Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pedang Setiawan Online
Osłomania > Dyskusje i Pogawędki > Gry - Kafejka > Gry Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50
Ader
Witam
Mam nadzieje, że jeszcze mnie pamiętacie tongue.gif Od jutra powinienem zacząć grać smile.gif Nareszcie trochę więcej wolnego czasu będzie...
Zagram Saber ( będę miał db na cold i fire), nick CrematoriumChris (proszę o dopisanie mnie do listy, ja Was dodam dzięki bemolowi). "Ader" nie wezmę, jak nie wiem co to znaczy w malya ciach.gif
Muszę Was trochę podgonić smile.gif Wszelka pomoc będzie mile widziana smile.gif
Pozdrawiam i do zobaczenia w grze smiley13.gif
|bemol
ader = got hehe tak przynajmniej mowil 1 z malajow tongue.gif
a jak bylo na evencie...mnie nie bylo dajcie znac
@Ader witamy w druzynie smile.gif

PSO. bemol lvl 58 - UA lider mxc
mervin
chciałbym sobie zagrać, ale mam kilka pytań. Wilu mnie pewnie zjedzie, że wszystko jest w tym temacie, ale temat ów ma 31 stron, przeszukałem 15 i nie znzlazłem odpowiedzi, a zostalo mi jeszcze 16 stron, ale nerwowo juz nie wytrzymuje. Tak więc:
jak, krok po kroku, to uruchomic (gdzie sie zarejestrowac, gdzie co wpisa co wpisać, itp. itd.)? bo za nic tego jezyka zrozumiec nie moge.
czy jest jakiś patch zmieniający język?

Z góry wielkie dzieki za odpowiedź
Kamyk
w wiec zaczynamy mervin pierwsz sprawa to z tej strony musisz scignac klijenta http://stormridersonline.com/download/index.php w miedzy czasie nalezy sie zarejestrowac an tej stronie http://ahli.pso.com.my/ (powinno wszystko pojsc bez problemu) nastepny etap to jezeli juz scignaisz klijenta instalujesz i wlanczasz czekajac az sie polonczy z patch serwerem i wszystko elegancko spaczuje sie do ostatnieki kb smile.gif koleja rzecza bedzie ropzkakowanie paczuszki ktora pare stron wczesniej @bowti wystawil na jakis serwer pobierasz ja i po klopocie wdedy zosstaje Ci juz jedynie zalogowac sie do gry stworzyc postac i jedziesz smile.gif jezeli bedziesz mial problem z paczuszka to podaj mi na PM mail to ci wysle smile.gif wiec to by bylo chyba na tyle

a tu mala ciekawostka nie wiem czy wiecie (czesc napewno wie) ale powstala pierwsza polska husaria, oto dowod smile.gif
konflikt
A to dowód, że nie zapominałem o was podczas mojego pobytu w Stanach (to szczególnie dla bemola:))

To zdjęcie pochodzi z jednej z głównych ulic Greenpointu. a_rotfl.gif
|bemol
@Konflikt niesowite SMC Stone heheh dziekuje bardzo pozdrawiam...
@mervin jak bedziesz mial jakies problemy pisz na pewno pomozemy smile.gif
rebel
@mervin po sciagnieciu klienta i koniecznie direct x 9.0c po prostu odpal klienta rozpocznie sie patchowanie po zakonczeniu wylacz klienta i wklej w folder gdzie masz gre zawartosc "paczuszki" po ponownym uruchomieniu klient odpali sie w jezyku angielskim biggrin.gif

skoro poczytales juz te pare stron to widziales zapewne rady dotyczace tworzenia postaci-wybierasz custom i sam okreslasz jakie staty i skile posiadasz na starcie
ja ze swojej strony polecam identyfikacje,sprint i ressuscicate z tym mozesz startowac spokojnie
staty zalezne od stancy czyli stylu walki podstawa jest condition -poza szabla ta wymaga najwiecej sily biggrin.gif
ilmak
@Ren sory za ten AFK troche on trwal przysnelo mi sie tongue.gif
mervin
wilkie dzięki za pomoc, ale nadal mam jeden problem:
ściągnąłem paczke, ropakowałem i skopiowałem wg. instrukcji do folderu z grą, ale i tak gra włącza się w języku malezjańskim, czym jaki to tam jest. Próbowałem zmienić język w opcjach, ale nigdzie nie ma opcji zmiany języka. :?
|bemol
@mervin skad sciagales klienta???
http://stormridersonline.com/download/index.php
Po malajsku masz pocztkowe okno potem po english
mervin
kilenta ściągnąłem ze strony PS, ponieważ na tej stronie którą ty podałeś to pierwszy link prowadzi do FilePlanet na którym trzeba czekać ok 1,5h w kolejca i dopiero ściągać; drugi link nie działa; a na torrencie jest tylko 1 źródło.

