Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NEO 640 bez limitów
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
mimuszek
Witam
Osiołeczki prosze o porade co i jak po kolei.
Mam Neo 640 bez limitow umowa od 1.06.2004, czyli jeszcze 2 miesiace.
Slyszalem, ze jesli do nich nie podjade to automatycznie przedluza na czas nieokrerslony ale z limitami sciagania(co ofcorz najbardziej boli)
Co zrobic, zeby przedluzyc umowe i dalej nie miec limitow (zostac przy NEO640)
pozdrawiam
Eyeore
Automatycznie przedłużają na taką sama bez limitów, (bo nie mogą zmienić warunkow umowy bez zgody klienta) przynajmniej ja tak mam i nie zamierzam zmieniac. Nigdzie nie jeździj samo się przedłuży. lepsze neo 640 bez limitów niż 2 mb z limitem laugh.gif

A ja już 2 gi miesiac na zamówiony dsl czekam, czekam, czekam i doczekać się nie mogę. rurki nowe niby położone...
Berserker
A mi się wydaje, że skoro masz umowę na rok a nie pójdziesz do nich powiadomić ( zrobić aneksu do umowy) to automatycznie, w ramach regulaminu, masz zmienioną umowę na czas nieograniczony jednocześnie dodane limity.

Lepiej się kopsnij do Punktu skupu... smile.gif eeee.... punktu obsługi klienta i zrób aneks do umowy na nastepny rok.Nic nie kosztuje a zaoszczędzisz sobie przykrej niespodzianki.Po co większe opłaty i te "boskie" limity ?
POSTMAN
Ja ide za tydzień przedłużac umowe. Wystarczy na miesiąc przed końcem umowy jechać do telepunktu i przedłużyc na kolejny rok. Wiem bo byłem jakieś 2 tygodnie temu sie dowaidywac czy bedzie dalej bez limitu. Jak przedłużasz to zostajesz na starych zasadach. Co do umowy na czas nieokreślony to nie wiem ale i tak sie nie opłaca bo jest droższa wtedy neo niż na czas okreslony.
Luca
Meila do nich wyslij z zapytaniem-zawsze masz na pismie jak by co (jak dostaniesz odpowiedz)
pkacz
Mi siękończyła umowa w październiku. pojechałem 25 dni przed końcem umowy i już siępluli i chcieli zmieniać na czas nieokreślony, na szczęście zauroczyłem panienkę i mi przedłużyli na 1 miechów bez limitów... @Eyyeore - może ty przedłużałeś jak jeszcze było bez limitów, bo teraz juz takiej opcji nie ma (automatyczne przedłużenie skazuje Cię na OBECNĄ ofertę a w niej łacz bez limitów nie uświadczysz...)
boSanoGa
Mnie sie umowa skonczyla w styczniu i automatycznie przeszla na nieokreslony, czyli 180 (i chyba 9) + vat i brak limitow yawn2.gif
Niedawno sami do mnie zadzwonili z pytaniem czy chce podpisac ankeks na nastepne 12 miechow w opcji 640 czy moze w innych ale ze aktulanie nie wiem czy bede od wrzesnia na chacie to zostalem na czas nieokrelsony tongue.gif
Tak wiec spokojnie, nic bez Twojej zgody z Twoja 640-stka nie moga zrobic tongue.gif

edit:

odnosnie posta wyzej :] no to jakim cudem nadal nie mam limitow :]
Eyeore
Mi się konczyło w styczniu, nigdzie nie jeździłem. Zadzwoniłem i przyszedł wacek z tpsa podpisać umowę na dsl ale w styczniu chcieli cos kolo 800 za podłaczenie bo niby się skończyła promocja -> spuściłem pana po schodach- że jest śmieszny- firma płaci 4k zł za telefony na miesiąc (i że w zasadzie to mi/nam powinien coś (mam pewną czynność na myśli-zaproponować w związku z tymi 4k zł na miesiąc...[beeep]...), ale za nim spadł powiedział tak że "umowa jest przedłużana automatycznie na dotychczasowych warunkach na neo 640 na czas nieokreślony". i jestem pewien że funkcjonuje to do dzisiaj. Rozwiązać umowę po roku można od ręki... Po miesiącu zadzwoniłem do Wacka, czy niemógłby mnie zaszczycić swoją obecnością....

