A tak sobie siedzę i w radyjku leciał sobie fajny kawałek polskiego HH: 1. Flexxip - "List". Kiedyś bardzo lubiłem posłuchać sobie dobrego HH w wykonaniu WWO, Paktofoniki etc. no ale przyszły czasy chłopców "lepiej ubranych niż utalentowanych" więc odpuściłem sobie ten pseudo HH i wypadłem z obiegu. Chciałbym, aby ktoś kto trzyma się klimatu HH ale nie tego klasycznego typu właśnie WWO, TeDe, Peja, Slums Attack coś mi i może nie tylko mi - polecił. Tylko prosze nie popadajcie w skrajności do Verby czy 18L.... bo tego nie da się słuchać. Ja raczej oscyluję w kierunku OwalMcDwa, no Mezo mi przejdzie przez uszy - ot takie klimatyczne songi...
Trochę namieszałem ale mam nadzieje, że coś bedę mógł wybrać z tego co ewentualnie polecicie.
pozdrawiam
ostr i fisz...........polecam
Godne polecenia:
1. Pokahontaz- muza w starym stylu Paktofoniki...w koncu polowa skladu jest z tej kultowej grupy.
Pokahontaz.-.Receptura.(2005).VBR.B3S.www!OSIOLEK!com.rar2. Peja- Rychu sie troche skomercjalizowal i jego haslo, ze sie z biedy wyodzi troche sie zdezaktualizowalo ale muza nadal na poziomie
Peja.-.Slums.Attack.-.Najlepsza.Obrona.Jest.Atak.2CD.(2oo5).VBR.SRT.www!OSIOLEK!com.rarTo co wyzej wymienilem to raczej HH dla myslacych.
Z melodycznych hi-hopolo nie polecam nic bo tego badziewia jest mnostwo w radiu.
W ostatecznosci polecam ten kawalek bo w sumie textowo nie jest tragiczny a warto przesluchac chocby dla idei, dla ktorej zostal nagrany
VA.-.Jest.Nas.Wielu.(2005).VBR.B3S.www!OSIOLEK!com.rarPozdrawiam i jak cos wymysle jeszcze to doloze
Pesterson
26.04.05 - 17:06
wszystkie projekty Ten Typ Mesa (gosc z Flexxipa) czyli chocby 24/7 - Funk dla smaku - nowa plytka a po radiach smiga juz singielek
sprawdz tez Vienio i Pele - Autentyk III
Premiera Funk dla smaku 28ego
dla mnie wiecznie zywy BRX
bauns, bauns, bauns

a tak powaznie - koles trzyma poziom z plytki na plytke, przekaz konkretny - nie jest od wczoraj na scenie hh wiec polecam; a to ze zarymuje, ze bawi sie konkretnie to chyba lepiej niz posluchac dzisiejszych "hitow" jakimi racza nas gwiazdorzy jednego sezonu
peace
to ja polecę Kaliber44-Księga tajemnicza.Prolog. no i polecam też Pokahontas - tez fajna płytka. pozro.
KAliber 44 -ksiega jest wypas
PIJANI POWIETRZEM tez mi wpadlo w uszko
Jeśli chodzi o Polskę to teraz tylko "Drewnianej małpy rock" Gurala

Reszta jest jakś taka...nijaka <_<
konflikt
27.04.05 - 19:43
Tak, płytka Gurala jest całkiem dobra. Z innych wykonawców polecam Hemp Gru, Kasta, Ostr. Niestety w hip-hopie polskim i zagranicznym ostatnio posucha, nic specjalnie dobrego nie wyszło (może The Game?). Ja czekam na płytkę Dr Dre.
Garkhamell
06.06.05 - 16:57
Jak dla mnie Łona trzyma całkiem niezły poziom. O OSTR nie bede nic mówił bo juz chłopaki wyżej nadmienili.
Pozdrawiam.
jacekff21
06.06.05 - 17:23
Ja polecam Malolat/Ajron - W pogonia za lepszej jakosci zyciem i POE - Szum Rodzi Halas takze nowego Grammatika i Fisza.
Ze starszych ( niech bedzie melodyjnych

) polecam Grammatika "Światla Miasta" i Eldo "Eternia". Szczegolnie ten drugi album jest naprawde dobry. Jak dla mnie jeden z najlepszych w polskim Hip Hopie.
Teraz cos krucho z dobrymi albumami. Ani Pokahontaz nowe, ani Red&Spinach nie przypadli mi do gustu. Pierwsza jest w sumie nawet fajna ale te elektryczne bity szybko mnie denerwuja. Kwestia gustu. A Vienio I Pele - Autentyk 3 to prawie same remixy.
To co ci moge polecic z czystym sumieniem to oczywiscie nowy Grammatik, Endefis i Mixtape Dj Dobrego Chlopaka - Wejscie Smoka. Z melodyjnych to Dna & Gal - Atak Bootleg (bron Boze nie kojarzcie tego z zadnym hip hopolem, a melodyjne bo facet ma calkiem przyjemny glos

)
Jest jeszcze jeden kawalek ktory po ostatnim rzeszowskim turnieju w streetbalu za**biscie mi sie podoba. Wsz & Cne - Jeszcze Raz
Pozdrawiam Roni_
CooLCubE
06.06.05 - 21:59
No to ja powiem coś od siebie:
Waco i Warszafski Deszcz/ Trzy Cha.... Dobry, staro-stylowy hip-hop. Chłopaki dobrą muzyką nagrywają, przekaz właściwy.
Polecam szczególnie Waco
See Ya ^.^
A ja polece Olsenfu - Kameleon , POE - Szum rodzi halas(sotr)......
dawid_rumia
06.07.05 - 20:32
Mezo - Ważne
ja polecam Hemp Gru i jeszcze raz Hemp Gru!!
CooLCubE
16.06.06 - 09:29
Ostatnio WWO wydało dwukrążkową płytę - całkiem fajne. Oczywiście można poddać sie renesansowi i odrodzić stare kawałki Paktofoniki, Kaliber 44. Ale i tak dla mnie najlepszy na scenie jest OSTR...
CYTAT(CooLCubE @ 16.06.06 - 10:29)

Ostatnio WWO wydało dwukrążkową płytę
a jak się ona nazywa??
W_Witrynach_Odbicia-Zycie_Na_Kredycie-PL-2005-41ST i
W_Wyjatkowych_Okolicznosciach-Witam_Was_W_Rzeczywistosci-PROPER-PL-2005-41STdostepne w ed2k ofkoz
CYTAT(jar3cki @ 16.06.06 - 13:00)

W_Witrynach_Odbicia-Zycie_Na_Kredycie-PL-2005-41ST i
W_Wyjatkowych_Okolicznosciach-Witam_Was_W_Rzeczywistosci-PROPER-PL-2005-41STdostepne w ed2k ofkoz

dziękiuję

, myślę, że płytki będą godne przesłuchania
Ramzes24
27.09.06 - 00:12
Nikt chyba nie wspomnial o ELDO alebo przeoczylem.Dobra muza dobrze wchodzi i warta posluchania.
THX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.