Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: proces bezczynnosci
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
OkweL
witam
od wczoraj mam taki problem zdarzylo sie wczoraj 2 razy i wlasnie dzis przed chwila ze nagle wszystko wyglada jakby wisialo nawet na menedzera zadan trzeba czekac kilka dobrych chwil i to duzo zdzialac nie mozna po prostu jakby cos robil w tle wtedy w menedzerze widac ze osiol tez tylko wysyla i to jakies 3-4kb/s nic nie pobiera wczoraj jak potraktowalem resetem to zjawisko to po starcie systemu tez tak bylo a dzis stwierdzilem ze lepiej poczekac i po kilku dobrych minutach sie uspokoilo wszystko co to moze byc ?? indeksowanie danych moze wlaczony norton ale zaznaczam ze skanowanie nie bylo wlaczone tylko wlaczony przy zegarku (nigdy wczesniej takich problemow nie bylo) conf20.gif

system:windows xp bez service packa tylko z latami z win update
ram 512 ddr pc333
celeron 4 2.5 ghz

moze poradzicie cos na to worthy.gif smiley13.gif

dodane:
teraz jest juz spokojnie a mulek zajmuje ok 25% cpu reszta to nadal proces bezczynnosci

dodane 2:
zapomnialem powiedziec ze w mulku kategorie mi sie przesunely do prawej krawedzi ekranu tak ze nie widac tylko 3 z 5 nie wiem czy ma to zwiazek z powyzszym ale po resecie mul wraca do normy
Mr_Baggins
Proces bezczynności oznacza, ile zasobów jest wolne. 99% to dobrze. 0% - źle.
OkweL
CYTAT(Mr_Baggins @ 02.07.2004 - 14:57)
Proces bezczynności oznacza, ile zasobów jest wolne. 99% to dobrze. 0% - źle.

ok dzieki za to ale w takim razie co bylo powodem tego ze komp prawie zamarl na 5 minut bo bezczynnosc zajmowala 100% cpu blink.gif
<:: Se@L ::>
menadzer zadań pokazuje co zjada zasoby, jak podejzewasz emula to wylacz mu autostart i zobacz jak system startuje.
OkweL
CYTAT(<:: Se@L ::> @ 02.07.2004 - 15:01)
menadzer zadań pokazuje co zjada zasoby, jak podejzewasz emula to wylacz mu autostart i zobacz jak system startuje.[/quote]
to na bank nie mulek bo autostart nie jest wlaczony ja sam wlaczam mula kiedy juz nic innego na kompie nie robie a te przesuniecie kategorii to chyba jakis skutek uboczny :/ teraz nawet temu nie resetuje kompa z mulkiem bo nie chce zeby pozniej sprawdzal dluzszy czas hash czy czasem plik nie uszkodzil sie
leonard
po wlaczeniu mulka haschuje on pliki wtedy obciazenie moze byc wysokie..ja mam np.to ze po dluzszej pracy mulka zaczyna on obciazac intensywnie proc.
majac ram 512 mialem to czesto dodalem kosc 512 sie poprawilo
u mnie powiazane to tez jest z tym ze rownoczesnie mam wlaczonego outlocka ,tlen ,zone alarm i antyvir
sproboj zmniejszyc ilosc polaczen na 5 sek..to moze pomoc
OkweL
CYTAT(leonard @ 02.07.2004 - 15:32)
po wlaczeniu mulka haschuje on pliki wtedy obciazenie moze byc wysokie..ja mam np.to ze po dluzszej pracy mulka zaczyna on obciazac intensywnie proc.
majac ram 512 mialem to czesto dodalem kosc 512 sie poprawilo
u mnie powiazane to tez jest z tym ze rownoczesnie mam wlaczonego outlocka ,tlen ,zone alarm i antyvir
sproboj zmniejszyc ilosc polaczen na 5 sek..to moze pomoc

dzieki za rade zaraz sproboje a co do obciazenia to masz chyba racje nie mowie tu juz o hashowaniu ale o dluzszej pracy wlasnie dzis lecial od 8 godzin i moze temu tak sie dzieje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.