Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niebeiskie ekrany podczas odpalania XP
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Kosiar
Od jakiś 2 tygoni pojawiają mi się podczas uruchomienia blue screeny. Po pierwszym bs-ie stwierdzilem że coś mu odbilo i nawet nie zapamiętałem będu a wyskoczył on podczas odpalenia jakiegoś filmu w Bestplayerze zrobił film nagle stanoł i wyskoczyl BS. Wiecej coś takiego się nie zdarzyło aż po paru dniach Bs pojawił się podaczas uruchomienia Windowsa i tak walczylem z nimi z braku czasu przez 2 tygodnie. Bs pojawialy się tylko podczas uruchomienia po paru godzinach odpoczynku komputera czyli np. po nocy. W święta znalazłem więcej czasu i przeinstalowałem system na WinXp Sp2 ale po poru odpaleniach BS znowu wróciły. Przykmomniało mi się wtedy ze przez pierwszym bsem zmieniłem nagrywarke z CD-R na DVD-R wiec przed odpaleniem kompa odłaczylem ją fizycznie ale bs się pojawił potem odłaczyłem tez DVD ale problem nie zniknął. Wresćie pomyśłaem ze na forum jest kilka osób które mają pojęcie o oknach smile.gif i spisałem błedy które mi się pojawiają podczas odpalania windows po kilku godzinach odpoczynku A więc:
Gdy windows się odpala i pojawia sie okno z logo XP wyskakuje BS a oto kod błedu

KOD
STOP: 0x00000024 (0x00190203, 0x8239A228, 0xC0000102,0x00000000)

Po resecie kolejny BS tylko chwilę przez napisem "ZAPRASZAMY"

KOD
STOP: 0x0000007E (0x80000004, 0x823707FB, 0xF897D66C, 0xF897D368)

Kolejny reset i tym razem bład już po załadowaniu Windows
KOD
BAD_POOL_CALLER

STOP: 0x000000C2(0x00000040, 0x00000000, 0x80000000, 0x00000000)

Niepełnie błedy które wcześniej spisałem

KOD
STOP: 0x0000000A
STOP: 0x000000D1

I napis który mi się też pojawił

KOD
BAD_POOL_HEADER

Moja konfiguracja to
Płyta Solteck 75FRV, Athlon 2000XP,512RAM (2x256 Kingstone), Radeon 9100, Sygate 40GB i 160GB, DVD LG, DVD-R NEC 3520.
Windows XP SP2, Outpost 2.5, Kasperski 5, Neo640 na Thomsonie SpeedThouch 330 i CFOS v5.24

Podczas pisania tego postu wysypał mi się FireFox i na ekranie pojawialy się i znikały poziome kreski tak jak by coś z kartą jak się to jeszcze raz pojawi wleje screenshot.
Dodam jeszcze ze przez reinstalką windowsa mialem rownolegle linuxa mandrake 10.1 który odpalał się bez problemów
BS pojawiją się tylko przy odpalaniu kompa bo kilku godzinnym przestoju bo jak normalnie teraz bym zrestrtował system to bym nie mial BS-ów
Jak jeszcze bedą mi się inne błedy pojawiały będę tu dopisywał
Berserker
Ad. 1na tej stronie
http://www.microsoft.com/resources/documen...md_stp_swhw.asp

Method 1:

1. In the Run dialog box, in the Open box type:

cmd
2. Start the Chkdsk tool, which detects and attempts to resolve file system structural corruption. At the command prompt type:

chkdsk drive: /f

Method 2:

1. Double-click My Computer, and then select the hard disk you want to check.
2. On the File menu, click Properties.
3. Click the Tools tab.
4. In the Error-checking box, click Check Now.
5. In Check disk options, select the Scan for and attempt recovery of bad sectors check box. You can also select the Automatically fix file system errors check box.

Ad 2. na tej stronie
http://support.microsoft.com/?kbid=818966

Ad 3. na tej stronie

http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;EN-US;q265879

Ad 4. na tej stronie
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;314063
http://support.microsoft.com/?kbid=317326

A co do ostatniego "code" to tylko napis się pojawia bez błędu ?

