Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co ja najlepszego zrobiłem z internetem!!!!
Osłomania > IT, Multimedia, Home Entertainment, Komunikacja > Systemy Operacyjne > Windows 9X / NT / W2K / XP
Dick Winters
Wczoraj widocznie z nudy ściągnąłem program do "optymalizacji" łącz internetowych

2_Accelerator.for.eDonkey.-.Windows.XP.&.2000.-.TCPOptimizer.exe

Kliknąłem chyba DSL(pppoe -czy jak to ) i ustawilem zeby zmienil opcje.Po jaką cholerę to zrobiłem nie wiem ale wiem , że teraz net mi działa 4 razy wolniej .Osiol.net ledwo co się wgrał.Niestety nie zrobilem backupu.Przesyłam screeny z ustawieniami mojego rejestru co do neta.

[img=http://img386.imageshack.us/img386/3606/reg020kv.th.gif]

JEŻELI POTRZEBA JESZCZE INNYCH SCREENÓW TO PROSZĘ MÓWCIE.
Dałem to w tym działe ponieważ problem moim zdanien leży w rejestrze.
Eyeore
Pokaz jeszcze z zakładki interfaces i win sock (są w tym samym miejscu tylko głebiej)
To w poście zostało skrócone do nazwy.
Wywal to :
EnablePMTUHub i Discovery
GlobalMaxTcpWindowsSize
SackOPTS
Tcp123
TCPMaxDup
TcpWindowSize
Dick Winters

Eyeore
Na pozostałych obrazkach jest normalnie
Aha TTL możesz zmienić na default 128 (80-hex)
restart i powinno być po staremu
Dick Winters
Dziekuje dziala już lepiej a co do rejestru mozna coś jeszcze dodatkowo poustawiac??
Eyeore
Jak masz nartostradę tudzież inne adsl - to nie ma sensu zysk niewielki, łatwiej można popsuć.
AK19
opcja1:

GlobalMaxTcpWindowsSize= 17520
TcpWindowSize= 17520
TPC13230pts= 0

opcja2:

wykasuj
GlobalMaxTcpWindowsSize
TcpWindowSize

(tak naprawde te wartosci nigdy sie nie kasuja, pozostaja ukryte)
TPC13230pts= 1
yasiu777
jest możliwe że program spieprzył dnsy. Też miałem cosik podobne i tak mi ulepszył że całkowicie zlikwidował neta. Winą były źle ustawione dnsy (a raczej zmienione)
Dick Winters
@yasiu Ale czy to sie da jeszcze zmienic te DNS?? Moze mi tez to zmienil??
yasiu777
Panel Sterowania -> Połączenie sieciowe -> twoje połączenie -> ppm i własciwości ->zakładka sieć -> Wybierz protokół Internetowy TCP/IP -> klikasz właściwości -> musisz mieć zaznaczone :
- uzyskaj adres IP automatycznie
- uzyskaj adres serwera DNS automatycznie

Tu też trzeba szukać problemu, jeśli ktoś się połaszczył np na programiki z allegro co przyśpieszają łącze o 300%, 500% i 1000% biggrin.gif hahaha biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.