Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie ma napisów
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
buzzywuzzy
Mam dziwny problem związany z napisami. Znalazłem do filmu napisy, a tak sie składa, że są to jedyne napisy w języku polskim, które dodatkowo odpowiadają wersji filmu i za chiny nie moge ich odpalić. Używam BSplayera i z żadnymi napisami nie miałem takiego kłopotu. Ściagnąłem te napisy z róznymi rozszerzeniamiami (srt, txt, mpl etc.) i nic. Nie idzie. Moim zdaniem jest to błąd napisów, ale może wiecie jak można "naprawić" te napisy, żeby player je zobaczył.
SebNET
CYTAT(buzzywuzzy @ 30.07.05 - 19:10)
Mam dziwny problem związany z napisami. Znalazłem do filmu napisy, a tak sie składa, że są to jedyne napisy w języku polskim, które dodatkowo odpowiadają wersji filmu i za chiny nie moge ich odpalić. Używam BSplayera i z żadnymi napisami nie miałem takiego kłopotu. Ściagnąłem te napisy z róznymi rozszerzeniamiami (srt, txt, mpl etc.) i nic. Nie idzie. Moim zdaniem jest to błąd napisów, ale może wiecie jak można "naprawić" te napisy, żeby player je zobaczył.
*

Podaj do nich linka to postaram się je naprawić smile.gif
buzzywuzzy
Byłbym Ci bardzo zobowiązany @Seb. Podaje linka:

http://napisy.org/Pobierz/Id024493.zip
Auxiliaris
Czy ty zmieniłeś aby nazwę pliku z napisami przed odtwarzaniem? plik z napisami musi mieć kropke w kropke taką samą nazwe jak film smile.gif

Ps. Napisy wyglądają całkiem normalnie
SebNET
Również uważam tak jak Pitol, że wszystko z napisami jest ok, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże, więc zrobiłem Ci te napisy w formacie mDVD, jeśli te nie ruszą to zastosuj się do rad Pitol'a, tzn. zrób, żeby film i napisy miały taką samą nazwę. Jeśli to nie zda rezultatu to polecam zmianę odtwrzacza na Media Player Classic, ja akurat oglądam filmy na XBOXie, lecz tego używam do oglądania filmów na PC, najlepszy odtwarzacz jaki znam smile.gif

Napisy:
http://s35.yousendit.com/d.aspx?id=30YUSIM...0T1C8VRPR4PLBT9

Media Player Classic:
http://prdownloads.sourceforge.net/guliver...84.zip?download

Napisz jak coś Ci wyjdzie lub nie wyjdzie smile.gif

Pozdrawiam!
B4stek
Polecam program SubEdit, jest tam opcja naprawy napisow. smiley13.gif
buzzywuzzy
@Seb nie wiem jak to wyczarowałeś, ale twoje napisy działają bier.gif Jest co prawda mały poślizg z synchronizacją (napisy idą szybciej niż film), ale lepsze to niż nic. Natomiast zmiana nazwy pliku na identyczny jak film zupełnie nic nie dała. Nadal ich nie było. Z tym plikiem musi być coś nie tak. Byłem u znajomego, który akurat ma ten sam film i używa Classic Playera i BSplayera i ma te same napisy i u niego było tak samo - to znaczy nie było napisów.
SebNET
CYTAT(buzzywuzzy @ 30.07.05 - 23:42)
@Seb nie wiem jak to wyczarowałeś, ale twoje napisy działają  bier.gif  Jest co prawda mały poślizg z synchronizacją (napisy idą szybciej niż film), ale lepsze to niż nic.

Słuchaj powiedz czy dużo sie śpieszą, jak najdokładniej możesz określić to zrobię Ci idealną synchronizację?
wert
CYTAT(Pitol27 @ 30.07.05 - 21:31)
Czy ty zmieniłeś aby nazwę pliku z napisami przed odtwarzaniem? plik z napisami musi mieć kropke w kropke taką samą nazwe jak film smile.gif

Pitol27
od kiedy dostalem linka od @mireczka uzywam BSPlayera i tu się nie zgodzę,wczytasz bez róznicy czy nazwy sa takie same czy nie.
Zrobiłem sobie tescik i odpalilem film Wasabi a napisy od Matrixa i można dribble.gif

Pozdro
pkacz
Potwierdzam słowa @werta, w subedit też nazwy nie muszą być takie same...
PioWit
CYTAT(pkacz @ 31.07.05 - 00:59)
Potwierdzam słowa @werta, w subedit też nazwy nie muszą być takie same...
*

Oczywiscie, ze nie musza. Taka sama nazwa potrzebna jest, do automatycznego odpalenia napisow z filmem. Przy roznych nazwach, zachodzi potrzeba recznego wczytania pliku z napisami.

