Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Osiołkowy savoir-vivre
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > P2P - Kafejka
Stron: 1, 2
buzzywuzzy
Kiedy tak sobie siedzę przed monitorem i patrze jak niemrawo czasem przesuwają się paseczki w otwartym okienku eMulka, sygnalizujące ile to jeszcze pozostało do końca, zaczyna mnie korcić żeby napisać do kogoś, kto akurat w danym momencie rownież ściąga ten sam plik, ot tak po prostu albo żeby pogadać albo żeby wymienić się wrażeniami, albo..... powodow są tysiące. Piszę do wielu ludzi - tych z Polski i nie z Polski (rowniez Polakow z nie Polski) - i nasunęły mi się bardzo smutne refleksje na temat naszej narodowej mentalności (Polakow z Polski). Może użyję mocnych określeń, ale chyba pełno w nas ignorancji i niertolerancji oraz jakiegoś koszmarnego egoizmu. Podam parę przykładow. Przykład 1) Ściągając jakiś plik widzę, że ktoś przesyła mi go z kapitalną prędkością. Chcę wobec tego podziękować za tak miłe podejście. Piszę do delikwenta i co? Ano nic. Milczenie. Tak jakby w ogole nie istniał. Dochodzę do wniosku, że ta prędkość była chyba wynikiem przypadku, bo normalny człowiek napisałby dwa słowa w stylu: nie ma sprawy, na zdrowie etc. 2) Ściągam i widzę, że zrodeł jest co kot napłakał, więc wysyłam wiadomości do każdego z prośbą o slota. I jak myślicie? co się dzieje? Ano nic. Ani slota ani odpowiedzi. 3) Najgorszy przypadek, gdy sciągam coś i ktoś kto wczesniej też sciągał to samo i rownież przesyłał znika i znika tym samym jedno źrodelko mniej. A co? A jak ? Ściągnąłem sobie to co będę innym udostępniał? Niech się teraz męczy.
A teraz dla kontrastu powiem tylko w skrocie, że na te 3 przykłady w przypadku ludzi nie z Polski wszystko wygląda inaczej. Wystarczy tylko napisac, zagadnac, podziekowac i - jeśli nie od razu to za jakis czas - dostajemy ciepłe, pełne jakiegoś optymizmu, "luziku" odpowiedzi w stylu: no problem, you're welcome, have a nice day i podobne. Serce się raduje. Prosisz o slota? Nie ma zadnego problemu. Prosisz i masz. To samo dotyczy Polakow z nie Polski, ktorzy poprzez dluzsze obcowanie z inna mentalnoscia rownież nabywają ciepłych cech. Ileż już fajnych znajomości nawiązałem z Amerykanami, Francuzami, Anglikami i Polakami zamieszkałymi na stałe w innych krajach. Ale też trudno wymagać od Amerykanina żeby miał wszystko to, co mnie Polaka interesuje. Dlatego też piszę do Polakow z kraju i co? Już sobie wyobrazam. Siedza z nadąsanymi minami, ściągają, ściągają, i broń cię panie Boże tylko dać innemu. Taki symptom "psa ogrodnika".
Takie smutne refleksje mnie naszły. Nie wymagam przecież elaboratow na pol strony, ale troche kultury zobowiazuje do napisania chocby dwoch slow, jeśli ktoś o to prosi. Nawet kiedy prośby nie można spełnić.
easio
myslę, że to powinno się również przydać:

CYTAT
netykieta, internet, prawo
Netykieta
13.05.2003
Rafał Rynkiewicz
~ Wstęp ~
  Netykieta jest to zbiór zasad kultury obowiązujacej wszystkich(!) w internecie. Co chyba najgorsze, bardzo wiele osób nawet nigdy nie słyszało o czymś takim jak netykieta.

Służyć ma ona uświadomieniu, bądź przypomnieniu pewnych zasad obowiazujących w bardzo już licznej społeczności internautów. A zasady służą nam wszystkim - mnie i tobie i "im" - byśmy mogli wszyscy jakoś tworzyć zdrową społeczność w kraju (sieci) bez granic.

Zasady każdej netykiety niezależnie od daty jej napisania są aktualne! To, że czasem coś gdzieś wsieci zauważyłeś, nie oznacza wcale, że to jest dobre i poprawne.

3 główne zasady:
  ·myśl(!),
  ·nie działaj na czyjąś szkodę,
  ·nie nadużywaj.

1. Komunikacja elektroniczna

· poczty elektronicznej używaj "z głową"
· odbieraj pocztę codziennie tak jak zaglądasz codziennie do skrzynki na listy z pocztą tradycyjną. Jeśli jest to niemożliwe, to staraj się to robić jak najczęściej. Natomiast gdy masz zamiar odbierać e-maile raz na miesiąc to albo nie podawaj nikomu swojego adresu, lub przy podawaniu zaznacz, że odbierasz pocztę średnio raz na miesiąc.
· pisz listy w formacie tekstowym, a nie HTML, chyba że akurat jest to konieczne, ale na pewno nie pisz standardowo w formacie HTML. Po pierwsze format tekstowy zajmuje znacznie mniej KB, a po drugie wiele osób choćby np. czyta pocztę poprzez strony www i jeśli nawet ma opcję podglądu wersji w HTMLu to za pewne tego nie zrobi i na marne chociażby twój trud; nie wykorzystuj wszystkich możliwości związanych z fdormą listu HTML jeśli już musisz w nim pisać - niech list będzie bez zbędnych "wodotrysków" jak np. czcionka każda inna w nowej linii, tysiące kolorów i dziesiątki wstawionych rysunków.
· nie przesyłaj pocztą na pewno plików większych niż 100KB bez uprzedzenia adresata, i lepiej jeśli to możliwe nie przesyłać tą drogą dużych plików
· załączniki zawsze (chyba że kompresja jest rzędu 1-3%) pakuj przed wysłaniem jakimś programem do kompresji. Najczęściej używanym formatem jest format ZIP
· nie rozsyłaj łańcuszków szczęścia
· jeśli wstawiasz stopkę w swoich emailach, to postaraj się żeby nie była ona dłuższa niż 3-4 linijki. Ostatnio modne stało się umieszczanie złotych myśli jako stopki... pomyśl chwilę, czy ktoś będzie ją czytał i czy będzie szczęśliwy dostając choćby 20 raz tą samą złotą myśl? Umieszczaj w stopce informacje istotne, jak najkrótsze i konkretne. Jeśli chcesz umieszczać cytaty sławnych i podziwianych to nie wysyłaj nikomu 2 razy tego samego w takim razie, bo to już się mija z celem.
· nie cytuj całej wiadomości, chyba że jest to niezbędne. Jeśli cytujesz słowa "przedmówcy" to odpowiadaj pod każdym akapitem z osobna, jeśli email ma dłuższą treść lub dotyczącą kilku tematów. Jeśli nie jest to konieczne to nie cytuj nic z poprzedniego listu i tylko ewentualnie w temacie do otrzymanego tematu wiadomości dodaj "RE: " jeśli nie zrobi tego za ciebie program obsługi poczty, co się chyba nie zdarza. Dobrze widziane jest przytaczanie tylko tych słów adresata, które są ważne w naszej wypowiedzi, a pozostałe usuwajmy, tak samo jak reklamy (stopki) dodawane automatycznie do wszystkich wiadomości na serwerach z darmowymi kontami.
· gdy rozsyłasz pocztę do grupy osób, korzystaj z pola "BCC" czyli "UDW" ("Ukryty do Wiadomosci"), gdyż nie każdy musi sobie życzyć by jego adres email został ujawniony pozostałym twoim adresatom.
· sprawdzaj swój komputer w celu usuwania wirusów, byś nie przesyłał wirusów innym internautom
· nie rozsyłaj spamu (niechcianej poczty: reklam zazwyczaj) - to grozi wyklęciem na wieki, jedno z najbardziej znienawidzonych przez wszystkich nieporządane działanie w internecie.
· nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż one oznaczają raczej krzyk i nie nadużywaj tego

