Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Star Wars
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > DKF - Dyskusyjny Klub Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
lokocool
Jako ze ostatnio sady sa baardzo modne, pomyslalem ze tez jakas sade wymysle... i wymyslilem cool.gif
Ja oddalem swoj glos na Powrot Jedi !!! smile.gif ---> Dlaczego ?? o tym napisze pozniej tongue.gif

Pozdrawiam smiley13.gif
POSTMAN
Ja tam jestem za Powrót Jedi jakos najbardziej pamietam ta czesc i najwiecej razy ja ogladalem chyba z 7.
mervin
Ogólnie wg. mojego skromnego zdania stare części były ciekawsze i lepsze od tych nowszych. A jak mam już wybierać to Powrót Jedi
spiz@k
Oczywiscie "Imperium Kontratakuje" biggrin.gif

EDIT:

@lokocool pozwolilem sobie poprawic literowke w "Imperium Kontratakuje" wink.gif
Mr_Baggins
Imperium, ale wszystkie 3 części są świetne. To pozostałe coś, to nie są gwiezdne wojny, raczej gwiezdna wiocha. Z całego Mrocznego Widma fajne są tylko pojedynki z Darthem Maulem. Chociaż - gdyby wykopać gunganów, cukierkowe roboty i pastelowe efekty specjalne to MOŻE by coś z tego było. Gdyby zaś z Ataku Klonów wykopać drewniaka Christensena, cukierkowe roboty, pastelowe efekty specjalne, pluszowe potwory to nie wykluczam, że coś by z tego było.
konflikt
Ja postawiłem na "Nową Nadzieję". Jednak to klasyk, pierwsza część i jak by nie wypalił to reszty by pewnie nie było.
Pozdrowienia.
lokocool
Wlasnie obejrzale sobie po raz ktorys Atak Klonów i wiecie co zauwazylem ---> Yoda w trailerze mowi " Begin this CloneWar has" a w filmie mowi "Begin The Clone War Has"
Ciekawe.... hehehe biggrin.gif

We wczesneijszym poscie napisalem ze pozniej wyjasnie dlaczego Powrót Jedi.... mianowicie, w Powrocie jest moja ulubiona scena z calej trylogii i nowych epizodow... Walka Dartha Vadera z Luke'iem ---> Nie wspominajac juz o muzyce ktora towarzyszy walce !!! respekt.gif
Jesli ktos ma moze Mp3 wlasnie z tym fragmentem niech da linka... ja sciagnalem juz kilka niby calych albumow z muzyka ze Star Wars ale nigdzie nie ma wlasnie tego kawalka smile.gif

CYTAT
drewniaka Christensena

Chociaz jestem Wielkim Fanem Star Wars i raczej podobaja mi sie wszytkie filmy ( nie rozumiem ludzi ktorym przeszkadzaja Gunganie, czy Ewoki) z tym sie zgodze... on nie pasuje wogole do tego filmu...

Pozdrawiam smiley13.gif
s.lopez
Zdecydowanie Powrót Jedi wink.gif respekt.gif
error
A ja zagłosowałem na Empire Strikes Back. Dla mnie to najlepsza część ze wszystkich z serii SW. Najlepszy klimat i najbardziej Dark Side tongue.gif
OkweL
CYTAT(konflikt @ 02.07.2004 - 11:08)
Ja postawiłem na "Nową Nadzieję". Jednak to klasyk, pierwsza część i jak by nie wypalił to reszty by pewnie nie było.
Pozdrowienia.

i ja sie pod tym podpisuje z kilku powodow:
1) gdyby nie sukcees nie byloby innych czesci
2) przelomowe i nowatoskie jak na tamten czas pomysly
3)mialem 6 lat jak to pierwszy raz obejrzalem a wiadomo ze co pierwsze jest najlepsze biggrin.gif
to chyba na tyle jak jeszcze cos wymysle to dopisze smile.gif

ps. tak poza tym cala saga jest the best a najnowsze czesci sa dopasowane tak aby i mlodsi mogli to ogladac bylem na mrocznym w kinie i byla tez jakas 1 klasa z podstawowki crazy.gif cicho nie bylo ale przynajmniej wiecej ogli zrozumiec niz ja ogladajac pierwszy raz nowa nadzieje laugh.gif smiley13.gif
pkacz
Jako cały film to zdecydowanie Imperium smile.gif Ale gdybym miał wybrać pojedynczą scenę to byłby to Mistrz Yoda walczący na Lightsaber'y z Dooku w Ataku Klonów...
Nawet moja Pani nie lubiąca SF powiedziała że falnie byłoby mieć takiego Yodę w domu.
tetrus
Powrot Jedi

Cala seria jest swietna i ciezko wybrac najlepsza czesc...
k-d
Nowa Nadzieja, Mroczne Widmo też nie jest złe.
Pozostałe stare odcinki są bardziej w kierunku promocji gadżetów tongue.gif, nie mówiąc o Wojnie Klonów - Czarna Rozpacz.
Sagittarius
Wg mnie "Imperium....", ale przyznamsie szczerze, że po 2 "oglądnięciu" zaczynam sie przekonywać do nowej serii, a z tej zdecydowanie lepszy jest "Atak klonów", choć przyznam, że końcowa walka z Darthem Maulem w "Mrocznym Widnie" zrobiła na mnie ważenie.....
lucjanos
Zdecydowanie Imperium. Najlepsza część.
Turin
Jak dla mnie to trzy pierwsze części są wspaniałe a te nowe niezłe, zdecydowanie "Atak Klonów" lepszy od "Mrocznego Widma".
A najlepszą częścią jest "Imperium Kontratakuje" biggrin.gif