No ale skoro trzeba mieć tego klienta to poczekam na File Planet. Wielkie dzięki za szybką odpowiedź.
konflikt
link ed2k: ed2k://|file|srosetup.exe|427056404|314B95F694D5F08ABD61E66651A3D1AD|/
smiley13.gif
Kamyk
@mervin niestety trzeba z tego linka co ci podalem bo jezeli scigniesz z PS to nic nie pomoze bedziesz mial tylko po malezyjsu narazie mozesz grac jak ci pasuje ale niesty musisz odczekac swoje na file planet
rebel
mervin szkoda ze wtopiles z klientem biggrin.gif coz poczekasz to sie doczekasz biggrin.gif
ja mam taka propozycje zeby zorganizowac po odbiciu oficjalnym klanu jakis meczyk klanowy swc vs mxc nieh sie membersi rozerwa moze to ich zdopinguje do robienia lvl zawizieciej biggrin.gif
|bemol
hehe czemu nie jestem za ale prosze tylko nie zabierajcie reliktu...Malo membersow mam....tongue.gif
rebel
w skirmischu nie zabiera sie reliktow biggrin.gif to bedzie tylko meczyk na arenie tak dla jakiejs dodatkowej rozrywki ludziki sie dopytuja z kim mamy miec wojne to trzeba im dac powod do treningu biggrin.gif wynik mniej sie bedzie liczyl ale radocha bedzie wielka-pozatym mozna przy okazji pokazac w obu klanach ze taka wojenka wcale nie oznacza nienawisci a wrecz przeciwnie-mozna wspaniale sie bawic ganiajac po arenie a po zakonczeniu wojenki podziekowac druzynie przeciwnej i pogratulowac zwycieskiej biggrin.gif
mervin
Nareszcie zainstalowałem smile.gif
gram pod niezwykle odkrywczym i oryginalnym nickiem: mervin smile.gif
Jak narazie 4lvl ale powoli pnę się po drabinie exp smile.gif

dzięki
|bemol
@mervin..kim grasz moze pomozemy w jakims bulidzie...
hehe jak masz jakies problemy to daj znac na priva...
komenda: /tell

masz tu przypominam nicki
CYTAT
batman
bowtiPL
bemol
D1sease
DigitalPT
dylu
Finka
Gulta
GuAdrian
ilmak
KamykPL
konflikt
MalyPL
rebel
Woocash
XEN
mervin
hehe... styl walki jaki wybrałem to szabla, nie wiem czy dobrze, jakoś najbardziej przypadlo mi to do gustu. Jak narazie większość punktów dałem w siłe. I jestem w jakiejś wiosce o niezwykle ciekawej nazwie: Xu smile.gif

Mam pytanie:
Jak się uczy nowych skilli? Po osiągnięciu nowego poziomu moge się szkolić tylko w tych skillach które ustaliłem na początku.
rebel
skile kupuje sie u trenera w wiosce/miescie lub siedzibie glownej klanu o ile jestes jego membersem-kazdy skill kosztuje 1000 gold i mozna sie go uczyc od 1 lvl .rodzaj skili jest rozlozony na rozne specjalnosci-mamy spec finke ktora rozwinela resuscitate i sprint i jest nasz ostatnia nadzieja na polach walki-jak padniemy to tylko do niej blagalnie raczki skladamy zeby raczyla nas podniesc biggrin.gif
powiedz co chcesz jeszcze dokupic bo niektore skile sa .......powiedzmy malo uzyteczne
staty na szable - o ile dodales na poczatku po 15 w str i con to teraz laduj 5 pkt w str i 1 w con-zmaxujesz sobie sile i bedziesz walil melle na tyle mocno zeby klasc czerwone mobki=szybkie xp
w buildzie postaw na jeden element raczej zimno albo ogien i idz ta sciezka
btw klan z powerkami szablistow to sword worship clan -radze sie zaciagnac biggrin.gif
Kamyk
wiesz co @rebel to juz jest szczyt zeby w ten sposob rekrutowac do sojego klanu a czego nie np wzmocnic szeregi w SMC nosz poprostu ejstes nieszczelny smile.gif mam nadzie ze gulta sie ze man zgodzi biggrin.gif
konflikt
A mój nick w grze to oczywiście konfliktPL, bemol ma starą listę. tongue.gif
rebel
@kamyk nie narzekaj biggrin.gif w smc to moze sobie pale polamac a nie szabla machac biggrin.gif zreszta dzisiaj po odbiciu klanu trzeba bedzie sie zjednoczyc z podpaska i razem zajmiemy pare miast dla nas zanim kohy wszystko zajma-mysle ze te 10 -20 osob da rade pozajmowac towny i cos drgnie w klanach -ale ja nie gadam z tym oszolomem biggrin.gif
reszta dla mnie jest ok ale podpaska sie zblamowal juz ........ biggrin.gif
Kamyk
z nim to ja moge pogadac ytlko usimy konkretnie ustalic co kto bieze i o jakiego godzinei ruszamy bo inaczej to bedzei chaos i nic wiecej
ilmak
Kamyk mam jedno wielkie DC niewiem czemu nigdy tak nie mialem odpuszczam juz bede pozniej
ilmak
oto nowa wariacja SZALONEGO ILMAKA