Wiecie co szkoda mi palcow żeby pisać te brednie. od stycznia miałem 3 wizyty panów z tpsa robiących różne dziwne rzeczy na miezianych kabelkach....I kilkanascie telefonów, ze już za momencik, już tuż tuż.... ciach.gif
Nie no to jest smieszne...

Ale natchneliście mnie jutro zadzwonie do Pana Wacka i się zapytam: Jak tam mój dsl ? Dobrze rośnie? Jak na drożdzach ? , A nie, już wiem.... Słyszałem, że mnie Pan już nie kocha? Czy to prawda i Dlaczego? czy 4k zł to za malo żeby sobie zasłużyć na miość tpsa i Pana. - Normalnie zmeczę gościa-> wyjdzie ze zdemolowaną psychiką" ciach.gif Płaca mu za to....To se posłucha...

no comments
<paw><zyga>
Carlos
Nie od dzisiaj wiadomo ze Tepsa to jeden wielki b....l (w domyśle chodzi mi o specyficzny rodzaj domu, a nie o wybrakowany towar). Każdy pracownik wie co innego i tak cie informuje jak mu pasuje. Ja umowę przedłużam co rok, na rok. Według informacji z mojego oddziału Tepsy tylko wtedy mam niższa cenę i brak limitu. Chociaż co do tego drugiego nie dali by sobie odciąć ręki.
Nie zaszkodzi zrobić tak jak ja to robię. Nic nie kosztuje. A pewność jakaś jest.

Pozdrowienia.wink.gif
Klaudek
Witam Was!!!

Sprawa się ma następująco:

Aneks należy podpisać osobiście przez Abonenta lub osobę uprawnioną w Telepunkcie najpóźniej 30 dni przed końcem umowy lojalnościowej.
Jeśli nigdzie nie pójdziesz to faktycznie Ci się samo przedłuży, ale na czas nieokreślony i będziesz wówczas płacił 185.98 zł + 22%VAT.
Brak limitu mogą Ci jedynie zabrać gdybyś np:
*zmigrował na inną opcję i kiedyś tam chciał powrócić do 640ki(nie ma takiej możliwości)
*jako nowy klient chciałbyś zakupić nową usługę to nie dostaniesz 640ki(nie jest już w sprzedaży).

Reasumując śmiało uderzaj do Telepunktu i podpisuj aneks, lepiej dla Ciebie jak najwcześniej i będąc przezornym zaopatrz się w kopie aneksu gdyby im się przywidziało nieuwzględnić go przy naliczaniu opłat(tzw, Twoja podkładka przy reklamacji).

@Eyeore, o co tak wogóle chodzi z tym Twoim DSLem???

