Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: NEOSTRADA - burdel jak zwykle
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
elekrytyk
No pomalutku zaczynam miec wyrzuty sumienia ze po raz kolejny tylko pytam ....
Wiec tak - mialem NEO - zrezygnowalem - zalozylem nowe w innej lokalizacji.
Oczywiscie rachunki nadal przychodzily i skonczylo sie na reklamacjach ale to juz mam za soba.
Teraz sedno: Z nudow przywiozlem do starej loakalizacji modem i podlaczylem sie do NEO na STARYM HASLE !!! w starej lokalizacji gdzie umowe rozwiazalem w marcu. Malo tego - haslo dziala rowniez z aktualnie wlaczonej NEO a ze nikt z niej nie korzysta poza mna nie ma szans ze rownoczesnie sie polaczymy.
Pytanie brzmi - jak to dziala i czy wogole lub kiedy moga sie zorientowac? lub co robic by stalo sie to jak najpozniej ?
W domu mam kiepskie radio, tu NEO ktore nie powinno dzialac a w pracy normalna Neostrade - wiec zaczyna sie spelniac haslo "Internet w kazdym domu" smile.gif
Pozdrawiam
budger
Niezły z ciebie farciarz, cóż , możesz udać zawsze, że nie miałes pojęcia etc.

PS - Myślę , że w końcu to odkryją , a szkoda by było jakby cię obciążyli karą, choc z drugiej strony przecież rozwiązali z tobą umowę..., no kurczę nie wiem
"Internet w każdym domu" tak - twoje marzenie się już spełniło, a nasze smiley13.gif
leonard
@ele moja przyjaciolka ma flatrate w t-online ,jako ze mieszkanie splonelo wraz z polaczeneim telefonicznym przeniosla sie i dostala nowe dane uzywa starych bo sie okazalo ze dane wejsciowe niesplonely tylko zostaly w samochodzie i tak juz prawie rok jedzie na starych danych wiec burdel nie tylko w neo ale i tak "renomowanych " firmach jak telecom...korzystaj wiec jak najdluzej smiley13.gif
elekrytyk
Kupa smiechu ... ciekawi mnie czy logujac sie na aktualnie czynna NEO sa w stanie cokolwiek sie domyslic ...
Jesli tylko zapamietuja login to sie nie kapna ale jesli sprawdza z jakiej linii to wychodzi ... bede musial ciut naciagnac prawde do wlasnych potrzeb ale przeciez lacze sie z laptopa wiec ... moglem przeciez sobie zostawic nieuzywane polaczenia smile.gif
Poczekamy zobaczymy ... - kidys net byl ciezko dostepny... teraz w domu mam radio i nastepne radio od sasiada bo zapomnial zabezpieczyc, tu mam NEO i radio ktorego nie bede uzywal bo NEO lepsze - w pracy rowniez NEO wiec ... milutko biggrin.gif
Pozdrawiam
Ghostt
z tego co wiem autoryzacja odbywa sie tylko na podstawie urzytkownika i hasla i niejest powiazane z linia tzn jest powiazane w bazie ale niesprawdzaja z jakiej lini sie laczysz
jesli przez pomylke nieusuneli ci dostepu to znaczy ze raczej juz tak zostanie
bradziej prawdopodobne ze kiedys rozlacza ci to stare polaczenie ale gdzieindziej dalej bezdziesz mogl dales wejsc na te dane
elekrytyk
Tak wlasnie mi sie wydaje ... rozumiem ze moglo by byc wiecej problemow gdybym mial wersje z limitami a ze tak nie bylo i nie jest to ... pewnie rok albo i wiecej czasu minie zanim sie ktokolwiek zorientuje. Bede zatem zdawal relacje z tego co sie stanie - choc mam nadzieje ze nie predko wink.gif
Poki co dla lepszego samopoczucia loguje sie na wazne konto bo jesli cos jednak sprawdzaja to bedzie im trudniej dotrzec do rozwiazania tej malej zagadki.
Jak dla mnie bomba ... mam juz 4 lacza za ktore nie musze placic: 1 po znajomosci, 2 od sasiada, 3 od TPSA, w biurze tez w sumie mam sponsora a_rotfl.gif
Pozdrawiam
tetrus
Jesli masz rozwiazanie umowy o NEO (czy jak tam to soie zalatwia), to nie powino z tym byc problemu i korzystaj puki mozna. Nie przejmowal bym sie tym
-=KiZiU=-
CYTAT(Ghostt @ 10.07.2004 - 19:03)
z tego co wiem autoryzacja odbywa sie tylko na podstawie urzytkownika i hasla i niejest powiazane z linia tzn jest powiazane w bazie ale niesprawdzaja z jakiej lini sie laczysz

I tak jest faktycznie. Na swoj login i haslo mozesz sie zalogowac na kazdej skalibrowanej linii. Jak przychodzi monterek z laptopem, to tez sie loguje na swoje konto.

CYTAT(elekrytyk)
mam juz 4 lacza za ktore nie musze placic: 1 po znajomosci, 2 od sasiada, 3 od TPSA, w biurze tez w sumie mam sponsora

Niektorzy sie mecza na jakis nedznych LAN'ach placac fortuny, a tu Pan nie wie co ma poczac z laczna przepustowoscia biggrin.gif

Hieh...
elekrytyk
Uwierz mi na slowo - tez sie niezle za netem nabiegalem ... poki tu mialem NEO nie narzekalem, potem sie przeprowadzalem i od tego momentu mialem niezly rebus i sporo czasu i kasy zmarnowalem na bieganie za netem.
To ze akurat tak sie zdarzylo to ... przypadek bo do glowy by mi nie przyszlo ze bede mial tyle i za taka cene wink.gif a jeszcze wczoraj rozmawialem z przedstawicielem Ideii w sprawie abo na net przez gprs, tylko w moim przypadku chyba za bardzo uciazliwe byloby korzystanie z lacza modemowego smile.gif i nie podjolem jeszcze decyzji ale w takim wypadku ...
Tu zreszta tez moge miec net z radia ale po raczej kiepskich doswiadczeniach z nim mialem obiekcje czy chce to to montowac nawet za friko a tymczasem chyba pozostale inwestycje z netem pozostawie do zalatwienia za jakis czas wink.gif
Zreszta ... cieszyc sie bede za jakis czas bo chodzi to dopiero od dzis - i nie wiem jak dlugo bo moze sie zdarzyc ze do konca miesiaca ...
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.