Powery wojenne
1 Ru Lai Palm 80 75const+480-1250piosondmg+dB20poison+Slow+Stun10/60
2 The Cobra's Fang 65 480-870piosondmg+50const360
3 +jeszcze jeden dB od trucizny z innego stanc db50
4 Cleanse the Body 44dB75poison+WD
5 Earth Destruction 75cinfiuse500-750phydmg+500-750firedmg360
Powery wspomagajace
6 Harness the Chi 41 60%heal
7 Use the Force 35 rem Blindes
8 Soul Rejuvenation 45CHI buff
Cos na jednego porzeciwnika i do dobijania !!!
9 Great Chi Palm 50 350-700phydmg+WD
10 Wrecking the Chi 56dB35phy+250-500phydmg+WD
11 Energy of Sword 32 dB40%AR20cold20phy+WD

ostatnie 3 powery stoja pod znakiem zapytania. Czekam na opinie bo niechce zwalic mijego UA smile.gif Reb co myslisz mam nadzieje ze masz jeszcze cierpliwosc domnie haha

innych prosze tez o wypowiedzi !!
|bemol
@szalony ilmaku....
ale po pierwsze napisz swoj wyjsciowy bulid taki na ktorym chcialbys sie oprzec bo np:
CYTAT
3 +jeszcze jeden dB od trucizny z innego stanc db50

przemilcze...
ale ja bym zrobil tak...

1Ru Lai Palm 80 75const+480-1250piosondmg+ dB20poison+Slow+Stun10/60 (5)
2 The Cobra's Fang 65 480-870piosondmg+50const360 (5)
3 Cleanse the Body 44dB75poison+WD (5)
4 Earth Destruction 75cinfiuse500-750phydmg+500-750firedmg360 (5)
5 Harness the Chi 41 60%heal (5)
6 Use the Force 35 rem Blindes (1)
7 Soul Rejuvenation 45CHI buff (5)
tu masz zurzytych 31pkt do 80 lvl mozesz wziac jeszcze 2 powerki...mamy 41 pkt

9 Great Chi Palm 50 350-700phydmg+WD
10 Wrecking the Chi 56dB35phy+250-500phydmg+WD

Ten bym pominal poniewaz twoj bulid opiera sie na piosonie
11 Energy of Sword 32 dB40%AR20cold20phy+WD

