Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FireFox
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
DiTOX
Mam o to taki problem wydaje mi się iz jakiś skrót przez pomyłke wcisnołem i nieładują mi sie obrazki na stronach, pamietam że taka opcja była w operze dla ludzi ze słabszym łączem ale w FF niewiem jak się tego pozbyć. Wygląda to TAK

Jeśli ktos bardziej obyty z FF wie jak sobie z tym poradzić byłbym wdzięczny za hlp ph34r.gif
Thx for hlp bier.gif
OkweL
Chodzi ci o to:

Narzedzia --> Opcje --> Przegladanie --> Zaznaczone "Pobieraj obrazki" a odznaczone "pochodzące wyłacznie z serwera, z ktorym nawiązano pierwotnie połaczenie" ??

Nic innego mi na mysl nie przychodzi unsure.gif
DiTOX
No właśnie to nie to chyba przeinstaluje liska blink.gif
A może ktoś ma inne sugestie conf20.gif

Przeinstalowałem i nadal mam ta akcje ranting.gif
Wiec nadal czekam na sugestie smiley13.gif
Berserker
A zobacz tam gdzie podał @OkweL z tym ,że kliknij na "Wyjątki" i jeśli jest tam strona umieszczona a pisze "Blokuj" zmień na "Zezwól " albo w ogóle usuń

DODANE: Albo otwórz nowy panel wpisz about:config i znajdź tą linię(chyba to jest to ?) advanced.always_load_images i czy jest ustawione na true
Damiano
U mnie jest taki sam problem w pracy - jestem za proxy cry.gif
Może tutaj tkwi problem fragez.gif

smiley13.gif
easio
KOD
Narzedzia --> Opcje --> Przegladanie --> Zaznaczone "Pobieraj obrazki"
i kliknij buton "wyjątki" i zobacz czy czegoś nie dodałeś. A używasz jakiś pluginów ?? Tabbrowser czy innych ? Poszukaj w pomocy skrótów klawiszowych moze tam do czegoś się dokopiesz. Powodzenia
agent74
SKORO JEST TEMAT to mam pytanie od pewnego czasu skacza mi strony w gore i w dol pobralem macromedia wtyczke troche pomogla ale jeszce skacze czy mial ktos taki problem mam ff1.1 a przedtem 1.0 i nic takiego nie bylo dribble.gif cry.gif
DiTOX
W pomocy przejrzałem wszystkie sktróty niema nic w wyjatkach też niemam nic wstawione puste ramk pluginów nieużywami, szkoda bo przypadła mi ta przegladarka jak nic niewymysle najwyżej wróce do netscape cry.gif
easio
CYTAT(DiTOX @ 07.03.05 - 19:23)
W pomocy przejrzałem wszystkie sktróty niema nic w wyjatkach też niemam nic wstawione puste ramk pluginów nieużywami, szkoda bo przypadła mi ta przegladarka jak nic niewymysle najwyżej wróce do netscape  cry.gif
*

Pomaliu tongue.gif
Swoje ustawienia możesz zawsze wyexportować do pliku. Mogę się mylić ale na 100 % ustawinia Tabbrowser można. Jutro przeczesze FF a jak uda Ci się Twoje ustawienia przeglądarki gdzieś wyexportwać do pliku to wyślij mi na maila - jest w sigu.

Teraz nie dam rady bo siedzę w pracy i jadę na Maxthonie

@agent74 - zobacz czy myszce coś ni dolega a najlepiej zawsze jak coś zaczyna się w FF źle dziać pozamykać wszystkie panele lub okna, zostawić jeden i wyczyścić wszystko co się da: cookies, history etc. a potem zrestartować przeglądarkę.
Berserker
W pomocy przejrzałem wszystkie sktróty niema nic w wyjatkach  cry.gif
*

Klikasz Opcje-->>Przeglądanie a tam jest opcja zaznaczona Pobieraj obrazki i zaraz z boku tej opcji jest przycisk "Wyjątki" klikasz na niego i powinno się pokazać okienko. Jest tam okno do wpisywania adresu http:// i okno , które pokazuje jakie masz adresy już wpisane. Po prawej stronie tego onka masz belkę a na niej "Witryna" i "Status". W statusie powinno być "Zezwól" przy adresie witryny- jeśli oczywiście jest tam wpisana.
ryjek
Albo to może być wina firewalla. Tesh tak miałem przy Zone Alarmie i jedynym lekarstwem na to było "przepuszczenie" każdej ze stron / domen osobno by pobierał obrazki lub inne odnośniki.

To taka moja mała sugestia.

pozdrawiam smile.gif
DiTOX
CYTAT(Berserker @ 07.03.05 - 19:53)
W pomocy przejrzałem wszystkie sktróty niema nic w wyjatkach  cry.gif
*

Klikasz Opcje-->>Przeglądanie a tam jest opcja zaznaczona Pobieraj obrazki i zaraz z boku tej opcji jest przycisk "Wyjątki" klikasz na niego i powinno się pokazać okienko. Jest tam okno do wpisywania adresu http:// i okno , które pokazuje jakie masz adresy już wpisane. Po prawej stronie tego onka masz belkę a na niej "Witryna" i "Status". W statusie powinno być "Zezwól" przy adresie witryny- jeśli oczywiście jest tam wpisana.
*

@Berserker to przecierz OkweL juz to pisał w 1 poscie to juz sprawdziłem, w wyjatkach nie mam żadnych stron. Narazie póki czegoś nie wymyśle używam znów netscape thumbsup.gif
MotH
Trochę za bardzo się uparliście na te obrazki.
Kliknij w menu na Widok -> Styl strony i zaznacz Styl podstawowy. Powinno pomóc. Jak nie to zrób tak jak napisał @ryjek, czyli sprawdz czy w firewallu lub AV nie masz wmontowanych jakis "blockerow"
Pozdrawiam
DiTOX
Wielkie dzięki @MotH więc wracam do liska drunk.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.