"Luke I am your father..." wink.gif
budger
Mroczne widmo mimo niezłego klimatu jest najsłabszym ogniwem Star Wars.
Turin chyba ma rację - Imperium Kontratakuje.
P smiley13.gif
spiz@k
No ale faktycznie "Atak Klonow" wypadl juz duzo lepiej - pewnie przez pojawienie sie "Storm Troper`ow" smile.gif
lokocool
CYTAT
No ale faktycznie "Atak Klonow" wypadl juz duzo lepiej - pewnie przez pojawienie sie "Storm Troper`ow"

no i walczacego Yode respekt.gif , chociarz ep1 wcale nie byl taki zly--->Darth Maul i Qui-Gon respekt.gif
lokocool
Jako ze Trylogia Star Wars ukaze sie na DVD juz we wrzesniu, juz jest wiadomo jak beda wygladac opakowania, Menusy i plyty DVD, Oraz jakie beda zmiany w filamch (chociaz tak naprawde nie do konca):

Menu jakie zobaczymy na DVD:

A New Hope

The Empire Strikes Back

The Return Of The Jedi

Płyty DVD :

Okładki:

A New Hope

The Empire Strikes Back

The Return Of The Jedi

Linki do grafik w duzej rozdzielczosci

A New Hope - Okładka DVD (Duza rozdzielczosc)
The Empire Strikes Back Okładka DVD (Duza rozdzielczosc)
The Return of the Jedi Okładka DVD (Duza rozdzielczosc)
Bonusowe Materialy Okladka DVD (Duza rozdzielczosc)

A New Hope -->Plyta DVD
The Empire Strikes Back --> Plyta DVD
The Return of the Jedi --> Plyta DVD
Materialy Bonusowe --> Plyta DVD

EDIT: Zawartosc Plyt DVD
-----------

21 września pojawi się w Polsce na płytach DVD klasyczna trylogia "Gwiezdnych wojen". Oto informacje na temat tego wydawnictwa przygotowane przez dystrybutora.

4-dyskowe wydanie DVD "Gwiezdnych wojen" zawiera wszystkie trzy klasyczne filmy plus dysk bonusowy z ponad czterema godzinami dodatków odświeżone i poddane obróbce cyfrowej z Nową Ścieżką Dźwiękową 5.1 Surround EX!

DYSK 1
STAR WARS IV: A NEW HOPE
GWIEZDNE WOJNY 4: NOWA NADZIEJA

Rycerze Jedi zostali wytępieni, a Imperium żelazną ręka sprawuje rządy nad całą galaktyką. Mała grupa Rebeliantów podejmuje walkę kradnąc tajne plany najpotężniejszej broni Imperium - tzw. Gwiazdy Śmierci. Najbardziej zaufany sługa Imperatora - Darth Vader musi odzyskać plany i odnaleźć ukrytą bazę buntowników. Księżniczka Leia - wzięta do niewoli przywódczyni Rebeliantów, wysyła sygnał z wezwaniem pomocy, który zostaje przechwycony przez zwykłego chłopaka z farmy - Luke’a Skywalkera. Wychodząc naprzeciw swemu przeznaczeniu, Luke podejmuje wyzwanie i rusza na ratunek Księżniczce chcąc pomóc Rebeliantom w obaleniu Imperium. W misji pomagają mu niezwykli sojusznicy - mądry Obi-Wan Kenobi, nieco arogancki gwiezdny awanturnik Han Solo i jego lojalny towarzysz Chewbaccą a także dwa droidy R2-D2 i C-3PO.

CZAS TRWANIA: 120 min.

FORMAT OBRAZU: 16x9 LB - 2.35:1

JĘZYK: angielski 5.1 EX, angielski 2.0 surround, komentarze: angielski 2.0 surround

NAPISY: angielski, bułgarski, chorwacki, czeski, grecki, hebrajski, węgierski, portugalski, islandzki, polski, turecki

DODATKI:

· Dostęp do wybranych scen
· Komentarze audio twórców i aktorów
· Dostęp do ekskluzywnych stron (wymagany DVD-ROM)

DYSK 2
STAR WARS V: THE EMPIRE STRIKES BACK
GWIEZDNE WOJNY V: IMPERIUM KONTRATAKUJE

Nadeszły mroczne czasy dla Rebelii. Po niszczycielskim ataku na bazę na zimowej planecie Hoth, ścigani przez Imperium Rebelianci rozdzielają się. Luke Skywalker rusza na poszukiwania tajemniczego Mistrza Jedi - Yody na bagnistej planecie Dagobah. W tym czasie Han Solo i Księżniczka Leia wymykają się gwiezdnej flocie Imperium i trafiają do Bespin - pięknego Miasta w Chmurach. Starając się przeciągnąć Luke’a na ciemną stronę, Darth Vader zapędza go w pułapkę. Podczas pojedynku na miecze świetlne z Lordem Sithem Luke poznaje straszliwą prawdę o swym dziedzictwie.

CZAS TRWANIA: 124 min.