komunikatory jak np. GG

· nie rozsyłaj łańcuszków szczęścia
· jesli ustawiasz status opisowy w programie GG postaraj się żeby dawał on jakąkolwiek(!) informację, jeśli masz zamiar w nim pisać o sprawach nikomu(!) nie potrzebnych jak np. "papa!!! smile.gif))))))))", "Elvis żyje", "Eminem the best", "kocham Iksińską". Status opisowy wykorzystuj wtedy, gdy masz coś (niekoniecznie, choć najlepiej) ważnego do przekazania w tej akurat formie jak np. "będę o godzinie 22:00", "tylko w ważnych sprawach", "dziś jestem do 23:00", "chętnie porozmawiam z kimś" itp.
· jeśli już piszesz do kogoś kto cię nie zna i rozmawiasz z nim przez ten komunikator pierwszy raz, to wypada się przedstawić, bo ten nieszczęśnik zamiast choćby twej ksywki widzi tylko twój numer id.
· nie wstawiaj w wiadomości naraz całej galerii emoticon (tzw. buziek) np. 50 na raz, bo kogoś w końcu krew zaleje i poza tym jaki to ma sens? Emoticons mają jak sama nazwa mówi wyrażać uczucia, które nie tak łatwo przekazać przez internet.
· nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż one oznaczają raczej krzyk i nie nadużywaj tego

Forum dyskusyjne

· nie zadawaj pytania, na które już kiedyś została udzielona odpowiedź na forum i zanim je zadasz sprawdź zawsze czy nie ma na nie odpowiedzi w FAQ tej strony, na której jest forum dyskusyjne.
· pisz rzeczowo i konkretnie, tak ażeby każdy cię zrozumiał

2. Strony www
tworzenie

· twórz strony w standardzie (kodowania literek typowo polskich, tzw. ogonków) iso-8859-2
· dobieraj tak kolory, żeby dało się choć na to patrzeć co zrobiłeś bez potrzeby natychmiastowego telefonu do okulisty po wizycie na twojej stronie
· nie umieszczaj na pierszwej stronie plików większych niż już maksymalnie 50KB, żeby choć pierwsza strona nie ładowała się w nieskończoność. Znam przypadki (bardzo wiele!) stron, gdzie na pierwszej stronie jest wstawiony obrazek gif np. animowany, który do niczego nie jest tam tak na prawdę potrzebny, a zajmuje np. 400KB.
· jeśli nie wiesz co to jest kompresja obrazu to koniecznie się tym zainteresuj, żeby twoje zdjęcie przykładowo zamiast zajmować 20Kb nie zajmowało 200KB kiedy różnica jakości będzie niezauważalna na monitorze.
· jeśli nie jest to akurat galeria zdjęć, to umieszczaj wszelkie obrazy w rozdzielczości 72 piksele na cal.
· mile bardzo są widziane strony tworzone w Notatniku, lub innym programie, w który pracuje się na kodzie, a nie w trybie WYSIWIG (ang. What You See Is What You Get, czyli to co widzisz to masz) jak np. choćby MicrosoftWord. Takie strony tworzone w programach "wizualnych" do www wynikowo są dużo większe - nawet 20krotnie w porównaniu z taką samą stroną wykonaną w trybie tekstowym.
· nie przywłaszczaj sobie owoców pracy innych osób
· pamiętaj, że twoja strona nie musi być widoczną dla innych w taki sam sposób w jaki ty ją widzisz na swoim komputerze.

publikacja

· nie twórz niewiadomo ilu aliasów (czyli domen np. na prv.pl) do swojej strony tylko dla tego, że są darmowe. Jeśli to tylko możliwe niech do twojej witryny prowadzi jeden lub dwa adresy, lecz nie więcej, bo tylko wprowadzasz wtedy zamieszanie, "zaśmiecasz" wyszukiwarki i denerwujesz ludzi.
· nie wykorzystuj darmowych kont na serwerach tylko w celu trzymania na nich plików do ściągnięcia z twojej strony. Pliki takie trzymaj tylko na tym koncie, na którym posiadasz aktualnie swoją stronę www, a jeśli tam ci się nie mieszczą zrezygnuj z tego po prostu.
· nie umieszczaj na swojej stronie bezpośrednich linków do plików np. mp3 z czyjejś, bez jego wcześniejszej zgody -wtedy bezprawnie wykorzystujesz jego pracę i łącze serwera na którym znjaduje się jego strona.

utrzymanie

· pilnuj, by nie było na Twojej stronie "martwych" linków, czyli wiodących do nieistniejących miejsc w sieci.
· kontroluj to co się dzieje na Twojej stronie (księgi gości, fora dyskusyjne i inne)
· uaktualniaj stronę, nie pozostaw jej już w obecnym stanie na wieki
· jeśli w pewnym momencie stwierdzisz, że rezygnujesz z prowadzenia strony, to zostaw ją "w spadku" komuś innemu lub usuń z sieci.

