Cze
Kiedy mam problem z połaczeniem lokalnym klikam na napraw i już.Ale niestety mam z tym zwiazany problem -nie moge potem wyłączyć tego okna,jedynie restart.

A która usłyga jest za to odpowiedzialna?

Pozdro
Edit.Zwróćcie tez uwage na zapis emule.Mam ionixa i zawsze zapis był emule.exe a teraz jakies EMULE0~1.exe.Czy to nie przeszkadza w jakis sposób?
lokocool
08.08.05 - 19:49
CYTAT
Kiedy mam problem z połaczeniem lokalnym klikam na napraw i już.Ale niestety mam z tym zwiazany problem -nie moge potem wyłączyć tego okna,jedynie restart.
Hmmm... o ile wiem po nacisnieciu tego guzika naprawa polaczenia trwa dluuzsza chwile wiec radzilbym poczekac chwile dluzej.
Rozumiem ze laczysz sie przez siec z netem --> najlepszym sposobem gdy polaczenie nie chce dzialac jest jego wylaczenie i ponowne wlaczenie ( komputer na nowo loguje sie w sieci )
Pozdr.
CYTAT(lokocool @ 08.08.05 - 20:49)
Hmmm... o ile wiem po nacisnieciu tego guzika naprawa polaczenia trwa dluuzsza chwile wiec radzilbym poczekac chwile dluzej.
ta chwila trwa juz ok.5 godzin
No tak.ponowne łaczenie jest słuszne,ale szkoda jak mułek napiepsza
Pozdro
dziwne.. pisze ze system zakonczyl naprawianie a jest anuluj :)
(ja takie "wybryki" zapisuje pod win_bug-#.jpg :D odrazu)
nie widze wszystkich procesow ale sprobuj kilnąc wmiapsrv.exe
reszta procesow to nod32,system i proces bezczynnosci
Pozdro
to co podales to nie to,wyklikalem ale d***
Mam dokładnie tak samo, kiedyś takiego czegos nie było, więc pewnie ktoraś z poprawek coś nabroiła. Tymczasowe rozwiązanie polega na ubiciu i ponownym odpaleniu "explorer.exe" I co ciekawe po takiej operacji i kolejnych naprawach problem nie już nie występuje.
No to po sprawie.
@Eyeore czy ja dobrze zrozumialem - po tym juz wiecej nie miales tego problemu?
Pozdro i thx all
Edit.Aha jeszcze nie

Czy ktos z ionixem mógłby sprawdzić jak ma w procesach zapisane emule?
Nie wszystko jest ok, pojawia się guzik "Zamknij"
natomiast jak co jakiś czas masz problem z połaczeniem internetowym, to znaczy nie otwiera Ci stron z racji jakichś problemow z DNS to żeby sie nie restartować wystarczy klepnąć
ipconfig /flushdns lub ponownie zarejestrować : ipconfig /renew
Ale skoro cos takiego Ci się dzieje radziłbym pogrzebać w rejestrze pograzbać za
HKEY_LOCAL_MACHINES\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DNSCache\Parameters
NegativeCacheTime ustawić na zero
Z kąd to się bierze looknij też na guglu za haslem "DNS negative cache poisoning" - może coś w ICP mają popitolone że tak się dzieje. Albo mocniejszy firewall, bo śmiecia fruwa od choroby...
Z emulem to nie ma nic wspolnego ubicie exlorera nic nie szkodzi mułowi, aczkolwiek 44Mb - to chyba dużo....
CYTAT(Eyeore @ 08.08.05 - 21:25)
1.
Ale skoro cos takiego Ci się dzieje radziłbym pogrzebać w rejestrze pograzbać za
HKEY_LOCAL_MACHINES\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DNSCache\Parameters
NegativeCacheTime ustawić na zero
2.
Z emulem to nie ma nic wspolnego ubicie exlorera nic nie szkodzi mułowi, aczkolwiek 44Mb - to chyba dużo....
1. ja tego wogóle w regedit nie mam

tej koncowki Parameters
NegativeCacheTime
2.Tu mi nie chodzi o emule i explorer ale o ten zapis w procesach.Wydaje mi sie ze zawsze mialem emule.exe a nie jak na screenie.Co do tych 44Mb to nie wiem.
Trzeba ręcznie dopisać (REG_DWORD) itp.
MaxCacheEntryTTLLimit = 450 (ja tak mam)
NegativeCacheTime = 0 j/w
Co do osła to nie wiem, jak dla mnie to powinno się wyświetlać tak jak jest nazwa pliku na dysku: czyli emule.exe - może inną wersję wziąć, a może dostałeś jakiegoś bonusa.
wprawdzie nie wiem czy to ma sens, ale pokaż hijacka ?
Oki to wkleje loga ale tam gdzie powinien byc.
Teraz thx i douwidzenia w logach.
Czy ten regedit tak ma wyglądać?

Pozdro
CYTAT(wert @ 08.08.05 - 21:17)
Edit.Aha jeszcze nie

Czy ktos z ionixem mógłby sprawdzić jak ma w procesach zapisane emule?
u mnie to wyglada tak (po ponad 12 godzinach 'pracy'):

v0.46a iOnix 4.22
@hailie
thx,juz zakumalem o co chodzi.Ja poprostu folder z emule nazywam tak jak brzmi nazwa moda,a jak pisal @Eyeore to powoduje takie dziwne zapisy.Co do tych Mb to u mnie podobnie,czyli ionix tyle żre.
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.