Najgorszy sprzęt jakiego nie należy kupowaćAzeby wszystko mozna bylo znalezsc w jednym miejscu bede ten spis aktualizowal w miare naplywu postow
HDDIBM (Hitachi) produkcja wegierskaGXP . Dokładnie model HDD GXP IC35L
HDD 120GB Hitachi/IBM 180 GXP IC35L 120A
Karty graficznekarty graficzne Gexcube (Gigacube), w szczególności Radeon 9600xt
Plyty Cd-RPłyty CD-r Hawk - złote
plytyDVison (napis Vison)
plyty Media Store
plyty MEMOREX
napedy CD-romCD-ROM Teac x52
CD-rom LGx52 (zdania sa rozbiezne)
komentarze w postachTresc posta Eyeore przeniesiona do opinii o sprzecie (post 2)
aby zachowac pewna logiczna koncepcje posta ponizsze komentarze zostaly wklejone zas posty usuniete(.sorry technicznie nie bylo innej mozliwosci) aby podsumowujaca czesc byla na poczatku
napisal:Eyeore
Porady, poradami, ale najwyższy czas gdybyśmy zaczęli odradzać zakupy niektórych modeli, które są wybitnie felerne i do bani.
Ja akurat mam pierwszego kandydata
1. Harddiski IBM (Hitachi) seria GXP (made in Hungary) Dokładnie model HDD GXP IC35L
Na 2 80 dwie padły w ciągu 4 miesięcy. Po wymianie po pół roku padł kolejny.
Na 3 120 dwie padły w ciągu 4 - 8 miesięcy, z czego mam już kolejny po raz 3 jadący do serwisu i pewnie wymienią mi na taki sam badziew.
HDD 120GB Hitachi/IBM 180 GXP IC35L 120A
Dyski po pewnym czasie łapią bady, zgrzytają piszczą i trzeszczą.....
napisal:Mike-L-DJ
tez mam przykre doswiadczenia z IBM 13,5GB i 20GB 7200rpm, ale to juz dawno bylo i tych modeli juz sie nie sprzedaje... co do usterek to dokladnie takie j.w. -bady. niemniej jednak juz nigdy nie siegne po IBM.
Seagate 40GB 5400rpm, 80GB 7200rpm, po 2 sztuki - wszystkie maja te same oznaki - po pewnym czasie pracy po prostu sie wylaczaja (slychac dosc glosne pykniecie) i powoduja zwis systemu. czasem dzialaja tydzien-dwa bez zwisu, czasem nawet uruchomic komputera sie nie da (kopniak pomaga).
natomiast dyski Samsunga sa b. dobre, przelecialo mi przez rece wile sztuk i tylko 1 padl po kilku godzinach od zakupu, grzeja sie niesamowicie ale sa bezawaryjne.
napisal:Vandi
To co prawda nie jest sprzęt, ale jest to taki szajs że muszę to tu wpisać.
Płyty CD-r Hawk - złote. Rysują się z zatrważającą prędkością. Warstwa zabezpieczająca jest bardzo miękka.
Kupiłem ich 100 i z 15 już wywaliłem. Przestał je cd-rom czytać
napisal:Ljarro
Absolutnie nie polecam kart graficznych Gexcube (Gigacube), w szczególności Radeon 9600xt. Mimo ze jej nie podkrecałem zaczely pojawiac sie jakies artefakty i do tego nie mogłem dostać drugiego na wymiane (teraz dziekuje za to Bogu) i dostałem pieniądze. Koleś nie chcial mnie posluchac i dwa miesiące po mnie kupił to samo, tylko że w innym sklepie, tydzień po musiał wrócić do swojej starej karty...
napisal:Krko
Ja nie polecam płyt esperanza(srebne). Dokładnie jakies poł roku temu nagrałem na jedna z tych płytek film, niedawno miałem go pozyczyc jednak cd-rom ani dosc nowa nagrywarka nie czytała jej.Film przelezal w kopercie dosc długo i napewno nie był narazony na jakies fizyczne usterki... z tego co słyszałem to poprostu za 1zł nie ma nic lepszego .Tylko dziwne ze płyty esperanza(zielone) ktore nagrywane były jakies 3 lata temu działaja bez problemu do dzis :-/
ze wzgledu na dyskusje na temat tych plyt jak i odmienne zdania wypowiadajacych sie niezostaly wciagniete na liste niepolecanych wyrobow
napisal:SebNET
Ja posiadam od 1.5 roku nagrywarkę LG 40x12x40 i chodzi pięknie. Wypaliłem ponad 1000 płyt i chodzi super (odpukać).
napisal:lokocool
Ja rowniez uzywam tylko napedow LG i tez nie mialem nigdy problemów
napisal:Vandi
Coś chyba ogólnie firma LG robi napędy do d . Miałem kiedyś nagrywarkę LG ....już jej nie mam, wylądowała w świeciach. To samo z napędem DVD LG.
UWAGA:posty niewnoszace wiele do dyskusji bede usuwal a wypowiedzi wklejal tutaj
Bardzo nie polecam plytek DVison (czy jakos tak, napewno bardzo widac napis Vison) juz kilka razy sie na nicgh przejechalem.
Nie polecam tez plyt "Media Store" taki sam szajs.
(dodatkow mialem RW tej firmy, ktory na polowie napedow nie dal sie odczytac - ale inne RW na tych napedach dzialaly)
@Krko - powiem ci - moze miales pecha? ja kiedys kupielm 20 Esperanz i z tego 18 bylo zrypanych ale jak sie dowiedzialem koles mial za wysoka temperture w magazynie (sklepie) i plyty sie przegrzaly. (staly obok grzejnika olejowego). facet w porzadku i wymienil mi na nowa 20