3. Typowo kulturalne
międzyludzkie

· nie nazywaj nikogo lamerem (ani inaczej negatywnie też) jeśli nie wiesz do końca co to znaczy i zanim kogoś ocenisz w jakikolwiek sposób przemyśl to.
· nie zwracaj uwagi nigdy publicznie lecz bezpośrednio danej osobie, chyba że jest to osoba już wyjątkowo łamiąca wszelkie reguły (i robi to też publicznie) i po uwadze jej zwróconej najpierw osobiście nie zareaguje.
· jeśli się zwracasz do danej konkretnej osoby raczej pisz z dużej litery "Ty", a nie "ty" i inne jak ci, tobie...
· swoje opinie wyrażaj zawsze w sposób kulturalny
· pamiętaj zawsze, że nie jesteś sam jeden na świecie i że nie jesteś najważniejszy

sieć

· jeśli nie musisz, to nie ściągaj dużych plików z internetu takich jak mp3 i filmy, gdy np. możesz po prostu ten film pożyczyć od kolegi następnego dnia. Po prostu nie ściągaj bezmyślnie plików.
· jeśli nie musisz, to nie utrudniaj i nie uprzykrzaj życia innym użytkownikom sieci
· nie zakładaj sobie "od tak" bez konkretnej potrzeby kont e-mail lub www więcej niż rzeczywiście potrzebujesz

ku przestrodze

· pamiętaj, że tak na prawdę w internecie nikt nie jest anonimowy! Zawsze można dojść do tego kto, skąd, kiedy, gdzie i co.
· nie ma jakotakich odgórnych czystoprawnych zasad obowiązujących w internecie, ani "cyberpolicji" na każdym kroku, lecz pamiętaj, że tu społeczność się sama broni i też nieraz mogą Cię spotkać niemiłe konsekwencje ze strony innych użytkowników lub administratorów.
· zawsze zapisuj sobie swoje hasła żebyś ich nie zapomniał, pilnuj ich i nie udostępniaj nikomu

-- EDIT --
zgodnie z prośbą autora thumbsup.gif
_ZETOR_
@buzzywuzzy
nie kazdy ma tyle czasu zeby przesiadywac przed komputerem cale dnie i odpowiadac na wszystkie wiadomosci na emule. ja na przyklad mam wlaczone IGNORE na wszystkie wiadomosci oprocz Friends. szczerze mowiac wcale nie mam ochoty z nikim na emule rozmawiac. skonczylo by sie na tym ze musialbym odpisywac 20 osobom dziennie, ze przykro mi ale z iloscia plikow ktore sharuje nie ma takiej mozliwosci zebym dawal slota. tego zmieniac nie zamierzam. nie chce mi sie poprostu tlumaczyc kazdemu z osobna. praktykuje metode IGNORE od okolo 4 lat - zaczalem to stosowac jeszcze na DALnet.
Co do ludzi, ktorzy usuwaja pliki zaraz po sciagnieciu... temat rzeka. niektorzy robia to bo nie maja ochoty wysylac, inni bo nie maja odpowiedniej predkosci lacza, jeszcze inni bo zwyczajnie nie maja pojecia jak to dziala i mysla ze gdzies tam te pliki leza na dedykowanych serwerach i sie sciaga za nic. wiem ze na polskiej tzw scenie jest to szczegolnym problemem. ludzie nie sa zbyt przychylni dawaniu. lubia brac i nie dawac nic w zamian. niech inni frajerzy wysylaja i katuja swoje lacza.
ja sam czesto sciagam plik i go wyrzucam z shared, ale nie przez zlosliwosc. zwykle mam w shared miedzy 60 - 100 plikow. okolo 10 na release. nie bede jeszcze dokladal tam czegos czego nie releasowalem bo nigdy nie uda mi sie skompletowac wysylek. Mysle sobie, ze jesli chca miec niech tez troche powysylaja. czemu ja i mi podobni idioci mamy wszystko sharowac ? nie widze zadnego powodu. jesli widze na forum prosby o reshare bo jest 0 zrodel do jakiegos pliku to zwykle staram sie pomoc ale moje lacze tez ma ograniczone mozliwosci.
Problem sharowania jest jak plaga na tzw polskiej scenie i juz na ten temat zostalo napisane setki tematow i podjetych dziesiatki dyskusji na wielu forach i chat'ach. niestety, jak groch o sciane. ludziska sciagaja, wypalaja na CD i plik znika z netu. przykro tylko ze zwykle sa to ludzie, ktorzy tylko i wylacznie sciagaja, maja ustawiony UP speed na minimum, czyli praktycznie nic nie wysylaja i zazwyczaj to wlasnie te osoby narzekaja ze powoli im sie sciaga, ze do bani te ed2k i ze maja LowID. Nie rozumieja skad sie bierze HighID a skad LowID.
Dlatego tez ja nie daje slotow, wiec nie mam o czym dyskutowac z ludzmi na emule. Sloty daje przyjaciolom bo wiem ze oni sharuja jak najeci i naprawde wkladaja w ed2k ile moga. i za to obdarzam ich wielkim szacunkiem. respekt.gif a znimi rozmawiam w wielu wygodniejszych do tego miejscach niz emule.

Ja osobiscie mam HighID i cokolwiek bym nie sciagal to trwa to krotko - ale to dlatego ze daje, daje i jeszcz raz daje. Dlaczego mialbym sie przejmowac Leecher'ami i obdarzac ich dodatkowymi przywilejami.
buzzywuzzy
Zet, zgadzam sie z toba calkowicie. Po napisaniu tego postu czulem, ze powinienem jednak cos dodac i go rozwinac. Piszac o pogaduszkach na eMule nie mialem na mysli tego, co jest przywilejem komunikatorow, bo po to je wwymyślono. Chodzilo mi raczej o bardzo krotka, kurtuazyjną informacje, chociazby odpowiedz czy wiadmosc doszla.
Rozumiem też, że istnieja ograniczenia jesli chodzi o przestrzen dyskowa. Ja rowniez nie mam zbyt wiele miejsca, ale kiedy cos sciagne (przede wszystkim czegos co ma malo zrodel, a tak jest zwykle w przypadku "ambitnych" produkcji krajowych) staram sie chociaz przed dwie-trzy doby potrzymac w Shared, zeby pomoc innym, zanim zrodelko kompletnie wyschnie.
OkweL
Ja tylko moge powiedziec, ze sam coraz czesciej dziekuje za pomoc w sciagnieciu czegos lub pytam ile jeszcze zostalo zeby wiedziec czy pomoc slotem czy nie (zwlaszcza gdy widze duzo znajomych osob z forum a czesc juz nie miesci sie w uploadzie i stoi nawet ze slotami w kolejce wink.gif ) Zeby jescze FS do ratio sie nie liczyly wink.gif
PioWit
Ze swojej strony, moge tylko powiedziec tak jak @Zetor w mulku mam, zablokowane rozmowy i nie zamierzam tego zmieniac. Poza tym dwie - trzy doby, wydaje mi sie ciut przymalo. smile.gif O ile pamietam w dobrym tonie ongis, bylo dwa - trzy tygodnie (najmniej).