PS:

Napisy o ktorych byla mowa w topic-u, sa w porzadku. Bez problemu odpalaja sie.

Pozdrawiam
buzzywuzzy
CYTAT

Nie podzielam jednak tej opinii. Przemawia chocby za tym fakt, że u 2 różnych osób na dwóch róznych komputerach o innych konfiguracjach sprzętowych, na których bezproblemowo otwierają się inne multimedia - akurat te napisy się nie wyświetlają pomimo ręcznego ich wskazania. Napisy jak plik tekstowy lub inny owszem odpalają się tzn. otwierają i na pierwszy rzut oka wyglada wszystko ok. Jednak tak nie jest przy odtwarzaniu filmu. Dopiero @Seb coś z nimi zrobił, że je widać, ale jest inna synchronizacja.
Luca
Zassalem napisy i otwieraja sie bez zadnego problemu-oczywiscie te problemowe

Sprawdz czy te synchro Ci pasuje jak tak to ci wysle na maila

{550}{621}CZARNY ORFEUSZ
{1200}{1325}Adaptacja i dialogi|Jacques Viot oraz Marcel Camus
{4825}{4903}Film|Marcel'a Camus
{5250}{5344}Serafino, spójrz jak pięknie!
{7175}{7231}Nie!
{7250}{7296}Przepraszam
{7300}{7396}Przykro mi, ale|naprawdę mnie przestraszyłeś
{7400}{7471}Och, dziecko... drżysz?|Biedactwo...
{7475}{7546}Czuję bicie Twojego serca...|o tutaj...
{7550}{7596}w Twojej ręce,|jak uwięziony ptak
{7600}{7717}Pozwój, że dam Ci coś|co pozwoli Ci zapomnieć
{7725}{7796}Proszę. Nie jest zbyt ładny
{7800}{7916}Jest bardzo ładny, naprawdę.|Dziekuję bardzo
{7925}{7996}Pomogę Ci|jeśli nie masz nic przeciwko
{8000}{8071}ale nie będę w stanie Cię|poprowadzić. Nie znam Rio
{8075}{8196}Poradzę sobie. Znam to miasto jak własna kieszeń
{8200}{8271}Mogę nawet wskazać Ci kierunek, jeśli chcesz
{8275}{8336}Chodźmy
{9450}{9524}Cebula... cebula
{9575}{9655}Masz ochotę na stek?
{9675}{9736}Cudowna
{9900}{10010}Wspaniała. Przejdziemy się?|Przejdziemy?
{10050}{10177}Największe naszyjniki,|tutaj, największe naszyjniki
{13250}{13334}Hej, dziewczyno, chodź!
{15450}{15562}Skonczyłeś, Orfeuszu?|Idź odebrać wypłatę
{16000}{16088}Hej, Ty!|Co tutaj robisz?
{16100}{16171}Powiedziano mi, żebym jechała do końca linii
{16175}{16279}- Więc? Jesteś na miejscu|- Dziękuję
{16300}{16346}- Jesteś stąd?|- Nie
buzzywuzzy
Napisałem już wczesniej, że napisy się otwierają bezproblemowo, ale się nie odtwarzają (nie sa widoczne w trakcie ogladania filmu). I to jest najdziwniejsze. Nie odtwarzają się pod każdym dostępnym formatem. @Seb dopiero cos wyczarował, że się odtwarzają tylko z synchro jest kłopot.
wert
@buzzywuzzy

Mam takie z pozoru głupkowate pytanie,ale czy czasem nie masz zaznaczonej czcionki w kolorze czarnym dribble.gif ?
Bo wtedy ja sie nie dziwie że wczytujesz a napisow niet.

Pozdro
buzzywuzzy
Sprawdziłem - czcionka jest biała cry.gif
wert
No to na koniec rada jest taka - reinstal playera,moze problem leży od tej stronki.
A móglbys dać namiary na te napisy?

