Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto mi cos powie o Azuerusie ???
Osłomania > Baza Informacyjna P2P > P2P - Software i Pomoc > BitTorrent, DirectConnect & Co.
ToPeRz
Hej moze ktos powie ze jestem zacoafany ale nie interesowalem sie ostantio innymi programami p2p poki moj mulek dziala dobrze. Slyszalem ostatnio o Azuerusie. Czy ktos moze mi cos szerzej powiedziec o tym programiku ?? Wady, zalety itp. Bede wdzieczny.
Damiano
Odsyłam cię do lektury biggrin.gif
Zarejestruj się i czytaj do woli tongue.gif
http://www.eselschmiede.de/~drops/

smiley13.gif
DiTOX
Powiem tyle używam tego do bardzo dużych plikow powyżej 1 gb program smiga az miło i w przeciwieństwie do muła rozkreca sie momentalnie ale ma znacznie mniejszy support. tongue.gif
pkacz
Mogę tylko potwiedzić zdanie przedmówcy:) i dodać od siebie że releasy szybciej umierają, a czasem dziwne rzeczy dzieją sie z trackerami, ale jeśli wszystko jest ok to Azureus jest duuużo szybszy niż muł. Jednak strasznie obciąża procka przy dużej ilości plików. Słowem jeśli szukasz czegoś nowego, dużego i nie ściągasz za dużo na raz to Azureus, jeśli chcesz wiele plików i starocie to raczej eMule. Ja mam oba zainstalowane i korzystam według potrzeb...
becks
Polecam stronę www.searchengines.pl Wejdź na dział torrenta, a znajdziesz tam przegląd i omówienie masy programów działających podobnie.
DiTOX
Po co jak już wybrał najlepszy używałem kilku i azereus jest the best bier.gif
tetrus
Niedawno sam zaczelem sie nim bawic i jak narazie Azerus jest ok. Transferek wiekszy niz w emule i utrzymuje sie na jedym poziomie. Reszta to tak jak koledzy pisali.

Minus to ta java, ktorej potrzebuje.
spiz@k
Jest jeszcze calkiem dobry i szybki ABC, na jadrze shadowa (teoretycznie najszybszego klienta BT) ale u niektorych
osob po pewnym czasie sie "zawiesza".
(zwieksza zajetosc do 100% i przestaje sciagac - ale sie nie wywala).
Ma tez jedna inna wade - nie ma zadego safepeera wink.gif

Co o Azureusa to uzywam go wlasciwie nonstop - z mulka ciagne tylko muzyke i niektore filmy - tak mnie dobijaja te
kolejki przy nowosciach.
Co do zajetosci to przy 1-3 plikach (przewaznie jeden - zeby na maksa lecial smile.gif ) zajetosc jest dosyc mala
(tzn. spora jak na jeden plik, no ale java robi swoje) na Bartonie 3600+ (2400Mhz) nawet go nie "czuc" wink.gif

Fakt faktem - przyjemnie sie sciaga nowe filmy po 50kb/s (moj limit lacza) to samo z grami smile.gif

Mozna by taki temacik przyczepic, np. z dobrymi linkowniami - tylko nie z supnova albo inna "publiczna" tylko
z jakimis "pol-publicznymi" np. Filelist.org, torrentbits.org. Trzeba sie tam zarejestrowac i poczekac przed scignieciem
nowosci od 36 do 48h, ale co dostajemy za to? po 36-40h (kiedy dostep maja tylko ludzie z duuuuzymi laczami cool.gif ) sciagamy
torrenta z w/w stronki i mamy maks naszego lacza bo seedow (pelnych zrodel) jest o polowe wiecej niz peersow (sciagajacych).

np. Wczoraj zanim szedlem to pracy wrzucilem "Takin Lives" z A. Jolie tongue.gif i po 4h juz byl sciagniety
- 170 seedow i 100 peersow - az milo sie robi smile.gif
oczywiscie ma to swoje limity - musisz wyrabiac ratio min. 1.0 ale co to za problem jak za to nigdy nie masz trackera przeciazonego.
(co sie w nowosciach na supnovej czesto przytrafia
i wtedy masz 5-7 kilo zamiast 50 wink.gif ).
Prywatne serwery maja limit uzytkownikow i np. na torrentbits
(poobno najlepszy nie pobliczny tracker)
dopiero tydzien temu sie zarejestrowalem. (caly czas mieli limit nowych userow)

uffff... taki maly elaborat - moze ktos skorzysta smile.gif
FoX
CYTAT(Spizak @ 13.07.04 - 11:35)
Prywatne serwery maja limit uzytkownikow i np. na torrentbits
(poobno najlepszy nie pobliczny tracker)
dopiero tydzien temu sie zarejestrowalem. (caly czas mieli limit nowych userow)