Pozdrawiam
buzzywuzzy
Drogi Pio, jak juz wspomnialem wczesniej ogranicza mnie (i pewnie nie tylko mnie) przestrzen dyskowa. Mam 40GB z czego oprocz systemu kupe miejsca zajmuje oprogramowanie i moje osobiste pliki. I chocbym nie wiem jak chcial przytrzymac w shared wszystko co sciagam to jest niewykonalne. Aczkolwiek dobrze ze wspomniales o tych 2-3 tygodniach. OK. Ja ze swojej strony moge sie zobowiazac ze bede trzymal kilka pozycji przez ten okres.
enlever
Chyba tylko raz dostałem wiadomość żebym się pieprzył i był to ktoś z flagą Izraela... Fakt, że zrobiło mi się trochę niezbyt miło. Generalnie jednak zazwyczaj dostaje odpowiedzi i slota i to z różnych miejsc, od naszych też. Często też jak jestem przy kompie i widzę naszych bez pytania o zdanie daje sloty, w końcu chyba po to jest "osiol net fake file share.rar". Nie jest chyba aż tak źle...

Dużo słabiej jest jednak w polskich torrentach. Wrzucam teraz prawie wszystkie odcinki Jama Łasicy i widzę, że po ściągnięciu plików goście natychmiast znikają... jest tylko kilku sumiennie seedujących do dwóch pełnych źródeł...
POSTMAN
Ja tam wogóle nie zaglądam do tej zakładki gdzie można rozmawiać na emule. Mam ograniczone przesyłanie tych wiadomości tylko dla przyjaciół. Pozatym nie siedzie i nie patrze sie na muła jak ściaga (już mi to minęło). Ściagam przeważnie jak mnie nie ma w domu albo w nocy jak śpie.
Co do sharowania to wszystkie polskie rzeczy trzymam ile sie da czasem nawet rok tak jak poprzedni zjazd osiołków. Z zagranicznymi bywa różnie. Pliki nowe które mają mase źródeł po ściągnieciu trzymam może ze 2 dni i wywalam z share. Zagraniczne które mają mało źródeł trzymam dłużej. Niby mam 120GB a też ciągle mi brakuje miejsca.

EDIT: poprawiłem okrągłe zdanie
pkacz
U mnie jest tak jak u @PioWita i @ZETORa czyli ignore non stop - nie chce mi się czytać reklam płatnych wersji muła albo bluzgów jakichś frustratów nawet za cene niezamienienia kilku zdań z kimś miłym. Tak więc gadam tylko z friends ale za to zawsze smile.gif choć czasem w wiele godzin po otrzymaniu od nich wiadomości. Mój mułek jest samodzielny slota staram siędawać jak tylko widzę naszych w kolejce i ten system działa bo i ja dostałem slota niejednokrotnie (wczoraj np. od @Jules'a - który nieproszony dał mi slocika przez co miałem niespodziankę jak wrócilem do domu i mogłem najnowszego Joeya już wczoraj obejrzeć - dzięki stary!). Co do towaru do shareowania to jest kilka kryteriów jakie stosujężeby sobie nie zapchać mojego 40GB (wolne miejsce oscyluje wokół 1,5-2GB - 25GB to stuff z muła smile.gif ):
  • ilość źródeł - jesłi coś ma ponad 250 źródeł to zwykle tne w 2-3 dni po ściągnięciu, jeśli źrodeł jest mało to trzymam miesiącami,
  • rozmiar pliku - duże pliki lecą szybciej - ostatnio trzymam na dysku dyskografię Judas Priest ([OT] kto będzie na koncercie[/OT]) - 1.94GB ale niedługo będę musiał ją pociąć na albumy i relować po kawałku
[*] plik który jest relem moim albo kogoś z naszych (osiol.net&osiolek.com) - leży dłużej podobnie jak pliki które szczególnie polecam.

Ważną rzecz jeszcze poruszył @ZETOR. Sporo ludzi którym polecałem muła mówiło mi potem: "to jakieś do d:beep:y, nic mi nie ciągnie Kaaza jest lepsza" jasne tylko że mułek któremu się stworzy warunki (HighID - warto grzebać w portach smile.gif ) i okaże cierpliwość (mi około 2 miesięcy się rozgrzewał) to jest jak Tommy Lee Jones w "Ściganym" biggrin.gif nie do pokonania. Zaś prawda jest taka że kto nie daje ten nie bierze - bardzo nie modne dziśpodejście do współżycia społecznego - a eMule tego uczy smile.gif. Teraz mam HighID, Upload całkowity większy niż Download i ok 90k kontaktów w bazie - i jak czegoś potrzebuję to rzadko czekam...

PS.
CYTAT
Pliki nowe które mają mase źródeł po ściągnieciu trzymam może ze 2 dni i wywalam z share chyba że mają mało źródeł.

Ale żeś zdanie okrągłe stworzył, @POSTMAN a_rotfl.gif
Hungry
Ja jeśli ściągam coś to najczęściej przez sieć torrent klientem xxxx. Jeśli zdarza mi się zasysać przez emule to nie ma mnuie przy kompie na wiadomości nie odpisuje bo mi się nie chcę. Gdy ściągam zwykle mam prędkość 60kb/s. Nie seeduje ponieważ nie mam na to czasu i mi się nie chce. Zresztą to jest szerzenie piractwa. Oczywiście ja tesh nie miałbym bym niektórych gier bez sieci p2p ale wytrzymałbym. Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą i seedują ja na razie nie zamierzam. W razie co w szkole mam średnią 4.00 żebyście nie pomyśleli że jestem typowo polskim IDIOTĄ z tzw. "polską mentalnością" bo jesli chodzi o inne sprawy to jestem bardzo pomocny znajomym
Magnolia__
najciekawsze sa wypowiedzi mlodziezy.. pewnie ze jestem frajerka tongue.gif.. ja trzymam wszystko co reluje i to nie dziwi.. w koncu zalezy mi na rozejsciu sie tego po sieci..pomagam jak umiem innym z dzialu krorego czuje sie czescia polega to tez na trzymaniu ich pracy na swoim podworku.. daje slota i nie odpowiadam na wiadomosci natychmiast bo najczesciej ich nie widze.. niestety dosc czesto miewam klopoty ze swoim uparciuchem.. ale najwiekszym moim problemem jest bardzo mala pojemnosc dysku (5 GB).. netykiete stosuje a jesli zdarzy mi sie potknac to okropnie to przezywam.. stosuje zasade ze jesli ja nie pozwole sobie wobec innych na zle zachowanie to moze nie bede obrazana ze strony innych.. ale jak juz pisalam nikt nie jest doskonalym.. wiec i ja tez
pozdrawiam Magnolia__
pab
CYTAT(Hungry @ 11.02.05 - 16:16)
Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą i seedują ja na razie nie zamierzam.
*

pomyśl sobie a skąd miałbyś prędkość 60 kb ?????????????? własnie od tych 'frajerów' (jak ja lubię to słowo:ciach: )

Zresztą to jest szerzenie piractwa.

to dlaczego ściagasz >???