Pozdro
PioWit
CYTAT(buzzywuzzy @ 31.07.05 - 21:24)
CYTAT

Nie podzielam jednak tej opinii. Przemawia chocby za tym fakt, że u 2 różnych osób na dwóch róznych komputerach o innych konfiguracjach sprzętowych, na których bezproblemowo otwierają się inne multimedia - akurat te napisy się nie wyświetlają pomimo ręcznego ich wskazania.
*

Specjalnie sciagnalem, wskazane przez Ciebie napisy i bez zadnych dodatkowych zabiegow dzialaja. Wiec prosze nie mow, ze sa uszkodzone. smile.gif Sprawdzone na AllPlayer i VLC player (innych nie uzywam). smile.gif

Pozdrawiam
buzzywuzzy
Ja na prawdę, nie mam zamiaru się z nikim kłócić, sprzeczać i bić niepotrzebnie piany, ale skoro napisałem, że napisy się nie wyświetlają to znaczy, że się nie wyświetlają i z pewnością nie mam halucynacji. Jeśli natomiast twierdzisz, że może coś z moją percepcją jest nie tak to proszę cię - skontaktuj się z użytkownikiem @janis i spytaj się, czy on też widzi napisy u siebie na tym samym filmie (a ściągalismy je zupełnie niezależnie). Myślę, że w ogóle przedłużanie tej dyskusji nie ma sensu, bo wspaniały człowiek - @Seb był tak łaskawy i te napisy naprawił i poprawił. Wielkie bier.gif dla ciebie @Seb. A tak na marginesie to po co je @Seb poprawiał jeśli ponoć były bez zarzutu?

P.S. Sychronizacja, która zrobiłeś jest super. worthy.gif
SebNET
CYTAT(buzzywuzzy @ 01.08.05 - 19:18)
Myślę, że w ogóle przedłużanie tej dyskusji nie ma sensu, bo wspaniały człowiek - @Seb był tak łaskawy i te napisy naprawił i poprawił. Wielkie  bier.gif  dla ciebie @Seb. A tak na marginesie to po co je @Seb poprawiał jeśli ponoć były bez zarzutu?

Nie no bez przesady, nie jestem wcale wspaniały smile.gif Poprostu zwykła koleżeńska pomoc i tyle, trzeba sobie przecież pomagać na tym świecie. @buzzywuzzy zmieniłem format napisów, dostępne jest kilka formatów napisów, pierwsze to zwykłe czasowe (właśnie takie były te oryginalne napisy od Ciebie), a drugie to klatkowe mDVD (do takiego przerobiłem), jest jeszcze kilka takich jak czasowe MPL2 oraz SSA, ale rzadko są używane. To cała filozofia. Aha któreś z tych 3 wersji co Ci podesłałem działają dobrze? Tzn synchronizacja jest taka jakbyć powinna?

Pozdrawiam i polecam się na przyszłość
PioWit
CYTAT(buzzywuzzy @ 01.08.05 - 19:18)
Ja na prawdę, nie mam zamiaru się z nikim kłócić, sprzeczać i bić niepotrzebnie piany, ale skoro napisałem, że napisy się nie wyświetlają to znaczy, że się nie wyświetlają i z pewnością nie mam halucynacji. Jeśli natomiast twierdzisz, że może coś z moją percepcją jest nie tak to proszę cię - skontaktuj się z użytkownikiem @janis i spytaj się, czy on też widzi napisy u siebie na tym samym filmie (a ściągalismy je zupełnie niezależnie). Myślę, że w ogóle przedłużanie tej dyskusji nie ma sensu, bo wspaniały człowiek - @Seb był tak łaskawy i te napisy naprawił i poprawił. Wielkie  bier.gif  dla ciebie @Seb. A tak na marginesie to po co je @Seb poprawiał jeśli ponoć były bez zarzutu?