A tak mam Esperanzy (w wiekszosci platinium) i po 3 latach normalnie sie odczytuja...
@Krko - na pewno miałeś pecha - ja od roku nagrywam tylko an Esperanzie - i to CD-R, CD-RW jak i DVD+R i DVD-R. Mam ich ponad 250 i każdą jest czytana bez problemu
@Zabus, @Spizak
No nie wiem, kumpel co jest maniakiem gier (nagrywa, raz pusci i nie gra) zauwazył ze płyty co nagrywał jakis czas temu juz mu nie działaja( a tez nagrywał na esperanzach) dlatego przezucił sie na dysany.
CYTAT(Krko @ 29.06.2004 - 09:36)
@Zabus, @Spizak
No nie wiem, kumpel co jest maniakiem gier (nagrywa, raz pusci i nie gra) zauwazył ze płyty co nagrywał jakis czas temu juz mu nie działaja( a tez nagrywał na esperanzach) dlatego przezucił sie na dysany.
Ciezko stwierdzic... nie robiac tu za duzego offtopica przydalo by sie opisac gdzies kilka trikow z serii: "jak dobrze nagrywac plyty". np. malo osob wie, ze najlepiej jest nagrywac plyty z ok. polowa ich predkosci. Nie nagrywam nigdy szybciej niz x24 a czesto nawet x16.
dla filmow uzywam 12-16 muzyka nawet mniejsze predkosciEDIT:
@leonard heh... do muzyki tylko 4x
zgadzam sie
Al_Hadzi
29.06.04 - 13:15
Do bubli prosze dorzucic napedy CD-ROM firmy LG w szczegolnosci model x52
a takze CD-ROM Teac x52 (ta seria co roztrzaskuje plyty w srodku) Kiedys Teac byl klasa sama w sobie (np x24 to cudo czyta choc inne nie czytaja plytki z bledem w srodku filmu) ale od czasu gdy go sprzedano (została marka acz wlasciciel inny) to juz nie to.
Al_Hadzi
A ciekawych spostrzezen dostracza tez pod tym kątem analiza uszkodzonych i sprzedawanych czesto cd-romow na allegro (LG ,Creative....)
ze wzgledu na rozbieznosc opinii co do LG pozostawiam sprawe otwarta choc osobiscie mialem klopoty u znajomego z rozpoznaniem wypalarki LG jako wypalarki DVD poprzez nero
WoocashACN
29.06.04 - 13:43
CYTAT(Al_Hadzi @ 29.06.2004 - 14:15)
przestań... od zawsze używam tylko LG (CD, CD-RW, CD-DVD) --
nigdy żadnych problemów
lucjanos
29.06.04 - 14:22
Mnie swojego czasu padły 3 napędy cd-rom LGx52. Oddając do serwisu za każdym razem dostawałem nowy, który żył kilka miesięcy. Po trzeciej sztuce zarządałem zwrotu pieniędzy i kupiłem lite-on.
Co do płytek, to mam trochę media-storów nagrywanych około 2 lata temu i wszystkie są o'k. Mam też sporo płytek 650 megowych różnych firm, nawet no name, nagrywanych ponad 4 lata temu i też działają. Jak widać z płytkami nie ma reguły.
Al_Hadzi
29.06.04 - 14:32
CYTAT(Woocash[ACN)
,29.06.2004 - 14:43]
CYTAT(Al_Hadzi @ 29.06.2004 - 14:15)
przestań... od zawsze używam tylko LG (CD, CD-RW, CD-DVD) --
nigdy żadnych problemów
Woocash robilem na serwisie zdziebko ... modele x52 wracały jak bumerangi. Nawet przedluzenie gwarancji producenta im niewiele pomogło. U znajomych (czterech niezaleznych )padały w 13 miesiacu (wtedy gwarancja byla 12 miesieczna) jak zaczarowane byc moze sie poprawiły acz ja sie od LG trzymam z daleka.
Gdyby to byly wypadki sporadyczne to nie pisałbym - moja Toshiba x24 chodzila od 1996 do 2003 i nie narzekałem na nia.
Płytki BASF/Emtec, takie srebrne, po pewnym czasie pojawiają się plamki na płycie, musiałem wywalić ze zbiorów kilkadziesiąt egzemplarzy, z drugiej strony wada wszystkich lusterkowatych cdr - bardzo łatwo je porysować od górnej strony.
Podobna historia pojawiła mi się na kilku egzemplarzach MMORE.
Płytki Dysan na kilku po mniej więcej roku po brzegach odchodzi folia.
W stosunku do poprzednich wypowiedzi:
Esperanzy zielone, sprzed kilku lat są super - zero problemów. (Verbatimy niebieskie też)
LG, mam DVD x12 i czyta już tylko płyty dvd, z cdr czas reakcji wydłuża się w nieskończoność.
WoocashACN
29.06.04 - 21:38
CYTAT(k-d @ 29.06.2004 - 22:01)
LG, mam DVD x12 i czyta już tylko płyty dvd, z cdr czas reakcji wydłuża się w nieskończoność.