W razie co w szkole mam średnią 4.00 żebyście nie pomyśleli że jestem typowo polskim IDIOTĄ

tak za wczasu zaznaczasz że 'w razie co', ale jakoś to do mnie nie trafia.
euzenio
Ja należe do tej grupy frajerów którzy pobrane pliki trzymają długo, a nawet bardzo długo w szczególności mniej popularne.
P.S Oby nas frajerów było jak najwięcej biggrin.gif!!!
Maryan
@Hungry....a co ma twoja srednia do sharowania plikow????

Niestety zaliczam sie do tych co maja 40GB twardziele, z czego ok 15 GB zajetych przez system/gry/programy.

Reszta jest zawsze wykorzystana na sciagniete/sciagane pliki.

Wywalam tylko pliki popularne czyli filmy zagraniczne, glownie nowosci.

W szczegolnosci zostawiam na bardzo dlugo i na release pliki male, polskie.

Zyje w polskich realiach i dysponuje laczem, ktore sie tak nadaje do releasowania jak z kosiej dupy trabka.

Ale zawsze mozna sie dopchac do zadanego pliczku mimo ze mam lowID.

I na zakonczenie @Hungry
CYTAT
Oczywiście ja tesh nie miałbym bym niektórych gier bez sieci p2p ale wytrzymałbym.

jakbys wytrzymal, to po co sciagasz?

CYTAT
Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą i seedują ja na razie nie zamierzam.

Wiec ja jestem frajerem wg Ciebie i jestem z tego dumny. laugh.gif
Pozdrawiam
seikone
@hungry - to po co sciagasz ? skoro to piractwo smile.gif
bez "frajerow" nie mialbys tego 60 kb/s.

ja widac srednia nie jest adekwatna do poziomu inteligencji ;]

pozdrawiam smiley13.gif
gulon
Nie seeduje ponieważ nie mam na to czasu i mi się nie chce.

laugh.gif To co Ty musisz robić? Jakąś prądnicę napędzać?...
Szczerze mówiąc dziwi mnie, że się udzielasz na tym forum...

Niezły przykład "osiołkowego savoir-vivre'u" laugh.gif ...
Pesterson
ja pod tym wzgledem jestem uczynnym osiolkiem, mam 80gb dysk z czego ok 55gb jest shared w emule a jak juz wyrzucam jakies pliki to te najbardziej popularne...

ej jak zaczynacie sciagac to patrzycie od kogo sciagacie, i kto stoi u was w kolejce? ja zawsze sprawdzam i [osiol.net] zawsze ma u mnie slocika, natomiast ja mimo, z enie raz stoje w kolejce do paru [osiol.net] to slocik jest ewenementem sad.gif
Eyeore
CYTAT
przykład "osiołkowego savoir-vivre'u"

Dekalog z przymrużeniem oka....

1. Nie będziesz miał innych forów jak www.osiol.net ponadto....
2. Nie będziesz rzucał imienia Xenoxa nadaremno...
3. Pamietaj, żeby raz w tygodniu osła/emula święcić (piwem).
4. Czcij Admina/globala swego i moda swego.... biggrin.gif
5. Nie banuj innych userów i nie leechuj...
6. Nie cudzołóż z innymi sieciami p2p (DC++, Soulseek, Kaaza, BT)
7. Nie kradnij tagów.
8. Nie publikuj linków do uszkodzonych plików.
9. Nie pożadaj żadnego pliku, ktorego nie jesteś w stanie od kogos ściagnąć.
10. Ani lepszego komputera/łacza innego uesra ed2k.

Mam nadzieję że nikt się nie poczuł obrażony... biggrin.gif
enlever
Nie seeduje ponieważ nie mam na to czasu i mi się nie chce. Zresztą to jest szerzenie piractwa. (...) Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą i seedują ja na razie nie zamierzam.

1. Chyba nie zasługujesz jednak na swoją raczej średnią, prawdę mówiąc średnią.
2. Na slota u mnie nie masz co liczyć.

3. Czy ktoś bardziej biegły w sztuce czarowania na poziomie protokołów transmisji mógłby ustalić i opublikować (albo przynajmniej podesłać mi na priva) adres IP naszego "dobrodzieja". To chyba byłaby dobra nauczka.....
Pesterson
mi sie nawet nie chce komentowac wypowiedzi @Hungry... rece opadaja, szkoda ze nie pomyslal, ze gdyby nie bylo tych frajerow to nic by sobie nie sciagnal... co za hipokryta :/ furious.gif
Eyeore
CYTAT
3. Czy ktoś bardziej biegły w sztuce czarowania na poziomie protokołów transmisji mógłby ustalić i opublikować (albo przynajmniej podesłać mi na priva) adres IP naszego "dobrodzieja". To chyba byłaby dobra nauczka.....

Nie, tego nigdy się nie dowiesz... Wolnoć tomku w swoim domku.

@Hungry
Opinie każdy sobie wystawia tym co robi/mówi/pisze.
Opinię i ocenę już sobie wystawiłeś.... niestety...
Milczenie jest złotem....a mowa srebrem....
wins
Brawo @Hungry z taka postawa to daleko nie zajedziesz. ciach.gif Jak tylko wyczaje Ciebie u mnie w kolejce to Twoj ipek (o ile jest staly) wyladuje w ipfiltrze i dodatkowo dodam do fw.
Sarenka
Ja jeśli ściągam coś to najczęściej przez sieć torrent klientem xxxx. Jeśli zdarza mi się zasysać przez emule to nie ma mnuie przy kompie na wiadomości nie odpisuje bo mi się nie chcę. Gdy ściągam zwykle mam prędkość 60kb/s. Nie seeduje ponieważ nie mam na to czasu i mi się nie chce. Zresztą to jest szerzenie piractwa. Oczywiście ja tesh nie miałbym bym niektórych gier bez sieci p2p ale wytrzymałbym. Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą i seedują ja na razie nie zamierzam. W razie co w szkole mam średnią 4.00 żebyście nie pomyśleli że jestem typowo polskim IDIOTĄ z tzw. "polską mentalnością" bo jesli chodzi o inne sprawy to jestem bardzo pomocny znajomym
*

hmm wiesz ja naprawde nie lubie brac udzialu w dyskusjach i trzymam sie od tego z daleka ale, podniosles mi troszke cisnienie tym ze nazywasz nas FRAJERAMI
Ciebie to jakbym mogla to bym z tad wywalila i to ekspresowo furious.gif :ranting: bo naprawde nie wiem co Ty tu robisz??? blink.gif

