tak, to wszystko wiem i zrobilem nawet
moze nakresle dokladniejszy obraz sytuacji

mam kompa z w2k i dwoma uzytkownikami: adminem oraz uzytkownikiem z ograniczonymi prawami. tak jak napisales zwykly user nie moze prawie

niczego zepsuc w systemie i ma ograniczone prawa do folderow. reszte ograniczylem zwyklym dostepem do folderow (ah ten ntfs

)
chodzi mi o pewnie drobniejsze szczegoly: calkowity brak dostepu do panelu sterowania (miedzy innymi po to zeby user nie mogl zmieniac tapety i innych ustawien ekranu), calkowity brak dostepu do cd-romu, brak dostepu do linii komend. w chwili obecnej poradzilem sobie w ten sposob ze cd-roma wylaczylem w menedzeze urzadzen a pozostale opcje w edytorze zalozen grupy (czy jakos tak sie to zwie

). rozwiazanie to ma niestety jedna, ale dosc istotna wade: wszystkie te ograniczenia dotycza takze konta admina. jest to chwilami meczace, np. zeby uzyc cd-romu musze go wlaczyc, ale przedtem musze wlaczyc dostep do panelu sterowania a potem oczywisce to wszystko wylaczyc. da sie z tym niby zyc ale wolalbym wygodniej

i stad wlasnie moje pytanie: czy ktos wie czy w ogole sie da (a jesli tak to jak to zrobic :

zastosowac takie ograniczenia jak wyzej TYLKO dla jednego usera (ew. calej grupy userow)?
bo ja niesttety nie wiem jak to zrobic...