JĘZYK: angielski 5.1 EX, angielski 2.0 surround, komentarze: angielski 2.0 surround

NAPISY: angielski, bułgarski, chorwacki, czeski, grecki, hebrajski, węgierski, portugalski, islandzki, polski, turecki

DODATKI:

DYSK 3
STAR WARS VI: RETURN OF THE JEDI
GWIEZDNE WOJNY VI: POWRÓT JEDI

W niezwykle widowiskowym, finałowym rozdziale sagi Gwiezdnych Wojen, Luke Skywalker i Księżniczka Leia ratują Hana Solo uwięzionego na Tatooine przez najbardziej odrażającego gangstera w galaktyce zwanego Jabba the Hutt. Rebelianci wraz z plemieniem Ewoków walczą z siłami Imperium na zalesionym księżycu Endor. W tym samym czasie Imperator i Darth Vader próbują znaleźć sposób, by przeciągnąć Luke’a na ciemną stronę a z kolei młody Skywalker desperacko stara się obudzić w swym ojcu dawno uśpionego ducha Jedi. Galaktyczna wojna domowa znajduje swoją kulminację gdy połączone siły Rebeliantów atakują niedokończoną i bezbronną drugą Gwiazdę Śmierci w bitwie, która wpłynie na przyszłość całej galaktyki.

CZAS TRWANIA: 131 min.

DODATKI:

DYSK 4
STAR WARS TRILOGY - BONUS MATERIAL
GWIEZDNE WOJNY TRYLOGIA - MATERIAŁY DODATKOWE

Poznaj kulisy sagi

Historia realizacji trylogii Gwiezdnych Wojen charakteryzuje się epickim rozmachem i dramatyzmem równym samym filmom. Wkroczcie więc na plan i poznajcie sceny spoza kadru, wyruszcie w niezapomnianą podróż poczynając od najwcześniejszych wersji scenariusza aż po wspaniały debiut filmów, które na zawsze zmieniły oblicze kina. W Empire of Dreams, najbardziej wyczerpującym materiale dokumentalnym dotyczącym realizacji filmów jaki kiedykolwiek powstał, zgłębicie kulisy tworzenia Gwiezdnych Wojen, a w tym próby przeprowadzane przez George’a Lucasa i jego ekipę podczas wprowadzania w życie kilku najbardziej nowatorskich pomysłów. Trzy nowe programy w gruntowny sposób ukazują wkład Gwiezdnych Wojen - od klasycznych postaci po niezapomniane miecze świetlne - w historię kina i wpływ jakie wywarły na całe pokolenie filmowców. Dokumenty zawierają nowe wywiady i nigdy wcześniej nie prezentowany materiał z realizacji wszystkich trzech filmów. Oryginalne zwiastuny kinowe, reklamówki telewizyjne, demo gry i unikalne fotosy wyselekcjonowane z Archiwów Lucasfim - i wiele więcej - sprawiają, że zebrane na tym dysku materiały dodatkowe stanowią pełna kronikę realizacji trylogii Gwiezdnych Wojen.

WSZYSTKIE MATERIAŁY DODATKOWE I KOMENTARZE W WERSJI ORYGINALNEJ

· Materiał dokumentalny Empire of Dreams: The Story of the Star Wars (ok. 150:00 min. 16x9 Anamorphic Video, angielski 2.0 stereo)
· Trzy programy (16x9 Anamorphic Video, angielski 2.0 stereo)
1. The Force is with Them: The Legacy of Star Wars (13:21 min.)
2. The Characters of Star Wars (18:55 min.)
3. The Birth of the Lightsaber™ (15:32 min.)
· Zwiastuny kinowe (10 zwiastunów, 16x9 LBX, angielski 2.0)
· Reklamówki telewizyjne (11 spotów, 4x3 FullFrame, angielski 2.0 stereo)
· Materiał z realizacji Części III The Return of Darth Vader (9:05 min., 16x9 Anamorphic Video, angielski 2.0 stereo)
· Galeria fotosów (ok. 300 fotosów)
· Zwiastun (1:15 min. 4x3 FullFrame, angielski 2.0 stereo) i demo gry Xbox® Star Wars Battlefront™ (DVD-ROM*)
· Materiał o realizacji gry wideo do Części III - Star Wars Episode III: Making the Game (6:00 min., 16x9 Anamorphic Video, angielski 2.0 stereo)
· Gagi / Napisy końcowe (5:00 min. 16x9 Anamorphic Video, angielski 2.0 stereo)

*Wymagany PC z napędem DVD-ROM i połączeniem z Internetem, system operacyjny Windows 95 lub wyższy. Dysk nie jest obsługiwany przez napęd CD-ROM.

Niestety żaden z materiałów dodatkowych nie posiada polskiej wersji (czy to w postaci lektora, czy napisów). Szkoda, że dystrybutor nie zdecydował się na ich przetłumaczenie, "Gwiezdne wojny" to w końcu jeden z klasyków kina, który zasługuje na specjalne potraktowanie. Żaden z trzech klasycznych filmów nie posiada też polskiego lektora.

