Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mozilla 1.6 vs IE
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Maryan
Witam

Mam pytanko natury technicznej. Zainstalowalem sobie Mozille 1.6 ta wersje stabilna. Poniewaz uzywam jej od moze 1h wiec troche sie mecze ale idzie mi z konfiguracja coraz lepiej.
Moje pytanko to czy mam odinstalowac ( jesli sie da ) IE?? Czy moze lepiej zostawic, bo sie kiedys przyda ( w co niewierze...).

I jeszcze jedno pytanko. Ja zmienic czestosc migania kursora podczas pisania np tego posta. Bo mi ta migajaca kreska wlazi na ostatnia litere, ktora napisalem i nic nie widze...

Pozdrawiam i dzieki za pomoc
Duch
Niestety IE jest stala czescia windowsa musi zostac, pozatym kiedys moze sie przydac np. onlinebanking, w prawie zadnym banku nie mozna przeprowadzic transakcji bez IE.

smiley13.gif
k-d
Duch @ 27.06.2004 - 09:30
CYTAT
np. onlinebanking, w prawie zadnym banku nie mozna przeprowadzic transakcji bez IE.

Nie wiem jak inne Banki, ale mój bez problemu akceptuje np. Operę

Test przeglądarki DB

Natomiast IE w kilku wypadkach jest chyba konieczny (windows update nie działa mi na Operze)

Pozdrawiam
lokocool
IE jest integralna czescia Windows, nie da sie go wywalic... Niestety sad.gif
WoocashACN
CYTAT(Maryan @ 27.06.2004 - 10:14)
I jeszcze jedno pytanko. Ja zmienic czestosc migania kursora podczas pisania np tego posta. Bo mi ta migajaca kreska wlazi na ostatnia litere, ktora napisalem i nic nie widze...

wpisz w pasku adresu "about:config" -- jeśli gdzieś się to zmienia to tu smile.gif
Xahil
CYTAT(lokocool @ 27.06.2004 - 11:15)
IE jest integralna czescia Windows, nie da sie go wywalic... Niestety sad.gif

Ostatio dyskutowalem z kumplem, on sie lepiej zna na windowsie niz ja, i twierdzil ze IE da sie usunac w ten sposob ze juz sie go nie uruchomi. (Choc pewnie i tak wszystkie biblioteki zostaja). Nie mniej nie polecam, cociazby dla wsponianego wczesniej windows update, druga rzacza dla ktorej trzymam IE jest scaner MKSa.

Btw jest juz mozilla 1.7 biggrin.gif (tez juz stabilna).
siss
CYTAT(Xahil @ 27.06.2004 - 11:10)
Btw jest juz mozilla 1.7 biggrin.gif (tez juz stabilna).

@Xahil, próbowałeś? Jak się sprawuje?

IE lepiej zostawić, nie ma sensu wywoływać wilka z lasu. Szkody wielkiej nie robi (zwłaszcza, kiedy się jej nie używa huh.gif ), a może się przydać.
Maryan
CYTAT(Woocash[ACN)
,27.06.2004 - 11:21]
CYTAT(Maryan @ 27.06.2004 - 10:14)

wpisz w pasku adresu "about:config" -- jeśli gdzieś się to zmienia to tu smile.gif

Wpisalem i mi wyskoczylo mnostwo textu, moze mi ktos pomoze znalezc odpowiedni klucz i go zmodyfikowac, bo tego jest sporo a nie chce mi sie kazdego sprawdzac... biggrin.gif
<:: Se@L ::>
Faktycznie kursor miga troche szybko, nie udało mi się tego zmienić sad.gif
IE koniecznie zostaw, nie działa wiele bez niego, np windows update.
Mój bank Inteligo działa też pod mozillą.

Zawsze są problemy z flashem, nie należy instalować go z mozilla tylko osobno ze strony macromedia. Pozatym jest to super przeglądarka smile.gif

Acha, popsuł mi się link do emula, muszę klikać na link i kopiować go do schowka, wtedy mi wkleja do emula pliczek, mam zainstalowany MOZEX, ale nie poradziłem sobie z konfiguracją ed2k, co trzeba jeszcze wpisać po ścieżce do programu, wie ktoś ??

Do thebat mam tak: c:\progra~1\thebat~1\thebat.exe mailto:%a?subject=%s
Xahil
CYTAT(siss @ 27.06.2004 - 12:48)
CYTAT

@Xahil, próbowałeś? Jak się sprawuje?

Nie probowalem wink.gif , odkad odkrylem firefoxa to mozilli nawet juz nie instaluje, a co dopiero mowic o korzystaniu z niej biggrin.gif Jest, jest oznaczona jako stabilna, podobno ma jakas nowa lekka skore, tyle wiem wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.