Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Excel- jak zmienić wpis daty
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
Pioter
przepisuje dane statystyczne w których jest między innymi data w jednej kolumnie. po jaki¶ 1000 wpisów dowiedziałem się że muszę zmienić format daty która jest już wpisana.

taraz mam dwa problemy:
pierwszy to taki że wpisywałem do tej pory datę w formacie takim: 1.2.1980 a wymagane jest aby miała ona format: 01.02.1980
więc mam pytanie czy jest jaki¶ myk który zmieni mi cał± kolumnę na taki format daty (niektóre daty z dniem i miesi±cem dwucyfrowym s± dobre np 12.12.1979) ?. sprawdzałem w formatach komurki ale nie znalazłem.

drugi problem troszkę prostrzy się wydaje mianowicie po każdej dacie ma być duże R np: zamiast 12.12.1980 ma być 12.12.1980R. czy jest jaki¶ sposób zeby dopisać R do każdej zapisanej komórki w danej kolumnie?

z góry dzięki za rady które mam nadzieję oszczędz± mi jaki¶ dzień pracy przy poprawianiu.
Krzysiek85
Naci¶nij prawy przycisk na kolumnie. Wybierz "formatuj komórki".

W pierwszej zakładce(liczby) wybierz "niestandardowe" i po prawej stwórz format:

dd-mm-rrrr"R"
pyzio2
CYTAT(krzysiek85)
Naci¶nij prawy przycisk na kolumnie. Wybierz "formatuj komórki".

W pierwszej zakładce(liczby) wybierz "niestandardowe" i po prawej stwórz format:

dd-mm-rrrr"R"

hmm ja u siebie sprawdzalem ten sposob i nie dziala kurcze a nie sadze zebym cos zle zrobil sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.