CYTAT(I_O)
Sorry Okwel ze tak to podsumuje, ale to zupelna, absulutna bzdura

Zadnym programem ani nie odczytasz ani nie zresetujesz zadnego z kodow karty SIM. Kody (i to nawet nie one tylko ich sumy) znajduja sie na karcie a nie w aparacie. Nie ma tu chyba wiekszego sensu wdawac sie w cala teorie GSM, faktem pozostaje ze jesli karta jest zablokowana a PUK zaginal na dobre jedyna mozliwoscia pozostaje operator - bo oni ten kod maja. Jezeli operator nie chce pomoc karta nadaje sie wylacznie do smietnika.
A przy tej trzeciej "quote" juz nawet nie bardzo zrozumialem do czego zmierzasz

Ja wpisalem niepoprawnie 3x razy kod zabezpieczajacy telefon (np przy wlozeniu obcej karty sim trzeba go podac) i ten sposob wlasnie pomogl a tylko dlatego napisalem, ze moze pomoc w przypadku telefonu @Zarjana bo tak uslyszalem w punkcie gdzie odblokowalem swoj

Ja sam jak zapewne zauwazyles wiedzy nie mam

Wiec posilkowalem sie czyims zdaniem czego faktycznie nie dodalem moj blad

Co do ostatniego quote to chodzilo mi o to, ze w przypadku duplikatu karty przepada wszystko to co na karcie sim jest zapisane czyli ksiazka telefoniczna, smsy itp i to uslyszalem w salonie Idei. Wiem, ze troche zamieszalem w temacie ale coz zdarza sie "najlepszym"

Co do tego wykupienia PUK-u to przyznam, ze o tym nie slyszalem i mi wydawalo by sie troche glupie szczegolnie w przypadku telefonu kradzionego ale moze sa jakies specjalne warunki uozliwiajace taka operacje