Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: klawisz [del . ] na klawiaturze numerycznej
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Pioter
głupi problem ale dodaje mi mnóstwo pracy. dlaczego ten klawisz del na klawiaturze numerycznej na którym widnieje również znaczek kropki po naciśnięciu wyświetla mi przecinek a nie kropkę? jeśli da się to przestawić (mam win 2k) byłbym wdzięczny za pomoc.

dzięki
marianos
może coś takiego
*ttp://www.fonty.pl/index.php?str=produkty&pid=keyb1

albo lepiej tak:

Z menu "Start" przechodzimy do "Panelu stero- wania" i klikamy na ikonę: "Ustawienia regionalne".
W oknie ustawień regional- nych, w polu "Symbol dzie-
siętny" wpisujemy "kropkę" zamiast "przecinka" i akceptujemy zmianę klawiszem "Zastosuj".

Al_Hadzi
Kiedys mozna było podmienic plik klawiatury (tak pod NT jak i W98). Pod winNT zwalo sie to to kbdpl1.dll a pod win98 kbdpl1.kbd nie dam glowy ze ten spod winNT bedzie chodzil naw2k czy XP ale jesli chcesz to PW i Ci wysle moze bedzie tez przez plikoskop [plik do winNT ma wielkosc 8976 - dane spod Total Commandera bo expl podaje nieco inne wartosci) nie znam rozmaru oryginału. Jakby co to słuze oboma acz nie gwarantuje poprawnosci jego działania pod win2k czy win XP. Pod NT działał (pod 98 dziala napewno. Wystarczyło go podmienic, resetnac i juz było. Poza tym mysle ze pod tymi nowszymi systemami powinno byc cos w systemie by zmienic ten klawisz ... to bylo cos zwiazanego chyba z walutami lub tak jak dał kolega wyzej ..no teraz nie pamietam, a nie chcialbym wprowadzac w blad

Al
Pioter
dzięki wszystkim, już działa tongue.gif

ściągłem pliczek z linku padanego przez @marianos i poszło jak po maśle.

hejka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.