P.S. Sychronizacja, która zrobiłeś jest super.  worthy.gif
*

Zacznijmy od tego, ze ja z nikim sie nie kloce, od bicia piany jestem daleki. Nie tylko ja napisalem, ze napisy wskazane przez Ciebie, sa dobre. Prosze wiec abys troszeczke wyluzowal. smile.gif Jezeli w/w napisy u Ciebie i u @Janis nie chodza, swiadczy to tylko o tym, ze macie cos w systemie nie tak jak trzeba. Nie zauwazylem w moich postach, nic co swiadczyloby o tym, ze uwazam Twoja percepcje za uposledzona. Stwierdzilem jedynie ( nie tylko ja ) po uprzednim sprawdzeniu, iz napisy te sa dobre i bez problemu odtwarzaja sie. O czyms to chyba swiadczy?

Pozdrawiam
buttie
Rację macie obydwoje, Ty @Pio że napisy się wyświetlają w popularnych playerach prawidłowo i Ty @buzzywuzzy że z napisami coś jest nie tak.
Sprawdziłem je na SubEdicie i AllPlayerze i tu wyświetlały się idealnie, nie poszły jednak na BSplayerze więc się im przyjrzałem trochę. BSplayer jest bardzo wrażliwy na odstępstwa od formatu a tutaj takim odstępstwem jest kropka po zanczniku czasu zamiast dwukropka:
KOD
00:00:22.CZARNY ORFEUSZ
00:00:48.Adaptacja i dialogi|Jacques Viot oraz Marcel Camus
00:03:13.Film|Marcel'a Camus
00:03:30.Serafino, spójrz jak pięknie!
00:04:47.Nie!
00:04:50.Przepraszam
00:04:52.Przykro mi, ale|naprawdę mnie przestraszyłeś

a tak powinny wyglądać w prawidłowym formacie TM Player:
KOD
00:00:22:CZARNY ORFEUSZ
00:00:48:Adaptacja i dialogi|Jacques Viot oraz Marcel Camus
00:03:13:Film|Marcel'a Camus
00:03:30:Serafino, spójrz jak pięknie!
00:04:47:Nie!
00:04:50:Przepraszam
00:04:52:Przykro mi, ale|naprawdę mnie przestraszyłeś

Najlepsza rada na takie problemy to zamienić playera na "jedynie słusznego" SubEdita. tongue.gif

Edit: Nie tylko Ty @buzzywuzzy miałeś problemy, sprawdźcie co stało się z tymi napisami po wrzuceniu ich na napisy.info z powodu tej kropki. biggrin.gif
PioWit
CYTAT(buttie @ 01.08.05 - 20:46)
Rację macie obydwoje, Ty @Pio że napisy się wyświetlają w popularnych playerach prawidłowo i Ty @buzzywuzzy że z napisami coś jest nie tak.
Sprawdziłem je na SubEdicie i AllPlayerze i tu wyświetlały się idealnie, nie poszły jednak na BSplayerze więc się im przyjrzałem trochę. BSplayer jest bardzo wrażliwy na odstępstwa od formatu a tutaj takim odstępstwem jest kropka po zanczniku czasu zamiast dwukropka:

Najlepsza rada na takie problemy to zamienić playera na "jedynie słusznego" SubEdita. tongue.gif

Edit: Nie tylko Ty @buzzywuzzy miałeś problemy, sprawdźcie co stało się z tymi napisami po wrzuceniu ich na napisy.info z powodu tej kropki. biggrin.gif
*

No i mamy jasnosc. smile.gif Nie zgodze sie jedynie z tym namawianiem, do przesiadki na Subedita. Jako nakladka na WMP, pozostaje poza kregiem, moich zainteresowan.

Pozdrawiam
buzzywuzzy
Ja również bardzo chciałbym podziękować @buttie. I patrzcie ludziska jak to nawet taka kropka jest ważna a nie tylko nad "i" (czasopisma laugh.gif ). Dzieki @buttie.
mario1975r
CYTAT(B4stek @ 30.07.05 - 20:48) *

mam ten program ale nie umiem sie nim poslugiwac sad.gif moze ktos pomoze ??? allplayer znalazl napisy do filmu romanian sad.gif mozna je w subedit przerobic na polskie ???
vince44
CYTAT(mario1975r @ 06.10.08 - 14:31) *
CYTAT(B4stek @ 30.07.05 - 20:48) *

mam ten program ale nie umiem sie nim poslugiwac sad.gif moze ktos pomoze ??? allplayer znalazl napisy do filmu romanian sad.gif mozna je w subedit przerobic na polskie ???

Możesz sobie przerobić na inny format, lub dopasować synchro, ale opcji tłumacza tam nie ma. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.