a upgrade'owałeś firmware ?
dziwne zeczy piszecie o napedach LG
sprzedalem tego cale tony podobnie jak moi znajomi i ilosc uszkodzony napedow mozna liczyc w promilach - oczywiscie zadzaja sie takie egzeplarze z ktorymi sa problemy ale w porownaniu do innych firm (a w szczegolnosci do Teac ktore jest przereklamowane) jest wzasadzie bezawaryjne
sprzedalem tez sporo nagrywarek LG i wrocila mi tylko 1 sztuka
co do modelu x52 to faktycznie sa troche bardziej awaryjno od poprzednich ale naprawde tylko troche
a jesli komus rozsypala sie plytka w srodku napedu oznacza to tylko to ze plytka miala wade (niestety mi tez sie to pare razy zdazylo)
Ja również uważam, że CD-ROMy firmy LG to badziew. Mój model 52x wczytuje płytki w nieskończoność, albo od razu zawiesza kompa. Podobnie jest u moich znajomych, którzy wielokrotnie nosili ten sprzęt do serwisu. Odwrotna sytuacja jest z nagrywarkami, mój CD-RW 48x16x48x spisuje się świetnie, naprawde zero problemów.
Mam nadzieje, że mój głos przeważy i zniknie
CYTAT
(zdania sa rozbiezne)
przy CD-rom LGx52
LooseByte
01.07.04 - 00:20
Do listy bubli dodalbym jeszcze plyty glowne firmy Shuttle -- albo nie chodza a jesli juz sie uda to wydajnosc jest gorzej niz okropna
Jesli chodzi od CDR to mialem dosc niemile doswiadczenie z MEMOREX -- ze 100 plytek 60% byla do bani, a te ktore sie nagraly przestaly byc czytalne juz po paru miesiacach.
dodalbym tu tez i wypalarki memorex...kiedys mialem taka i zamiast 16 wypalal tylko 4 jedyna informacje jaka wtedy znlazlem w necie to ze te typy tak maja i sie ze ma to poprawic nowe firmware...zamiasz tego Memorex wypuscil nowy model
LB
<:: Se@L ::>
06.07.04 - 12:45
Płyty CD-R
DOBRE:
- DYSAN - tylko jedna mi padła na 100, myślę że przypadek, mam ich do dziś całą kolekcję i jak mi zależy na czymś to tylko DYSAN
- MEDIA STORE - nie miałem problemów mimo ich niskiej ceny
DO DU..
- HAWK kupione w realu pakowane po 10 sztuk za 8 zł, już sam wygląd nośnika odraża
NAPĘDy
Używałem LG (CD, RW, DVD) 100% sprawność, potem lite-on (DVD-+R) - też bez problemów, padły dwie nagrywarki YAMAHA (starsze x8)
Co do jakosci plyt DYSAN nie moge sie zgodzic. Kilka lat temu nagrywalismy duzo tych plyt (ja co prawda niewiele, bo nagralem ich 100 z hakiem). Wiekszosc z tych plyt aktualnie ma popekana ten plastikowy pierscien (niezapisywalny) na srodku, a na wewnetrznych brzegach schodzi z nich farba. Co czwarta plytka jest nieczytelna.
Mi pekały Platinum te starsze, a te Hawki to popieram ze to śmieć

