Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co jest grane ?
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Tomaszek Lublin
Jestem w osiedlowej sieci LAN. Od kilku dni zaraz po włączeniu komputera DUmeter pokazuje mi stabilny DL na poziomie 50 do 80 % możliwości łącza, mam win 2003 oraz Xp i na obu systemach jest to samo. Wyłączone są w tym czasie wszelkie aktualizacje itp. dosłownie nie ma prawa się nic ciągnąć a jednak coś do mnie spływa. Co to może być?
Dodam jeszcze, że mam firewall Nortona (na 2003 i XP) i NAV na XP a na 2003 NOD32, próbowałem także MksVir online i oczywiście komputer niby czysty.
MegaTomasz
Sprobuj odpalic wiersz polecen i wpisz tam "netstat". To polecenie pokazuje aktywne polaczenia z twojego kompa.
Pozdrawiam
Tomaszek Lublin
Wpisałem i nie pokazało się nic a tymczasem DUmeter pokazywał mi DL 6 KB (z 16 możliwych).
Zainstalowałem sobie także Kerio NetworkMonitor - nie wyświetlił mi żadnych połączeń ani transferu. To co DUmeter kłamie czy może jednak coś jest źle?
Krko
Sprawdz netmeter.
Dla mnie lepszy programik(tzn. bardziej wiarygodne dane)
Tomaszek Lublin
Poszukam i sprawdzę. Dodać jeszcze chciałem tylko, że w międzyczasie używałem moda pHoenix który optócz wykresu transferów eMule pokazuje także całość z karty sieciowej i on pokazywał to samo co DUMeter.
Xahil
Moja Teoria.

Moze to maloprawdopodobne, ale moze akurat tak jest.
oba musza byc spelnione zeby teroria byla prawdziwa biggrin.gif :
1. Twoja siec osiedlowa jest na hubach a nie na switchach.
2. Program monitoruje caly ruch jaki przechodzi przez karte sieciowa a nie tylko pakiety adresowane do ciebie, wobec tego to co widzisz to ruch w sieci a nie tylko twoj ruch.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.