Zrodlo www.gwiezdne-wojny.pl
lokocool
http://owenward.pwp.blueyonder.co.uk/ROTJ-...GHOSTCHANGE.mov

Tutaj macie sensacyjnego linka ---> Tak bedzie wygladalo zakonczenie Powrotu Jedi w wersji DVD. Jak dla mnie thumbdown.gif
Berserker
No to Dystrybutor dał ciała jak diabli- żeby nie przetłumaczyć dodatków censored.gif

Widocznie jeszcze się nie obudzili- pal tam lektora, ale napisy to już chyba było można dodać do bonusowej płyty furious.gif

Co do linka z końcówką Episode VI no to już jest przegięcie ! Obi-wan się zestarzał a Anakin nie ?! No chyba, że powracając na Jasną Stronę Mocy otrzymał młodego ducha ? Mam nadzieję, że jest to fotomontaż lub próba jak odbiorą fani zmienioną koncówkę bo inaczej będzie lincz i to dosłownie smile.gif
spiz@k
Specialnie sprawdzilem i w ripie dokladnei widac, ze w ostatniej scenie jest JurgenKiurgen czyli mlody Anakin. wink.gif

@Berserker - gotowe.
lokocool
W ripie ktorego wlasnie sciagam ??? Tzn tego co link pojawil sie kilak dni temu na Osiol.net ??? Jesli tak---> to oznacza ze to jest juz Rip z nowych prawdziwych DVD smile.gif tylko nie wiem czy sie cieszyc czy plakac tongue.gif
Berserker
CYTAT(Spizak @ 27.07.04 - 20:30)
Specialnie sprawdzilem i w ripie dokladnei widac, ze w ostatniej scenie jest JurgenKiurgen czyli mlody Anakin. wink.gif

.
*

To w takim razie jest to wersja specjalna wersji specjalnej - blink.gif Coś takiego kiedyś czytałem , że taka wersja miała wyjść, ale to były spekulacje- widocznie jednak nie wacko.gif
spiz@k
Zauwazylem tylko ta jedna roznice, ale filmu jeszcze nie ogladalem.
(w stounku do specialnej, ktora ogladalem w kinie i na video)

@lokocool - sciagnalem torrentem, ten sam rip - jak burza lecialo wink.gif
lokocool
Kolejne istotne zmiany w Star Wars DVD to :

W Empire Strikes Back,
Nowy Imperator:

-orginalnie

-DVD

-DVD

Tak Oryginalnie przedstawia się ta scena:

Darth Vader - What is dibiding my master?
Imperator - There is the great disturbance in the Force
Darth Vader - I have felt it
Imperator - We have a new enemy. Luke Skywalker.
Darth Vader - Yes my master
Imperator - He could destroy us
Darth Vader - He’s just the boy…Obi-Wan can no longer help him
Imperator - The force is strong with him. The son of Skywalker must not become o Jedi.
Darth Vader - If he could be turned, he would become a powerful ally
Imperator- Yes…yes…he will be a great asset..can it be done ?
Darth Vader - He will join us or die my master

A tak będzie ona wygladac na DVD:

Darth Vader - What is dibiding my master?
Imperator - We have a new enemy, the young rebel who destroyed the death star. I have no doubt this boy is the offspring of Anakin Skywalker.
Darth Vader - How is that possible?
Imperator - Search your feelings Lord Vader. You will know it to be true. He could destroy us.
Darth Vader - He’s just the boy…Obi-Wan can no longer help him
Imperator - The force is strong with him. The son of Skywalker must not become o Jedi.
Darth Vader - If he could be turned, he would become a powerful ally
Imperator- Yes…yes…he will be a great asset..can it be done ?
Darth Vader - He will join us or die my master

Został trochę wycięty początkowy dialog:

Imperator - There is the great desturbance in the Force
Darth Vader - I have felt it
Imperator - We have a new enemy. Luke Skywalker.
Darth Vader - Yes my master

Jeśli chcecie przesłuchać scene z DVD to możecie ściągnąć mp3 tutaj

Dalsze zmiany w scenach Imperium Kontratakuje:

- Został zmieniony głos Boby Fetta. Teraz usłyszymy Temure Morrisona. Mp3 możecie ścaignąć tutaj
- Glos szturowcom podkłada Temuera Morrison.

Plotki na temat zmian:
- Podobno Tautany są teraz zrobione przy pomocy komputera
- Dodano kilka nowych sekwencji w scenie ataku Wampy na Luke`a
- Ulepszono i dodatano nowe sekwencje w scenie ucieczki Lando, Leia, Chewie, C3PO i R2 w Mieście w Chmurach
- Podobno usunięto kilka scen z Yodą na Dagobah.

zrodlo www.gwiezdne-wojny.pl
Turin
Kurcze już się głubie crazy.gif , chłopaki pomózcie mi sie odnaleśc smile.gif.
Będą znowu wychodziły jakieś zmienione stare części STAR WARS ?
Tam będzie zmieniony imperator i to denne zakończenie "Powrotu Jedi" ?
Kurcze po cholere oni ciągle coś zmieniają w tych starych częściach przecież one były dobre bez żadnych ulepszeń.

