Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Proszę o pomoc w skonfigurowaniu domowej sieci..
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
tomekkkz
Posiadam dwie karty WiFi, a mianowicie D-Link DWL-122, obie pod USB.
Uzywam kreatora sieci bezprzewodowej pod windows XP.
Przegrywam do drugiego kompa ustawienia na dysku flash ale caly czas widnieje mi komunikat ze siec jest nie kompletna i ze polaczenie jest nie mozliwe.Natomiast na drugim kompie (z dostepem do internetu) gdy chce dodac recznie nowy komputer do sieci wyskakuje mi nastepujacy komunikat:
KOD
w zaleznosci od oprogramowania sieci bezprzewodowej uruchomionego na tym komputerze, kreator sieci bezprzewodowej moze nie dzialac

dodam jeszcze ze w trayu widnieje taka ikonka: .

moze ktos pomoze mi od poczatku skonfigurowac siec?
licze na wyrozumialosc i prosze o pomoc!

lamo.gif
tomekkkz
widze ze moj temat nie spotkal sie z jaka kolwiek odezwa sad.gif

pod koniec konfiguracji kreatorem caly czas pojawia mi sie ten sam komunikat:
KOD
BŁĄD - Microsoft Windows XP - OSIOLEK (ten komputer, W zależności od oprogramowania sieci bezprzewodowej uruchomionego na tym komputerze, Kreator sieci bezprzewodowej może nie działać. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz artykuł 871122 w bazie wiedzy Microsoft Knowledge Base w witrynie microsoft.com.)

lamo.gif

--------
EDIT

zrezygnowalem z tworzenia sieci przez kreator windowsowy.
uzylem oprogramowania dostarczonego przez firme D-Link, czyli producenta kart ktore posiadam.
karty dzialaja w trybie ad-hoc. i tu rodzi sie moje pytanie:
-czy musze przypisywac adresy IP czy bedzie dzialalo bez tego?
-i drugi problem, to to ze komputer twierdzi ze jest przylaczony do sieci, ale w otoczeniu sieciowym nie widze drugiego komputera.. i moc sygnalu jak twierdzi xp jest NISKA, natomiast ww. oprogramowanie pokazuje sygnal na poziomie 90%.

prosze o jakies wskazowki respekt.gif
Maryan
Jezeli chodzi o karte wi-fi to u mnie tak to wyglada.
Jak mam ad-hoc to net mi nie chodzi
Xp wykrywa sile sygnalu jako niska nawet gdy dochodzi do 95
%.
Pozdrawiam
Bati
czesc odkopalem ten temat bo wlasnie mam podobny problem i moze rozwiazales wtedy ten watek?

dodam ze mam karte broadcom 802.11b/g WLAN

bylem na stronie producenta ale nic nie pomoglo...

win pisze zeby odwolac sie do artkulu 871122 na sronie microsoftu ale tez go nie ma... help!!
lokocool
Chodzi o to aby siec wifi skonfigurowac za pomoca wingrowz ? smile.gif
a wiec we wlasciwosciach polaczenia WIFI w drugiej zakladce jest taki magiczny ptaszek ( uzyj systemu windows do konfiguracji sieci bezprzewodowej --> o ile dobrze pamietam wink.gif ) zaznaczamy i juz mozemy konfigurowac WIFI za pomoca windows a dodatkowe oprogramowanie wywalic w kosmos wink.gif i tyle... wink.gif

Pozdr. smiley13.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.