Nie znosze pijawek a takowym dla mnie jestes @Hungry
pozdrawiam
_ZETOR_
W razie co w szkole mam średnią 4.00 żebyście nie pomyśleli że jestem typowo polskim IDIOTĄ z tzw. "polską mentalnością" bo jesli chodzi o inne sprawy to jestem bardzo pomocny znajomym
*

lol. znam takich ktorzy maja srednia 5.0 ale sa kompletnymi debilami. Srednia w szkole o niczym nie swiadczy. mowisz ze nie masz polskiej mentalnosci ale twoj post temu stanowczo zaprzecza (brac ale nic przypadkiem nie dac) - zreszta z ta polska mentalnoscia to roznie bywa. ja bym jej z taka latwoscia nie precyzowal. twoj post nie pozostawia zadnych zludzen....
u mnie masz ban, chyba ze tez po cwaniacku masz inny nick na emule i trudno wyczaic ze to ty. Jedyna pociecha taka ze nie boisz sie przyznac ze jestes zwykla pijawa.

edytowany bo poprzednio mialem tylko czas zeby wyrazic swoja niechec do takich typkow.
unghar
Hm..... to ja chyba jestem dziwnym wyjątkiem. Od 6 miesięcy wywaliłam z share może z 5 plików. Specjalnie dla mojego zwierzaka kupiłam nowy twardy dysk = 200GB. I sharuję ile wlezie. Czasami mam pliki, które mnie osobiście nie interesują, ale są rzadkie, więc je trzymam.
A co do odpowiadania na wiadomości w emule. Nawet tam nie zaglądam. Po prostu nie mam czasu. Praca i studia. Jak siadam do kompa to z reguły po to żeby napisać kolejny referat na zaliczenie.
Albo pograć dla relaksu.
Niestety nie mam też czasu żeby śledzić kolejkę i dawać sloty. Za to komp u mnie chodzi 24h na dobę 7 dni w tygodniu. To raczej wystarczy żeby każdy się dopchał.
@Magnolia - wszystkie Twoje rele z książkami leżą u mnie na dysku i są udostępnione. Znajomi, którzy czegoś szukają a nie korzystają z osła dostają je albo na dyskietce albo na maila. I chwalą sobie tą maleńką biblioteczkę jaką zgromadziłam dzięki Tobie i kilku innym osobom.
Wszyscy releaserzy - naprawdę czujcie się docenieni.

P.S. Wypowiedzi osła powyżej nie chce już mi sie komentować. Najchętniej ciach.gif
enlever
CYTAT(Eyeore @ 11.02.05 - 17:59)
Nie, tego nigdy się nie dowiesz... Wolnoć tomku w swoim domku.
Dowiem się bo kiedyś trafi do mnie do kolejki...

@Eyeore zrób proszę linię przerwy pomiędzy tym co wyżej a "kazaniem" do "dobrodzieja" bo sam przed chwilą się nabrałem i myślałem, że masz pretensje do mnie... rolleyes.gif Na szczęście dla mnie w porę zakumałem rolleyes.gif

CYTAT(Sarenka @ 11.02.05 - 18:00)
Nie znosze pijawek a takowym dla mnie jestes (Hungry)
W pełni popieram Sarenkę...
Bigos
Fajnie że ten temat został poruszony, jeżeli mnie pamięć nie myli to pamiętam że około rok temu był podobny smile.gif U mnie eMule żyje na jednej partycji 200 gb - i nie ma tam nic prócz Niego oraz kilkunastu katalogów z kategoriami zassanych plików - over. Jako że neostarda o naprawdę [beeep] łącze... ja robię tak: (może źle może dobrze… )
Jeżeli ciągnę naprawdę dużo plików około 40-60 po prostu przenoszę pliki które bardzo posiadają bardzo dużo źródeł, w inne miejsce bo jak wiadomo im więcej w share tym więcej od pytań a jeżeli są to pliki popularne i łączę najzwyczajniej w świecie nie jest w stanie wyrobić  Nie zachęcam do ssania i kasowania po ściągnięciu, na czas masowego ściągania to się jak najbardziej opłaca, a Gdy masówka dobiega końca zastępuje naprawdę długo trzymane w share rzeczy ( u mnie długo znaczy około od dwóch do trzech tygodni ) tymi które jak wyżej pisałem wyjąłem na pewien czas podczas zasysania.
Mułek jest u mnie włączony praktycznie non toper z przerwami na E.T hehehe, chodzi nawet gdy nic nie pobieram. IMO: jest to jakaś rekompensata za to asymetryczne łącze :| mizerna ale zawsze jakaś jest. Jakie pliki trzymam w share ? i nigdy ich nie wyrzucę ? są to takie które sam zassałem z niemałym trudem i źródeł do nich tyle co kot napłakał… Zawsze starałem się być fair w stosunku do osób z którym bądź co bądź prowadzę „handel” jak wiadomo gdzie uczciwi tam i oszuści…. Ale tutaj jest to jak najbardziej jednostronne – gydż, byt dobrych Osiołków nie jest zależny od pasożytów a w drugą stronę już całkiem inaczej to wygląda… Hungry mam do Ciebie pytanie jeżeli nasz nazywasz głupkami… to powiedz mi co byś zassał geniuszu gdyby całe ed2k robiło tak jak Ty ? Nie wiem ile siedziesz na eMulu bądź eDonkeyu - ale chyba niedługo, takie zachowanie mają najczęściej młodzi użytkownicy, gdzie zachodzenie w głowe jak wyłączyć Upload i pobierać maxem... jest na porządku dziennym... większość nowych użytkowników sieci ed2k pochodzi wiadomo skąd <_< tam odłączanie i dawanie jak najmniej, jest sprawą o wysokim priorytecie. Jakiego moda używasz ? > masz takie fajne przyciszki jak Ask Kad, Ask Serwer, Ask Source ? Ban Queue ? itp.. ciach.gif

Btw.Ile temu zsiadłeś z Kazzy ?

Moje obecne:
Ratio sesji UL:DL: 80.7 : 1

.....:::::8!G#$:::::.....
buzzywuzzy
Czapki z glow przed wszystkimi Osiolkami z forum, ale dla ciebie - Hungry - nie ma chyba juz lekarstwa. Jak napisalem w pierwszym poscie jesteś zywym obrazem "polskiego psa ogrodnika". Dla ciebie nie ma juz ratunku thumbdown.gif Najbardziej podtrzymujace na duchu jest to, ze takich jak ty jest tu malo. Ale czy w sieci....? Nie wiem. Wydaje mi sie, że takich jest calkiem sporo.
PioWit
Nie bede komentowal wypowiedzi leecher-a. Przychodzi mi do glowy tylko jedno slowo - BOJKOT!!!