Pozdrawiam Turin
drunk.gif
aristos
Jeszcze kilka lat i z orginalnej trylogi nie zostanie zbyt wiele, jak dla mnie to Lucas przesadza z wprowadzaniem zmian.
Przegieciem jest zwlaszcza mlody Anakin w zakonczeniu " RETURN OF THE JEDI ", po objrzeniu tego fragmentu dochodze do wniosku ze jednak ciemna strona jest bardziej pociagajaca i posiada o wiele wiecej bonusow: patrz "wieczna mlodosc" Anakina. censored.gif
Berserker
CYTAT(lokocool @ 02.07.04 - 11:35)
We wczesneijszym poscie napisalem ze pozniej wyjasnie dlaczego Powrót Jedi.... mianowicie, w Powrocie jest moja ulubiona scena z calej trylogii i nowych epizodow... Walka Dartha Vadera z Luke'iem ---> Nie wspominajac juz o muzyce ktora towarzyszy walce !!!  respekt.gif
Jesli ktos ma moze Mp3 wlasnie z tym fragmentem niech da linka... ja sciagnalem juz kilka niby calych albumow z muzyka ze Star Wars ale nigdzie nie ma wlasnie tego kawalka smile.gif

Pozdrawiam  smiley13.gif
*

Sprawdź tutaj- >> http://www.osiol.com/index.php?showtopic=12497 Albo poszukaj pliku pod tytułem Duel Begins. Z tego co się orientuję to jest 1-minutowy plik mp3 lub 13-minutowa kompilacja z połączenia różnych motywów: Leia Is Wounded/The Duel Begins/Overtaking the Bunker/The Dark Side Beckons/The Emperor's Death

Co do poprawek idą pod nóż wszystkie epizody- jak nie wierzycie to zapraszam na .gwiezdne-wojny.stopklatka.pl . Zgodzę się, żeby poprawić arcydzieło, ale tylko kosmetycznie czyli niedociągnięcia w animacjach strzałów z blastera Hana Solo na Mos Eisley (scena w kantynie), "złe upadki" Szturmowców -niczym Han strzelił to Szturmowiec już upadł ( bardzo szczególny błąd- i chyba znany wśród fanatyków filmu- ja się za niego nie podaję, tylko podaję to co przeczytałem kiedyś jak ktoś podawał, że taki błąd zaistniał) .
lokocool
JEsli nie widzieliscie tego filmiku, ktory dzisiaj znalazlem na www.starwars.pl, to go koniecznie pobierzcie smile.gif Poprostu rewelacja thumbsup.gif !!!
George Lucas in Love
ks.znicz
Oczywiście Imperium Kontratakuje smile.gif. NAjlepsza część. Pozdro all !@!
lokocool
Wlasnie sciagnalem Return of the Jedi( ten ktory pojawil sie kilkanascie dni temu na osiol.net) i potwierdzam!!! TO JEST DVD-RIP z DVD ktore ukarza sie we wrzesniu. Ze zmian ktore zaobserwowalem, sa to zmieniona ostatnia scena (fragment jest gdzies wyzej tongue.gif ), w scenie widac wiecej Ewokow, Ogniska itp, ktroych nie bylo w orginalnym filmie, widac tez parade na Naboo, ktorej tez nie bylo w orginalnej trylogii.
Ponad to wszytsko jest bardziej kolorowe, Jabba wyglada jakby ladniej. W koncu poprawiono Rancorna---> teraz wyglada w koncu jakby byl prawdziwy. Nie zmieniono sceny rozmowy Leii z Luke'iem w wiosce Ewokow( takie chodzily ploty). Ogolnie film moim zdaniem zyskal (no moze poza scena ktora jest gdzies wyzej) smile.gif
TOLKiEN
Imperimu Kontratakuje - the best thumbsup.gif
Turin
CYTAT(lokocool @ 06.08.04 - 13:56)
Wlasnie sciagnalem Return of the Jedi( ten ktory pojawil sie kilkanascie dni temu na osiol.net) i potwierdzam!!! TO JEST DVD-RIP z DVD ktore ukarza sie we wrzesniu.
*

Też niedawno ściagłem i zgadzam się z kolegą @lokocool'em. Wie ktoś może kiedy ukażą się ripy "Nowej Nadzieji" i "Imperium Kontratakuje" z DVD wrześniowego bo ja nie moge się doczekać. smile.gif Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat to prosze napisać rolleyes.gif

Pozdrawiam Turin
drunk.gif
spiz@k
Najwiecej zmian jest wlasne w "Nowej Nadzieji" i "Imperium".
(Ep.4 byl ogolnie najslabszy jakosciowo bo byl najstarszy, ale poprawki dotycza wszystkiego,
wiele scen ze zwierzetami cyfrowymi, poprawione miecze swietlne itp. w IK najbardzie
widac na Hooth z poprawa horyzontu itp.) Ta wersja dvd "Powrotu Jedi" rozni sie od tej specialnej tylko scena
z Anakinem na koncu. Dalej nie moge oprzec sie wrazeniu, ze ten stwor na pustyni w Powrocie Jedi wyglada jak Czerw z Diuny wink.gif

Widzialem specialne GW w kinie wiec najbardziej uradowal mnie dzwiek 5.1.