Ale to tylko moja subiektywan opinia nie wiem moze sie te rady przydadza pozdrawiam clap.gif
rebel
jak dla mnie widzac po testach z debufem poisona kobra powinna walic za 1800-2000 dmg a rui palm za 3000 dmg jedynym problemem jest debuf pojedynczego celu i cala procedurka debufa-troszke czasu to zajmuje-ale jak mobek jest oslepiony juz albo zastunowany to poezja ...
pozatym ze chi wam zacznie brakowac w zastraszajacym tempie-ale od czego sa bufy hehehehe mi regeneracja na 2 bufach zajmuje doslownie 10 sek na 100% oby tak dalej tongue.gif
XEN
Dziś wasz wpsaniałomyślny lider ufundował battle skrimisha z mxc (50k) odbędzie się on 23 (piątek) o godzinie 8.00gmt+1 smile.gif date i godzine ustawia serwer
RuDiX
Hmm nie wiem za bardzo o co chodzi, wczoraj w nocy jeszcze gralem normalnie a jak teraz wszedlem do PFO to okazuje sie ze nie ma mojej postaci.... wątpię żeby był reset postaci bo przeciez juz by pewnie bylo tutaj gorąco na forum:P ani tez zeby mi ktos shackowal konto bo komu by sie to oplacalo??? jakies pomysly?
rebel
rudix masz czyste konto bez postaci? moze masz tak wolne polaczenie z serwerem ze musisz czekac na aktualizacje stanu? jesli obie opcje nie wchodza w rachube walnij pytanie do GM byc moze te zamieszania na serwerze cos pomieszaly-w klanie jestes na liscie caly czas wiec nie wiem co sie moglo pochrabolic.
Sanreal
ponowne zalogowanie powinno pomóc, przynajmniej mnie zawsze pomaga ^^"
|bemol
Kurcze pogralem dzisiaj chwile i zobaczylem ze BoyBoy i Legolas maja moon armora event jeszcze trwa...mozna sie uda cos znales..
Kamyk
a mnie tam taki armor zwisa jakos pomencze sie do tego 80 lvl i bede mial to samo a nawet wiecj bo jescze anty stun i dodatkowe obrazenia
małyPL
Siema all jak idzie granie nakapczacie sie z kims juz?
rebel
"nakapczac" to sie mozna tylko skad ludzi wziac do teamu? w kilka osob to nas rozjada bez hamulca heheheheheh-powoli budujemy grupe specow ale potrzeba nam jeszcze lvl i lvl zeby skonczyc buildy wtedy zobaczymy co my jestesmy warci-narazie nawet ustawki nie wychodza bo bemol nie zatwoerdzil skirmischu biggrin.gif przeciez o 8 rano to nikt od nas gral nie bedzie -niech sie mlodsze lvl potluka ku radosci

btw co to znaczy HPThorn???????
|bemol
@kamyk tobie bo masz bowa ale reszcie no co tu duzo mowic by sie przydal ale bez tego tez damy rade...sorry ze nie potwierdzielem ale zaraz sie poprawi o ile nie zapomne...
a co do HPThorn co to wogole jest?
rebel
okreslenie statow unikalnego itemka
Kamyk
@reb daj linka doego item moze cie cos wiecej wyjasni bo jak wiadomo thorn to ciernie ale jakos t odziwnie brzmi ciernie HP moze cos w stylu sofa to jest ze zadane tobie obrazenia przez moga sa czesciowo wracene w postaci HP albo moze dodatkowe obrazenia cos wstylu powera stafa na refletk dmg ciezko powiedziec co to moze znaczyc :]
rebel
"Spiked Greaves 51 HPThorn+20% of Dmg, DR+3% "

"Shielded Bracer 51 DR+5%, +10 Block Chance, HPThorn+8%, Unarm Dmg+175-285 "
mervin
nie jestem pewien w jakiej, ale była pewna gra cRPG, w której też była umiejętność ciernie, czy cuś takiego i polegało to na wysysaniu HP z przeciwnika i dodawania go sobie. Może to też coś w tym guście
|bemol
@rebel co z tymi itemkami masz je?? bo bym reflektowal na brace dla UA pozdro i do zobaczenia jutro na skirmishu moze wstane tongue.gif
|bemol
LOL no to zrobilo sie ciekawie...Wchodzac na arene...wywalilo mnie z serwa..wchodzac drugi raz po wybraniu chara jest napisane o population limit...Zonk nie mozna wogole wejsc do gry...... ciach.gif ciach.gif ciach.gif ciach.gif ciach.gif
ilmak
Bemol mam to samo hehe chyba max polulacja to zero hahahah wiec tak trzeba czekac moze godzine i sie bitwa skonczy i potem odstawi nas do Xu
konflikt
I jak skirmish? W końcu nie dałem rady wstać. sad.gif
|bemol
heh @konf jak widzisz nawet nie rozpoczal sie skirmish bo wszyscy wisnelismy na war zone.....sad.gif
nie masz czego zalowac jak zaspales tongue.gif
rebel
taaaaaaa i jeszcze moment i pobilibysmy szczyt nieudacznictwa w niesieniu relictu biggrin.gif dajcie mi wierzyc ze tylko dla jaj skreciliscie z relictem do wrogiego miasta biggrin.gif i tylko dla jaj @bemol leczyl straznikow biggrin.gif
btw w stanie sojuszu mozna odwiedzac hq sojusznika bez pk ..........straze traktuja ich jak swoich biggrin.gif

teraz kohy wypowiedza total war 2 klanom naraz a relicty powedruja do smc biggrin.gif tylko popracujcie nad tym liderzy zeby na polu dyplomacji sie dogadac-jak przeciagniemy smc na nasza strone to kohy nie dadza rady koalicji wtedy bedzie mozna sie zabawic w kotka i myszke i robic szum kolo jednego miasta atakowac inne a jak tam doleca to 3 grupa uderza na relic biggrin.gif nie sa wstanie obronic wszystkiego co maja..........

