Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: telefon do 800-900 zł
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Telefony, Palmy, Komórki
Ashriel
generalnie zastanawiałem się nad siemensami sx1, s65 i motorolą E398, ale inne też by przeszły... zatem proszę, poradźcie mi jakiś dobry model... mogę wyłożyć góra 900 zł...
kiewas
Bierz Nokie 6600, super wypaśny fon biggrin.gif

np. tutaj
http://allegro.pl/show_item.php?item=48619681
Bender
Warto zainwestować w telefon z Symbinem. Taki fon ma o wiele większe możliwości w porównaniu z normalnym telefon.
kiewas
Ofkoz 6600 ma Symbiana.
tetrus
Ktory telefon nie wybierzesz powinnienes byc zadowolony. Wszystkie maja podobne funkcje i mozliwosci.
Przy wyborze zwrocil bym uwage na dlugosc trzymania bateri a tu swietnie sie spisuje Motorola. Motorola ma znowu pokrecone menu.

Gdybym mial zdecydowac sie na telefon, kupil bym Nokie 6230. Ma wszystko co trzeba i nie traci tak bardzo na wartosci.

Porozmawiaj z @Nefar, napewno cos Ci doradzi
Nefar
Nie kupuj przede wszystkim siemensa. Wszystko inne ale nie siemens. Jestem zagorzalym przeciwnikiem niemieckiej mysli technicznej. Kazdy siemens to pruchno. Jedyny ok to ME45 cala reszta to moim zdaniem pomylka. Niech sie skupia na lodowkach, pralkach itd ale na milosc boska niech nie robia juz wiecej telefonow komorkowych.

S65 to taki Cx65 plus 1 megapiksel ktorego nie widac. Wyswietlacz zebym nie sklamal ale gorszy od CX65. No i karta. Jakoscia wyswietlacza przerasta go nawet 2 letni C100 samsunga.

Sx1 powinien sie nazywac slimak albo zolw. Wolniejszego aparatu nie mialem w rekach. Ogolnie predkosc pracy to tak jakbys wrzucil XP na 486.

E398 - super dzwiek, super wyswietlacz, dosc nietypowa karta pamieci ale wystarcza, ladne zdjecia na wyswietlaczu, niezly telefon. Standardowo juz jak to w motoroli slabiutka bateria ale da sie przezyc.

N6600, calkiem niezly aparat, moglby byc nieco szybszy ale... Standardowa i tania karta mmc, ladny wyswietlacz dobre foty. Duze mozliwosci. Tragiczna bateria.

6230 standardowy, bardzo bussinesowy telefon. Maly wyswietlacz, radio, mp3. Taki moj osobisty nastepca 6310i. Jak jedna rzecz w niej poprawia bedzie niemal idealny. Nie podoba mi sie klawisz kierunkowy. Zatwierdzanie srodkiem jest niemal niewykonalne za pierwszym razem. 6020 ma to o niebo lepiej rozwiazane. Zawiodlem sie na nokii ze 6230i nie poprawila tego malego a upierdliwego bledu. Poza tym potwierdzanie na 2 razy roznymi klawiszami tez potrafi zdenerwowac ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.

Dzis mialem w rekach Sharpa TM100. JEST BOSKI. Gdyby tylko dali mu biale podswietlenie klawiatury i 1.3 megapiksela to fon jest mega wypasny. Wyglada jak aparat cyfrowy... klapeczka mieciutka... miod. Szkoda ze sharp.

Nie wiem co ci doradzic. Musialbys sie okreslic czego oczekujesz od aparatu wtedy moglbym cos ci podpowiedziec.
Ashriel
przede wszystkim, tego by był funkcjonalny... ma nie myśleć pół godziny przy jakiejś czynnosci... aparacik i kamerka mile widziane... przede wszystkim musi mieć możliwość rozszerzenia pamięci kartą, mp3 - głośniczek porządny mile widziany, aczkolwiek nie konieczny... no i bluetooth - ofkoz... to chyba by było tyle smile.gif

to prawda, że w E398 SMS'y można zapisywać tylko na karcie SIM??
tomekkkz
CYTAT(Nefar @ 18.04.05 - 18:50)
6230 standardowy, bardzo bussinesowy telefon. Maly wyswietlacz, radio, mp3. Taki moj osobisty nastepca 6310i. Jak jedna rzecz w niej poprawia bedzie niemal idealny. Nie podoba mi sie klawisz kierunkowy. Zatwierdzanie srodkiem jest niemal niewykonalne za pierwszym razem.

ja polecam Ci 6230.
wyswietlacz fakt nie jest ogromnych rozmiarow ale spelnia swoja role.
a co do wskaznika kierunkowego.. to prawda na poczatku sprawia male trudnosci, ale po 1 dniu uzytkowania zaczalem sie zastanawiac jak moglem wczesniej nie umiec go uzywac.
jesli codzi o mp3, to dokupilem karte pamieci 512MB i telefon wykrywa ja bez problemowo, same mp3 brzmi bardzo milo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.