EDIT:

@Turin - gratuluje awansu thumbsup.gif
Turin
CYTAT(Spizak @ 06.08.04 - 17:02)
Najwiecej zmian jest wlasne w "Nowej Nadzieji" i "Imperium".
(Ep.4 byl ogolnie najslabszy jakosciowo bo byl najstarszy, ale poprawki dotycza wszystkiego,
wiele scen ze zwierzetami cyfrowymi, poprawione miecze swietlne itp. w IK najbardzie
widac na Hooth z poprawa horyzontu itp.) Ta wersja dvd "Powrotu Jedi" rozni sie od tej specialnej tylko scena
z Anakinem na koncu.
*

Miecze świetlne zostały poprawione również w "Powrocie Jedi" (zresztą chyba w każdej części smile.gif ). Wersja "Powrotu Jedi" DVD wrześniowego nie różni się tylko młodym Anakinem od wersji specjalnej cool.gif troche tam pozmieniali

Pozdrawiam Turin
drunk.gif
lokocool
zgadzam sie z toba @Turin... miedzy innymi to co w moim poprzednim poscie, ale to nie wszystko, jak znajde troshke czasu to napisze to co wylapalem smile.gif
Turin
Jak sie nie myle to zmienili jeszcze błyskawice imperatora [to na koniec jak chce zabić Luke'a] i wydaje mi się, że na księżycu Endor te maszyny na dwóch nogach [nie wiem czy maja jakąś nazwe smile.gif ) są komputerowo a chyba nie były chociaż moge się mylić. Wpadła mi w oko jeszcze jedna scena a mianowice na Endorze jak Luke i Leia poruszają sie na tych śmigaczach i gonią szturmowców to została ona (jak sie nie myle smile.gif ) polepszona nie widac tak bardzo, że jest nałożone.
A wy znaleźliście coś jeszcze fragez.gif

EDIT:
CYTAT(Spizak)
@Turin - gratuluje awansu

Dzięki rolleyes.gif respekt.gif
Berserker
Jak chcecie się ponownie podjarać Trylogią na DVD to na tej stronie www.http://gwiezdne-wojny.pl jest update do tego wydania.Opisują jak byli na PIERWSZYM pokazie ( na razie zamkniętym) tego filmu. Jest tam też odnośnik do strony gdzie bardziej opisują wygląd pudełek, samego filmu ( jego jakości i dźwięku) .Co nie zmienia faktu że dystrybutor -zapamiętajcie jego nazwę- Imperial, potraktował- fanów, a także ludzi lubiących dobry film, jakby nie przymierzając- jak świnie.

Tak to ostre słowo.Napiszecie , że języków trzeba się uczyć, ale co mnie to obchodzi.Przy takim wydaniu to nic by nie zaszkodziło gdyby się wysilił i przetłumaczył te dodatki. Przy filmie T2-Judgement Day dystrybutor Vision jakoś sobie radę dał ( jak sobie dał to już jego sprawa, bo napewno tłumaczenie nie jest super co najwyżej poprawne sad.gif ), ale widoczne można, prawda ?

DODANE: Chociaż Bułgarzy mają jeszcze gorzej ( to już podaję za stroną , która jest podana na Bastionie w linku do lepszego oblukania tego wydania) bo dostali wersję orginalną bez napisów w ich języku !!
lokocool
Chociaz Imperial nie tlumaczy dodatkow, to szczerze powiem ze uwazam ze ten dystrybutor jest jednym z lepszych w naszym kraju.... dla porownania mozna zobaczyc Worner Bros, kupilem kiedys Ace-a Venture na DVD i pozniej Matrixsa( ktorego na szczescie udalo mi sie oddac do sklepu) --> w tych filmach tlumaczenie bylo KARYGODNE !!! jak mozna tlumaczyc nazwy wlasne, (tu przyklad) Matrix, zostalo przetlumaczone w calym filmie jako Macierz.
Wiec, chociaz dodatki sa nie przetlumaczone, to przynajmniej filmy sa przetlumaczone na wg mnie wysokim poziomie smile.gif
Berserker
No co do tłumaczenia filmu to podejrzewam- ale tylko podejrzewam- że pójdą na łatwiznę i napisy będą z wersji specjalnej kinowej ( do której mają prawa jako dystrybutor) plus dodane parę kwestii w dodanych fragmentach smile.gif ( ot taki, spekulacyjny żart smile.gif )

Co nie oznacza żeby nie przetłumaczyć dodatków z TAKIEGO FILMU - można było wydać super pudełko, obwoluty, przetłumaczyć w całości okładkę z dodatkowego DVD a nie można było przetłumaczyć reszty ?

Jak dystrybutor chce zadbać o klienta to zadba- w tym przypadku widocznie mają to gdzieś. Ja mieszkam w kraju gdzie się używa języka polskiego a nie angielskiego smile.gif. W sumie mi to nie przeszkadza, ale dlaczego nie można już się wysilić i to przetłumaczyć- zawsze można zrobić ten pierwszy krok smile.gifwink.gif
lokocool
Ponizej zamieszczm recenzje polskiego wydania Star Wars Trilogy DVD, zostala ona zamieszczona na http://www.panoramafirm.com.pl/articles/dv...nzje_in/343905/ tamze mozna obejrzec zdjecia o ktorych mowa w recenzji ( nie zmiescilem ich poniewaz jest ich naprawde sporo i nie zmiescily by sie w 1 poscie. Niemniej, zainteresowanych zachecam do odwiedzenia tejze strony ) Postanowilem zamiescic kopie tej recenzji na forum, poniewaz jest w niej poniekad wyjasnione dlaczego polski dystrybutor Imperial, nie przetlumaczyl materialow bonusowych smile.gif

Zapraszam do lektury:

Oglądając udostępniony mi przez Imperiala dysk z dodatkami do trylogii "Gwiezdnych wojen" miałem mieszane uczucia. Z jednej strony bowiem niemal każdy z zawartych na płycie materiałów można określić jako rewelacyjny, jednak z drugiej - żaden z nich, niestety, nie posiada polskiego tłumaczenia. I można - jak część fanów - mieć o to pretensje do dystrybutora, ale prawda jest taka, że z perspektywy Lucasfilmu i Foxu jesteśmy po prostu zbyt małym rynkiem, aby firmie tej opłacało się ponosić dodatkowe koszty i tłumaczyć całą zawartość boxu "Star Wars Trilogy". A na taką politykę filmowego potentata zza oceanu nikt w naszym kraju - choćby chciał - nie ma wpływu (co innego, kiedy płyty DVD w całości produkowane są w naszym kraju, wtedy dystrybutor może zrobić z nimi prawie wszystko). Tak więc, chociaż jestem pełen zachwytu, co do zawartości płyty z dodatkami do "Star Wars Trilogy", ogólną ocenę zasługującej na najwyższe noty płyty musiałem obniżyć o jeden punkt ze względu na brak polskiego tłumaczenia.

Po włożeniu płyty do odtwarzacza DVD na ekranie telewizora pojawia nam się Sokół Millenium lawirujący pomiędzy asteroidami i lecący wprost na nas. Po chwili ekran przyjmuje kształt kokpitu kabiny Sokoła i przed nami pojawia się menu dysku z dodatkami. Dostęp do poszczególnych materiałów jest łatwy, gdyż wszystkie odnośniki są czytelne i precyzyjnie opisane.

Przeglądanie materiałów dodatkowych na płytach DVD rozpoczynam przeważnie od zwiastunów kinowych (lubię po prostu sprawdzić, czy i w jakim stopniu oddają one klimat samego filmu) i tak też zrobiłem tym razem. Oryginalne trailery gwiezdnej sagi sprzed ćwierćwiecza ogląda się dziś wyłącznie jako swego rodzaju ciekawostki z historii kina, gdyż w ciągu ostatnich 20-30 lat nie tylko filmy, ale i ich zwiastuny przyszły prawdziwą rewolucję. Niemniej warto się z nimi zapoznać z przynajmniej dwóch powodów: po pierwsze, aby przekonać się na własne oczy jak bardzo Lucas odnowił cyfrowo klasyczną trylogię (zwiastuny przeniesione zostały z oryginalnych taśm bez żadnych poprawek); i po drugie dlatego, że wśród nich znajduje się także pierwszy teaser epizodu VI, jeszcze pod tytułem "Zemsta Jedi" (patrz zdjęcie u góry), zmienionym później na "Powrót Jedi" .

Kolejnym dużym działem z dodatkami jest DOCUMENTARY AND FEATURETTES . Znajdziemy tam 2,5-godzinny dokument pt. "Imperium snów", w którym o historii realizacji gwiezdnej sagi opowiada ponad 40 zaangażowanych w nią osób - aktorów (m.in. widocznych na zdjęciach powyżej odtwórców głównych ról), członków ekipy i specjalistów od efektów specjalnych . 150-minutowy materiał podzielony został na 12 scen. Zaczyna się od przedstawienia okoliczności narodzin trylogii i inspiracji Lucasa innymi dziełami filmowymi rodem z Hollywood. Najbardziej wartościowe dla fanów będą z pewnością archiwalne, zakulisowe materiały z planów filmowych (niektóre z nich pokazywane po raz pierwszy!) oraz relacje z kinowych premier, ukazujących, jak powszechnym zjawiskiem w kulturze masowej były - i wciąż są - "Gwiezdne wojny".

Niemniej interesujące są pokazane w dokumencie szkice koncepcyjne sprzed 30 lat (pierwsze pomysły do swego filmu Lucas zanotował już w 1973 roku). Można osobiście przekonać się jak długa była droga od najwcześniejszych wersji scenariusza do ostatecznych wersji kinowych filmów, które na zawsze zmieniły oblicze kina science-fiction. Uwaga!!! - napisom końcowym towarzyszy zestaw gagów i filmowych wpadek. Nie przegapcie tego!

W tym samym dziale znajdziemy jeszcze trzy krótkie dokumenty: "The Force is with Them: The Legacy of Star Wars" (13 min.), "The Characters of Star Wars" (18 min.), "The Birth of the Lightsaber" (15 min.). O swych inspiracjach "Gwiezdnymi wojnami" opowiadają w nich inni wielcy twórcy Hollywood (m.in. Peter Jackson - "Władca Pierścieni"; James Cameron - "Terminator", "Titanic", Ridley Scott - "Obcy", "Gladiator", Steven Spielberg - "Indiana Jones", "Raport mniejszości") . Zobaczyć też możemy jak powstawały nierozerwalnie kojarzone z gwiezdną sagą miecze świetlne, w jaki sposób uzyskano ich efekt i jak zmieniały się one w kolejnych filmach cyklu.
Także tu przy napisach końcowych znajdziemy dwa filmowe żarty.
Turin
Doszłem do wniosku, że może zainteresują kogoś (tak jak mnie smile.gif ) filmki przedstawiające powstawanie Epizodu III są one zamieszczane na oficjalnej stronie Star Wars. Narazie jest ich tylko 7 jak będą jakieś nowe to dam linki cool.gif

Star Wars Making Episode III

01 Two Worlds, One Movie
02 One World, Two Movies
03 We still do a little bit
04 Creating General Grievous
05 This Weapon is Your Life
06 Video Village
07 Epic Design for the Expanding Universe

Polecam faną Gwiezdnych Wojen bier.gif

Pozdrawiam
drunk.gif
lokocool
Dzieki @Turin, za te filmiki, mnie zainteresowaly, nawet BARDZO !!! smile.gif

BTW: Kiedys pisales o Phantom Menace AC3, ja sprawdzilem swoje i niestety dzwiek maja w Mp3 .