EDIT: Dodatkowo ktoś tam wyżej wspomniał iż korzystając z Neostrady na czas nieokreślony można zerwać umowę od ręki....
Tak owszem a zapytam co w takim razie znaczy zapis w Regulaminie iż rezygnacja z usługi na czas nieokreślony następuje z 30 dniowym okresem wypowiedzenia ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego, tzn. składasz rezygnację np. 2 luty a tak naprawdę usługę Ci wyłączą 31 marzec i do tego dnia płać i płacz
diablica
eh panie i panowie sprawa wyglada tak też mam neo 640 bez limitów przegapilem termin i przeszła umowa na czas nieokreslony myśle sobie szkoda placic tak drogo wiec po 1 m-c udalem się do telepunktu aby zmienic neo na 1024 i przy rozmowie z panienka z telepunktu wyszla taka sprawa że moge wrucic oczywiscie do umowy na czas okreslony czyli na 12-m-c na moje neo 640 bylem bardzo zdziwiony ze można tak zrobić i po krótkim namysle podpisałem aneks na czas określony czyli na 12 m-c na neo 640 i dalej bez limitów i taniej więc wszystko można tylko trzeba się dobrze popytać
Klaudek
Heh @dszatan, masz rację ponieważ Ty jeszcze nie miałeś opcji 1024, tylko byłeś że tak się wypowiem na umowie nieokreślonej ale nadal przy opcji 640 kb/s.
Dlatego korzystając z tej opcji płacąc wg. Cennika dla Klientów korzystających z usługi na czas nieokreślony nie ma problemu podpisać aneks wiążący Cię z TePsą na 12 miesięcy.
Eyeore
Brak technicznych warunków... Kable wymienili do skrzynki... i nic. Stary masz kontakty w TPSA. Prosze kopnij ich w d... I pocałuj w buzię odemnie.... Chodzi o centralę w Łodzi na Grabieńcu.... Najgorsza chyba centrala/odddział... Masz jakąś moc sprawczą ? Albo daj jakiś kontak z kims wyżej, bo to zakrawa o skecz.... Ja wiem ze na za[beeep]u pracuję, ale jakbym wykopał kable co kolo mnie idą to mialbym taki internet że hej - era, plus-gsm, dialog....(światłowody to jak się hackuje ?)
Wykopać umiem ale jak im transfer urwę to co podłaczyć... ?żeby się nie spostrzegli... Kolega @gulon mi kiedyś pisał o jednej kuchence....(9 miesięcy temu to pisał) do podlaczenia a tu jest fabryka kuchenek ... plakać się chce...

POLPAK odpada z racji ceny.... A to dziwnym trafem moga podąlczyć od ręki. Sam nie wiem może źle raktuje Pana "Wacka" - dobrze zaproszę go jutro na kawę.... i sie dowiem.

PS nie oprzedłużając umowy placimy za neo normalnie... dry.gif i to nie jest 189 + vat z watem chyba 145 jesli mnie pamieć nie myli (nie chce mi się wchodzić do ebanku)

słowo z_a_d_u_p_i_e jest zamieniane na forum na [beep] chodzi o frazę [beeep] biggrin.gif To już teraz wiem nie wpisujcie d_u_p* biggrin.gif
Ale naprawdę szlag mnie trafia....
Klaudek
Powiem Ci tak, zbierz jeśli oczywiście masz możliwość z 30 osób które się podpiszą na deklaracji którą złożycie w Telepunkcie, iż chcielibyście mieć możliwość z korzystania z usługi szerokopasmowego dostępu do internetu i prosicie o umożliwienie warunków technicznych.Mówię poważnie, raz tak kolegę pokierowałem(a mówili mu że w jego rejonie przewidują inwestycje w pierwszym kwartale 2006)że od tygodnia jest posiadaczem Neostrady i jego cała masa kolegów z sąsiedztwa.Do tej pory posiadał pakiet internetowy i na nic więcej nie miał warunków technicznych, a mieszka tam gdzie diabeł nawet nie mówi dobranoc.
Niestety moc władczą mam tylko na nr kierunkowych 14,15,16,17,18,32,33,41,81,82,83 a Łódź się niestety do tego nie zalicza sad.gif

Kończąc pragnąłbym jednak żebyś mi udowodnił że się płaci 145 zł korzystając z Neostrady w opcji 640 kb/s na czasnieokreślony, bo ja nadal obstaję przy swoim.
diablica
e nie na czas nieokreslony to jakies 179zl+vat za neo 640 a na czas okreslony to 169zl z vat
Klaudek
Dokładnie ceny mają się następująco:
Neostrada 128 kb/s:
* czas określony 59 zł +VAT
*czas nieokreślony 99 zł +VAT
Neostrada 512 kb/s:
* czas określony 99 zł +VAT
+ czas nieokreślony 139 zł + VAT
Neostrada 640 kb/s(już nie w sprzedaży):
* czas określony 139.25 zł +VAT
* czas nieokreślony 185.98 zł + VAT
Neostrada 1024 kb/s:
* czas określony 149 zł + VAT
* czas nieokreślony 189 +VAT