Może to Ci pomoże
http://msdn.microsoft.com/library/default....e000e32.xml.asp Z tym tylko, że podane są numery bug'ów a tobie się pokazuje sam napis
Luca
BAD_POOL_HEADER

Program w tle np. Norton-Ghost albo walnieta karta sieciowa Ja tak mialem
I_O
Wedlug Microsoftu to typowy problem spowodowany przez jakis proces w kernel-mode albo sterownik.
Moze jakis log z Hijacka? Moznaby zobaczyc co u ciebie sobie w tle pracuje i ewentualnie jest przyczyna bledu
Fideista
Tia, Wy chlopaki jestescie jak narkomani juz uzaleznieni od tego Hijacka...

Kosiar - sprobuj po prostu jednej z rad @Berserkera. Tylko troche ja zmodyfikujmy.

Wloz plytke instalacyjna z WXP i sprobuj zabootowac z niej komputer. Oczywiscie nie zaczynaj instalacji systemu tylko nadus "R" kiedy pojawi sie opcja Repair i wowczas, na czarnym 'doso-podobnym' ekranie wpisz:

chkdsk c: /f

(Przyjmuje, ze masz winde zainstalowana na patycji c: - oczywiscie jesli gdzie indziej, to wpisz co innego.)

Powinno pomoc przy kilku bledach, ktore wymieniles.
aki
Jeszcze dodam to co mi się ostatnio przytrafiło, jako ewentualność, gdyby inne porady zawiodły.
Jeżeli podczas naprawy lub instalacji windy zobaczysz BS z napisami BAD_POOL_CALLER, BAD_POOL_HEADER itp przy kopiowaniu plików, to sprawdź, czy na innym athlonie też to się dzieje. U mnie zgłupiał procek sad.gif
Mam nadzieję, że u Ciebie to tylko sterowniki.
I_O
CYTAT
Tia, Wy chlopaki jestescie jak narkomani juz uzaleznieni od tego Hijacka...

Moze nie uzaleznieni - tylko wygodni smile.gif To po prostu najlatwieszy sposob zeby dowiedziec sie (czesciowo oczywiscie) jakie programy sa w systemie zainstalowane i w jakim stanie (domyslnie) caly system jest. Prosta zasada: im wiecej dasz informacji tym precyzyjniejsza odpowiedz mozesz otrzymac.
Nb. po wlozeniu plytki nie zdecyduj sie czasem na automatyczna naprawe systemu, jesli masz zainstalowany jakis SP a CD oryginalne.
Kosiar
Log
KOD
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 20:06:47, on 2005-03-30
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.exe
C:\WINDOWS\system32\CTHELPER.EXE
C:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe
C:\Program Files\cFos\cFosDNT.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe
C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\outpost.exe
C:\WINDOWS\system32\MsPMSPSv.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe
C:\DOCUME~1\Kosiar\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.250\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O4 - HKLM\..\Run: [KAVPersonal50] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal\kav.exe" /minimize
O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINDOWS\UpdReg.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "C:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [cFosDNT] C:\Program Files\cFos\cFosDNT.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Outpost Firewall] C:\Program Files\Agnitum\Outpost Firewall\outpost.exe /waitservice
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra button: Trashcan - {072F3B8A-2DA2-40e2-B841-88899F240200} - C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\TRASH.EXE (HKCU)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show Trashcan - {072F3B8A-2DA2-40e2-B841-88899F240200} - C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\TRASH.EXE (HKCU)
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1111862849687
O16 - DPF: {74D05D43-3236-11D4-BDCD-00C04F9A3B61} (HouseCall Control) - http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2004061001/housecall.trendmicro.com/housecall/xscan53.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{04E7D3BA-A7B5-4A4E-88A9-7C92D63CBA9A}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{04E7D3BA-A7B5-4A4E-88A9-7C92D63CBA9A}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINDOWS\system32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: kavsvc - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus Personal\kavsvc.exe
O23 - Service: Outpost Firewall Service (OutpostFirewall) - Agnitum - C:\PROGRA~1\Agnitum\OUTPOS~1\outpost.exe

W konsoli naprawczej nie mogłem zrobić chkdsk c: z parametrem F mogłem zrobić tylko parametr /P i /R i tak tez zrobilem
Pojawily mi sie jeszcze inne błedy ale toi bylo wczoraj przed sprawdzeniem dysku
KOD
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
0xD1(0x4, 0x2, 0x1, 0xF7E48D78)
USBPORT.SYS - Adress F7E48 base at E7E40000 DateStamp 41107d62

i kolejny
KOD
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
STOP: 0x50 (0xE194CC6E, 0x0, 0x805AE5C5, 0x2)

i kolejny
KOD
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
STOP: 0xA (0x4, 0x2, 0x0, 0x804F5220)