Pozdr.
Turin
CYTAT(lokocool)
BTW: Kiedys pisales o Phantom Menace AC3, ja sprawdzilem swoje i niestety dzwiek maja w Mp3 .

Spoko już mam linki ed2k na TPM i AOTC od @L_MANN'a a co do filmików to służe pomocą cool.gif
-----------------------
Dla maniaków takich jak ja daje link do zegara, który odlicza ile czasu zostało do premiery filmu Star Wars Episode III Revenge of the Sith

oto przykład smile.gif

może również pokazywać normalną godzinę

przykład (z innym skinem) smile.gif

Nie wiem czy się to komuś przyda ale ja sobie ściągłem a_rotfl.gif

jeśli chcesz ściągnąć zegar KLIKNIJ TUTAJ
Jasia
Bezapelacyjnie Powrót Jedi, nowe nie mają żadnych szans
lokocool
laugh.gif Oto 20 rzeczy, które może robić miłośnik Gwiezdnych Wojen w autobusie kiedy mu się nudzi: biggrin.gif

1. Głośno nuć marsz imperialny i gap sie tępo w pustkę

2. Wszystkich wchodzących witaj słowami "Niech Moc będzie z tobą!"

3. Próbuj podnosić przedmioty mocą ( Wystawiaj na coś rękę i rób minę George’a Busha z zatwardzeniem )

4. Do kanara mów: "Nie potrzebujesz moich biletów... to nie mnie szukasz..."

5. Jak wsiądziesz do autobusu podbiegnij do kasownika i krzyknij : "Mój Boże!!! R2-D2!!! Co oni Ci zrobili!!!" i rozpłacz się

6. Udawaj że jesteś pilotem X-Winga

7. Udawaj R2-D2 (rób: PRIIIIIITUTITU! TRIIIT!)

8. Dla 2 osób: udawajcie że walczycie na miecze świetlne

9. Udawaj Chewbacce (ARRRRRRYYYYYY!!!)

10. Do każdego brodatego gościa mów : "Witaj mistrzu Obi-Wan!" i klęknij przed nim

11. Spytaj przypadkową osobę : "Chcesz kupić droida protokolarnego? Nie? A może correlliański frachtowiec? Okazja tylko 10 000 kredytek republikańskich. Dorzucam silnik jonowy gratis!"

12. Udawaj że strzelasz z pistoletu laserowego (rób: pzium!pzium!) i celuj do różnych ludzi

13. Jak ruszycie z przystanku głośno krzyknij: "Włączyć Hipernapęd! Kurs Gwiazda Śmierci!"

14. Podejdź do kierowcy i spytaj : "Czy ten pojazd ma turbolasery?" albo "Dolecę tym na Yavin?"

15. Gap się w okno i w pewnym momencie krzyknij: "Wszyscy na stanowiska!!! Imperialny krążownik!!!" i zacznij biegać po autobusie

16. Udawaj Jar-Jar Binksa (próbuj chwytać językiem różne rzeczy)

17. Pomaluj sobie twarz na czerwono-czarno i łyp na ludzi spode łba

18. Załóż wiadro na głowę, czarny płaszcz i głośno dysz... hyyy... hyyy....

19. Podejdź do kierowcy i powiedz: "Ulgowy za 10 kredytek na Tatooine proszę"

20. Spytaj się kogoś :"Szukam pilota aby mnie zabrał na Alderaan..." albo "Wiesz może jak podłączyć trójfazowy odbiornik magnetyczny do rdzenia hipernapędu?"

(zrodlo www.gwiezdne-wojny.pl)
Turin
Zamieszczam takie małe info o czarnym charakterze, który pojawi się w "Zemście Sithów" a nazywa się on Generał Grievous Shakar

Generał Grievous Shakar , podczas Wojen klonów, służył jako dowódca Separatystycznej armii droidów. Wykazywał się wielkim sprytem prowadząc droidy Separatystów do wielu zwycięstw nad Starą Republiką, jak również nad Rycerzami Jedi. Grievous stał się najgorszym znanym przeciwnikiem z którymi Jedi mieli okazję stawić czoło do tej pory.

Pełne dane: Generał Grievous Shakar
Planeta: Divon
Gatunek: 5% Omix-patra (Głównie mózg, oczy i system nerwowy)
Droid: 95% Hybrid Cyborg
Wysokość: 1.904 Metra (domyślna konfiguracja)
Bron: Blastery i miecze świetlne
Przynależność: Konfederacja Niepodległych Systemów (Separatyści)

Pozdrawiam smiley13.gif
lokocool
Kiedys bawilem Magix Music Makerem i zrobilem taka MP3, ktora lsnie wynalazlem na dysku, wiec wrzucilem na serwer.... tematyka z gwiezdnych wojen, wiec moze komus sie spodoba :

"http://www.xlo.pl/~chachurski.l/ftf/mp3/Loko's Star Wars Episode II.mp3"

Qrde, cos te linki klikane nie dzialaja jak trzeba thumbdown.gif

smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.