Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwersja do MID
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Yasiu
Potrzebuje przekonwertowac kilka plikow dzwiekowych do formatu *.mid.
Jakim programem/metoda mozna to zrobic:

-dobrze/bez bledow
-jakosc musi byc co najmniej tak dobra jak pliku wejsciowego

program moze wykonywac kilka krokow, nie zalezy mi na szybkosci dzialania, tylko precyzji.
plik wyjsciowy: dowolny obslugiwany format (oprocz mid - oczywiscie: czyli wav, mp3 - co tam jeszcze)
Behemoth
CYTAT
jakosc musi byc co najmniej tak dobra jak pliku wejsciowego

Z tego co się wiem, to takiego programu nie ma. Plik midi to nie zapisane dżwięki, ale jakby instrukcje - co grać. Nie da się osiągnąć takiej samej jakości. Chyba że pisałbys każdy dźwięk osobno, ale to zajęłoby dużo czasu i musiałbyś sie na tym znać. Możesz poszukac jakiegoś utworu w sieci. Ale zwykle utwory wykonane przez profesjonalistów są odpłatne.
http://mididb.com

Może się mylę w swoim wywodzie, ale kiedys szukałem czegoś podobnego, bo komórki obsługują midi i to właśnie znalazłem.

PZDR
Yasiu
Oznacza to dokladnie, tyle:
musze przekonwertowac plik dzwiekowy do mid, a nie pobrac go z sieci.
Sposob, dla mnie moze byc dowolny, skutek - otrzymuje pozadany plik w formacie .mid
leonard
yasiu stary osiolek z ciebie... google sie KLANIAJA smiley15.gif a jak nacisniesz to znajdziesz conwertor do zaladowania...moj prezent (i googla) dla ciebie na dzisiaj smiley13.gif

DODANE:
Behemoth napisano 03.07.2004 - 20:08
CYTAT
  Proszę o informację - jak z jakością po konwersji?? Taka sama jak przed??

czy to pytanie jest do mnie? ..to niewiem ..procz tego mysle ze rozni sie sluchanie czegos odtwarzanego na komorce od sluchania tegoz w sali koncertowej a nawet w zaciszu domowym wiec pewnie jakosc bedzie okreslona mozliwosciami komorki.. zeby sobie posluchac 9 symfonie Bethowena jako sygnalek jak ci ktos dzwoni to i jakosc pewnie wystarczajaca
Yasiu
Leo! jest powiedziane - szukaj a znajdziesz (nie znalazlem bom gapa)
ale tez powiedzino:
-pros a bedzie ci dane.

Dzieki Leo.
Behemoth
Proszę o informację - jak z jakością po konwersji?? Taka sama jak przed??
Yasiu
Taka sobie, nie zadawala mnie. Ma zreszta, ten program pewne znaczace dla mnie ograniczenia w jakosci i mozliwosciach.
Ale w 75% spelnia swoje zadanie - moim zdaniem (mam troche nietypowe potrzeby jezeli chodzi o format MID)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.