Po zrobieniu tak jak napisał @Fideista tylko nie sparametrem f tylko p i r nie pojawily sie niebieskie ekrany po restracie
Po uruchomieniu wykonalem to co napisał @Berserker 2 metoda i znowu nie mialem niebieskich screnow
Teraz dam odpocząc mu na czas meczu i napisze co bylo dalej
I_O
Ja bym sie skoncentrowal na kilku mozliwosciach:
- uszkodzony RAM (ewentualnie tez kosci pamieci karty graf)
- bledy na HD
- sterownik Soundblastera tez czasami lubi wyczyniac dziwne rzeczy - ale to chyba nie w tym przypadku
Glownym podejrzanym bylby jednak RAM, moze przelec go jakims memtestem albo czyms podobnym?
Kosiar
CYTAT(I_O @ 30.03.05 - 20:04)
Ja bym sie skoncentrowal na kilku mozliwosciach:
- uszkodzony RAM (ewentualnie tez kosci pamieci karty graf)
*

Wiec przelecial memtestem i w tescie nr 5 pojawilo mi sie 5842 błedy wiec chyba to ram ? teraz pokobinuje z kościami wyjmę jedna i zobacze co będzie sie dziać. Jedno mnie zastanawia bo jak komp chwile popracuje np zatrzymam go na biosie to potem odpala się bez błedów tak jak by musiał się rozgrzać <_<

No i tak na kości nowszej którą mam jakieś pól roku w teście 5 mam teraz milame okolo 40000 błedów a nba straszej kości w tescie 5 mam 2 błędy
Więc domyślam się ze jedna pamięć jest ostro walnięta ale co z tą drugą ? Zobacze jeszcze jak rano odpali się komp na tej kości lepszej czy też będę miał niebieskie ekrany
A i jeszcze jedno pytanko czy ten test chodzi non stop bo jak go robiłem poraz piewszy to zrobił 2 cykle co trwało prawie godzinę a za drugim razem gdy testowalem pojedynczo pamięci kończylem pod koniec pierwszego cyklu czy może musze zrobić ten test jeszcze raz i zostawić go na kilka godzin
Kosiar
Dziś rano odpaliłem komp na jednej kości tej co miała mniej błedów w teście no i znowu BS-y się pojawiały. Już powoli trace cierpliwość sad.gif Może @aki ma rację że to procesor bzikuje ale narazie nie mam skad wziąć innego sad.gif i jestem w kropce, no chyba że to karta graficzna. Zrobie jeszcze jedną rzecz moze zainstaluje windows od początku po czystej instalacji dam mu odpocząć zeby ostygł i wtedy zobacze czy na czystej instalacji będą BS jeżeli tak to napewno coś ze sprzętem

EDIT
Może znacie jakieś programy do diagnostyki całego komputera coś w stylu memtestu
Eyeore
@Kosiar Nie, to na pewno jest ram. jesli pokazuje Ci jakiekolwiek błędy to będa zwisy prędzej czy później. Komputer test pamieci (golmemory) mousi przejść idealnie bez żadnych błedow.
Te na czerwono to sa komórki do ktorych system nie moze wpisywać/odczytywać zawartosci i to jest przyczyną zwisow i bsod. no chyba że miałeś rasowany proc i zaczynją się dziac chece pzez procesor, ale to juz zadziej sie zarza.
ja bym wymienił/pożyczyl dobre pamiątki do testow inaczej będziesz się męczył w nieskończoność

Do tesstowania pod ms-dos, z hirensa programik Aida pod windows Sandra (jak sie piknie nazywają biggrin.gif)
Kosiar
Ponawiam pytanie czy to nie jest dziwne że jak PC się rozgrzeje to problem mija ?
Jak wróce do domu to przetestuje go tym czym podaleś @Eyeore.
Eyeore
Może być, własciwości elektyczne zmieniaja się wraz z temperaturą. Chociaż teoretycznie to im zimniej tym lepiej, ale możliwe że masz diesla, jak się rozgrzeje lepiej chodzi...
Koniecznie sprawdź.