btw wieczorkiem doradzam blyskawiczny atak na yc -potem zeby go bronic wystarczy jeden czlowiek z prowlem i kolesie moga sie zachlastac
oczywiscie przed atakiem sprawdzcie mapy kto siedzi gdzie-wiec znow mnostwo roboty dla wywiadu biggrin.gif

mam nadzieje ze GM z powodu awarii areny przyznaja obydwu klanom prestiz i kase-tak jak to bylo dawniej
ilmak
talko dla info pisze dzisiaj stracilismy relikt SWC i nasz smile.gif czyli MXC
Xen liczymy ze go odbijesz oczywiscie trzeba go zabrac KOH
rebel
dla tych co nie zdazyli...........wojna total war wybuchla i ......zgasla heheheehheh z swc konflikt i ox przybiegli bronic reliktow no i we 3 z bemolem i ilmakiem bronilismy sie zaciekle cale 9 minut w skarbcu hehehehehhehe-ilmak stwierdzil ze nie mielismy prawa tam ustac tak dlugo ale kohowcy 3 razy cofali sie w poplochu wiec troszke im zajelo polozenie nas.pozniej przez 2 godziny z garstka swc 8 osob i 4 mxc atakowalismy ich i nie wypuszczalismy z reliktem -szkoda ze czache zlapalem w skarcu boby zaliczyli po 50 pk a nie po 20 prestiz im polecial ostro i straty w pk nie moga przebolec.
rozmawialismy pozniej z liderem kohow o sytuacji zarzadal tydzien trzymania relictu i 5 skirmischy zeby mogli pk skasowac biggrin.gif w sumie rozmowa konkretna spokojna .....decyzje pozostawiam wam liderzy ale prawda jest taka ze.....za 10 dni swc straci lidera bo prestiz spadnie do 0 mxc rowniez ....... bedzie nowy lider nowe porzadki itp a kohowcy sie zloszcza bo duzo ludzi od nich pomagalo odbijac npc klan a teraz czuja sie zdradzeni biggrin.gif
w sumie dzilajcie ja chcecie ja i tak bede mial przerwe jakis czas w graniu moze tydzien moze 3 nie wiem ale musicie myslec o przyszlosci narzie na szczycie kohow nie ma gamoni w stylu jasonliu i badjai wiec mozna na spojnie o wszystkim pogadac -wykorzystajcie to lub polozcie lache na wszystko i grajcie sobie ku uciesze tongue.gif

bemol jak wejdziesz to pogadaj z liderem koh -tylko nie wciskaj mu kitu w tym stylu co ostatnio biggrin.gif ze nie wiedziales ze swc relic lezy w mxc vault biggrin.gif bo sie herbatka oplulem jak mi to napisal biggrin.gif ja wziolem na siebie i alliance i relikt ze sam go tam wlozylem ..............

i wpompujcie troche ducha w swc bo noob mapy zaroily sie od nich biggrin.gif
ech gdzie te czasy ze 20 lcl ginely po 40 razy broniac relictu hehehehehehe
Kamyk
@rebel nie wime gdzie te czasy ale pamietam swoja lvl 17 bow i moja pierwsza total war w klanie SMC jeszcze za czasow FWO jedyny power jaki posiadalem to lighting arrow i strzelaem nim jak opentany nie czynac za olbrzymeigo spustoszenia w szeregach wroga ale to wystarczalo zeby zwrocili na mnie swoja uwage smile.gif to sie bardzo szybko konczylo tongue.gif bo byl jeden strzal i gemba mi marzla na betonowej posadzce

a tak to dzisiaj rozmawialem z luffym i to zapis jednej z rozmow wydaje mi sie ze przyda sie to wszytkim i nie wiem przypadkiem (oby nie) czy nie skonczy sie to dla nas tym ze trzeba bedzie jednak wrocic do klijenta PSO

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.