Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Router ADE-4000 Planet
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Internet i Sieci Komputerowe
Damiano
Witam bier.gif
Mam ruter ADE-4000 Planet(mpdem+router+switch) i od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje ohmy.gif
Co jakiś czas ktoś lub on sam zmienia w zakładce LAN numery IP kompów w sieci przydzielane przez serwer DHCP,numer maski podsieci,bramy domyślnej mad.gif
Nie wiem czy ktoś się bawi czy to jakieś awarie ale hasło mam zmienione na 6 liter i 2 cyfry a do tego są tylko dwa kompy w sieci więc mogę wykluczyć wewnętrzne włamanie ponieważ kumpel nie bawi się w to biggrin.gif
Z drugiej strony mając NEO+ jaka jest możliwość żeby ktoś sprawdzając chybił trafił numery IP trafił znowu na mnie?? Raczej nikła tongue.gif
W GG nie mam ustawionych połączeń bezpośrednich więc też nikt nie zna mojego IP biggrin.gif
Zastanawiające jest to że tylko zakładka LAN zostaje zmieniana ciągle tak samo - złośliwiec pogrzebałby mi maxymalnie przecież,pokasowałby przekierowane porty,hasło do neo i login by zmienił ciach.gif
Doradźcie co robić ewentualnie może ktoś też miał już taki przypadek??

smiley13.gif
Eyeore
to że dhcp przydziela różne IP różnym kompom raz takie raz siakie to norma, ale jeśli przy okazji zmienia się numer maski (mimo, iż router dziąła) to albo jest problem z bateryjką w routerze (czasami dawali tam akumulator)) znak to niechybny, że wkrótce Ci padnie, a więc lepiej biegiem do serwisu...

Z tego co opisałeś tak przynajmniej wynika, że takie zachowanie jest w przeddzień smierci...
Ghostt
ja bym polecal ustawic statyczne ip
przynajmniej zawsze wszystko by chodzilo bez problemow a dhcp niestety potrafi sie wysypac na takich routerach
Eyeore
że wyciągnąłem trupa....
Właśnie wgrałem nowy soft na router LG i to pomaga na walące się DHCP, od czasu do czasu taki manewr należy zrobić. Casami zajrzeć na strone producenta i wgrać nowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.