Najlepsze plytki to te ze "śliskim" wierzchem (ta strona po ktorej mozemy pisac)
lokocool
07.10.04 - 16:52
Ja tez mam kilkanascie dysanow---> i niestety plytki kaszaniaste, tez zaczely mi pekac
Jesli chodzi o najlepsze plyty to zdecydowanie VERBATIM !!!
LG to trypel ja miałem dvd i przesiadłem się na toshibe LG się chowa w krzuny, a co do kart która jest podana w 1 poście to się niezgodze karty gigacube mają niesamowity potencjal na O/C niewiem jak niższe modele ale 9800 i wyżej krecął się mistrzowsko kumpel ma taką ja mam shaphira i jego kręci zdumiewająco lepiej
a moj LGx52 rozwala plyty na drobny mak i czasami go musze odkurzac (glownie robi to z esperanzami i d-vision) naszczescie odszedl juz do lamusa i jest wykorzystywany bardzo rzadko w szczegolnych przypadkach...
DVDplus R 1x-4x Intenso Paczki po 25 sztuk.W paczce przecietnie 3-4 dobre reszta smietnik.Raz mi sie trafily 4 paczki i wszystkie do smieci Kupowane w Media Markt
Natomiast jak kupuje w sieci Saturn to sytuacja diametralnie inna moze max 2-3% to smietnik
moze to warunki w jakich one leza (w Saturnie wszystkie nosniki to osobne pomieszczenie) nie znam sie na tyle ale daje mi to do myslenia.
Pamięci DDR 400 no name z firmy DRAMEX (niby na elixirach) z błekitnym aluminiowym radiatorkiem, blaszką zasłaniającą parametry kości. Pamięci fabrycznie zwalone. Na cztery kosci/256 z 2 różnych serii, żadna nie przeszła goldramem testu przy 2,3 i 3 CLK testowane na magistrali 200, 166. Pracują poprawnie bez błedow na magistrali 133

Chipsety mobo via kt600 i NF-2 to samo. Podczas gdy pocziwy 1,5 roczny kingston wszystkie testy przechodzi OK
Wielu udanych wałków w Nowym Roku firmie DRAMEX sprowadzajacej i sprzedającej smieci, życzy @Eyeore

