Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyszukiwanie w Operze
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Software
wert
Cze

Przesiadłem sie z FF na Opere 8.10 i mam takie pytanka.
Naprzykład gdy szukam napisów filmowych za kazdym razem musze wpisywać cały tytul do wyszukiwarki.W FF zapamietywalo to i juz po pierwszej literze wyskakiwały zapamietane frazy na dana literę.

1.Gdzie w Operze trza to zaklikać by tak było i czy wogóle sie da.

W FF gdy coś zasysałem ze stronki wyskakiwało male okienko pobierania.W operze wyskakuje okno pobierania w panelu.

2.Czy da sie takie małe okienko pobierania zrobic w Operze?

Pozdro
Kopciu
CYTAT
1.Gdzie w Operze trza to zaklikać by tak było i czy wogóle sie da

napewno sie da bo mi to zapamietuje. z tym ze mam nic nie mieszalem
sprawdz narzedzia peferencje/histora i tam jest wpisane adresy i definiujesz ile ma pamietac
CYTAT
2.Czy da sie takie małe okienko pobierania zrobic w Operze?

nie dokonca kumam o jakie male okienko tobie chodzi.
sciagajac cos opera postep bedziesz mial po lewej stronie lub w nowej zakladce
mozesz tez poszukac jakis wtyczek na www.opera.com

btw fajnego mam sckina co smile.gif
wert
@Kopciu

Ad.1.Nie chodzi mi o zapamietanie adresow tylko zapamietywanie wyszukiwanych fraz.
Przyklad:
wpisałem slowo Kopciu,w FF juz po wpisaniu k wyskakiwaly mi wszystkie wczesniej wpisane frazy zaczynające sie ta literą.

Ad2.

Teraz jak pobieram mam to tu.Tak jak ty masz nie chcialbym.W FF pobierając z jakiejs strony zostawałem na niej,a otwieralo sie małe okienko z transferem i o to mi chodzi.
Nie wiem zreszta jak to wytłumaczyc. ciach.gif

Pozdro

Edit.@Kopciu,a jak jest z tym,jestem na tym forum i chce jednoczesnie bys np.na innym forum,jak zrobic by wchodząc na to drugie otworzylo sie ono w oddzielnym oknie?
czullo
Co do pierwszego to nie mam zielonego pojecia ( sproboj sie zapytac na oficjalnym polskim forum napewno ci odpowiedza http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?forumid=60).

Co do drugiego pytania to nic prostrzego aby wyswietlilo sie to w pannelu ( jesli dobrze zrozumialem.

wert
Thx

Co prawda nie za bardzo się dowiedziałem co i jak,ale zdaję sobie sprawe że i pytałem nie wiedzac czego chce i jak chce.Pogłówkowałem i porobilem sobie np.te okno minimalizujac panel,co do pierwszego to nie doszedlem,ale "nic to" przyzwyczaje się i już.Ten temat uwazam za zamkniety.

Mam natomiast inny problem w pracy.Mam Win98,Pentium III ~600MHz.RAM raptem 64Mb.Otóż jak wchodze na jakąś stronke netową często zaliczam zawiechy kompa przez wyskakujace strony.W opcjach zaznaczyłem by opera blokowała te niechciane strony - nic,by otwierala -też nic.Jak bym nie ustawił to i tak zalicze zawieche.W FF nie miałem takiego problemu,komp chodził ładniutko,FF nigdy mi nie spowodował zawiechy,a operka niestety tak>Czy oznacza to że Opera wymaga lepszego systemu,sprzetu itp.,czy jest na to jakas rada?A może to kwestia wersji?Teraz mam 8.10.

Pozdro
Rooff
Ostatnia stabilna wersja opery to 8.02.
8.10 to wersja testowa, która może powodować problemy.
Spróbój może na 8.02 co się będzie działo.
W opcjach zaznaczyłes "block all..." czy "block unwanted..."? Polecam "block all..."
Jeśli to nic nie da to... skoro FF chodził OK to może warto wrócić do niego?? smile.gif

smiley13.gif
wert
@Rooff

Klikałem wszystko,jak bym nie ustawił to zawiecha.
Mam teraz w pracy Opere i FF ,ale w domu Opera sprawuje sie o dziwo lepiej,szybka jest,a w pracy jestem blokniety na p2p i dlatego wolałbym operke bo ma obsługe torrentów i chyba będzie to dzialało dopóki koles nie dowie sie ze przez Operke tez mozna i mi zablokuje dribble.gif

Pozdro
Amul
Jeśli używasz FF i Operę, to może przyda Ci się przycisk "otwórz w FF", ten i duuuużo innych do przeciągnięcia na Operkę TUTAJ.

Co do okienka transferów, to nie wiem jak tylko to jedne zminimalizować, ale można zrobić tak, żeby w okienku otwierały się wszystkie panele, zresztą już to chyba zrobiłeś. Dla tych co nie wiedzą podpowiem jednak: >> narzedzia>>wygląd>>panele>>położenie paneli - pływające okno.

Otwieranie nowych stron w osobnych oknach to >>narzędzia>>preferencje>>ogólne>> otwieraj strony na kartach oraz ...preferencje>>zaawansowane>>przeglądanie>> odznaczone "używaj istniejących kart".
więcej nie wiem, pozdro smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.