Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows padl
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Break
mam winde xp i pad mi na niej system i się nic nie da zrobić to przełożyłem dysk do drugiego kompa żeby skopiować pliki ale nie moge się dostać do document's and setting do użytkownika co mam zrobić prosze pomóżcie i to jak najszybciej bo musze do rana to rozwiązać !!!! z góry dzięki mad.gif
kalion
Musisz sie zalogowac do tego profilu zeby odzyskac dane.
Break
ale jak mam się zalogować skoro tam win padł ? a dysk mam u siebie w kompie a tamten komp jest zupełnie gdzie indziej i nie moge teraz do niego się dostać a nie da się na moim winie dostać do tego profilu ??
OkweL
zaloguj sie na 2 kompie jako czlonek grupy administrator i dalej

narzedzia=>opcje folderow=>wylacz proste udostepnianie plikow i drukarek

dalej prawym na katalogu documments and settings
=>udostpenianie i zabezpieczenia=>zakladka zabezpieczenia=>zaawansowane i na pierwszym oknie dodaj

teraz zaawnsowane klikasz znajdz teraz zaznaczassz grupe administratorzy i ok dalej zaznaczasz pelna kontrola zaznacz i masz dostep przynajmniej tak powinno byc ale dawno juz to przxerabialem wiec moze cos nie grac :unsure:

--------------------------------------------------------------------

CYTAT(Break @ 05.07.2004 - 22:06)
ale jak mam się zalogować skoro tam win padł ? a dysk mam u siebie w kompie a tamten komp jest zupełnie gdzie indziej i nie moge teraz do niego się dostać a nie da się na moim winie dostać do tego profilu ??

pd dosem o ile pamietam raczej si enie dostaniesz ale mozesz sprobowac ;) zycze powodzniea najlatwiej jest zrobic jak napisalem ale to jedynie na drugim kompie albo instaluj na nowo winde na ten sam dysk ale zaznacz instalacja od nowa i documments and settings zostanie i wtedy powinienes miec dostep juz na nowej windzie :czesc:
Break
no mam u siebie ten dysk w kompie i nie moge znaleść tego w narzędziach folderów bo chce się dostać ze swojego kompa a w a nie da się zalgować tego profilu z tamtego dysku u mnie na windzie ?
OkweL
CYTAT(Break @ 05.07.2004 - 22:11)
no mam u siebie ten dysk w kompie i nie moge znaleść tego w narzędziach folderów bo chce się dostać ze swojego kompa a w a nie da się zalgować tego profilu z tamtego dysku u mnie na windzie ?

narzedzia i dalej opcje folderow i pod koniec jest ta opcja smile.gif
a jesli padl tylko twoj profil to w trakcie uruchamiania systemu wybierz F8 i dalej tryb awaryjny i masz konto administratora ktore normalnie jest ukryte biggrin.gif i z tego konta mozesz tez sie dostac od razu do tego katalogu

pod dosem o ile pamietam raczej sie nie dostaniesz ale mozesz sprobowac wink.gif zycze powodznia najlatwiej jest zrobic jak napisalem ale to jedynie na drugim kompie albo instaluj na nowo winde na ten sam dysk ale zaznacz instalacja od nowa i documments and settings zostanie i wtedy powinienes miec dostep juz na nowej windzie smiley13.gif

powiedz dokladnie o ktory katalog ci chodzi bo np moje dokumenty zosaja na bank nietkniete bo moj kumpel tak robil
Break
porzebuje wszystko z tego profilu ja mam ten dysk u siebie w kompie wsadzony i nie moge iść do tamtego kompa z którego go wyjełem !!! moje dokumenty też chce ale jak mi się ten profil otworzył to z tymi katalogami w nim jest to samo co z nim tyle że tych nie chce mi dać udostępnić z mojej windy bo ja mam u siebie dobrą winde a tam całą szlag trafił sad.gif !!!
OkweL
juz sie gubic zaczynam biggrin.gif ale jesli logujesz sie jako czlonek grupy admnistratorzy to powinienes moc uzyskac w tens posob dostep do tego katalogu i jak wejdziesz wybierasz profil ktory cie interesuje i przegrywasz moje dokumenty ulubione i pulpit sam kiedy ustawilem dokumenty jako folder prywatny i na zadnej windzie poza swoja wejsc nie moglem ale w sposob jaki opisalem udalo sie jesli cos poplatalem @Eyeore mnie poprawi bo jest w tym specem smile.gif

BTW @Eyeore czy eeyore to twoj nick na mulku ?
NIE nie moj nick. Raczej mam dziś małe szanse na odpowiedź zaraz komp mi padnie....
Break
no jestem u siebie jako administrator a tu censored.gif nie moge się dostać dalej sad.gif((
WoocashACN
Skoro nie możesz się dostać do moich dokumentów to podejrzewam że dysk jest na NTFS -- odpal Volkov Commander z Hirens Boot CD 6.0 z obsługą NTFS -- mi sie ostatnio to udało (tylko pozwól na chkdsk przed zamapowaniem)
Break
a moge to z pod wina odpalić od siebie ?
---------------------------------------------
tak to ntfs a moge to odpalić z pod wina ? u sibeie ?
jak się używa tego boota 6 bo w życiu z tego nie korzystałem ?
pomocy (((
Eyeore
Na szybko. Po co masz się logować. Z poziomu konsoli zalogujesz się , ale po co?. Zacznij od chkdsk na tym dysku. Niech go sobie dokładnie sprawdzi. Przelecenie antivirem też się przyda, bo coś musiało ten win rozwalić. Albo bady na dysku, albo vir itp.itd. A dysk/partycja jest formatowana w NTFS ???

A dostępem do folderu to wygląda tak, że po chkdsk powinien być dostępny, Gorzej będzie jeżeli miałeś zaszyfrowany ten folder na poprzednim komputerze...
Zacznij działać bardziej metodycznie.
Break
jak mam nagrać tą płytke ?? z tym ??
WoocashACN
CYTAT(Break @ 05.07.2004 - 22:52)
jak mam nagrać tą płytke ?? z tym ??

http://www.osiol.net/index.php?showtopic=59

używasz nero albo alcohola albo innego softu do wypalenia obrazu płyty na cd
i uruchamiasz z tej płyty komputer
Master00
1. Po pierwsze jak ci padl system, czy mozesz wogole do niego wejsc (np na konicie Administrator)? Jesli errory ci wyskakuja to jakie?

2. Jaki masz system na tym drugim kompie?

3. Co ci wyskakuje jak chcesz wejsc do tego folderu na drugim kompie?

4 Najwazniejsze jak cos napiszesz to pozniej przynajmniej raz przeczytaj i popraw skladnie <_<
lElE
Jezeli masz problemy z zaawansowanym udostepnianiem to sprobuj odratowac windowsa, mi akurat wczoraj cos sie tak podzialo ze windows zaraz podczas uruchamiania dostawal reset, nawet nie moglem zobaczyc bledu stop, a instalator pokazal mi dysk niespartycjonowany blink.gif
potraktowalem dysk chkdsk z windowsa 2000 zainstalowanego na innym dysku i windows sie uruchomil bez problemu. Mozesz to takze zrobic z konsoli naprawy systemu z plyty instalacyjnej.
Gdyby nie pomoglo skorzystaj z opcji naprawy systemu, skopiuje na nowo pliki ktore zapewne sie uszkodzily.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.