Naprawdę kupowanie jakichkolwiek częsci no name, ktore na bank wkładane sa w hipermarketowych sprzętach mija się z celem....
PO przeczytaniu tego tematu chyba sie załamaie :
1. LG DVD
2. CD-RW LG 52x24x52
i do tego wszystkiego nagrywam prawie same Hawki najpierw pomaranczowe czy zółtawe a teraz białe masakra
lokocool
20.12.04 - 20:46
@Ziparo, nie masz sie co martwic, moze trafiles na lepsze modele

, ja sam mam CD-RW LG 52x24x52 i naprade jest to chyba jeden z najbardziej udanych zakupow jakie zrobilem jakis czas temu

Pozdr.
HP Office Jet 6110 by Mazezja via Hungary
http://www.hp.com.pl/product/14094 wymiany gwarancyjne i czwary tak samo się posuł sterowanie i pamięć świruje
I się chyba skończy w sądzie...

tylko gwarancja nie określa po ilu naprawach wymianch na ten sam model można odstąpić od umowy i żadac zwrotu kasy lub wymiany na inny model.... Folska
słuchawki plantronics audio 90, już 3 razy wysyłałem na gwarancji z powodu braku dzwięku w prawej słuchawce, za ich cene (200zł) lepiej kupić coś innego
Ps. może nie jest to zbytnio związane z kompami ale to sa słuchawki dla zapalonych graczy więc jeszcze jako tako pasuje
Nagrywarki DVD Szajsung model CD-RW+DVD Samsung 52x32x52 oem
po 1-3 miesiacach użytkowania przestają czytac plyty cdr
na 3 kupione 2 już leżą w serwisie, trzecia pewnie też tam trafi. nagrywarki były z różnych serii
tomekkkz
28.07.05 - 13:00
ja polecam LG ze wzgledu na nagrywarki

teraz mam model 4082B i jestem z niej bardzo zadowolony!!
nagrywam codziennie jakies plytki od ponad 15miesiecy i nie mialem jeszcze z nagrywarka zadnych problemow!!
@tomekkkz Wystarczy tylko dokładnie czytać tematy
CYTAT
Najgorszy sprzęt jakiego nie należy kupować, Dyski, mobo, procesory, pamięci, CD.itp.
Można pomyśleć, że pominąłeś w zdaniu "ja
nie polecam LG ze wzgledu na nagrywarki " i efekt będzie odwrotny

Swoją drogą to serdecznie odradzam zakup procesorów Athlon Barton od 2500 w górę. Nie są już produkowane, a ja ze względu na płytę pod socket A jestem na nie skazany. Zakupiłem z ostatków jakie były oferowane w sklepie i począwszy od 2500+, poprzez 2800+ (dwa razy) mam obecnie 3000+, tylko dlatego, że jest na gwarancji i serwis dostarcza mi z większym zegarem (bo mniejszych już nie mogą znaleść

)
W niektórych sklepach internetowych i na allegro można je jeszcze spotkać (nawet dają gwarancję), ale od marca 4 procki AMD to troszkę zbyt wiele
Ja też nie polecam nagrywarek LG. 3 uszkodzone nagrywarki leżą w kartonie. Napęd DVD LG też "stuka" ale jeszcze działa.
Co do płytek to nie polecam Hawk i Memorex oraz wszelkie Noname.
Z skanerów ot od początku mam problemy z Plustekiem UT24. Ze slajdów wychodzą "paski" i skanuje też kiepsko.
Polecić mogę Esperanza (wypalanych około 200 płyt na miesiąc i żadnych problemów), Dysan i Platinum. Z DVD+R to tylko nagrywam na Platinum.
Pozdrawiam
Samik
Ja nie polecam płytek VOBIS miałem ich 50 i 50% czyli jakies 25 płyrtek były wporzadku to tak do dziś tylko jedna płyta chodzi mi normalnie bo reszty mój czytnik juz nie czytał !! Może to wina mojej 2 letniej nagrywarki Samsunga , ale mój kolega miał taki sam problem !
yasiu777
25.08.05 - 13:54
Swojego czasy miałem nagrywarke LG x32x16x32 która nie czytała orygnialnych płyt !!!

