Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poser
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Grafika
Mieszko
W jaki sposób ładuje się do tego programu postacie?
Są np dwa pliki (pies.rsr i pies.cr2) które kopiuję do Runtime/libraries/props.Potem otwieram Poser'a i w zakładce Figure widzę obiekt (np. pies), ale przy próbie załadowania do okna roboczego pokazuje mi się nowe okno, gdzie mam wskazać jakiś plik nazwa.obj. I ostatecznie nic nie zostaje wczytane.
Proszę pomóżcie!
Eyeore
Z tego co pamiętam to do złych ścieżek kopiujesz. Sprawdź to dokładnie bo docelowy powinien być głebiej /Props/Clothing Props
Pokombinuj z tym bo też miałem problemy.
Ale Pies to tam był defaultowy...
To jest bład ze sciezkami (nie mam przy sobie posera, ale w nim to chodzilo o ściezki.) roższerzenia do *.props/ musisz mieć : *.pp2 i *.rsr

Edit *.cr2 to jest do .../libraries/charakter/Animals
może źle ładujesz załaduj do tejs ściezki co podalem
Dobra mam posera, ale ciiicho...świetny program...
Mieszko
Są tylko pies.cr2 i pies.rsr.
W tym katalogu Props są foldery z konkretnymi gotowymi sylwetkami i nie ma gdzie tego wrzucić.]

Dodane:
raczej nie jest to wina nie skopiowania do folderu "animals", bo w sumie służą one chyba tylko to przejrzystego katalogowania zasobów.
Eyeore
A mozesz mi spakować ten character , ja to bym sprawdzil, ale w poniedzialek. Bo już dzisiaj musże uciekać.
napisz na pw ftp/maila albo do mnie eyeore1@o2.pl
W poniedziąlek sprawdzę...
Pozdrawiam
_sonia_
Mieszko:
CYTAT
jakiś plik nazwa.obj

Właśnie! Wiekszość dostępnych gotowych obiektów postaci wymaga tego pliku i nic nie zrobisz jak go nie masz.
Podaj dokładnie jak on sie nazywa to Ci prześlę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.