Pozdrawiam pozostalych
waszq

........ jakim cudem się tu znalazłęś , a z drugiej strony to dobrze ze wyrazileś swoja opinię gdzyż wszyscy wiedzą kim jesteś.na OSŁA trzeba zasłuzyć TY jesteś BARANEM.
aki
Barany śnić - czyli quell full laugh.gif
Hungry
Przepraszam szanownego admina @ghost za pisanie tego co myśłę na forum. Obiecuję więcej seedować i chciałbym pokajać was za wyzywanie od frajerów. Więcej się to nie powtórzy na dowód mogę ściągnąć jakiś plik i zacząć go seedować!! Ma ktoś jakiś pomysł ?? wiekszość gier ściąga mi się przez około 8h wiec problemow nie bedzie. To dotyczy tylko sieci torrent

Nie martwcie sie o bany mam neo+ brak stałego IP czasami ma to dobre strony!! hehehe

I jeszcze jedno! ciekaw jestem kto na mnie nakapował adminowi??
chris_1507
No coz, nie udzielalem sie ostatnio..wink.gif co nie znaczy ze nie sciagalem rzeczy ktore uwazalem za interesujace, podobnie jak u Bigosa( czy jak on sie tam nazywa wink.gif ) 200Gb jest tylko dla mulka..
A wracajac do tematu, czesto dostaje prosby o slota, jak moge to pomagam ( nigdy (!!) nie daje slota ludziom anonimowym, ot tak dla zasady) , niestety czesto ludkowie proszacy o slota zapominaja wspomniec o co im chodzi ( jaki plik sciagaja),

pozdr

chris
Auxiliaris
Ja mam ponad 200GB różnego rodzaju plików które udostępniam, często daje slota osobnikom znanym jak i obcym, proszącym mnie o slota jeszcze nigdy nie odmówiłem i często daję slota "samoczynnie" kiedy widzę jakiegoś znajomka z Forum a szczególnie kiedy widzę że jest daleko w kolejce. Ja równięż wielokrotnie otrzymałem pierwszeństwo w zasysaniu od wielu osób i tak jest git. Uważam że każdy powinien mieć tę odrobinę świadomości zasady Fairplay i świadomości togo że dobra współpraca często lub przeważnie się oplaca.

Tym optymistycznym tonem dziękuję wszystkim za uwagę.
enlever
CYTAT(Hungry @ 11.02.05 - 22:08)
pokajać was za wyzywanie od frajerów. Nie martwcie sie o bany mam neo+ brak stałego IP czasami ma to dobre strony!! hehehe
Nie wiem co miałeś na myśli mówiąc o "pokajaniu nas" ale spodziewam się wszystkiego najgorszego...

To, że masz dynamiczny adres IP nie zwalnia cię od odpowiedzialności za słowa... Na szczęście "IP Check" pozwala na określenie najbliższych "okoliczności przyrody" i jeżeli chodzi o mnie zastosuję odpowiedzialność zbiorową...
_ZETOR_
chciałbym pokajać was za wyzywanie od frajerów.
Nie martwcie sie o bany mam neo+ brak stałego IP czasami ma to dobre strony!! hehehe

*

czlowieku, gdzie ty sie uchowales ? trafiles nie na to forum - powinienes sie chyba zarejestrowac na PFO tam okreslanie ludzi, ktorzy duzo robia dla rozwoju p2p nazywa sie frajerami. tam bedziesz sie czul jak w domu. jak czytam twoje slowa to watpie zebys ty wogole posiadal jakas inteligencje (to nadal nawiazanie do twojego dowodu na posiadanie "madrosci" 4.0). a kajac nikogo nie musisz. wystarczylo przeczytac twoj post. zal mi ciebie. i to wystarczy za wszelkie kajania. przedstawiasz swoja osoba wszystko co najgorsze w polskiej scenie p2p.

tej osoby nie pozdrawiam.
Jasia
Ja miałam na maturze średnią 3.9, czy to znaczy, że jestem głupsza od @Hungry biggrin.gif??? CHyba tak, bo czas przechowywania na moim malutkim 40 GB dysku (20 tylko dla mułka) wynosi 3-4 tygodni (oczywiście minimum)
_ZETOR_
@Jasia, no idiotyzm kompletny - 3.9 - zastanawiam sie czy z toba wogole jest o czym gadac i do tego jak tepa frajerka laugh.gif sharujesz. z kim ja sie zadaje ? laugh.gif
Vandi

hehehe w emule ważny jest hash użytkownika a nie IP. Zbanujemy Cię po hashu wink.gif smiley15.gif....

Żartowałem . Ale sumie dobrze by było nakłdać bany na lecherów po hashu
Luca
A ja mam prosbe.Moglibyscie mnie tez wciagnac na liste FRAJEROW
Wysylam 168KB Pobieram-raz mniej raz wiecej(jak sie uda)Pliki trzymam dlugo bo szkoda mi wyrzucic
Mam nadzieje ,ze sie nadaje
PioWit
Przepraszam szanownego admina @ghost za pisanie tego co myśłę na forum. Obiecuję więcej seedować i chciałbym pokajać was za wyzywanie od frajerów. Więcej się to nie powtórzy na dowód mogę ściągnąć jakiś plik i zacząć go seedować!! Ma ktoś jakiś pomysł ?? wiekszość gier ściąga mi się przez około 8h wiec problemow nie bedzie. To dotyczy tylko sieci torrent

*

@Hungry. Moge Cie zapewnic, ze zmienne IP nie za wiele ci sie przyda, jezeli dojdziemy do wniosku, iz Twoja obecnosc na forum jest - non grata. Poza tym nie rozumiem za co niby masz nas kajac? smile.gif Chyba raczej, powinienes pokajac sie, przed nami. Co do "kapowania", to zupelnie nie rozumiem, o co Ci chodzi? Czy uwazasz, ze admini nie czytaja i kontroluja, tego co sie dzieje na forum? Jezeli jednak upierasz sie przy w/w terminie, to odpowiem slowami imc Onufrego " Jam Ci to niechwalac sie sprawil". W przypadku, gdybys mial zamiar przedyskutowac swoja wypowiedz, zapraszam na PW.

Pozdrawiam
wert
Cześć!
U mnie na dysku 30 GB tylko dla emule.Slota daje zawsze,na liście znajomych mam tych ktorzy w nickach maja PL.Sloty rozdaje userom ktorzy stoją po pliki z kiepskimi źrodłami.A co do komunikacji poprzez emule to raczej nie ma o czym dyskutować.Nawet jak wpadaja tam reklamy leszków to co szkodzi odpowiedziec komuś,podziekowac za slota i wybranie mojej osoby z pośród tylu userów.Zachowanie @Hungry - bez komentarza.

Pozdro
pkacz
Nosz kurczę, rozśmieszył mnie to się ponabijam:

CYTAT
ciekaw jestem kto na mnie nakapował adminowi??