O Neostradzie 2 Mb i jej cenach zostało już powiedziane na tym forum....
fedor
1. Ja się wyłamię i powiem, że na TP nie narzekam. Mam od 2 miesięcy neo512, na początku miałem małe problemy, ale wy..waliłem "aplikacje dostepowa TP" i jest dobrze. Oczywiscie, bylbym very hepi mając bez limitów, ale cóż. Po za tym, limit 15 GB, a ja ściągam 25-30 tongue.gif Nie podam jak, bo Klaudek tu jest smile.gif Ale tak po za tym nie mam żadnych problemów.

2. Eyeore, wybacz, ale mnie to bawi co piszesz smile.gif Pozdrów Wacka ode mnie tongue.gif A tak po za tym, gratuluję cierpliwości.

3.Klaudek, mam zapytanie. W neo 2MB jest obecna umowa 2-letnia. Jest również info, że od 1 Maja zostanie wprowadzona 2 letnia umowa dla 512 (pozniej inne). Oczywiwscie, umowa 2-letnia ma niższe ceny, więc pytam - czy będę mógł swoją umowęna 12 miesięcy, podpisaną w połowie lutego, zamienić na 24 miesiące, ale również obnizajac koszty? Dzięki z góry za odpowiedź.

PS: Dodam jeszcze- z TP jestem w miare zadowolony, bo jak nie ma konkurencji :/ U siebie na osiedlu mogę mieć tylko TP i kablówke z zablokowanym P2P... co byście wybrali? :/ Marzę o Dialogu/Chello...
kiewas
CYTAT(fedor @ 05.04.05 - 20:26)
Dialogu/Chello...
*

Kij z Chello, oni też mają te syfiaste limity...
Klaudek
Heh @fedor jak Ty to robisz ?
Pewnie kompa nie wyłączasz kiedy zbliża się końcówka limitu i tak jedziesz do 25-30 GB, zgadłem?
CYTAT(fedor)
Klaudek, mam zapytanie. W neo 2MB jest obecna umowa 2-letnia. Jest również info, że od 1 Maja zostanie wprowadzona 2 letnia umowa dla 512 (pozniej inne). Oczywiwscie, umowa 2-letnia ma niższe ceny, więc pytam - czy będę mógł swoją umowęna 12 miesięcy, podpisaną w połowie lutego, zamienić na 24 miesiące, ale również obnizajac koszty? Dzięki z góry za odpowiedź.

Tak, wystarczy że podpiszesz odpowiedni aneks a od następnego okresu rozliczeniowego(tj. miesiąca) rozpocznie Ci się umowa określona na 24 miesiące.

CYTAT(fedor @ cytat z postu poniżej)
A ile bedzie to kosztowalo, to pewnie juz nie wiesz?

Szczere mam chęci ale Cennika jeszcze nie ma więc nikt nie wie, ale jak to ze mną bywa zaraz jak się dowiem to wrzucę na forum.
fedor
A ile bedzie to kosztowalo, to pewnie juz nie wiesz?
budger
No to fajno, dowiedziałem się , co chciałem, w czerwcu kończę moją Neo 640 no limits i nawet zapytałem w innym topicu, sorki, nie przeczytałem tego....
Cieszę się @Klaudek23 , że masz moc sprawczą na numerze 41 - to mój kierunek clap.gif , być może kiedyś......
Czyli, jeśli umowa kończy mi się 1 czerwca 2005 roku, to idę w kwietniu i podpisuję aneks na to, co mam do tej pory i mam "no limits" na starej 640 kilobajtowej Neostradzie, tak?