A do innych osiołków jesli test tym programem pokaże komórki na czerwono, to jest do bani komputer (pamięci) - i prędzej czy później będą problemy. Sprawa dotyczy głownie kości no name lub podrasowanych magistrali/procesorów.
Nefar
Witam. Mi od kilku dni pokazuje sie

I nastepuje reset.

Zazwyczaj dzieje sie to rano kiedy odpalam zloma. Uscislajac rano mam zawsze jeden 2 takie komunikaty a potem komp chodzi do konca dnia bez zadnego klopotu.

Macie jakies pomysly ?

Wydaje mi sie ze to ram ale z drugiej strony tak poprostu z dnia na dzien ?
Kosiar
CYTAT(Nefar @ 31.03.05 - 13:10)

I nastepuje reset.

Zazwyczaj dzieje sie to rano kiedy odpalam zloma. Uscislajac rano mam zawsze jeden 2 takie komunikaty a potem komp chodzi do konca dnia bez zadnego klopotu.

Macie jakies pomysly ?

*

No to witaj w klubie smile.gif u mnie to samo i narazie w ramie znalazlem błedy dziś będe testował na innym ramie
Eyeore
1. Ram thumbdown.gif
2. Harddisk thumbdown.gif
3. Jakiś driver lamo.gif
4. Vir clap.gif

CYTAT
The Windows Memory Manager reserves pre-defined ranges of kernel virtual address space for specific uses. Because the Windows operating system utilizes virtual memory, the Memory Manager does not necessarily assign physical memory to every possible kernel virtual address within its pre-defined ranges. The Memory Manager knows that some of its kernel virtual address ranges are used for pageable memory, and other ranges are used for non-pageable memory. For example, the kernel virtual address space that is reserved for use by the non-paged pool is (obviously) part of one of the Memory Manager’s non-pageable address spaces.

Whenever the Memory Manager detects a page fault (that is, a failure to translate a kernel virtual address to a physical address) in one of its pre-assigned address ranges in which the memory is supposed to be non-pageable, it halts system execution with a PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA bugcheck.

http://www.osronline.com/article.cfm?id=335

To nie jest tłumaczenie, ale ja ten blad rozumiem mniej więcaj taki mechanizm
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA oznacza próbe odwołania do danych , które nie znajdują się w pamięci fizycznej RAM i powinny zostać wczytane z pliku wymiany. Jednak w tym wypadku szukane dane zostały wcześniej określone jako nonpaged, czyli takie których nie wolno odczytywać z pliku wymiany co powoduje ów błądu.

Mikisoft sugeruje ram
http://www.microsoft.com/resources/documen...md_stp_ccgm.asp

I mi też tak się widzi, że pamiątki lub harddisk odchodzą do kraju wiecznego spokoju, albo na giełdę...
Nefar
Zdaj relacje co i jak bo nie wiem czy wymieniac pamiec czy plyte glowna.

Eyeore
Najbardziej mi pasuje vir. Bo nie mozliwe zeby tak z dnia na dzien zaczely sie dziac takie krzaki. Chociaz tak sie dzieje tylko rano jak odpalam sprzet. Generalnie w ogole dzieja mi sie dziwne rzeczy. Ostatnio czcionki zmienily swoj rozmiar....

Mam 2 antyviry i zaden nic nie znajduje. Kaspersky i antyvir. Macie pomysl czym to jeszcze przeskanowac?

Moze jaki dobry skaner online ?

Hijack nic nie znajduje.
Eyeore
Przeskanuj dysk na obecność badów chkdsk c: /f /r (tam gdzie leży pagefile.sys)
jesli jesteś 100% pewien że hijack nic nie widzi -> Odpal jeszcze SpyBoota
antivir nie bo skanery on line są o kant.... zaktualizowany kasperski powinien widzieć wszystko, poczekać ze 2 dni ?

Przetestowałbym pamięci golmemory -> coś na czerwono -> obniżenie magistrali -> nie pomaga -> to podmiana pamięci
Kosiar
Więc tak ja już podmienilem pamięc i tylko jeden niebieski ekran się pojawił podczas uruchamiania teraz leci kasperski potem sprawdze dysk i podzespoły z hirensa
Fideista
CYTAT(Nefar @ 31.03.05 - 13:10)

I nastepuje reset.

(...)

