Jaki program polecicie do zgrywania do avi z karty tv ?
Kiedyś bawiłem się w ripowanie z TV i najbardziej przypadł mi do gustu programik Fly Capture. Łatwy i bez problemu ripuje.
FlyCapture:FlyCapPozdrawiam :glina:
thx, już ściągam. Czy ten program ma możliwość strojenia kanałów czy wykorzystuje ustawienia już z programu którego używam do oglądania...
a jeszcze jedno pytanko. Mam do oglądania progs WinTV2000, karta to Hauppage 40014 i jak nagrywam w tym progsie to obraz jest jakiś taki spowolniony, nagrywałem z kompresją i bez i dalej taki spowolniony:)
CYTAT
Czy ten program ma możliwość strojenia kanałów czy wykorzystuje ustawienia już z programu którego używam do oglądania...
Z tego co pamiętam to była tam możliwość przełączania się między kanałami. Możesz też ripować z niego bezpośrednio z radia do Mp3.
CYTAT
a jeszcze jedno pytanko. Mam do oglądania progs WinTV2000, karta to Hauppage 40014 i jak nagrywam w tym progsie to obraz jest jakiś taki spowolniony, nagrywałem z kompresją i bez i dalej taki spowolniony:)
Jest to spowodowane zazwyczaj tym, że soft dodawany wraz z kartą ostro przymula kompa i film traci dużo klatek przy słabszym komputerze. Inne programy takie jak ten
FlyCap korzystają z BT, ale nie spowolniają tak komputera. Cóż czasem tak bywa.
Pozdrawiam :glina:
Ja do zgrywania korzystam tylko z "Virtualdub" jak dla mnie jest on bardzo prosty w ustawieniu i zgrywaniu nie mialem tez z tym programem nigdy problemu.
Co do spowolnienia to wytlumacz dokladnie o co chodzi czy film jest wolno odtwarzany czy poprostu sa przeskoki. Jesli sa przeskoki to tak jak mowil @SebNET jest gobione duzo klatek w trakcie przechwytywania.
Dzwiek przechwytuj bez kompresji (format PCM) gdyz nie bedzie obciazal procka a jesli nadal nie rozwiazesz sytuacji to najpierw sprawdz czy masz ustawione FPS na 25 klatek a jesli tak to musisz kodowac to jakims innym kodekiem (polecam JPEG)
Pozdrawiam i zycze owocnej pracy
Mam FPS na 25 klatek , chodzi o to ze film jest w zwolnionym tempie, nie chodzi o to że są przeskoki bo idzie płynnie, jest tylko problem z tym właśnie, że jest spowolniony,
CYTAT(cast @ 10.07.2004 - 20:49)
Mam FPS na 25 klatek
Jeśli masz 25 FPS to wszystko gra, czyli powinieneś mieć dobry filmik. Jeśli miałbyś mniej klatek to wtedy podkręcasz. Polecam zmianę oprogramowania do karty wraz ze sterownikami na nowsze.
Pozdrawiam :glina:
stery i oprogramwanie mam najnowsze prosto ze stronki producenta !..
czy np moge zmienić program do odtwarzania na inny z jakiejs innej firmy, z tego względu, że na niektórych kanalach nie mam dźwięku, jest przesunięty mogę ustawić albo dźwięk albo obraz, nie mam możliwości regulacji osobno częstotliwości od dzwięku i od obrazu.
czy są takie progsy i jak się nazwya ?
Napewno jest taki programik, bo wiem, że swojego czasu się nim bawiłem. Potrzebujesz poprostu programu do nagrywania z funkcją tunera tzn. przełączania kanałów itp. Wiem, że był taki mały programik, ale jak się nazywał hmmm, a no faktycznie juz wiem - AVI I_O coś takiego.
Pozdrawiam !!!
Sprobuj Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator
Ulead.Dvd.Moviefactory.3.Disc.Creator.Tda.binUlead.Dvd.Moviefactory.3.Disc.Creator-Tda.nfoUlead.Dvd.Moviefactory.3.Disc.Creator-Tda.Sharereactor.cueMoj tip do tego programu to nagrywaj wszystko w mpeg 2 (ze standardowymi ustawieniami programu) a pozniej jak chcesz to konwertuj.
Hmm. ja mam podobny problem co @Cast, a mianowicie przechwytywanie obrazu przebiega bez zarzutow, natomiast po zapisaniu obraz nie chodzi plynnie - wszystko chodzi wolniej, osoby poruszajace sie wygladaja jak roboty.
Uzywam VDub Mod-a i nie sadze, aby Ulead DVD Movie.. rozwial ten problem.
Moze przyczyna lezy gdzie indziej ?? Wydaje mi sie, ze w ustawieniach kompresjii, ale probowalem wszystkiego, natomiast nie znalazlem mpg2. Potrzebny mi jakis kodek ?
Mozle ktos mial podobny objaw, badz posiada karte tv i pomoze mi w ustawieniach.
Pozdrawiam
Auxiliaris
07.09.04 - 22:39
Mala podpowiedz, sprobujcie
InterVideo WinDVR3 ja tym progiem zgrywalem VHS, mozna w ruznych formatach np. DVD, SVCD oraz ustawic na PAL lub NTSC.
Pozdrowienia PIT.
elekrytyk
22.09.04 - 21:49
A ja dla odmiany uzywam FlyDs
Nie dosc ze doskonaly do ogladania TV i sluchania radia to ma niezly modul capture z w zasadzie wszystkim co potrzebne, mozna mu zadac kiedy i na jak dlugo ma nagrywac i inne takie magnetowidowe gadzety.
Ponadto potrafi cos czego do tej pory nie widzialem - mianowicie zrzucac wszystko i serwowac przez siec. Wiec moge zabrac laptopa i isc na ogrod obejrzec np wiadomosci

Pozdrawiam
Mam kartę PixelView Play TV Pro Ultra. Telewizor Daewoo PSDP395(... coś tam dalej podobny do tego
http://www.totu.pl/i/b/0050/5091.jpg) dosyć stary oraz magnetowid HITACHI VT-416E jeszcze starszy. Nie znam się na kartach TV oraz telewizorach. Nie wiem czym podłączyć próbowałem wszystkimi kablami jakie mam i nic. Proszę o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.