Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z dzwiękiem ;(
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
Somaro
Mam problem osiołki i nie wiem jak sobie z nim poradzić Chodzi o to ze przy oglądaniu filmu (w niektorych smile.gif ) bardzo cicho słychać glosy aktorow a reszte słychać normalnie Co z tym zrobić ? W ustawieniach karty już próbowałem i nic nie dało Mam tak od kilku dni i nie wiem co z tym zrobić
No tak sory za nie pełne informacje karta dzwiekowa SB AUDIGY LS (jakiś czas temu jeszcze wszystko było ok ) Sprzęt posiada centralny głośnik i na takich ustawieniach jakie mam wszystko grało jak ta lala
Hyyyymmm Jest jeszcze jedna rzecz Jak robie test głośników w opcjach karty nie idzie sygnał na głośnik centralny i satelity ale gdy włącze film dzwięk jest słyszalny ze wszystkich Komp jest podłączony do wieży
POMOCY PROSZE
w84u
Na innych forach z reguły ktoś się odzywa: "moja szklana kula " dziś zawodzi itp. Może chociaż jaka karta dźwiękowa? Prawdopodobnie zła konfiguracja wielokanałowej karty, odtwarzanie filmu z dżwiękiem przestrzennym na dwóch głośnikach przy braku głośnika centralnego i ustawieniach w sterach karty 4 lub więcej speakerów. Zgadywać możemy dalej. Może kodek AC3? Poprostu napisz więcej smiley13.gif
bns
pobaw sie suwakami w ac3filterze (zrob wszystko na maxa i sprawdz).. znajdziesz go w panelu sterowanie albo jak masz nagranego ffdshowa to w jego ustawieniach
Luca
Przy dwuch glosnikach ustawione mam tak i jest dobrze(glosniki za 5 zl oba)

Somaro
Dzięki @mireczek AC3FILTER (którego nie miałem ) i ustawienia pomogły Dzięki wszystkim właściwie bier.gif POZDRAWIAM
pawcio
@mireczek ma do ciebie pytanie a co byś poradzil na "pierdzące" filmy. Nie umie tego fachowo nazwac poprostu filmy sobie odtwarzają głos jak by miały problemy z ... A tak seri chodzi o filmy dvd i niektore nowsze filmy, juz chyba probowalem wszystkich porad z osiolka i nic!

conf20.gif
Luca
Najprawdopodobnie za duzo codeckow ,albo zmien plajera na np Power DVDalboWin DVD
pawcio
Co do playerow to kazdy odtwarza tak samo, a co do codecow to juz probowalem je ograniczyc, nawet probowalem instalowac te wszystki paczki ktoretu sa polecane i nic - lipa.
Luca
To sproboj wszystkie wyrzucic jakie masz i instalnij sobie to: http://www.free-codecs.com/download/XP_Codec_Pack.htm

Przy instalacji wybierz te co potrzebujesz i pozniej skorzystaj z opcji dedektywa -ona Ci pokaze czego masz jeszcze za duzo

cus mnie sie widzi,ze to juz gdzie u nas bylo ,ale nie jestem pewien yawn2.gif yawn2.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.