andrewko
07.06.05 - 14:14
Witam

Mam pytanie dostalem od kuzyna telefon Nilia 6610i Chcial bym zdjac z niego simlocka Telefon dziala w sieci o2 Wielka Brytania Jest jakis generator kodow ??
andrewko
07.06.05 - 14:27
Dzieki Ale mam jeszcze jedno pytanie Co mam ustawic w zakladce BOX ?
andrewko
07.06.05 - 16:15
Kurcze nie moge odblokowac Pisze ze nie mozna zdjac zabezpieczenia ? co jest grane ?
lokocool
07.06.05 - 16:27
Prawdopodobnie wpisales zly kod odblokowujacy zbyt wiele razy --> teraz to juz tylko kabelek
Pozdr.
andrewko
07.06.05 - 16:28
Tak myslalem A w serwisie ile kosztuje ? Ewentualnie koszt kabelka ?
tomekkkz
07.06.05 - 17:14
kabelek dostaniesz juz za niecale 15zl
tutaj
a co do zdejmowania simlocka w komisach, to ceny bywaja rozne ale nie sadze by bylo to wiecej niz 25-30zl.
@maras - kalkulatorami ogolnodostepnymi nie sciagniesz locka z nowych modeli i nowych wersji nokii.
@tomekkkz tym kablem nie sciagniesz simlocka. Do zdjecia locka potrzebny jest box a to koszt juz minimum 400 zl. Poza tym ten kabel co wskazales nie bedzie dzialal z 6610i. Wiekszosc ludzi mysli ze kable od 6610 dzialaja z 6610i nic bardziej mylnego. Akurat ten model nokia schrzanila i nawet oryginalny kabel ca-42 ma duze problemy z polaczeniem. Trzeba go wlaczac i wylaczac az zajarzy.
Najlepiej dziala ca-42 albo dku-5 inne kable maja spore klopoty i zazwyczaj poprostu nie dzialaja.
tomekkkz
07.06.05 - 18:50
CYTAT(Nefar @ 07.06.05 - 19:33)
@maras - kalkulatorami ogolnodostepnymi nie sciagniesz locka z nowych modeli i nowych wersji nokii.
@tomekkkz tym kablem nie sciagniesz simlocka. Do zdjecia locka potrzebny jest box a to koszt juz minimum 400 zl. Poza tym ten kabel co wskazales nie bedzie dzialal z 6610i. Wiekszosc ludzi mysli ze kable od 6610 dzialaja z 6610i nic bardziej mylnego. Akurat ten model nokia schrzanila i nawet oryginalny kabel ca-42 ma duze problemy z polaczeniem. Trzeba go wlaczac i wylaczac az zajarzy.
Najlepiej dziala ca-42 albo dku-5 inne kable maja spore klopoty i zazwyczaj poprostu nie dzialaja.
nie twierdze ze kabelkiem mozna sciagnac sim-locka.
a co do tego co wskazalem to mialem taki i fakt ze z trudem ale dzialal.. wiele wlosow z glowy wyszarpalem zanim sie doczekalem
CYTAT(Nefar @ 07.06.05 - 18:33)
Jak nie jak tak, chociaz ja sciagnelem dzieki kodowi smoka z mojej 6610 ale i 6610i tez pojdzie, nie ma szans zeby nie poszlo no chyba ze kolega wpisal 5 razy zle kod wtedy zostaje tylko to co mowiles
Mortigan
19.07.05 - 20:24
Witam, ja tez mam Nokie 6610i z brytyjskiego O2 i rowniez chcialabym sciagnac simlocka. Jednak nie mam pojecia co to jest box i jaki box mam moj telefon. Czy ktos moze mi pomoc? Z gory dziekuje i pozdrawiam
Dopiero teraz czytam ten post maras.. Uwierz mi z nowych wersji nie sciagniesz kodem, z 6610i tez nie zejdzie. 6610 ma inny flash i jest to starszy telefon. Ostatnio w ogole nokia kombinuje mocno z telefonami i np z 6630 czy 6680 nie zdejmie simlocka nikt w polsce. Nawet autoryzowany serwis nokia. 6230 Tez nie zrobisz zadnym kalkiem. Podobnie ma sie rzecz z 2300, 7700, 6820, ngage qd itd.
Co do pytania mortigana... mozesz sprobowac w google wpisac nokia simlock calc, albo crux simlock nokia calculator i wyswietli ci wyniki. Sciagnij program zainstaluj przeczytaj info i sproboj a noz widelec sie uda.
Cześć. Czy nadal nic się nie zmieniło w sprawie Nokii 6610i i zdjęciu simlocka? Nie powstał żaden nowy kalkulator, który by na to pozwalał? Kumpel dzisiaj zwrócił się do mnie z pytaniem, w jaki sposób można zdjąć z tego telefonu tą blokadę.
Podaj mi imei i siec to ci wygeneruje kod. Darmowe calki dalej nie radza sobie z wersjami o imeiu powyzej 354.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.