No wlasnie. Spizak ile czasu "dobijales" sie na www.torrentbits.org ? Ja od tygodnia codziennie klikam po kilkadziesiat razy w Signup i caly czas widze:
"The current user account limit (100,000) has been reached. Inactive accounts are deleted all the time, please check back again later..."
Juz mnie szlag trafia. Moze wsztrzymali przyjmowanie nowych userow?
I jeszcze jedno. Te ratio 1.0 trzeba utrzymywac caly czas? Jak zejde ponizej 1.0 to mnie wywala czy jak?
parcel
ja także polecam azureusa, a dobra stronka z torrentami to elitetorrents.org
sciagam tylko stamtąd i jak na razie transferki non stop 50 kilo, trzeba się zarejestrować (tam nie miałem z tym problemu w przeciwieństwie do torrentbits, gdzie ciągle próbuję , @Spizak jesteś szczęściarzem) ostatnio ściągałem medal of honor, w 22h był u mnie clap.gif .
moje ratio tam to 0,329 jak na razie, cały czas sharuje to co ściągnąłem (a jest tego 8,5 GB w 4 dni !!!!) i nic teraz nie ściągam, muszę przynajmniej poprawić ratio do 0,5 wtedy będę czekał na nowe pliki max 12h.
Auxiliaris
Strona Azureus Java BitTorrent.....
FoX
Wiesz @parcel elitetorrents.org nie moze sie rownac z torrentbits. Statystyki mowia same za siebie
elitetorrents.org-> Seeders-6,263
torrentbits.org-> Seeders-46,221 biggrin.gif
Dlatego wlasnie tak zalezy mi na tej rejestracji.
Tak se mysle, ze moze ktos z forum ma konto na torrentbits.org i go nie uzywa-> chetnie przyjme tongue.gif i bede naprawde wdzieczny smile.gif
parcel
statystyki statystykami, a mi i tak leci wsztstko po 50.
sprawdź sam.
ale oczywiście dalej bede starał się wbić do torrentbits
martinez07
CYTAT(parcel @ 20.11.04 - 21:35)
ja także polecam azureusa, a dobra stronka z torrentami to elitetorrents.org
sciagam tylko stamtąd i jak na razie transferki non stop 50 kilo, trzeba się zarejestrować (tam nie miałem z tym problemu w przeciwieństwie do torrentbits, gdzie ciągle próbuję , @Spizak jesteś szczęściarzem) ostatnio ściągałem medal of honor, w 22h był u mnie  clap.gif .
moje ratio tam to 0,329 jak na razie, cały czas sharuje to co ściągnąłem (a jest tego 8,5 GB w 4 dni !!!!) i nic teraz nie ściągam, muszę przynajmniej poprawić ratio do 0,5 wtedy będę czekał na nowe pliki max 12h.
*

A na jakim porcie jesteś?
Bo kurcze co ja się połącze, to mój jest na czarnej liście sad.gif
acklam
@martinez spróbuj portu 63535 na jadę na tym i jeszcze nie miałem blacklisted smile.gif
parcel
ja używam portu 6999
wojtas
Moim zdaniem Azorek jest najlepszy. Fakt faktem, ze muli smile.gif kompa, ale za wysokie transfery cenie go sobie thumbsup.gif .

