Nie, no jak się wiesza, to albo masz hardcorowo podrasowany sprzęt, Albo uwalone/kiepskiej jakości memory, albo masz rypnięte wersje oprogramowania do partycjonowania, których używasz...
0. Na wszelki wypadek... strzel: fdisk /mbr (nie rób tego jeśli na którejś partycji tego dysku masz starszego linuxa)
1. Wejdź do biosu i załaduj defaultowe ustawienia wszystkiego...
Weź wreszcie coś sprawdzonego. Na niej (całe 35 MB) jest 5 narzędzi do partycjonowania dysków...
http://www.osiol.net/index.php?act=ST&f=42&t=59Wypal z tego płytę...Odpal z cd-roma i 1. Disk Parttion Tools -> wybierasz narzedzia Jak wyżej pisałem i co uruchamiają się czy nie??? Powtarzasz czynności opisane powyzęj.
Jest tam jeszcze Paragon Partition manager - równie mocne narzędzie
2. Idź z tym dyskiem na inny komputer podłącz i rób to samo....
Te operacje powinny przybliżyć Cię do sukcesu... jednakże w co mało wierzę, zeby któryś z tych progsów uszkodził Ci tablicę partycji. Ale jest to teoretycznie możliwe....
3. Zaopatrz się w drugi dysk, na który będziesz odzyskiwał dane.
Najpierw jednak łyknij programy
Ontrack Easy Recovery i Get Data Back NTFS i FAT
(znajdziesz w szukałce osła, którego nie mam odpalonego) zresztą oba były już wielokrotnie linkowane na forum. weź te które są najbardziej rozpowszechnione...
Zanim zaczniesz je odpalać, daj znać...
PS A tego brednia to Ci wyedytowałem, bo tak...
CYTAT
a jak doszedł do tego widoku o którym wspominasz to sie mi obraz wiesza -> tzn wiem ze działa tylko nic nie wdać.
Tzn program działa, tylko Twój monitor pewnie nie obsługuje takiej rozdzielczośći...
Tak po ciemku spóbuj ją zmienić waląc w czarny monitor takie kombinacje.....
Zakładam, zę program się uruchomił i stała się czarność...
Walisz w kalwiaturę takie kombinacje...
1. Alt + C
2. Alt +C
3. Ctrl + Escape
4. S
5. 12 razy naciskasz TAB (dokładnie)
6. Strzłka w dół (1 raz)
7. 4 razy TAB
8. Enter
Zaświecił się w 1024x768 ? Ewentualnie podłącz 2 monitor....