Żeby zainstalować sobie jakś gierke np z cdaction to musiał mi kumpel przegrać. Żadnej płyty z gazet nie czytał, to samo oryginalnych gier np gta 2 które swego czasu kupiłem za 80zł jakieś kilka lat temu. Tylko piraty

. Miałem LG x52 chodził 2 lata (kupiony w 1999), potem przestał czytać - rozkręciłem go wyczyściłem i chodzi dalej do dziś (w między czasie jeszcze 3-4 czyszczenia)

DVD LG padło po roku pęwnie też trzeba wyczyścić

ale jest na gwarancji więc niedługo wio do firmy serwisu.
A co do nagrywania to tylko na verbatim i TDK innych nie kupuje. Płyty kupuje na giełdzie. Kosztują mniej niż hawki w media markt (kto tam wogule chodzi

) i realu (mają najtańsze bagietki i to by było na tyle

). Oczywiście mówie tu o DVD. Przejechałem się już na tanich nośnika. Więc nie kupuje tego szmelcu.
Płyty cd-r shivaki 70% szajs po nagraniu nie odpalają.Płyty dvd+r hawk professional biało-srebne 30% po wypaleniu nie działa.
"Przerobilem" napędy LG, SAMSUNGA (kompletne śmiecie) i Lite-ON (nagrywarka - dobra, ale baaardzo głośna, jednak nie polecam).
Polecam napędy ASUSA. Zresztą wszytko co robi ta firma jest świetnej jakości.
Niestety, napedy asusa sa bardzo awaryjne, podobnie jak sprzęt wlan tej firmy.
Natomiast plyty i grafiki tej firmy sa naprawde dobre.
lucjanos
04.09.05 - 10:56
CYTAT
Polecam napędy ASUSA.
CYTAT
Niestety, napedy asusa sa bardzo awaryjne,
I bądź tu mądry.
O awaryjnosci moga sie wypowiadac osoby ktore pracuja w serwisach, sklepach komputerowych. Bo co z tego ze Kowalskiemu padna 2 napedy firmy x pod rzad jak 1000 innym Nowakom ten naped bedzie chodzil prefekt. Ale to Kowalski zrobi najwiekszy dym. Jakosc marki ocenia sklep do ktorego przynosza uszkodzony sprzet. Im wiecej padliny na serwis tym mniej jej na potem na polkach.
Nie polecam myszek optycznych firmy Typhoon taki syf że głowa boli tylko kase można zmarnować
a ja nie polecam ze swojej strony dyskiw samsunga....Mialem model SV1204H (120gb). Niestety juz nie dziala....Az szkoda tyle filmow.....
lucjanos
08.01.06 - 16:47
CYTAT
a ja nie polecam ze swojej strony dyskiw samsunga....Mialem model SV1204H (120gb). Niestety juz nie dziala....Az szkoda tyle filmow....
Nie ma bezawaryjnych dysków. Nie możesz wkładać dysku tej fuirmy do worka "badziew" tylko dlatego, że Ci poległ. Backup danych się kłania. A jeśli chodzi o Samsungi, to teraz są już bardzo dobrymi dyskami.
bartolus
08.01.06 - 19:46
Płyty CD Omega. Te co widziałem miały jakies kropki na powierzchni. Wcale nie dały się nagrac...
tomekkkz
08.01.06 - 23:42
a mi juz padl 4 dysk caviara na przestrzeni niecalych 2 lat.. mam az takiego pecha? heh moze fatum?
No więc właśnie problem w tym, ze nie jest zwykle tak, że wszystkie produkty danej formi są do bani, ale być może jedynie konkretne modele, a nawet konkretne wersje modeli.
Ja użytkuje w tej chwili 3 dyski Caviarka, dwa z serii JB i jeden na SATA2 i spisują suę bardzo dobrze. Najstarszy jest w połowie na mułka przeznaczony a jak wiadomo mułek dokonuje niewiarygodnie dużo opewracji na dysku a mimo to nie ma ani jednego bac blocka na nim, i chodzi jak za dawnych czasów (no może za wyjątkiem tego, że stopień defragmentacji jest obrzymi ale wiadomo, mułek se jeździ oi dysku jak chce stąd i defragmentacja jest ogromna jakkolwiek jest to kwestia systemowa a nie sprzętowa). Ale ja nbazując na moich doświadczeniach poleciłbym te dyski.
Przykład jeszcze jeden. Routery firmy Linksys. Ostatnio zakupiłem taki, bo w końcu Linksys teraz jest pod banderą Cisci, a więc najlepszej firmy od sprzętu sieciowego. Ponadto ten model co zakupiłem WRT54G był ogólnie polecany. Co z tego. Okazało się iż najnowsza wersja 5.0 tego modelu, jest oparta na nowym rozwiązaniu i jest ogólnie mówiąc do bani, bo jak się używa mułka to niestety nie daje sobie rady z dużą ilością połączeń co się objawia tym, ze muł wykorzystuje gdzieś tak ok. 1/3 szerokości pasma jakie mam. I jaki z tego wniosek??? Wcale nie taki że linksys robi ciulowe routery tylko, ze ten konkretny model i ta konkretna wersja (3.0 wersje są b. dobre) jest do bani. Dlatego istotne jest abyście podawali jaki model i jaka wersja wg Was cieniuje.
jak sobie życzysz @Kipcior

