla wiem ze napewno maja monopol do konca tego roku (jako jedyni w Polsce maja lacza do innych krajów i posiadaja lacza satelitarne polaczone bezposrednio z Niemcami i USA)) bo w trakcie sprzedarzy zagwarantowal im to Polski rzad.

Ze obnizyli cene to nie powinno sie na nich klac tylko sie cieszyc. Pamietacie moze wypowiedzi na PFO kto za ile i ile placi ?? Nie jedna byla wypowiedz ze kafejka udostepnia mi net net sie cieli a place 50 zl. Wiem bo przez rok korzystalem z netu udostepnianego przez kafejke. Na poczatku bylo 40 kompow na lacze 2 MB polpakowskie ale po roku zrobilo sie 140 kompow na tym samym laczu. A jak poszlismy do goscia z reklamacja to nam powiedzial ze jak nam sie nie podoba to sie mozemy odlaczyc. Co tez zrobilismy (dobrze ze bylo troche osob)

I mysle ze najwieksze pretensje powinno sie miec do naszego kochanego rzadu bo to nie kto inny tylko oni sprzedali TPSA i to na jakich warunkach!! (Informacja dla osob co sie nie orientuja to TPSA zastala za rzadu premiera mazowieckiego wyceniona przez amerykanow i anglikow ale nie wiadomo czemu nastepny rzad powolal polskich ekspertow i oni wycenili majatek firmy na polowe tej kwoty co amerykanie i anglicy i za taka sume TPSA zostala sprzedana)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.