Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: VLC i napisy
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Zgrywanie, wypalanie, odtwarzanie
goolie
Może i głupie pytanie ale nie umiem sobie sam poradzić. Wie ktoś jak włąćzyć napisy w Video Lan Client? Wybieram opcję "open file" potem film i plik napisów, ale w czasie odtwarzania tekst się nie pojawia. Czy trzeba coś wcześniej w opcjach ustawiać?

I jescze pytanie odnośnie SVCD. Czy da się odtwarzać jakoś filmy SVCD bez wypalania ich na płytę. PO wyciągnięciu pliku z filmem z obrazu płyty, gdy uruchamiam go w sub-edit playerze pojawia się błąd: brak codeca. Mam ffdshow i kodeki mpeg2 (dokładnie nie wiem jakie po dostałem od kumpla). Czy potrzebuje jakiegoś specjalnego codeca do svcd, jeśli tak to skąd go pobrać?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Romala
Video Lan-a nie używałem i Ci nie pomogę.
Jeśli masz filma w formacie *.bin to zainstaluj Alcohola 120% wrzuć obraz na napęd wirtualny i odtwarzaj go np: w POWERDVD. Napewno pójdzie (w przypadku VCD i SVCD oczywiście).
Auxiliaris
Co do "Video Lan Client" to w opcjach input musisz zaladowac plik tekstowy jesli sie nie myle, a potem plik Video i powinno smigac. sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.