Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Napisy do miniDVD
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
wert
Cze

Jako że nie wiem jak to krótko i właściwie opisać,napisze co chce zrobić.
Mam film na płytce w miniDVD (film po angielsku).Mam napisy w *txt i chciałbym je wrzucic do tego filmu na tej samej zasadzie jak przy filmach DVD gdzie odpalam film,wskazuję w odtwarzaczu napisy i już oglądam.Czy tak wogóle można,a jesli tak to jak powinien wyglądać ten plik tekstowy i czym go zmienić(jakiś mało skomplikowany program) na taki by widział go odtwarzacz DVD.

Pozdro

Edit.Dotyczy stacjonarnego odtwarzacza DVD. laugh.gif
andrewko
Powinna pomoc Wprawdzie jest to opis do DVD ale z MiniDVD jest tak samo smile.gif

http://divx.howto.pl/modules.php?name=Cont...howpage&pid=209
wert
Cze

Thx,to za duzo kombinacji,nie wiem czy warte zachodu.Swoją drogą trza zassać te DVDMaestro,może być dobrym kombajnem do DVD.

Pozdro
Auxiliaris
@wert, wydaje mi się, że znalazłem odpowiedni tool do tego celu, mianowicie SubtitleCreator napisy powinny być w formacie *.sub lub *.srt

Aby zacząć całą zabawę powinieneś w WinOnCD (bo tego używasz) na sam koniec, zamiast wypalać DVD, stworzyć Image czyli obraz płyty, potem wyciągnąć ze środka wszystko np. programem "UltraISO" ewentualnie zgrać wszystko już z gotowej płyty (ale szkoda płytek, chyba że DVD-RW) i można się pobawić.

Inne programy to:

Subtitle Workshop
Winsubtitler
DVDSubber

Nie, nie bawiłem się żadnym z tych programów rolleyes.gif bier.gif
wert
CYTAT(Pitol27 @ 17.07.05 - 12:12)
Nie, nie bawiłem się żadnym z tych programów  rolleyes.gif  bier.gif

Hehe

Krótko uciąłeś ewentualne pytania,osz ty!!!
Popatrzę i dam info co i jak.

Pozdro

Edit.Do tego progsu SubtitleCreator potrzebne jest Net Framework.Zasysam
wert
Cze

@Pitol27

Ten program może być dość ciekawy,jedynym problemem dla mnie jest to że potrzebuje plików w "m2v",ja oczywiście mam inne i nie przepuścił mnie dalej,ale z tego co zdązyłem zauważyć może byc naprawdę niezły do wstawiania napisów do filmów DVD bez polskiego audio.Można sobie regulować pozycje,wielkość,no standarcik w obróbce tekstu.

Wymagany program - net.framework 1.1 i pliki tekstowe *srt (lub inne ale nie sprawdzałem,bo i po co jak te wczytuje)

Thx i Pozdro
Luca
Przyjzyj sie jeszcze temu,Panie resyserze smiley15.gif
|D.I.K.O.Gold.
andrewko
Z tego co pamietam do stworzenia mt2v potrzebny jest DGMPGDec 1.4.0
do pobrania z http://Doom9.org
Auxiliaris
@wert,

Przyjrzałem się programom z linków które Ci podałem i stwierdziłem, że najlepszym programem który się do tego celu nada jest Subtitle Workshop program można obsługiwać w kilkunastu językach włącznie z językiem polskim, obsługuje on wszystkie rodzaje plików Video od *.avi po *.vob

Testowałem go na pliku *.avi jak i *.vob można bardzo łatwo korygować czas wyświetlania napisów jak i je edytować, kiedy wszystko jest dopasowane zapisujesz plik w wybranym formacie, w tym przypadku jako *.sub

Teraz kolej na ciebie laugh.gif ja sam oczywiście w miare możliwości czasowych, będę starał się coś uskrobać, jeśli przeróbka pójdzie tak prosto jak to sobie zaplanowałem, wtedy zrobię odpowiedni dodatek do tego tematu "Wypalanie Filmów *.MPG na DVD bez konwersji" lub napiszę osobny tutorial smile.gif

bier.gif
wert
CYTAT(mireczek @ 18.07.05 - 00:09)
Przyjzyj sie jeszcze temu,Panie resyserze smiley15.gif

Za nabijanie sie nie dostajesz głównej roli tylko krótki epizodzik dribble.gif Już go kiedyś miałem,coś mi nie pasi.

CYTAT(Pitol27 @ 18.07.05 - 01:52)
@wert,
Teraz kolej na ciebie laugh.gif  ja sam oczywiście w miare możliwości czasowych, będę starał się coś uskrobać, jeśli przeróbka pójdzie tak prosto jak to sobie zaplanowałem, wtedy zrobię odpowiedni dodatek do tego tematu

Pomogę oczywiście w temacie thumbsup.gif

Pozdro

Edit.@andrewko thx za info,ale nie chcę już zmieniac nic w tym co mam,a ma *vob-y
andrewko
@wert nic nie muszisz przerabiac tongue.gif Plikow *vob masz zapewne kilka a skrypt m2v poprostu je spisuje i umozliwia ich jednaczena obrobke Cos ala AVS
wert
@andrewko,ale jak robie tym progsem to plik wyjściowy to d2v a nie m2v,czy to jest to samo?

Pozdro
andrewko
Zeczywiscie moje przeoczenie m2v to sam plik video bez dzwieku a d2v to skrypt sorka moj blad Poszukam zaraz odpowiedzniego programu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.