Adminów (a nawet niektórych modów) mamy, chwalić Boga, pisatych i czytatych. Tylko wśród frajerów szerzy się analfabetyzm...

CYTAT
Nie seeduje ponieważ nie mam na to czasu i mi się nie chce.

Och a_rotfl.gif możnaby pomyśleć że aby seedować trzeba siedzieć przed kompem i klikać naprzemiennie LMB i PMB smile.gif

CYTAT
Zresztą to jest szerzenie piractwa.... mam prędkość 60kb/s

Jak rozumiem to ściagasz to piractwo z sieci z prędkością 60kb żeby innych ustrzec... mój bohaterze! a_rotfl.gif

CYTAT
W razie co w szkole mam średnią 4.00

Ładna średnia... ale język polski to ci ją obniża, co?

CYTAT
Jesli jednak są wśród nas frajerzy albo tzw dobrzy ludzie to niech sobie będą
Tak niewątpliwie się stanie, Masta! Ponadto wolimy termin osły niż frajerzy. A poza tym jeśli nie dzielisz się z innymi zbiorami to obawiam się że nie do końca jesteś "wśród nas"

CYTAT
jestem typowo polskim IDIOTĄ z tzw. "polską mentalnością"
@PioWit! Obrażają naszych wink.gif respekt.gif Poza tym myślę, że słowa "typowo" i "polskim" są zbędne

Ja na maturze miałem zaledwie 3.4 a teraz kończę drugi fakultet i od października zaczynam doktorat tongue.gif. Módl się raczej żebyś na jesieni życia nie okazało sie że 4.0 to jedyna rzecz którą możesz się pochwalić...

@Vandi - ban dla leecherów to moim zdaniem wspaniała rzecz by była - pamiętam jak kumpel mi mówił że na jakimś forum torrentowym nie dawali dostępu do linków bez odpowiedniego ratio...

@Jasia - ode mnie jesteś mądrzejsza o 0.5, ale ja to wypiję wieczorem i nadrobię biggrin.gif

@ZETOR - Ty się ze swoją ilością linków i share w ogóle nie powinieneś odzywać, ty...ty...ty...TY SUPERFRAJERZE a_rotfl.gif respekt.gif

@Hungry - nie obrażaj się, że tak po tobie pojechałem ale wyzwałeś mnie od frajerów (czego nie znoszę bo na tym forum znana jest oXoba nadużywająca tego terminu, oraz dobrym człowiekiem czego jako metalowy sługa szatana (cytat z mojej katechetki) tolerować nie będę...

EDIT:
CYTAT
Dodalbym, ze nawet cycatych.  Mam nadzieje, ze panie mnie nie ukrzyzuja.
HAHAHHHAHHAHAHHHAHAA! Spadłem z krzesła i nie mogę wstać... bier.gif dla Ciebie!
aki
Hej hej Osiołki smile.gif Zdaje się, że @Hungry już zrozumiał idee p2p smile.gif
Co do kajania, to prawdopodobnie miał na myśli to, co napisał Pio, czyli "przed nami" wink.gif
Dlatego zapewne średnia wynosi tylko 4.0, bo przy prawidłowym używaniu wyrazów, których znaczenia nie do końca się rozumie można pokusić się nawet o 4.1 laugh.gif
@Hungry. Nie musisz przepraszać za pisanie tego co myślisz o ile nie obrażasz tym innych userów. To jest forum i jak zauważyłeś, inni też napisali co o tym myślą smile.gif

Pio, a fe. Nie dość, że frajer to jeszcze skarżypyta a_rotfl.gif

ps. Po tonie wypowiedzi można mniemać, że ta "emerytura" wisi na włosku laugh.gif

To pisałem ja:
Frajer z osiol.net czyli aki smiley15.gif
Kosiar
CYTAT(_ZETOR_ @ 12.02.05 - 10:15)
@Jasia, no idiotyzm kompletny - 3.9 - zastanawiam sie czy z toba wogole jest o czym gadac i do tego jak tepa frajerka laugh.gif sharujesz. z kim ja sie zadaje ?  laugh.gif
*

To zemną @Zetor już wogóle nie pogadasz bo ja koniec liceum miałem jeszcze niższą srednią niż @Jasia a też jestem sharującym frajerem ze 100GB danych na dysku z czego prawie połowa to są rzeczy od ciebie @Zetor smile.gif
Ratio całk. UL:DL: 1.12 : 1
PioWit
CYTAT(pkacz)
Adminów (a nawet niektórych modów) mamy, chwalić Boga, pisatych i czytatych. Tylko wśród frajerów szerzy się analfabetyzm...

Dodalbym, ze nawet cycatych. a_rotfl.gif Mam nadzieje, ze panie mnie nie ukrzyzuja. smile.gif

CYTAT(aki)
Pio, a fe. Nie dość, że frajer to jeszcze skarżypyta a_rotfl.gif

Hmm. Skarzypyta? Czyz nie nalezy, do obowiazkow moderatora tego forum, pilnowanie przestrzegania norm ideii P2P. Poza tym nie skarzylem, jedynie z @Ghosttem, przedyskutowalismy postawe @Hungry i czy zyczymy sobie na forum, ludzi z takim swiatopogladem. smiley15.gif

CYTAT(pkacz)
@PioWit! Obrażają naszych   Poza tym myślę, że słowa "typowo" i "polskim" są zbędne

Cos, mi sie kolacze po glowie, o najlepszych przyjaciolach czlowieka, karawanie i wedrowce, wiec nie bede drazyl tematu. smiley13.gif

Pozdrawiam
Drizzt
Kurcze widzę że tu sami FRAJERZY oprócz jednego. Ja już sam nie wiem co ja tutaj z WAMI robie!!!

No chyba że ja też jestem frajer tzn że trafiłem pod właściwy adres bo ja cały czas udostępniam ok. 40G

Pozdrowienia dla wszystkich frajerów
bier.gif
Bigos
CYTAT(Vandi @ 12.02.05 - 10:23)

hehehe w emule ważny jest hash użytkownika a nie IP. Zbanujemy Cię po hashu wink.gif smiley15.gif....

Żartowałem . Ale sumie dobrze by było nakłdać bany na lecherów po hashu
*

Nie da rady zbanować hashu, nowe leechery mogą go zmieniać nawet w przeciągu dwudziestu minut ph34r.gif

.....:::::8!G#$:::::.....
Jasia
A ja jestem pewna, że @Hungry nie ściągnie ode mnie nawet kilobajta. Dlaczego?? Z tej prostej przyczyny, że na 100% nie zainteresują go pliki, które ściągam i posiadam biggrin.gif. Mój komputer niestety (a może stety?) do grania nie służy, więc żadnych gier na nim nie ma (no dobra, mam Diablo, i pasjansa biggrin.gif).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.