*

Świnia nie ram - tak się z dnia na dzień rozkraczył. Mógł zadzwonić tydzień wcześniej, to byś się zdążył przygotować. smile.gif

Pozdrowienia Nefar! bier.gif bier.gif
Kosiar
Po zmianie ramu na dobry i po przeleceniu go róznymi testami które nic nie wykazały a także po chkdsk który teżnie pokazał błedów i po odpoczynku kompa znowu BS ale teraz tylko jeden jak już mi się system załadował a wygląda on tak

STOP: 0x24

NTFS.SYS

Czy może być tak że wcześniejsze wysypy winzgrozy uszkodzily system ?? Może jedna trzeba go jeszcze raz zainstalować czego mi się oczywiście nie chce robić bo już mam tego powoli dość
I_O
Mozliwe jest..
Ten plik to sterownik czytajacy / zapisujacy system plikow NTFS.
Byc moze partycja systemowa jest uszkodzona. Sprobuj odpalic komputer z dyskietek startowych albo z plytki XP, przejsc do konsoli odzyskiwania i wykonac chkdsk C: /p.
Tak w ogole Mikisoft zaleca wykonanie tego polecenia ze zmodyfikowanych dyskietek startowych, na ktorych wylaczono ladowanie ntfs.sys - ale moze i bez tego sie obejdzie?
Kosiar
CYTAT(I_O @ 31.03.05 - 20:31)
Byc moze partycja systemowa jest uszkodzona. Sprobuj odpalic komputer z dyskietek startowych albo z plytki XP, przejsc do konsoli odzyskiwania i wykonac chkdsk C: /p.
*

Narazie pomogło ale stwierdze to na 100% dopiero rano bo wtedy mialem jak do tej pory najwięcej Bsów
Kosiar
Rano po odpaleniu pieca nie było BS-ów ale i tak komp dawał dęba na logo windows poprostu latający robaczek zatrzymał się i nie chcial dalej latać smile.gif. Chyba w moim przypadku wszytsko się wyjaśniło że był to ram dziś jade po drugie ramki i zrobie reinstalke systemu może już się nie bedzie wieszał podszas uruchamiania. Dziękuje wszytkim za pomoc bier.gif
Eyeore
CYTAT
i zrobie reinstalke systemu

Ale najpierw głęboki format bo tyle sztywnych restartów z palca mogło popiotolić system plikow.
Nefar
a ja poszedlem na latwizne. Przeoralem kompa wszystkimi antywirami jakie znalazlem w sieci. Cos tam usunelo, cos tam wywalilo i od 2 dni chodzi ok. Posprawdzam jeszcze z tydzien. Na wszelki wypadek mam juz nowe pamieci do odbioru.
Kosiar
No i wreście się wyjaśniło co było u mnie bo po wszytkich operacjach które wyzej zostały opisane i mojemu złomowi nie pomogło więc postanowilem zanieść go do zaprzyjaźnionego serwisu po 2 tygodniach wreście znaleźli czas zeby w niego zajżeć i po oględzinach płyty okazało się ze są tam popuchnięte kondensatory. Po wymianie ich wszytko wróciło do normy i narazie działa. Dziękuje wszytkim za pomoc bier.gif
Adi92
Ja mam podobnie z tymi niebieskimi ekranami.
Może mi ktoś z tym pomóc u mnie wyskakuje taki kod błedu

***stop 0x000000ea(0x81dca2d0,0x820d5310,0xf8971cbc,0x00000001)

i potem pisze:
Atkdisp Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci
Rooff
CYTAT(Adi92 @ 02.11.07 - 12:42) *
Ja mam podobnie z tymi niebieskimi ekranami.
Może mi ktoś z tym pomóc u mnie wyskakuje taki kod błedu

***stop 0x000000ea(0x81dca2d0,0x820d5310,0xf8971cbc,0x00000001)

i potem pisze:
Atkdisp Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci

Jeżeli używasz programu SmartDoctor to spróbuj go odinstalować. On może być przyczyna tych BlueScreenów.

smiley13.gif
Adi92
nie używam Smart Doctora
Auxiliaris
Wejdź do foldera C:\Windows\Minidump
W folderze tym znajdują się zrzuty takich właśnie niebieskich ekranów i czasami można wydedukować, co jest przyczyną.
Pliki wyglądają przykładowo tak: Mini101307-02.dmp
Wybierz plik lub dwa z najnowszą datą, skompresuj do .ZIP lub .RAR i wrzuć na jakiś upload, zobaczymy co tam siedzi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.