wszystko pod marką LG
happy ??
Ja dodam ze mialem dwie nagrywarki CD firmy LG, niepamietam modeli , ale jedna miala predkosc 48x16x8, a druga 52x52x24x i nie mialem z nimi zdnych klopotow. Mialem je po dwa lata, pierwsza poszla na zlom (wszystko przez glupi zasilacz noname

) a druga sprzedalem bo kupilem nagrywarke DVD Lite ON SOHW 1653S, nie mam z nia duzych klopotow ale to zalezy tylko od biosu jaki jest w niej (CS0R) i nosnikow jakie sie uzywa, CD te od 1zl w gore elegancko pali, a DVD wypalam na Hawk 4x,TDK 8x (+ i -) rowniez no problem
Trochę zaskoczyłeś mnie aki
CYTAT
Swoją drogą to serdecznie odradzam zakup procesorów Athlon Barton od 2500 w górę
Ja mam bartona 2500+ właśnie, przekręconego od nowości na 3200 oczywiście i nigdy nie miałem z nim problemów. Nigdy się nie przegrzewa, żadych błędów.
Stanowczo odradzam zakup podróbek LiteOna firmowanych nalepą Hivision.
Radzę również ostrożność w zakupie zestawów bezprzewodowych (mysz optyczna i keyboard radiowe) A4Tech - szczególnie chodzi mi o odbiornik fal / ładowarkę baterii i myszkę (która lubi się poprostu zawiesić. Padaka straszna.
Nie wszystko co LG można nazwać syfem.
Owszem 3 nagrywarki LG leżą uszkodzone w szafce. Teraz jadę na nagrywarkach LITE-ON i nie narzekam.
Natomiast monitor LG FLATRON F900B mam już ponad 3 lata i nie mogę powiedzieć nic złego o nim. Drugi taki sam stoi obok od prawie 2 lat i też jest wszystko o.k. Dlatego nie pakujmy wszystkich produktów jednej firmy do tego samego worka.
Ja do listy mogę dodatkwo dołożyć SUPER PANEL USB/1394 Extension port. Mam dwie sztuki w 2 kompach i oba padły po około 2 tygodniach. Działa jedynie USB, natomiast czytniki kart MS, SM SD/MMC i CF/MD już dawno przestały działać.
Pozdrawiam
Samik
W ciągu 2 dni dostałem 3 upalone płyty (bez żadnych fizycznych objawów) - black death (zasilanie pewnie)
Gigabyte GA-K8NS - 2szt
Gigabyte K8NS Pro - 1szt
Kupowane w listoapadzie
Normalnie nie wiem co o tym myśleć... (masakra albo koszmar)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.