Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potrzebuję informacji nt sieci gigabitowych
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
art100
Dokładnie jak w temacie. Na okularach juz szukalem i malo tego. Toms haredware ma jeden ciekawy artykul z 2003 roku to juz duzo czasu minelo.
Potrzebuje informacji nt sieci gigabitowych jakie maja wymagania co do komputerow, generalnie moze sie przydac wszystko. Interesuja mnie wady i zalety takiej sieci.
Juz teraz dzieki za odpowiedz.
Ogorek
Hej, nie wiem oco co dokladnie chodzi czy o jakies backbone miedzymiastowe czy prywtna siec w domu czy miedzy sasiedzka.
Ja sobie zrobilem pomiedzy moim serwerkiem a pc gigabit, czyli 2 karty 1 Gbit i odpowiedni kabel crossover Gbit, wyciagam 108 Mbit, wiecej sie nie da gdyz na serwerze jest SATA 155Mbit a na PC IDE controller 100Mbit. Normalne twarde dyski bez zadnego controller sa i tak wolniejsze niz 100Mbit, gdzies kolo 50-80 Mbit. Sens robi Gbit jak sie 5 kolegow razem podlaczy i wtedy kazdy zacznie sie wymieniac duzymi plikami.
cu
art100
Widzisz potrzebuje konkretnych info nt sieci gigabitowych. Jak wyglada taki skrosowany kabelek do gigabitu. Jakie sa wady i zalety takiej sieci? Jakie ma wymagania co do sprzetu. Musze te info miec do pracy inzynierskiej. Chcialbym sie wkoncu obronic. smile.gif

Musze opisac modernizacje sieci LAN na gigabitowa. Wymienilem juz switche i karty sieciowe, kable typu "skretka" zostawilem bo chce je wykorzytsac, tylko teraz potrzebuje info czy o czyms nie zapomnialem? Serwera nie ma jest w innym budynku na uczelni, a sygnal do sieci dochodzi swiatlowodem i oczywiscie konwerter gigabitowy do niego tez zastosowalem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.