Nie słuchaj @fedora, on cię robi w bambuko, albo ma dwie Neo...przecież on nie przeżyje bez Netu......

Dobrze, że mówicie brzydko o Tepsie ogólnie, bo mógłby się jeszcze ktoś obrazić, a tak ......(ja też mam kumpla w TPsa i nawet go lubię clap.gif )
Klaudek
Czyli witam Kielce bądź okolice @budger .
W razie jakichkolwiek problemów wal jak w dym, zawsze z chęcią Ci pomogę...
Tak, jeśli umowa Ci się kończy 1 czerwca 2005, to najpóźniej udaj się do Telepunktu i podpisz aneks 1-2 maj 2005.
A tak przy okazji chyba wiecie co trzeba zrobić z stawką VAT do opłat za usługi internetowe w Fakturach 03/2005?
Ruski_Wrocek
A to i ja ponarzekam na tpsę
jestem szcześliwym posiadaczem dsl 1000 od połowy października
wywalczyłem go po 2 miesiącach od chwili złożenia zamówienia
a to pani była na urlopie i nie miał kto pieczątki przybić
a to monter "podobno " ze mną się umawiał a później nikogo nie zastałwink.gif
jak już mnie " zastał" i założył pokazał że działa na własnym laptopie
to zrestartował modem specjalista (czego robic nie powinien jak się później dowiedziałem bo kasuje wszystkie ustawienia na centrali)
podłaczyłem kabelki do swego kompa po jego wyjściu i nic cisza
i znów 3 dni wydzwaniania na infolinie coby jeszcze raz mnie pan odwiedził
w końcu odwiedził i na dobre podłaczył

Teraz net mi działa nie narzekam

a teraz hit sezonu

od dnia instalacji nie przyszła do dziś nadal żadna faktura nawet za instalację
20lutego napisałem do tpsy co jest
po tygodniu dostałem odowiedź że przepraszają że to ich zaniedbanie i takie tam i że dostanę w najbliższym czasie rozliczenie
dziś mamy 6 kwietnia i nadal cisza
smile.gif

@Klaudek23 mam w związku z tym pytanie czy mogę jakoś się odwoływać coby mi naprzykład część umożyli ;]
PioWit
CYTAT(Klaudek23 @ 06.04.05 - 19:29)
A tak przy okazji chyba wiecie co trzeba zrobić z stawką VAT do opłat za usługi internetowe w Fakturach 03/2005?
*

Moglbys rozwinac ten temat? smile.gif

Pozdrawiam
fedor
CYTAT(budger @ 06.04.05 - 15:42)
Nie słuchaj @fedora, on cię robi w bambuko, albo ma dwie Neo...przecież on nie przeżyje bez Netu......
*

Ale o so chosi... blink.gif
Klaudek
CYTAT(Cytat z postu @Ruskiego_Wrocka)
@Klaudek23 mam w związku z tym pytanie czy mogę jakoś się odwoływać coby mi naprzykład część umożyli ;]

Jak głosi prawo telekomunikacyjne, dostawca usługi może dochodzić swoich roszczeń do dwóch lat od momentu rozpoczęcia świadczenia usługi.Tak więc jeśli masz DSLa 1 Mb od równo połowy października 2004 to jesteś krewny TePsie 1369,50 zł netto + opłata instalacyjna(jeśli było wzięte nie w promocji) 799 zł netto.
Niestety przykre ale prawdziwe.
Dlatego też siedź cicho jeszcze te 1,5 roku albo wg. mnie bardziej rozsądne ujawnij się ponownie i proś o rozłożenie na raty....

Notabene tak na marginesie dodam iż z kolei my abonenci możemy wnosić reklamacje tylko do roku czasu wstecz.

CYTAT(cytat z postu @PioWita)
Moglbys rozwinac ten temat?

