Ace McCloud
01.07.04 - 14:32
Witam
no wiecz tocze teraz boje z wordem... a dokladnie z ponumerowaniem stron.
Sprawa wyglada tak.
Pierwsza strona tytu³owa - nie ma w stopce "strona X z Y"
tutaj znacznik podzialu sekcji
Kolejne to juz normalne i ma byc "Strona X z Y" tylko ze
No i teraz jak numeruje to mam strona 2 z 10 (a chce zrobic zeby mi pomijal pierwsza strone w numerowaniu)
Zmienilem troche kody pol i mam "[page] z [sectionpages]" i daje mi to "Srona 2 z 9" (super.. pomin±³ pierwsza sekcje w numerowaniu....)
Ale jak zrobic zeby by³o "Strona 1 z 9"
Jakies pomysly ?
Tylko nie my¶l, ¿e jestem taki m±dry. Po prostu przepisa³em helpa... jako has³o "numerowanie stron"
Rozpoczynanie numerowania stron od liczby 1 po pierwszej stronie
Mo¿na np. pomin±æ numery stron dla strony tytu³owej lub wstêpu do dokumentu, a nastêpnie rozpocz±æ numerowanie w dalszej czê¶ci dokumentu.
Kliknij sekcjê (sekcja: Fragment dokumentu, w którym u¿ytkownik ustawia pewne opcje formatowania strony. U¿ytkownik tworzy now± sekcjê, gdy chce zmieniæ takie w³a¶ciwo¶ci, jak numerowanie wierszy, liczbê kolumn lub nag³ówki i stopki.), w której chcesz rozpocz±æ numerowanie stron.
W menu Widok kliknij polecenie Nag³ówek i stopka.
Aby umie¶ciæ numery stron u do³u strony, na pasku narzêdzi (pasek narzêdzi: Pasek zawieraj±cy przyciski i opcje u¿ywane do wywo³ywania poleceñ. Aby wy¶wietliæ pasek narzêdzi, nale¿y klikn±æ polecenie <b>Dostosuj</b> w menu <b>Narzêdzia</b>, a nastêpnie klikn±æ kartê <b>Paski narzêdzi</b>.) Nag³ówek i stopka kliknij przycisk Prze³±cz nag³ówek/stopkê .
Je¶li w poprzedniej sekcji dokumentu zdefiniowano ju¿ nag³ówek i stopkê, kliknij przycisk Po³±cz z poprzednim na pasku narzêdzi Nag³ówek i stopka, aby przerwaæ po³±czenie miêdzy nag³ówkiem i stopk± w bie¿±cej i poprzedniej sekcji.
Je¶li w stopce lub w nag³ówku znajduje siê niepo¿±dany tekst, przed wstawieniem numeru strony nale¿y go usun±æ.
W menu Wstaw kliknij polecenie Numery stron.
Kliknij przycisk Format.
W polu Rozpocznij od wprowad¼ cyfrê 1.
Rozpoczynanie numerowania stron od liczby innej ni¿ 1
Mo¿na, na przyk³ad, ponumerowaæ strony bez przerwy miêdzy dokumentami, numeruj±c strony w pierwszym dokumencie od 1 do 20, a w drugim dokumencie od 21 do 40.
Kliknij sekcjê (sekcja: Fragment dokumentu, w którym u¿ytkownik ustawia pewne opcje formatowania strony. U¿ytkownik tworzy now± sekcjê, gdy chce zmieniæ takie w³a¶ciwo¶ci, jak numerowanie wierszy, liczbê kolumn lub nag³ówki i stopki.), w której chcesz rozpocz±æ numerowanie stron.
Kliknij przycisk Format.
W polu Rozpocznij od wpisz odpowiedni± liczbê.
Rozpoczynanie numerowania stron od liczby 1 w ka¿dym rozdziale lub w ka¿dej sekcji
Mo¿na na przyk³ad ponumerowaæ pierwszy rozdzia³, korzystaj±c z zakresu od 1 do 5, a drugi - od 1 do 8. Mo¿na te¿ ponumerowaæ spis tre¶ci, korzystaj±c z zakresu od i do iv, a pozosta³± czê¶æ dokumentu - od 1 do 25.
Kliknij sekcjê (sekcja: Fragment dokumentu, w którym u¿ytkownik ustawia pewne opcje formatowania strony. U¿ytkownik tworzy now± sekcjê, gdy chce zmieniæ takie w³a¶ciwo¶ci, jak numerowanie wierszy, liczbê kolumn lub nag³ówki i stopki.) lub zaznacz kilka sekcji, w których chcesz rozpocz±æ od nowa numerowanie stron.
Kliknij przycisk Format.
W polu Rozpocznij od wpisz cyfrê 1.
Ace McCloud
01.07.04 - 15:28
o sic...
Kliknij przycisk Format.
W polu Rozpocznij od wpisz odpowiedni± liczbê.
Rozpoczynanie numerowania stron od liczby 1 w ka¿dym rozdziale lub w ka¿dej sekcjize tez tam nie szukalem

hyh.. teraz mozecie rzucic we mnie krzeselkiem

EDIT: kurcza.. nie doceniam helpa