Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z instalacją DirectX9
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
marioniem
Witam!
Kolega do mnie dzwonil i mowil, ze przeinstalowal DIRCTX z osemki na dziewiatke
i nic mu nie hula. Komp prosi o plyte instalacyjna windowsa cos zyczyna instalowac
i sie wiesza lub restartuje bez pytania. Wiecie co to moze byc i jak temu zapobiec nie instalujac na nowo systemu?
Z gory dzieki za pomoc

respekt.gif respekt.gif respekt.gif
thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
aki
Na początek niech przywróci z odzyskiwania systemu, do punktu przed instalacją dziewiątki (jeżeli ma włączone odzyskiwanie? )
Następnie prawym mychy na mój komputer -> właściwości > zaawansowane -> uruchmianie i odzyskiwanie i niech odznaczy ptaszka "automatycznie uruchom ponownie". Będzie wiadomo, co powoduje błędy przy instalacji.
smiley13.gif
marioniem
Wiem co masz na mysli ale niestety przy wchodzeniu do Windowsa pokazuje mu sie niebieski ekran i wymaga plyty instalacyjnej windowsa. Jak ja wlozy to zaczyna instalowac i po chwili wyplowa kilka bledow, ze instalacja nie moze byc przeprowadzona. Przerwac tego nie moze i to takie bledne kolo.
Probowal trik z F8 przy starcie i ostatnia hulajaca wersja syst. ale nie pomoglo.
Chlop siedzi zdolowany i mysli o formacie dysku i nowej instalacji.
nie pomaga nic
Co wy na to???????? lamo.gif lamo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.