Pozdrawiam ~wojtas~
Damiano
A ja zachwalę innego klienta BT smiley15.gif
Według mnie BitComet jest najlepszy clap.gif Muszę się przyznać że używałem wcześniej Azureusa i myślałem że nigdy go nie zmienię na innego kilenta ale zacząć się dziwnie zachowywać i musiałem się z nim rozstać cry.gif
Szczerze mówiąc nie żałuję i szczerze polecam BC thumbsup.gif

Zajrzyjcie sobie na http://www.bitcomet.com cool.gif

smiley13.gif
ka28
Co to jest te ratio i jak je ustawic czy co
FoX
Ratio to stosunek ilosci pobranych danych do ilosci wyslanych danych np.
Jezeli pobrales 1GB i wyslales 1GB to masz ratio 1:1
Jezeli pobrales 2GB i wyslales 1GB to masz ratio 2:1
itd. smile.gif
Xahil
CYTAT(FoX @ 02.12.04 - 19:55)
Ratio to stosunek ilosci pobranych danych do ilosci wyslanych danych np.
Jezeli pobrales 1GB i wyslales 1GB to masz ratio 1:1
Jezeli pobrales 2GB i wyslales 1GB to masz ratio 2:1
itd. smile.gif
*

Patrzac na to w ten sposob masz racje, ale to jest ratio wyslanych do pobranych
czyli "Jezeli pobrales 2GB i wyslales 1GB to masz ratio" 1:2 lub 0.5
ZbychoS
Demonoid.com tez jest niezly
ka28
ale niech ktos mi powie jak ja mam zwiekszyc te rati tzn jak mam cos udostepnic zeby inni mogli to sciagac
bankopl
Czy na stronkach torrentbits i Flelist trzeba wyrabiać jak najlepsze ratio?
A jak nie bedzie sie wyrabiac, to jakie będą konsekwencje? Czy wywalą z z listy, czy może obniżą transwer (DL)?
I o co chodzi z tym czekaniem? Jakieś godziny są tam podane.
Ale namieszłem blink.gif
Xahil
Ja napisze jedynie o torrentbits. Trzeba wyrabiac ratio (powinno sie). Poniewaz jest ograniczona liczba kont (100.000) to co jakis czas wywalaja osoby z niskim ratio (pewnie kolo 0, ale kto to wie ?).

Czas oznacza ile musisz czekaz po tym jak pojawi sie torrent, zanim bedziesz mogl go sciagac.
Teraz czas czekania, w zaleznosci od ratio i iloscii wyslanych danych, jest podzielony na 5 grup.
Ratio ponizej 0.5 lub Wyslanych ponizej 5 Gb 48 h
Ratio ponizej 0.65 lub Wyslanych ponizej 6.5 Gb 24 h
Ratio ponizej 0.8 lub Wyslanych ponizej 8 Gb 12 h
Ratio ponizej 0.95 lub Wyslanych ponizej 9.5 Gb 6 h
Ratio ponad 0.95 i Wyslanych powyzej 9.5 Gb 0 h

Ja mam juz wyslane ponad 12 Gb, ratio kolo 0.55 i czekam 24 h na nowe pliki (do 12 raczej nie dam rady ze wzgledu na ratio).
W sumie sadze ze ratio kolo 0.25 (juz spokojnie wystarczy zeby nie kasowali konta, ale sprawdzac nie mam zamiaru biggrin.gif).
bankopl
A gdzie można sprawdzić jakie sie ma ratio na tej stronie?
Dobrze że nie obniżają DL clap.gif
Xahil
To jest przeciez BitTorrent, tutaj o predkosci sciagania decyduje predkosc uploadu (ci co szybciej uploaduja dostaja dane w pierwszej kolejnosci) oczywiscie to ma juz niewielkie znaczenie jak jest 118 seedow i 6 osob sciaga biggrin.gif.

Jak sie zalogujesz to wybierasz Profile i wyswietla ci cos takiego
"Welcome, nick!" klikasz na nick (tam bedzie twoj) no i otwiea ci strone z informacjami.
bankopl
Upsss moje ratio to 0.058. Zaczołem sedować smile.gif żeby mnie ino nie wylali smile.gif
I tak oto zostałem nawrócony.
Dzięki za info bier.gif smiley13.gif
Makrela
Witajcie

Wy tutaj sobie gadu gadu który portal z torrentami jest lepszy... a tu niespodzianka. Po wklepaniu elitetorrents.org pojawia się strona z przeprosinami ze względu na zamknięcie strony z powodu nagonki na serwisy torrentowe. A ja KCEM ściągać hi hi (ale nie majtki) :-)
parcel
@Makrela to tylko taki ich żart , wystarczy poczekać, a strona się załaduje.
Więc będziesz mogła ściągać, co tam sobie zechcesz laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.