Oczywiście, zgodnie z wymogami dostawca usług internetowych(nie tylko TePsa), miał obowiązek poinformować z 30 dniowym wyprzedzeniem swoich Abonentów iż od 1 marca zostanie wprowadzona 22% stawka VAT do opłat za usługi dostępu do internetu.TePsa tego nie zrobiła dlatego też w 100% uzasadnione jest złożenie reklamacji, ponieważ nie znajdą podstaw do nieuznania Waszych roszczeń.Jeśli opłaciliście Faktury 03/2005, równowartość opłaconej stawki VAT zostanie zwrócona w formie nadpłaty na poczet następnego rachunku.

Niestety dotyczy się to tylko Faktur 03/2005!!!!
budger
@Klaudek23, no to tego nie wiedziałem, zaskoczyłeś mnie zupełnie...
Gdziekolwiek byś nie pracował, należy ci się podwyżka clap.gif

Pozdrawiam smiley13.gif
fedor
Kladek, co mam zrobić jeśli na stronie neo nie zmienia mi się limit :/ Cały czas mam 2966 MB, a sciagniete pewnie Ok 5... :>
[pl]wRoNeK
@Klaudek23, w związku z tym VATem może masz jakieś druki do tego potrzebne albo wiesz gdzie są na necie do ściągnięcia, lub mógłbys podać tu treść tego oświadczenia, bo nie wiem jak się do tego zabrać, a napewno wielu ludzi jest tym zainteresowanych. Jakbyś znalazł chwilke na odpowiedź było by miło thumbsup.gif , uprzejmie prosze worthy.gif

Pozdrawiam
smiley13.gif
wins
Tu znajdziecie przykladowy wzor reklamacji ktory mozna wykorzystac.
Klaudek
CYTAT(wins)
Tu znajdziecie przykladowy wzor reklamacji ktory mozna wykorzystac.

Nic dodać, nic ująć...
CYTAT(fedor)
Kladek, co mam zrobić jeśli na stronie neo nie zmienia mi się limit :/ Cały czas mam 2966 MB, a sciagniete pewnie Ok 5... :>

Polecam www.panel.neostrada.pl po zalogowaniu jest po lewej stronie link magiczny o nazwie " transfer ".
Jeśli nie to zainstaluj DUMeter - link, lub jego darmowy odpowiednik NetMeter - limit.
Oba programy posiadają statystyki dzienne, tygodniowe i miesięczne. Jest też licznik na stronie tpsa - link, dostępne są też programy odczytujące liczniki ze stron TPsa: NeoT - limit, oraz NeoStat -link.
fedor
No właśnie... Mam że ściągnąłem 2,9GB do 2.04,05, nowszego info nie ma. Jak wchodzę www.neostrada.pl->Panel->transfer, to mam jakies krzaczki:

Blsd podczas wykonywania kodu PL/SQL:
ORA-04068: istniejący stan pakietów został odrzucony ORA-04068: istniejący stan pakietów (RAD_ELOGS) został odrzucony ORA-04063: package body "RAD.ACCOUNT_MGR" zawiera błędy

Stan konta

nr umowy
limit podstawowy GB
limit dokupiony w tym miesiącu GB
aktualny transfer z prędkością
suma ściągniętych w tym miesiącu danych MB
Aby zwiększyć limit transferu i utrzymać podstawową prędkość swojej neostrady wpisz w pole poniżej 12 cyfrowy kod (bez spacji)* i zaakceptuj

*kod uzyskany za pośrednictwem infolinii 0 300 900 300 lub otrzymany w punkcie sprzedaży wraz z kartą "zdrapką"
wins
@fedor to sie tylko oracle wysypalo (nie po raz pierwszy zreszta smile.gif )
bogo
a ja mam pytanko...
Mam neo 256 i ściągam....ściągam...codziennie komp jest wyłączany na noc...i nic...żadnego limitu...nic nie zwalnia, a dam sobie uciać co się da że limit przekraczam (z tego co weim 7GB)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.