Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sygate Personal Firewall
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Jasia
Mam ciężki zgryz z firewallem.

Od wczoraj użytkuje ADSL- Net24, oczywiście chciałam cfosa, ale, że za bardzo obciążał mi system, wywaliłam. Potem próbowałam cfosspeed, było to samo sad.gif. Po czym Sygate pokazuje mi taki komunikat:
.
I oczywiście nie chce się uruchomić.
Wywaliłam, więc dziada, wyczyściłam rejestr, wszelkie możliwe pozostałości na dysku i zainstalowałam ponownie. Komunikat jest nadal. Buuu, jak korzystać z Internetu bez ściany... Boję się.

Powiedzcie, co dolega mojemu kompowi (poza temperaturą oczywiście)
wert
A czy nie pozostało zaklikane w msconfig po wywaleniu?Mi to wyglada jak gdyby były tam jeszcze pozostałości po starym Sygate.Sprawdź ile w msconfig jest zapisow sygate -C:\PROGRA~1\Sygate\SPF\smc.exe -startgui

Pozdro
Auxiliaris
@Jasia

Czy próbowałaś może przywrócić system do okresu przed tym całym eksperymentowaniem? oczywiście jeśli używasz tej usługi smile.gif
Jasia
Wert: 1
Pitol27: wyłączyłam ostatnio sad.gif
Berserker
Też mam problem z Sygate'm. Po świeżej reinstalce systemu i po zainstalowaniu tego firewall'a pokazuje mi 100% zużycie procesora wacko.gif .Po zabawie z Menadżerem zadań okazało się, że jest to wina aplikacji DRWATSON32.exe.Wszystko pięknie, ale po wyłączeniu jej , owszem zużycie procka sspada ale..... wyłącza mi całkowicie firewall'a !

WTF ???

Druga sprawa: co jakiś czas wyskakuje mi pop-up, że aplikacja Jądro i System NT ( ntoskrnl.exe) została zablokowana. I nie wiem czy ją całkowicie dopuścić (chociaż to robiłem to okienko wyskakiwało) czy ją całkowicie zablokować bo jest z deka wkur censored.gif e wacko.gif ??
Maryan
ntoskrnl.exe mam zablokowane od dawna i zadnych problemow nie bylo smile.gif
Pozdrawiam
Berserker
Ok. Problem rozwiązany- wykopałem go systemu, zainstalowałem z powrotem Kerio i proca nie żre.Tylko, że on z kolei blokuje mi azureus'a bo "facjatka" jest cały czas jest żółta.No, ale trudno da się z tym żyć albo po dłuższej sesji ten problem rozwiążę.Może wacko.gif
amper1111
jesli masz xp sp2 z niektore programy tak maja
chcesz miec dobry firewall zainstaluj outpost (trudny ale dobry)
tapczan
Ciekawe czy ktos kiedys wymysli firewall na ktory nikt sie nie bedzie skarzyl. Pod windowsem to chyba niemozliwe
w84u
CYTAT
Ciekawe czy ktos kiedys wymysli firewall na ktory nikt sie nie bedzie skarzyl
, ciekawe, czy ktoś wymyśli usera, który nie będzie się skarżył tongue.gif
Dodam tylko, że po latach testowania różnych firewali, zostałem przy ZoneAlarm Security Suite 6. Nigdy nie miałem kłopotów z połączeniami P2P, (eMule, Overnet, Klienty torentów, komunikatory i telefonia VoIP). Niezwykle łatwy w obsłudze (to jego największa zaleta), wbudowany ant -virus i spyware, ochrona rodzicielska i ID lock (możliwość ochrony danych osobistych, tj. email, karty kredytowe, PIN, itp. bez zatwierdzenia przez użytkownika, żadne tego typu informacje nie będą wysyłane do Netu, np. przez programy szpiegujące, keylogery). No i skuteczny. smiley13.gif
Berserker
O.k problem rozwiązany.Powodem było to , że w "Ochrona sieci " zakładka "zdefiniowane" niektóre działania typu Dynamic Host Configuration Protocol były poblokowane. Teraz śmiga w porządku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.