Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak dostepu do katalogu
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
lokocool
Ja mam problem innego typy.... tzn, jak zainstalowalwm windowsa przenioslem folder moje dokumenty na dysk D:, potem zaznaczylem opcje "Uczyn ten folder folderem prywatnym". Potem usunalem to kato admina i stworzylem nowe.... z tym ze w tej chwili nie mam dostepu do folderu Moje dokumenty... i nie moge nic z tym folderem zrobic... Czy jest jakas mozliwosc zeby odzyskac dane z tego folderu, lubn chociaz zeby go usunac z dysku ??? conf20.gif
I_O
Sprobuj wylaczyc w explorerze opcje prostego udostepnianie i inne "proste" rzeczy, nastepnie jako admin przejmij ten folder wraz z plikami na wlasnosc i okresl od nowa prawa dostepu - powinno pomoc
WoocashACN
dodaj się do grupy "Backup Operators" -- ci mają dostęp do wszystkiego smile.gif
lokocool
kurcze.... juz myslalem ze to zadzaiala, ale niestety nawet jak sie dodalem do backup operatorow, pokazuje mi sie taki komunikat:
CYTAT
D:\Moje Dokumenty nie jest dotepny
Odmowa dostepu

@I_O cos czuje ze sie do ciebie odezwe, i faktycznie sprobujemy to zrobic na live... ale juz nie dziaj bo nie mam juz cierpliwosci i sily do tego lamo.gif
WoocashACN
a na jakim to systemie plików ? FAT32 czy NTFS ?
I_O
Alez Woocash......
Prawa dostepu na FAT32? wink.gif tongue.gif
@lokcool: prawa mysz, wlasciwosci, tam ustawiasz tez wlasciciela i prawo dostepu.
WoocashACN
@I_O... ja już różne cuda widziałem...
lokocool
@Woocash[ACN] System plikow NTFS oczywiscie tongue.gif
@I_O We wlasciwosciach nie ma niczego takiego...albo ja jush nie kontaktuje... no nic ja ide spac, jutro nad tym sie pomecze:)
WoocashACN
Właściwości folderu --> Ogólne --> Zaawansowane --> Szyfruj zawartość ? Jak to zaznaczyłeś jako Admin i skasowałeś konto admina to tylko jako "Operator kopii zapasowych" mozesz to odszyfrować.
<:: Se@L ::>
Myśle że na początek trzeba odblokować dostęp do zaawansowanych opcji folderów:
control panel -> folder options -> view ->> use simple file sharing
(odptaszkować)
teraz właściwości folderu:
security -> administrators ->> advanced -> full control

Powinno pomóc, jak nie to spróbuj założyć jeszcze raz to konto co skasowałeś, miałem takie roblemy z udostępnianiem katalogów, jak usunołem udostępniony katalog to widniał on cały czas jako udostępniony. Aby się togo pozbyć musiałem go utworzyć i usunąc udostępnianie smile.gif
lokocool
@<:: Se@L ::>, browar dla ciebie bier.gif bier.gif bier.gif ---> ZADZIALALO !!!!! respekt.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.